nastka1980 29.03.17, 11:02 Macie juz swoje typy? My ciagle szukamy czegos idealnego, ale jakbym miala sama decydowac to prawdopodobnie chlopiec bylby Teodorem, a dziewczynka Stefanią... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k-81 Re: Imiona 29.03.17, 11:14 Chyba chciałabym Jana, ale póki co nie możemy dojśc do porozumienia z mężem Odpowiedz Link
livia_22 Re: Imiona 29.03.17, 11:20 my mamy problem z wyborem imienia, jak już poznamy płeć to zapiszemy każdy swoje propozycje na kartce a wyboru dokona nasza córka Odpowiedz Link
ash_3 Re: Imiona 29.03.17, 12:16 Dla chłopaka wpadło mi do głowy Szymon. Późnej wpadłam na ranking imion z 2016 r. I mi Szymek przeszedł Jak poznamy płeć (może 20.04) to będę szukała imienia mniej nadawanego Odpowiedz Link
olenienie88 Re: Imiona 29.03.17, 14:43 Wszystkie powyższe propozycje mi się podobają, a szczególnie Teo😍 U nas już prawie pewne po wczoraj, ze bedzie córa- Pola Odpowiedz Link
ash_3 Re: Imiona 29.03.17, 15:13 Pola mi się podoba. Moja córka miała tak mieć na imię. Tyle że wtedy nie miałam mieć więcej dzieci Irmina i Magda (nie Magdalena) jeszcze mi się podobają. U nas imię ma pasować do imienia Patryk Odpowiedz Link
anetadymek Re: Imiona 30.03.17, 00:12 a my mamy Anię lub Tomka. szukamy imion podobnych po polsku i po angielsku, ktore nie sprawią problemów obcokrajowcą przy czytaniu, nawet z polska pisownia. a wiec mamy Alicję-Alicia, Oskar-Oscar, Anna-Anna, Tomasz-Thomas.... jedynie tomek moze byc troche problemowy, ale wydaje mi sie, ze łatwo skojarzyc, ze to odpowiednik thomasa. ale to i tak nie wazne, bo mysle, ze nosze dziewczynke...a o czy mam racje, przekonam przy pod koniec sierpnia ale to nie ma różn Odpowiedz Link
justynagl Re: Imiona 30.03.17, 09:04 Właśnie wróciłam z pierwszego badania.ufff. Jest czwarty chłopak! !! Aż boję się o jego imię bo to zawsze mój mąż wymyśla. Teraz zaczytuje się historią Wikingów i może będzie jakis Edward Sinobrody lub Witendor😬😬😬! Imiona moich dzieci zawsze są z czymś związane 😣 Odpowiedz Link
nastka1980 Re: Imiona 30.03.17, 09:57 Gratuluje czwartego chlopca 😊 IMO Twoj maz ma dobry gust jesli chodzi o imiona...wszystkie mi sie podobaja, Edward tez, tylko troche za bardzo do Edgara podobny. Odpowiedz Link
justynagl Re: Imiona 30.03.17, 11:16 Dowiem sie co wymyślił jak wróci jutro z dyżuru. A fakt, że wzmocnić znowu nasza drużynę piłkarska i grupę karate i....nadal będziemy mocno wspierać finansowo firmę Pampers!😁 Odpowiedz Link
anetadymek Re: Imiona 30.03.17, 12:04 A jaka jest historia poprzednich? Nasz wyybor to taki:Tomasza wybral maz, przy Flaszce . A Anna to po zmarlej przyjaciolce, naszej bratnej duszy. Poproatu pewnego dnia sie nie obudzila,3lata temu. Byla przed 24 urodzinami Odpowiedz Link
justynagl Re: Imiona 30.03.17, 16:04 Malwina- przy jechała z nami z urlopu z Hiszpanii gdzie akurat hitm w radio była piosenka " Malwa" - Amelia- pierwszy raz obejrzeliśmy film "Amelié" po niemiecku - Jan- pierwszy syn miał mieć imię Apostoła lub świętego - Brruno- akurat krążyła u nas w Turynie historia o niedźwiedzi o tym imieniu - Edgar- z aktualnej lektury Alana Po -?- zobaczymy A drugie imiona dzieci to...kolejne historie😀 Odpowiedz Link
justynagl Re: Imiona 30.03.17, 16:07 Myslałam, że jak będzie dziewczyna to będzie Nina, siostra mojego męża która zmarła nagle kilka dni po tym jak zrobilam sobie test...😔 Odpowiedz Link
justynagl Re: Imiona 03.04.17, 15:40 Na razie wymyślił że będzie zabawnie jak nazwiemy małego jak on czyli Michał Walter😂 Czyli...albo jeszcze nie myślał albo wymyślone imię jest takie, że boi się powiedziec... Przy Brnie powiedział mi ....dopiero jak urodziłam! !! Serio!!!! Ale tu jest taki warunek, żeby móc wyjść do domu zaraz po porodzie trzeba podać imię dziecka😀 A ja czekam cierpliwie...mam czas😀 Odpowiedz Link
anna.krakowska_098 Re: Imiona 03.04.17, 16:49 Dobre... czyli Ty wymyślasz dla dziewczyn, a mąż dla chłopaków? Całkiem nieźle Wam to póki co wychodzi, więc jestem dobrej myśli Wszystkie imiona są super! Odpowiedz Link
justynagl Re: Imiona 03.04.17, 20:25 Nie! Zwaliłam ten " balast" na męża😀 Poza tym on ma większą fantazje i jest kreatywniejszy😁 A imiona Twoich dzieci? Odpowiedz Link
anna.krakowska_098 Re: Imiona 04.04.17, 08:50 My razem wymyślamy... z prawem veta Więc w przypadku córki odpadła na przykład Odpowiedz Link
justynagl Re: Imiona 05.04.17, 11:42 😂😂😂 No to Cię mąż kasuje przy wszystkim😀 Masz czas...coś wymyślisz na co nie będzie miał argumentu przeciw😉 Odpowiedz Link
nastka1980 Re: Imiona 30.03.17, 12:39 Olenienie Pola to jako pełne imię czy zdrobnienie od Apolonii? Ludwik swietny Widze, że też gustujesz w imionach retro.. Odpowiedz Link
olenienie88 Re: Imiona 30.03.17, 19:05 No tak, lubimy takie klimaty a i zdrabniaja sie fajnie, zarówno Franek jak i Pola. A Pola ma byc po prostu Pola, nie jako zdrobnienie Odpowiedz Link
olenienie88 Re: Imiona 30.03.17, 19:05 No tak, lubimy takie klimaty a i zdrabniaja sie fajnie, zarówno Franek jak i Pola. A Pola ma byc po prostu Pola, nie jako zdrobnienie Odpowiedz Link
wesoladama24 Re: Imiona 30.03.17, 20:13 Ja wogole nie mam żadnych typów. Byłam we wtorek na wizycie i pierwsze słowa na temat płci to, że będzie drugi chłopak jednak po dokładnym obejrzeniu lekarz przyznał, że na dzień dzisiejszy nic więcej nie powie bo nie chce mnie wprowadzić w błąd. Powie za cztery tygodnie przy następnej wizycie. Ale jeśli chodzi o Nas, to płeć jest obojętna ważne by poród zakończył się szczęśliwie i dzidziuś był zdrowy. Fajne macie propozycje imion jednak tak jak wcześniej pisałam nie mam żadnych typów. Odpowiedz Link
justynagl Re: Imiona 30.03.17, 20:52 Pola rzeczywiście fajne... Nabiera tez innego znaczenia dla tych co za granicą. To jak 7- będzie dziewczynka to na cześć tego forum dam Pola!! 😊 Odpowiedz Link
justynagl Re: Imiona 30.03.17, 22:45 Ktoś kiedyś powiedział :" z młodej szalonej dziewczyny po latach robi się ...stara wariatka"😉 Odpowiedz Link
anna.krakowska_098 Re: Imiona 31.03.17, 16:27 Już Was lubię U nas ma byc chłopak - jeśli tak będzie to będzie Albert. Syn Antoni - po wujku moim ukochanym i ukochanym dziadku męża. Córka Adelajda - bo podoba nam się Adela, a Adelajda to silna kobieta, cesarzowa! A Albert musi byc na A, żeby mógł się dostać do Akademii Pana Kleksa razem z resztą Odpowiedz Link
olenienie88 Re: Imiona 31.03.17, 17:34 Wszystkie mi sie podobają 😀 Ja uwielbiam imię Adela i nawet je rozważałam teraz, niestety maz nie podziela entuzjazmu 😀 Odpowiedz Link
justynagl Re: Imiona 31.03.17, 21:22 Piękne imiona. Fajne dziecko będzie! Imiona mają swoją moc. Musze poczytać o Albertach....brzmi bardzo tajemniczo i ...niezależnie. Odpowiedz Link
anna.krakowska_098 Re: Imiona 03.04.17, 09:40 Dziękuję za dobre słowa o imionach. Albert Camus i Albert Einstein - Odpowiedz Link
anna.krakowska_098 Re: Imiona 04.04.17, 08:54 Bardzo ładne propozycje! A jak ma na imię twój siedmiolatek? Odpowiedz Link
anna.krakowska_098 Re: Imiona 04.04.17, 08:56 To było do nastki w reakcji na pierwszego posta, nie wiem czy to widać Odpowiedz Link
nastka1980 Re: Imiona 04.04.17, 11:00 Tobias. Jak byłam z nim w ciąży na samym początku przyśniło mi się, że urodziłam syna i dałam mu na imię Tobias, a ze lubię to imię to tak zostało. Moje dzieci są tylko w polowie Polakami dlatego zalezy mi na imionach które brzmią podobnie po ang i po polsku. Ja lubie imiona retro, ale mój partner niekoniecznie dlatego Stefanii na pewno nie będzie, a jesli będzię chłopczyk to ewentualnie Theo... Odpowiedz Link
anna.krakowska_098 Re: Imiona 04.04.17, 11:42 Czyli Ty też pewnie w Niemczech mieszkasz, skoro Tobias? Odpowiedz Link
nastka1980 Re: Imiona 04.04.17, 12:09 Nie...w Norwegii, ale jak imię nadawałam to mieszkałam w Polsce. Odpowiedz Link
nus1ek Re: Imiona 24.06.17, 10:12 Córcia mojej przyjaciólki ma na imie flora 😊 przeurocze stworzenie 💗 Odpowiedz Link
nastka1980 Re: Imiona 24.06.17, 19:36 ash slicznie i mało popularnie...tak jak lubie ja tez przez moment myślałam o tym, ale babcia mojej córy ma tak na imię i odpadło Odpowiedz Link
livia_22 Re: Imiona 23.06.17, 10:55 u nas już starsza siostra zdecydowała i będzie Aniela Odpowiedz Link
justynagl Re: Imiona 07.07.17, 01:24 No i tak myślał, myślał na tych dyżur ach ten mój mąż i ...wymyślił. Kosma będzie się to nasze dziecię zwało!!! Ja wymyśliłam Hugo ale....nie przeszlo. 😢 Odpowiedz Link