Dodaj do ulubionych

Czym dzialacie

20.04.17, 18:17
na rozstepy i zeby ujedrnic skore? Wiem, ze mozna internety przekopac, ale sposrod opinii o kosmetykach ciezko wyluskac te prawdziwe, a nie kryptoreklamy, dlatego prosze o odp tylko osoby ktore do tej pory przedstawily sie w watku Poznajmy sie (reszte klikam kosz) Pytanie glownie do mam, ktore juz maja jakies ciaze za soba i osiagnely jakis sukces w temacie smile ja poprzednio uzywalam serii babydream dla mam, serum elastiq i oleju migdalowego oraz arganowego (oleje na wieczor) ale do konca nie jestem zadowolona, bo o ile rozstepow widocznych brak to mam baardzo rozciagnieta, malo jedrna skore,no i olejami zniszczylam wszystkie pizamy uncertain teraz zastanawiam sie nad zakupem serum elancyl i algami, moze ktos stosowal? Na razie uzywam palmersa, ale nie wiem jak spisze sie gdy skora naprawde zacznie sie rozciagac.
Obserwuj wątek
    • livia_22 Re: Czym dzialacie 20.04.17, 20:58
      w tej ciąży smaruje (ale bardzo nieregularnie) Bio-oil. Nie jestem na razie w stanie powiedzieć czy jestem zadowolona czy nie. W poprzedniej ciąży smarowałam najzwyklejszą oliwką w żelu. Rozstępów nie miałam, ale piżamy też poszły do wyrzucenia sad teraz przynajmniej od tego Bio-oil plamy nie zostają i do tego ładnie pachnie wink
    • olenienie88 Re: Czym dzialacie 21.04.17, 08:27
      W poprzedniej ciazy babydream oliwka i palmers, nie miałam żadnych rozstępów na brzuchu i udach. Niestety bardzo ucierpiały piersi i po porodzie ratowałam je serum z elancylu (polecam). Teraz mam balsam z hipp (nie polecam), regularność słaba, szukam teraz czegoś fajnego bardziej nawilżającego najlepiej ładnie pachnącego zeby mi sie chciało smarować smilesmile chętnie poczytam!
    • ash_3 Re: Czym dzialacie 21.04.17, 13:32
      Pierwsza ciąża to głównie Mustela. Brzuch jak ta lala. Teraz siora mi dała po swojej ciąży babydream z Rossmanna. To używam co wieczór. Mam oliwkę w żelu johnson's baby-tez nie jest zła i czeka na smarowanie apteczne Pharmaceris M. Bio oil siora mi nie kazała używać w ciąży ale nie pamięta dlaczego smile
    • dexia Re: Czym dzialacie 21.04.17, 14:16
      Ja własnie sie przed bio oilem wzbranialam, bo na pierwszym miejscu skladu parafina, wiec jakos mnie to juz nie przekonalo, ale mialam probki i wg mnie za slabo nawilzal, nie koił rozciagającej się i swędzącej skóry, w tych ostatnich tygodniach. Co do babydream to oliwka zawiera olej sojowy, tez podobno niewskazany, ale krem i balsam chyba nie mają. Chyba kupię elancyl tylko do smarowania brzucha, a do reszty babydream lub palmers żeby było ekonomiczniej smile) jak mialyscie jakies zabiegi juz po ciązy w gabinetach kosmetycznych to tez jestem ciekawa czy są dobre efekty.
      • nastka1980 Re: Czym dzialacie 22.04.17, 09:55
        W pierwszej ciązy testowałam rózne balsamy, oliwki i biooil tez zero rozstepów, skóra trochę rozciagnięta, ale to niestety rzadkość ze skóra wraca do formy z przed ciązy...Teraz mam takie masło kakaowe(konsystencja oleku kokosowego), balsam palmers i biooil, stosuje na zmiane w zalezności od humoru, czasami nawet mieszam.
      • nastka1980 Re: Czym dzialacie 22.04.17, 10:00
        Dexia to serum do piersi? Ja na piersi stosuje krem z palmers...
        • dexia Re: Czym dzialacie 22.04.17, 20:26
          Ale ktore? Ja z palmersa mialam to do biustu tez, ale jak sie skonczylo to kupilam balsam i uzywam na razie na calosc bo te skladniki aktywne sa w sumie podobne, a probuje troche ograniczyc ilosc kosmetykow, bo zaraz do kazdej czesci ciala bede miec cos innego smile A krem do biustu palmers nie zdazylam zauwazyc czy dziala, bo piersi same sie pieknie ujedrnily jak zaszlam w ciaze smile szkoda ze tak nie zostanie
          • nastka1980 Re: Czym dzialacie 22.04.17, 21:43
            Miałam na myśli to serum Elancyl o którym wcześniej wspomniałaś
            • dexia Re: Czym dzialacie 23.04.17, 08:59
              Ahaaa. A bo Olenienie napisala, ze stosowala z elancyl na piersi, a ja wiem ze jest takie na rozstepy dla kobiet w ciazy na cale cialo, a reszty oferty nie znam, pewnie jak kazda firma maja cos innego na kazda czesc cialasmile
              • olenienie88 Re: Czym dzialacie 23.04.17, 10:08
                Tak, tak, to było serum typowo do piersi smile
                • justynagl Re: Czym dzialacie 23.04.17, 10:17
                  Ja od około juz!!!! 20 lat codziennie pod prysznicem myje się szorstka rękawica i zwykłym żelem lub z pilingiem a po wytarciu smaruje się od twarzy po stopy olejem kokosowym( kiedyś była to oliwka jonson). Po 5 ciąża nie mam rozstępów i skórę dość gładką ( zmarszczki się już niestety zaczynaja ale mam 42 lata 😣). Ale czy to przez to?czy przez sport? czy przez geny?tego nikt nie wie...
                  • nastka1980 Re: Czym dzialacie 23.04.17, 12:25
                    Justyna a nie przeszkadza Ci ten zapach kokosa? Ja sie kiedys nim smarowałam, płukałam tez usta i po jakimś czasie miałam dosc kokosa. Podobnie mam z tymi kakaowymi kosmetykami... co jakis czas musze robić przerwe...
                    • justynagl Re: Czym dzialacie 24.04.17, 11:37
                      Nie. Ale może to kwestia przyzwyczajenia..A z rodziany tez nikt nie narzeka. Za to mam problem z zapachami " sztucznymi"... wiec nie używam ŻADNEGO kremu, podkładu, odżywek i gotowych maseczek...
              • nastka1980 Re: Czym dzialacie 23.04.17, 12:22
                Zamówiłam sobie ten balsam przeciwrozstępom, jak przyjdzie i przetestuję to sie podzielę swoimi spostrzezeniami smile
                • nastka1980 Re: Czym dzialacie 23.04.17, 12:25
                  Elancyl oczywiście wink
                • nastka1980 Re: Czym dzialacie 09.05.17, 18:30
                  Swietny ten balsam Elancyl, skora taka nawilzona i elastyczna. Polecam brzuchatki smile
                  • dexia Re: Czym dzialacie 09.05.17, 19:39
                    O to tez zamowie jak tylko mi sie skonczy ten, ktory mam
                    • anna.krakowska_098 Re: Czym dzialacie 10.05.17, 13:02
                      Kurcze sporo kosztuje ten balsam, ja używam jakiegoś z Rossmana - ma dobry skład. Na szczęście moje równomierne tycie w ciąży w miarę W MIARĘ sprzyja brakowi rozstępów... smile Jedyne na co narzekam po 2 ciążach to że piersi juz nie te same ...
                      • nastka1980 Re: Czym dzialacie 10.05.17, 13:35
                        a ile w pl kosztuje? Ja zapłciłam 250 nok (okolo 130zł) i to na norweskie warunki nie jest bardzo duzo..
                        • justynagl Re: Czym dzialacie 10.05.17, 21:20
                          Balsamy i płyny do mycia z Elancyl są super! Używał ich mój mąż i skórę miał. .mniam, mniam😀 A to był mój prezent od sasiadki...a na takie mam uczulenie😣
                          • dexia Re: Czym dzialacie 11.05.17, 18:07
                            Moj by sie sam balsamem nie wysmarowal, chyba ze ja bym go smarowala to laskawie by pozwoli wink a u nas okolo 120z przesylka za 500to raczej drogo bo np taki palmers to jakies 30zl za 250tke
                            • justynagl Re: Czym dzialacie 11.05.17, 22:27
                              Mój sie nie smarował (jest kudlaty jak niedzwiedz) ale zażywał kąpieli😀aż do zużycia butelki....i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka