Dodaj do ulubionych

ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH

14.01.06, 11:12
Uważam ze nasz dyrektor jest trochę jeb*****,man na myśli o braniu kluczyka
od szatni.Podją taką decyzję,że kluczyk od szatni bierze teraz jedna osoba
(np.przewodnicząca) teraz muszę latać po całej szkole żeby znaleść tą
osobę.Ciekawe co jeszcze wymyśli ten masz wypasiony dyrektorek???
Obserwuj wątek
    • big-cock-tajl Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 16.01.06, 08:12
      Hahaha, no dobre.W sumie za to mu tez płacom żeby myślał jak tu ułatwić albo
      skomplikowac życie ludziom. No i robi to.
    • jawor65 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 23.01.06, 15:00
      michal18 ma troszke racje co do klucza.Jak można wejść na teren szkoły w kurtce
      i bez identyfikatora przeciesz pedegog zaraz zagrywa sobie że sie nie ma
      legitki ani identyfikatora przyczepionego, a klucz od szatni trzeba
      znaleść.Może dyr coś wymyśli co zrobić ma belfer jak mu uczeń bedzie chciał
      wejść na lekcje bez identyfikatora co on ma wtedy zrobić......wyżucić z klasu
      mu nie wolno takiego gościa.A jak on wogóle wszedł na teren szkoły przez
      szatnie bez identyfikatora.
    • ziutas_ole Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 24.01.06, 11:14
      Mechanik to kultowa buda. Sie tam chodziło. Dyrem był św. pamięci Czajan co też
      miewał różne pomysły aleśmy go lubili jednak. Bo w gruncie rzeczy był wporzo.
      Chodziło sie też przez chwile do ogóla. No i tam był dyrem także św. pamięci
      Adam M. zwany "Dżulem", "Paszekiem". Też dziwak i oryginał ale krzywdy nikomu
      nie zrobił i spoko był chłop. Ja tam ich obu wspominam bardzo dobrze. A kto
      jest teraz tym głównym dyrem Mechanika?
      • jawor65 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 31.01.06, 09:19
        Głównym dyram jest Stasiu B. "Borek".Też jest w pożo bo mysle że te wymysły z
        kluczem, identyfikatorami itp. to nie jego wymysł tylko pewnie wicka albo
        pedagoga.Dyr ma warzniejsze sprawy na głowie niż głupie klucze od boksów.Szkoda
        że w mechaniku nie ma monitoringu, wtewdy by zobaczyli kto tak naprawde
        dewastuje naszą byłą bude, nasz kombinat, uczący we wszystkich zawodach.
        • miss_sioux Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 31.01.06, 10:09
          Masz rację. Bor z pewnością nie interesuje się takimi banalnymi sprawami bo
          jego interesuje przede wszystkim żarcie i picie. Facet jest potężnie zbudowany
          i musi się przyzwoicie najeść i napić.
          • quin1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 12.03.06, 19:08
            Mechanik to pojeb... szkoła chodzą tam prawie sami żule, w tej szkole nawet nie
            ma zawodowych przedmiotów tylko wysyłają nas na jakieś kursy.
            • zdzichu333 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 13.03.06, 10:16
              Co Pan Powie?
              • sauber1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 13.03.06, 12:13
                Panie Zdzichu starajmy się człowieka zrozumieć jeszcze kilka lat zawodówki
                technikum, licencjat , magisterka, może nawet doktorat, a wtedy to......
                ho,hooooooooooooooooooooo jak w piosence. Ale od czegoś trzeba zacząć, lepiej
                się uczyć niż na dworu "pracować", zawsze bezpieczniej i nie doją........
                • zdzichu333 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 13.03.06, 12:18
                  Ma Pan rację. Mamy żywy, namacalny dowód na prawdę pańskich słów. Nasz były
                  burmistrz, człowiek lewicy przeszedł wszystkie te etapy i co! Jest doktorem.
                  Chcieć to móc!
                  • sauber1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 13.03.06, 12:49
                    Nie ma co na Człowieka narzekać zrobił wiele dla naszego społeczeństwa, silna
                    to Osobowość wg mnie bardzo wporzo, a przekonania polityczne zawsze można
                    dostosować do panującej sytuacji i nic w tym złego nie widzę. W naszym
                    społeczeństwie dostrzegam piętno Stalina, każdy kto dochodzi do szczytu władzy
                    konczyć musi w niesławie chore jest to, powiem więcej uważam że nowe ulice w
                    naszym mieście winny nośić miano naszych Bürgermeisterów, a i ożywiłoby to
                    handel nieruchomościami itd.
                    • zdzichu333 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 13.03.06, 13:26
                      Próbował jak mógł ożywić sytuację w naszym miasteczku. "Radzimex" i inne
                      przedsięwzięcia. Zdecydowanie powinien mieć swoją ulicę. Zasłużył na to jako
                      tokarz, wieloletni działacz PZPR i SLD, naczelnik i burmistrz, ojciec rodziny,
                      doktor historii, szef komórki do spraw integracji z Unią Europejską, niezwykle
                      skromny i sympatyczny. Wielki człowiek!
                      • sauber1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 13.03.06, 18:42
                        A dlaczego by nie. Szopena jest to dlaczego miałoby nie być ul. Burmistrza
                        Feliksa Kujawy z końca lat dwudziestych, czy nawet późniejszych?
                        • zdzichu333 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 14.03.06, 08:09
                          E tam burmistrza Kujawy! Tutaj można myśleć tylko o jednym kandydacie. I nawet
                          by pasowało. Ulica Fryderyka Szopena i ulica Marka Szuszmana. Jeden rozsławił
                          Polskę w świecie, drugi Radziejów w Polsce. Złośliwi powiedzą, że chyba tym, że
                          jadąc z Marysiem S. do Warszawy na zjazd partii dopuścili do tego, że im
                          sprytni warszawscy złodzieje buchneli Poloneza... Ale przecież wiemy, że Pan
                          Marek wniósł wielki wkład w rozwój Radziejowa. Tak wielki jak nikt inny no może
                          Władysław Łokietek wystawiając klasztor po wiktorii płowieckiej. Gdyby jego
                          szczytne plany się ziściły i gdyby Radzimex nie upadł wskutek dywersji i
                          sabotażu w Radziejowie nie było by bezrobocia w ogóle. Bo każdy by miał pracę.
                          Zresztą już sam fakt, że w późnym wieku ale jakże błyskwicznie skończył studia
                          i idąc za ciosem zajął się doktoratem świadczy o jego wielkim umyśle!
                          To wielki i zacny człowiek. Polityk dużego kalibru. Ja tam nie miał bym nic
                          naprzeciwko a nawet bym był za - żeby mu już ulicę przyszykować.
                          • sauber1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 14.03.06, 20:25
                            Oj ty Zdzichu taki skryty jesteś, drążysz skałę, dużo wiesz, może Zocha w
                            Piotrkowie Tarota Ci postawiła za 5 zł, ale jak tak mówisz to coś się szykuje
                            czyżby gabinet cieni, może i dobrze ale proponuję przejśc na bardziej stosowny
                            tej dyskusji rozpoczęty temat. A akademia wieku starczego zaczyna się
                            zdecydowanie później, to jest jeszcze młody człowiek i bardzo sprawny,
                            wrośnięty korzeniami w to nasze miasteczko i nie wiem czy........verte!
    • kolo964 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 14.03.06, 22:43
      słyszałem że laski w mechanie dobrze lody ,,kręcą", prawda to? Ponoć w ubikacji
      można natknąć się na takie sytuacje, aż nie chce się wierzyć...
      • gwinter Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 15.03.06, 08:00
        Też o tych "lodach" w Mechaniku coś mi się o uszy obiło.
        • big-cock-tajl Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 15.03.06, 11:44
          no tak mówią ale czy to prawda???
          • sauber1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 15.03.06, 12:36
            big-cock-tajl napisał:

> no tak mówią ale czy to prawda???
            Co za naród każdą dobrą zabawę potrafią spiepszyć komu to przeszkadało, zaraz
            na dworzeć się przerzucą i znowu w plecy?
            • gwinter Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 15.03.06, 13:43
              Racja Sauber, jak tam lubią "lody" to niech se je kręcą. Ich sprawa. A jak
              robią to w odosobnieniu czyli w klozecie w myśl rady zawartej w słynnej niegdyś
              piosence Big Cyca to jest git i wszystkiego najlepszego im życzę bo to fajna
              sprawa... Niech miłość będzie wolna! Ameno!
    • zdzichu333 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 15.03.06, 14:11
      Szkoła jak wiele innych w tym kraju. Myślę, że nie różni się od podobnych do
      siebie. Dzieją się w niej rzeczy chwalebne i niekiedy także złe. Normalna
      sprawa. Tak było zawsze.
      • miss_sioux Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 16.03.06, 12:04
        Ma pan rację panie Zdzichu. Szkoła jak inne. Ani lepsza ani gorsza. Ja ją jednk
        lubię bo chodziłam do niej i dla mnie to jest cały czas "kochana buda".
        • kolo964 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 17.03.06, 13:32
          ale za twoich czasów lody chyba nie były na TOPIE?
    • kinga010 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 17.03.06, 13:52
      ?
      • jawor65 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 12.04.06, 20:23
        witam wszystkich byłych uczących sie w mechaniku lub obecnie uczących się.Ja
        jestem z tych pierwszych.Za moich czasów "lody" były nie do pomyslenia i wiele
        innych żeczy.Co myslicie o nowym pomyśle szkoły, a
        mianowicie........monitoringu???Juz nawet zaczeli wiercić pod przewody.Ktos się
        sporo nachapie przy zakładaniu linii.A kim jest administrator całej sieci
        internetowej w mechanie no i teraz bedzie admin monitoringu.Ten to ma kasy i
        jakie przekrety pewnie robi.CO O TYM WSZYSTKIM MYSLICIE.
        • kolo964 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 12.04.06, 23:21
          WIELKI BRAT PATRZY!!!
        • kolo964 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 12.04.06, 23:22
          Ale będzie ubaw na TVN, dawno takich czubów nie widzieli ...
        • sauber1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 12.04.06, 23:33
          jawor65 napisał:

A kim jest administrator całej sieci
          > internetowej w mechanie no i teraz bedzie admin monitoringu.Ten to ma kasy i
          > jakie przekrety pewnie robi.CO O TYM WSZYSTKIM MYSLICIE.

Nie wszyscy co pracują lub prowadzą działaność gospodarczą muszą działać nie
          zgodnie z prawem i nachapywać się ale i takich wspomnianych nie brakuje a nawet
          gorsze przypadki można zauważyć. Jak się kręci lody i nie płaci należnych to i
          duża szybka łatwa kasa czyni czlowieka ponad prawem i zaczyna się zabawa jest
          wesoło. A wielki Brat patrzy i milczy
          • ziutas_ole Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 13.04.06, 08:53
            To dopiero będą jajca! Dobra pomysła, ciekawe kto na nią wpadł? Młodzież
            Mechaniczna Monitorowana! 3 razy M!
            • sauber1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 13.04.06, 10:21
              ziutas_ole napisał:

> To dopiero będą jajca! Dobra pomysła, ciekawe kto na nią wpadł? Młodzież
              > Mechaniczna Monitorowana! 3 razy M!
              Albo BB
              • soltysradziejowa Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 18.05.06, 22:48
                Ostatnio dzoszły mnie słuchy (czytaj- plotki)
                Podobno mamy aferę korupcjogenną w ZSM. Podobno nawet ABW zawitało z wizytą.
                Czy ktos coś wie na ten temat?
                Pragnę jednak zaznaczyc, iż nie wydaje wyroków,lecz się zwyczajnie po ludzku
                pytam, aby potwierdzić lub odrzucić tę plotkę.
                Taką mam koncepcję!
                • staszek-boryna Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 19.05.06, 07:58
                  Coś mi sie o uszy obiło. Ludzie w Radziejowie gadają, że ktoś tam brał i sie
                  nim zaintersowano. Ale to tylko ze słyszenia wiem. Ponoć prawda.
                  • zdzichu333 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 19.05.06, 09:05
                    Też coś słyszałem ale mi się wierzyć nie chce. BWA w Mechaniku?
                    • big-cock-tajl Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 19.05.06, 10:28
                      Za Kaczyńskich chyba niewiele stało sie dobrego jak na razie ale trzeba
                      powiedzieć, że zaczęto naprawdę ścigać przestępców. I tych większych i tych
                      mniejszych. Mówi się o aferze korupcyjnej w ministerstwie finansów, dleczego
                      nie miałoby byc afery korupcyjnej w mechaniku. Ściga się nietrzeżwych kierowców
                      i ściga się nietrzeżwych rowerzystów. Ściga się dużą nieprawość i tą mniejszą.
                      I bardzo dobrze.
                    • soltysradziejowa Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 19.05.06, 12:19
                      Ja niestety tylko słyszałem o tym. Nie znam żadnych szczegółów.

Jesli ktoś z was słyszał nieco więcej o tym incydencie, to moze się podzieli ze
                      mną tą wiedzą?
                      taką mam koncepcję?
                      • big-cock-tajl Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 19.05.06, 12:25
                        Panie sołtysie. No mówią że jeden pan tam ostro brał do łapy a może niejeden.
                        Jak sie czegoś więcej dowiem to może napisze. Trzeba te wiadomość sprawdzić bo
                        ludzie to różne głupoty wygadują co to sie okazują nieprawdą potem. Ale w tym
                        chyba cos prawdy jest bo człowiek który o tym opowiadał ma związek z tą szkoła.
                        • soltysradziejowa Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 19.05.06, 12:38
                          big-cock-tajl napisał:

> Panie sołtysie. No mówią że jeden pan tam ostro brał do łapy a może niejeden.
                          > Jak sie czegoś więcej dowiem to może napisze. Trzeba te wiadomość sprawdzić bo
                          > ludzie to różne głupoty wygadują co to sie okazują nieprawdą potem. Ale w tym
                          > chyba cos prawdy jest bo człowiek który o tym opowiadał ma związek z tą szkoła.

Panie big-cock-tajl
                          Ma pan zupełną rację!
                          To dość delikatna sprawa i nie ma co ferować wyroków jesli się nie jest pewny.
                          Ja również uważam podobnie. Jednakże coś musi być w tym prawdy, gdyż słyszałem
                          te wiadomośc od (chyba) 3 osób.
                          Poczekamy ... zobaczymy... wkońcu coś wujdzie na jaw
                          Taką mam koncepcję!
                          • big-cock-tajl Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 19.05.06, 12:58
                            To jesteśmy zgodni. Ja dużo słyszałem ale to nie moja sprawa. Nie popieram
                            takich zachowań o jakie chodzi w tej sprawie ale jeżeli wzięło się za to BWA to
                            na pewno prasa doniesie. Z drugiej strony to pocieszające, że wreszcie wzięto
                            się za łapówkarzy. Ja myślałem, że nigdy do tego nie dojdzie a tu patrzcie
                            Państwo. Ale czemu sie dziwić skoro Unia alrmuje. A to niesławne pierwsze
                            miejsce pod względem skorumpowania pośród państw UE chluby nam niestety nie
                            przynosi. Mówi się że Polska pomału staje się państwem policyjnym i
                            nietolerancyjnym. Ja tam uważam, że dobrze się z niektórymi sprawami dzieje bo
                            nasz naród sie za bardzo rozbisurmanił i gdyby tak dalej poszło to już byśmy
                            nie mogli zaśpiewać "Jeszcze Polska nie zginęła". Pozdrawiam Pana Sołtysa i
                            będziemy w kontakcie na tym forum.
                            Pana koncepcja jest dobra.
                          • tabula-rasa1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 08.09.06, 19:29
                            nie podzielili się z żydkiem/jarzynką/ i mleko się rozlało- i trzeba było
                            donosik zrobić- a mówią że donosiciele mieli przwo bytu w minionej epoce-
                            teraz w imię racji stanu/czyttaj swojego/ też można donosy samarowaćpatrz;
                            żydek z mechana - Buła z przemytnikiem też smrują donosy, gdzie sięda, by
                            dupska uratować, a jak w mieście psy dupami szczekają i h.. wodę piją- tak
                            szczekają i h.. wodę piją- może kiedyś napiszą na siebie ,jak prześwietny ongiś
                            polic majster- herr komendant
                  • mallus2 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 19.05.06, 12:53
                    prawda. przedstawione zostały zazruty pierwszemu i urzędnikowi szczebla
                    powiatowego.sprawę prowadzi jednak policja.nadal.ciekawe co dalej będzie?
                    • big-cock-tajl Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 19.05.06, 13:00
                      No i dobrze.Biorą się wreszcie za zasłużonych towarzyszy.
                      • staszek-boryna Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 19.05.06, 13:24
                        E to pewno plotki.
                        • soltysradziejowa Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 20.05.06, 22:23
                          Czyli kto za tym stoi?
                          Urzędnik szczebla powiatowego?
                          Czy ktoś może zna domniemane zarzuty jakie mogą mu postawić i za jaki czyn.
                          Swoją drogą to może jakieś urzednik szczebla powiatowego może by się nieco
                          pochwalił o swojej drużynie?
                          Jestem pewnien, iż niejeden z zagląda tutaj a i czasem napisze "coś"
                          Taką mam koncepcję!
                          • sauber1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 20.05.06, 22:45
                            soltysradziejowa napisał:

> Czyli kto za tym stoi?
                            > Urzędnik szczebla powiatowego?

Wszyscy szukamy taniej sensacji a to o jakiś drobiazg zapewne poszło albo ktoś
                            bardzo nie zadowolony realizuje cichy plan, a realizacja jego zawsze zależy od
                            spółki wspomagajacej, cel uświeca śodki. A może to tak jak w Szałlaj bywało "U
                            mienia dziengów mnoga, maja babuszka w Kanadu i cyrkonie za diamenty poszły
                            adidasy też, nad ranem", "Ćwierkają wróbelki - łapaść murzynka", a z pamięcią
                            coraż gorzej.
                            • soltysradziejowa Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 25.05.06, 16:20
                              Czy ktos czytał dzisiejszą Gazetę Kujawską?
                              Podobno dziś jest coś opisane na temat afery w ZSM?
                              JA niestety nie miałem mozliwości jej zobaczenia, a na stronie www. również nic
                              nie ma.
                              Jesli ktoś to czytał, to niech się podzieli nowinami
                              Taką mam koncepcję!
                              • kurczaczek_86 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 04.06.06, 23:14
                                Całkiem dobry pomysł :) Może ktoś zna szczegóły dotyczące przesłuchania 2
                                nauczycieli?Matura, łapówki... Chętnie poczytam... :D
    • stalinowiec1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 05.06.06, 09:32
      Czytam wypowiedzi na ten temat i aż mnie zatyka. Ludzie czy wy byliście na
      piwie jak Bóg dzielił rozumkiem? Jak się wam pilniki nie podobają to zawsze
      możecie zamiatać ulice, "uwaga można sobie oczy wybić drugim końcem szczoty".
      Najpierw zastanówcie się nad sobą. Potem krytykujcie decyzje dyra. Jak by tam
      byli normalni uczniowie to i dyrektor narmalnie z nimi postępował.
      Reasumujęc "Im więcej uczniów głupoli tym bardziej dziwaczne posunięcia kadry
      nauczycielskiej". Pomyślcie nad tym bo warto. Na razie to widzę, że pies Pluto
      jest bardziej od was rozgarnięty! Pozdrawiam i życzę sukcesów jeśli to możliwe
      • zdzichu333 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 05.06.06, 09:44
        Popieram Pana Stalinowca!
    • rybak5555 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 05.06.06, 18:51
      No za moich czasów tez były schizy z ta szatnia . Ale mam pomysła niech każdy
      dorobi sobie kluczyk i ma w d... naszego Borka
      • sauber1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 05.06.06, 20:33
        rybak5555 napisał:

> No za moich czasów tez były schizy z ta szatnia . Ale mam pomysła niech każdy
        > dorobi sobie kluczyk i ma w d... naszego Borka
        z tym drobieniem klucza to całkiem niezły pomysł tylko żeby nie weszlo w krew,
        choć można z tego nieżle żyć i wszytkie klucze do wszyskich zamków pasują, to
        po cholerę zamykać, taka sztuka dla sztuki, albo dobry interes?
        • staszek-boryna Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 06.06.06, 08:07
          Tyle krzyku o nic. Jak się chodzi do budy to jakis rygor musi być i jakieś z
          tym związane przygody.
          • soltysradziejowa Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 08.06.06, 23:38
            ciekaw jestem jak się rozwija sprawa "afery" o której napisane było a lokalnej
            Gazecie Kujawskiej?
            Niestety ww. gazeta podała dość suche lakoniczne fakty, nie podając dokładnych
            danych kto lub co było wmieszane w aferę- a takie zadania raczej leżą w gestii
            dziennikarzy?
            • kurczaczek_86 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 08.06.06, 23:51
              nick masz zajefajny, to trzeba Ci przyznać :D A jeśli chodzi o aferke z
              maturkami to przeciez wszyscy wiedza co i kto... :D
              • soltysradziejowa Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 08.06.06, 23:56
                kurczaczek_86 napisała:

> nick masz zajefajny, to trzeba Ci przyznać :D A jeśli chodzi o aferke z
                > maturkami to przeciez wszyscy wiedza co i kto... :D

zarumieniłem się- dziekuję za komplement, jednak kurczaczek jest równie "zajefany"
                Wybacz,ale nie wszyscy wiedza "kto i co", choć zdaje sobie sprawę iż nie uzyskam
                tutaj nazwisk tej Korporacji
                • sauber1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 09.06.06, 02:56

> zarumieniłem się- dziekuję za komplement, jednak kurczaczek jest równie "zajefa
                  > ny"
                  > Wybacz,ale nie wszyscy wiedza "kto i co", choć zdaje sobie sprawę iż nie uzyska
                  > m
                  > tutaj nazwisk tej Korporacji

Myślę, ze kazdej sprawie mozna łeb urwać to tylko kwestia kasy i ludzi ale czy
                  tak musi byc w nieskończoność?, przypadkowo śledziłem pewna sprawę w Rzeszowie,
                  to ze po kielichu i to ze baba wpadła jakie ma znaczenie była aferka i się nagle
                  wyciszyła to chyba tylko taki zbieg okolicznosci , wilk cały i owca syta albo
                  owca syta i wilk cały ale co to za róznica, brzmi podobnie a nikt na detale nie
                  zwraca uwagi no bo i po co? ważne że atrmosfera podgrzana, oj rózne przypadki
                  chodzą po tej ziemi? grunt że jest wesoło, po takiej maturce to nawet do Wższej
                  Szkoły Bankowosci mozna się dokształcić , nie matura lecz chęc szczera zrobi z
                  ciebie człowieka, a moze blisko tematu, niesława trwa sieden dni, mozna
                  przeczekać i czy sołtys nie mial racji pisząc te słowa? nie ma jak abstrakcyjny
                  dowcip wszyscy sie smieją a nieliczni sa w stanie zrozumiec po kilku dniach ,
                  grunt że jest wesoło i cos sie dzieje. i nie ma co narzekać mogoby byc gorzej
                  • soltysradziejowa Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 09.06.06, 12:33
                    sauber1 napisał:

> soltysradziejowa napisał:
                    >
                    >
                    > > zarumieniłem się- dziekuję za komplement, jednak kurczaczek jest równie "
                    > zajefa
                    > > ny"
                    > > Wybacz,ale nie wszyscy wiedza "kto i co", choć zdaje sobie sprawę iż nie
                    > uzyska
                    > > m
                    > > tutaj nazwisk tej Korporacji
                    >
                    > Myślę, ze kazdej sprawie mozna łeb urwać to tylko kwestia kasy i ludzi ale czy
                    > tak musi byc w nieskończoność?, przypadkowo śledziłem pewna sprawę w Rzeszowie,
                    > to ze po kielichu i to ze baba wpadła jakie ma znaczenie była aferka i się nagl
                    > e
                    > wyciszyła to chyba tylko taki zbieg okolicznosci , wilk cały i owca syta albo
                    > owca syta i wilk cały ale co to za róznica, brzmi podobnie a nikt na detale nie
                    > zwraca uwagi no bo i po co? ważne że atrmosfera podgrzana, oj rózne przypadki
                    > chodzą po tej ziemi? grunt że jest wesoło, po takiej maturce to nawet do Wższej
                    > Szkoły Bankowosci mozna się dokształcić , nie matura lecz chęc szczera zrobi z
                    > ciebie człowieka, a moze blisko tematu, niesława trwa sieden dni, mozna
                    > przeczekać i czy sołtys nie mial racji pisząc te słowa? nie ma jak abstrakcyjn
                    > y
                    > dowcip wszyscy sie smieją a nieliczni sa w stanie zrozumiec po kilku dniach ,
                    > grunt że jest wesoło i cos sie dzieje. i nie ma co narzekać mogoby byc gorzej
                    >

Próbuje odczytać pana intencje.... jest w tym problemu... musze przynać
                    Jenakże mam pytanie?
                    Czy te zdania jak"
                    "(...)po takiej maturce to nawet do Wższej
                    > Szkoły Bankowosci mozna się dokształcić(...)" oraz
                    "(...)ze po kielichu i to ze baba wpadła(...)"
                    maja mnie naprowadzić na trop?
                    kobitka i Wyzsza Szkoła Bankowa?
                    Skoro tak, to już wiem kto był domniemanym szefem, no tej...."grupy przestepczej"
                    • big-cock-tajl Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 09.06.06, 12:40
                      Masz rację Sołtys. Totalna enigma. Sauber jakimś dziwnym szyfrem gada. Czasem
                      się pętlę w zrozumieniu tego wszystkiego i niestety nie kumam ani rusz...
                      • sauber1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 09.06.06, 16:09
                        big-cock-tajl napisał:

> Masz rację Sołtys. Totalna enigma. Sauber jakimś dziwnym szyfrem gada. Czasem
                        > się pętlę w zrozumieniu tego wszystkiego i niestety nie kumam ani rusz...

"Brawo Jasiu" chyba masz dużo racji albo dobrze znasz zagadnienia i to z
                        pierwszej ręki i to że enigmatycznie to też prawda, a co tu rozumieć? i po co
                        się męczyć wszystko jest bardzo proste, pierwsz myśl złota myśl.
                    • sauber1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 09.06.06, 16:13

> Skoro tak, to już wiem kto był domniemanym szefem, no tej...."grupy przestepcze
                      > j"
                      A po co wyrokować jak nikt jeszcze niczego nie dowiódł, jakie tam grupy
                      przetępcze a co to takiego? i co U nas na tym zapleczu? - śmieszne, tania sensacja
                      • soltysradziejowa Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 09.06.06, 16:30
                        Zaywazyłem, iz mamy ogromne problemy ze zrozumieniem się.
                        Polecam jeszcze raz wnikliwe przeczytanie moich wypocin, gdzie bez watpienia
                        mozna zauwazyć w cudzysłowiu "grupa przestepcza".
                        Co to oznacza- tego raczej nie muszę tłumaczyć
                        A czy "tania" sensacja?- nie jestem tego taki pewnien.
                        Wszystko ma swoją cenę...
                        • sauber1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 09.06.06, 18:27

> Zaywazyłem, iz mamy ogromne problemy ze zrozumieniem się.
                          > Polecam jeszcze raz wnikliwe przeczytanie moich wypocin, gdzie bez watpienia
                          > mozna zauwazyć w cudzysłowiu "grupa przestepcza".
                          > Co to oznacza- tego raczej nie muszę tłumaczyć
                          > A czy "tania" sensacja?- nie jestem tego taki pewnien.
                          > Wszystko ma swoją cenę...

Tak zdecydowanie masz rację i dzięki za słuszną uwagę. Wszystko ma swoją cenę...
                          • kibolradziejow Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 19.06.06, 12:37
                            ciekawe czy w tym nie mieszał rączek dziennik FAKT oni lubią takie rzeczy tak
                            jak osttanio napisali o ludziach co piją wodę z jeziora bo blisko była
                            gorzelnia i niby spirytus wylał się do wody
                            z drugiej strony u nas też by się przydało jeziorko hehehehehehehehehehehehe
                            • staszek-boryna Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 19.06.06, 13:18
                              Fakt jest dobry ale jeszcze lepsze są FAKTY i MITY. Gorszego ścierwa nie
                              widziałem nigdy w życiu
                              • soltysradziejowa Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 28.06.06, 23:03
                                Czy ktoś wie może jak rozwija się nasza regionalna afera -domniemana korupcyjna?

Od pewnego czasu ni widu ni słychu...
                                • sauber1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 28.06.06, 23:38

> Czy ktoś wie może jak rozwija się nasza regionalna afera -domniemana korupcyjna
                                  > ?
                                  >
                                  > Od pewnego czasu ni widu ni słychu...

Ostatnio wbrew pozorom każda sprawa jest rozwojowa i to chyba ten czas.
                                  • lewus12 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 22.07.06, 16:51
                                    i co dalej w tym zakresie slychac ?
                                    • sauber1 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 22.07.06, 17:44
                                      lewus12 napisał:

> i co dalej w tym zakresie slychac ?
                                      Myślę że podobnie jak w każdej innej sprawie, to zależy kto pyta? i zależy kogo
                                      dotyczy?
                                • yahoodj Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 15.08.06, 19:02
                                  a ja chcial bym zmienic temat... chodzilem do ZSM i ja te lata wspominam milo
                                  taka jest natura lucka ze sie narzeka na szkole ale jak sie ja skonczy ma sie
                                  same dobre wspomnienia przynajmniej ze mna tak bylo... i moze teraz
                                  powspominamy... przytoczcie jakies anegdoty z zycia szkoly smieszne sytuacje
                                  poprostu samo zycie... czekam na odpowiedzi pozdrawiam Mechana
                                • yahoodj Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 15.08.06, 19:03
                                  a ja chcial bym zmienic temat... chodzilem do ZSM i ja te lata wspominam milo
                                  taka jest natura ludzka ze sie narzeka na szkole ale jak sie ja skonczy ma sie
                                  same dobre wspomnienia przynajmniej ze mna tak bylo... i moze teraz
                                  powspominamy... przytoczcie jakies anegdoty z zycia szkoly smieszne sytuacje
                                  poprostu samo zycie... czekam na odpowiedzi pozdrawiam Mechana
                                  • mariola_taoddarka Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 16.08.06, 14:17
                                    Mechana to jest Mechana. Buda co niektórych ukochana!
                                    • kurczaczek_86 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 19.08.06, 22:34
                                      Szkoła jest ok, zawsze sie cos dzieje... ;) choćby akcja w szatni, czy może
                                      troszke mniej oficjalna z parapetu przy "starej informatycznej"... :D
                                      • edziu55 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 20.08.06, 10:58
                                        kurczaczek_86 napisała:

> Szkoła jest ok, zawsze sie cos dzieje... ;) choćby akcja w szatni, czy może
                                        > troszke mniej oficjalna z parapetu przy "starej informatycznej"... :D
                                        można więcej informacji? nie jestem wtejemniczony...
                                        • kurczaczek_86 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 26.08.06, 01:17
                                          jasne, jasne :D ja cos czuje, ze chcesz poznac szczegoly...a historie to
                                          wszyscy znaja ;)
                                          • atagadt Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 26.08.06, 16:08
                                            kurczaczek_86 napisała:

> jasne, jasne :D ja cos czuje, ze chcesz poznac szczegoly...a historie to
                                            > wszyscy znaja ;)

Może jednak nie wszyscy?
                                            • jawor65 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 31.08.06, 14:50
                                              kurczak....daj troszkę szczegółów bo nie jesteśmy w temacie...
                                              • soltysradziejowa Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 06.09.06, 22:17
                                                Mija 3,5 miesiąca od kiedy po raz pierwszy napisałem o plotce o rzekomych
                                                kombinajcach w ZSM.
                                                Nawet swego czasu prasa się tym zajęła, ale na tym koniec.

Czy ktoś wie jak się zakonczył ten temat??
                                                • wielebny-cybula Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 07.09.06, 11:04
                                                  Pewnie jak to zwykle w Radziejowie bywa. Ukręcono łeb sprawie, bo to, bo tamto..
                                                  • atagadt Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 07.09.06, 15:36
                                                    wielebny-cybula napisała:

> Pewnie jak to zwykle w Radziejowie bywa. Ukręcono łeb sprawie, bo to, bo
                                                    tamto.
                                                    > .
                                                    ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
                                                • jawor65 Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 05.10.06, 14:16
                                                  witajcie.z tego co mi wiadomo to sprawa "korupcji" w mechaniku skończyła się
                                                  pomyślnie dla mechanika.tzn.główny oskarzyciel p.J. przegrał wszystkie sprawy
                                                  sądowe i teraz procesuje się z sędziną.:D
                                                  • soltysradziejowa Re: ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANICZNYCH 06.10.06, 22:30
                                                    jawor65 napisał:

> witajcie.z tego co mi wiadomo to sprawa "korupcji" w mechaniku skończyła się
                                                    > pomyślnie dla mechanika.tzn.główny oskarzyciel p.J. przegrał wszystkie sprawy
                                                    > sądowe i teraz procesuje się z sędziną.:D

A jak tam sprawa nauczycieli podejrzanych o korupcję?
                                                    również zostali uniewinnieni??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka