Dodaj do ulubionych

Duży Format

05.10.06, 14:23
serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3653180.html?as=4&ias=9&startsz=x
Czytaliście??? Jeśli nie, to przeczytajcie od fragmentu "Historycy chcą
rewolucji kadrowej" i proszę o komentarze.
Są tam dość ostre sformułowania: Radziejów "czerwone zagłębie", "matecznik
lewicy", "były esbek" i jego biurko hehe.
Obserwuj wątek
    • wielebny-cybula Re: Duży Format 05.10.06, 14:31
      Rozmawiamy w biurze partii w Radziejowie koło Włocławka. Radziejów i okoliczne
      powiaty to od lat matecznik lewicy. SdRP, Kwaśniewski i SLD mieli tu w
      kolejnych wyborach od 40 do 90 proc. poparcia. Ostatnio powiodło się też
      Samoobronie - ubiegłej jesieni w podradziejowskiej gminie Bytoń na partię
      Leppera zagłosowało 40 proc. uprawnionych - to był najlepszy wynik w kraju.

- Czerwone zagłębie - mówią o swej małej ojczyźnie Pawłowie. - Komuniści
      skorumpowali i upartyjnili tu wszystko, co się dało. Rodziny u władzy żenią się
      między sobą. Urzędnicy przy tych samych biurkach od lat osiemdziesiątych. Jeden
      taki, były esbek, ma biurko w starostwie powiatowym, kiedyś tam był komitet
      PZPR. Gość siedzi w tym samym miejscu co wtedy, kiedy gnębił ludzi. No i teraz
      pomyślcie, jak się ktoś czuje, kto pamięta go z tamtych czasów, a teraz idzie
      załatwić do niego sprawę... Dziwicie się, że nas tu krew zalewa? Że nasi
      koledzy emigrują: Anglia, Irlandia? Z naszych z podstawówki już prawie nikogo
      nie ma. W Radziejowie ani "Solidarności", ani AWS nie udało się nic wielkiego
      zmienić. Tylko Kaczyńscy mogą to miasto ruszyć.

Brawo Panowie Pawłowie! Chylę czoła. To sama prawda i jakże celnie ujęta. Co do
      Kaczyńskich to chyba się zgadzam. Oni jedni mogą to wszystko obrócić w
      perzynę...
      • u510 Re: Duży Format 05.10.06, 14:39
        Być historykiem i porównywać Kaczyńskich z marszałkiem Piłsudskim ???????
        GRUUUUBY NIETAKT, albo brak osobistych przemyśleń.
        Jedno jest NIESTETY prawdą - jesteśmy (jako region) faktycznie CZERWONYM ZAGŁĘBIEM !!!!
        W S T Y D !!!!!!!!!!!
        • 0700160759kujawiak Re: Duży Format 05.10.06, 18:09
          W Radziejowie cztery lata rządzi prawica.Bytoń Samoobrona,Osięciny -prawica.W
          całym powiecie,bardzo prężny PiS i PO.Trzeba spojżeć rzeczywiście ,gdzie ta
          komuna?Czy z powodu,kilku dinozaurów nasz region jest faktycznie taki czerwony?
          Gdyby Panowie Pawłowie zagłębili się w swoje drzewa
          genealogiczne ,wygżebaliby,kto był kim.Chwała Bogu nasza pierestrojka odbywa
          się w sposób naturalny-jedno umiera ,rodzi się drugie.To jest demokracja.
        • sauber1 Re: Duży Format 06.10.06, 15:05
          u510 napisał:

> Jedno jest NIESTETY prawdą - jesteśmy (jako region) faktycznie CZERWONYM ZAGŁĘB
          > IEM !!!!
          > W S T Y D !!!!!!!!!!!

Czego tu się wstydzić mamy, kiedyś było tak prezyjęte że co wiekszość robi to
          jest normą, teraz czasy sie zmieniły i odwrotnie mamy to co jednostki robią jest
          normalne reszta to nieporadna biedota, to są wywrotowcy komuniści jak z
          przedwojennej encyklopedii definicja mówi, choć bym też polemizował, widzi się
          tu u nas rózne rzeczy w rózny sposób a to też zależy chyba kto pyta i za ile?
    • bekon6 Re: Duży Format 05.10.06, 20:04
      No to radziejowska ekipa Platformy dostanie baty.
      • 0700160759kujawiak Re: Duży Format 05.10.06, 21:08
        Dlaczego?Przecież nauczyciele mają duży wpływ na wyborców.Skutecznie pomogli
        rozbić poprzednią ekipę.
        • bekon6 Re: Duży Format 05.10.06, 21:23
          Tez mnie dochodzily sluchy ze indoktrynuja dzieci politycznie. Jednakze mialem
          tu na mysli polityke krajowa. PIS raczej nie przepada za PO
          • 0700160759kujawiak Re: Duży Format 05.10.06, 21:52
            W kraju pewnie tak ,ja myślałem o Radziejowie.Nie chodzi o dzieci ,tylko o
            rodziców.
            • bekon6 Re: Duży Format 06.10.06, 07:59
              Zgoda, ale jak sie oglada na DVD Tuska i mowi o nim zdrajca to trudno podac
              dlon lokalnym jego kolegom.
      • sauber1 Re: Duży Format 05.10.06, 22:57
        bekon6 napisał:

> No to radziejowska ekipa Platformy dostanie baty.

Tak to się juz sklada ze zawsze jest ta jedyna słuszna partia, tamtą juz
        mielismy w rożnych przebraniach i troche zadlugo ale jak ktos potrafi zawsze
        moze przeniknac w inne szeregi by utrzymac się na fali, nawet do kosciola z
        bolem serca i z usmiechem na twarzy mozna poszpanowac i troche pochodzic, "jak
        cię widzą tak cie piszą" mowi stare przyslowie ale czego się nie robi dla
        "słusznej sprawy", no i moze dla pieniedzy nawet obiecanych, "czy jest slońce
        czy deszcz kapie zawsze jestes na etapie", moze dobrze że nowe twarze w końcu
        moga też zaistnieć, prawie demokrację mamy.
        • wielebny-cybula Re: Duży Format 06.10.06, 08:10
          W każdym razie do boju chłopcy, do boju z Komuną i niech Was Bóg prowadzi!
          • staszek-boryna Re: Duży Format 06.10.06, 11:48
            No oby sie chłopakom udało ale mi się zdaje, że radziejowskiej komuny nie
            pokona nikt - nawet bracia Kaczyńscy. Skąd ten wniosek - proste
            z "legendarnego" zawsze wysokiego poparcia dla lewicy (w tym tej skrajnej) na
            tym terenie.
            • sauber1 Re: Duży Format 06.10.06, 13:51
              staszek-boryna napisał:

mi się zdaje, że radziejowskiej komuny nie
              > pokona nikt - nawet bracia Kaczyńscy.

Moze i masz rację, że sami bracia rady nie dadza ale moze troche "Ludwik
              Zelazny" i ZZ pomoże no i glos miejscowej ludnosci też sie pomocny
              okazać się może, nigdy nie mów nigdy, "demokracja" też wymaga od nas wiele i
              tego dobrego
              • wielebny-cybula Re: Duży Format 06.10.06, 14:15
                Z Komuną nie można walczyć w demokrtyczny sposób. Tu trzeba ostro i z buta.
                • sauber1 Re: Duży Format 06.10.06, 14:47
                  wielebny-cybula napisała:

> Z Komuną nie można walczyć w demokrtyczny sposób. Tu trzeba ostro i z buta.

Może i masz rację ale to też są ludzie tylko wierzący w inne ideały, w czasach
                  wielkiej tolerancji wszyscy mamy prawie równe prawa i wyborcze też, tylko czy
                  nie szkoda ludzi i nadziei wielkich ale jak żyć bez nadziei to jest raczej
                  niemożliwe? to nie jest nasz problem to są nie przespane noce tych co strasznie
                  chcą, a chciuejstwo jest zgubne, my tylko krzyżyk postawimy ale to istotne komu
                  od tego Nam może sie żyć lepiej albo i nie i czy można jaśniej?
                  • wielebny-cybula Re: Duży Format 06.10.06, 15:30
                    Gdyby tym wszystkim komuchom, ubekom i innym esbekom w porę odebrano prawa do
                    różnych rzeczy toby inaczej nasz kraj sie prezentował. A tak to ten smród sie
                    ciągnie cały czas jak po gaciach. Z komunistami nie można równoprawnie,
                    demokratycznie bo cie wprzódy zeźrą jak sie zamyślisz i spuścisz ich z oka.
                    • sauber1 Re: Duży Format 06.10.06, 16:32

> Gdyby tym wszystkim komuchom, ubekom i innym esbekom w porę odebrano prawa do
                      > różnych rzeczy toby inaczej nasz kraj sie prezentował. A tak to ten smród sie
                      > ciągnie cały czas jak po gaciach. Z komunistami nie można równoprawnie,
                      > demokratycznie bo cie wprzódy zeźrą jak sie zamyślisz i spuścisz ich z oka.

To chcesz ze wszystkimi wojować, a jaki to ma sens, widziałeś panią Golowską jak
                      łądnie ją załatwiono w kilka godzin, a tylko poprosiła o zrobienie listy, to
                      spróbuj to tu zrobić, a zobaczysz ile masz racji? Napisz coś więcej pokaż ze
                      jest tak jak mówisz, zobaczymy tą "demokrację"?
                      • sauber1 Re: Duży Format 06.10.06, 16:38
                        sauber1 napisał:

> wielebny-cybula napisz coś więcej pokaż że nie jesteś analfabetą, a stać Cię
                        na więcej, widzę jak ładnie piszesz i sensem, tylko czy czasem Ci już strachnie
                        lata po gaciach ?
                • alias5 Re: Duży Format 06.10.06, 19:59
                  Taki wierzący człowiek i w tak niechrześcijański sposób chciałby sie rozprawić
                  bądź co bądź z bliźnim??? A co powiesz na przykazanie miłości i wybaczanie
                  sobie nawzajem??? Kto nie wybaczy temu nie będzie wybaczone... Komunista to też
                  człowiek i chociaż za te wszystkie lata należałoby im sie wszystko co
                  najgorsze, to też są twoi bliźni...
                  • alias5 Re: Duży Format 06.10.06, 20:01
                    To co napisałam wcześniej było do wielebnego cybuli.
                    • sauber1 Re: Duży Format 06.10.06, 20:45
                      alias5 napisała:

> To co napisałam wcześniej było do wielebnego cybuli.

Tak to łatwe było do przewidzenia ale jak wyrównać tyle lat krzywd, wielebny i
                      tak jest zbyt tolerancyjnym czlowiekiem i bardzo grzecznym, nie wymagajmy od
                      nawiedzonych ludzi za wiele
                      • soltysradziejowa Re: Duży Format 06.10.06, 22:31
                        Wyjątkowo dziwny artykuł..... lecz może się myle...
                        Ale to chyba chciałem usłyszeć- czerwony bolszewizm tu panuje... to smutne....
          • 0700160759kujawiak Re: Duży Format 07.10.06, 15:55
            A co Ty Wielebny w tej walce,dlaczego nie na przodzie ?Czyżby z krzyżykim nie
            wypadoło z buta .
            • psrubas Re: Duży Format 08.10.06, 22:27
              Wydaje mi się, iż powinnem w tej sprawie zabrać głos, jako iż jestem jedną z
              osób tam opisywanych!
              Zapewne wiele osób to czytających miało różne przedziwne myśli, lecz teraz chce
              wam coś przekazać. Zapewne wielu to zbulwersuje.

Ale najpierw odpowiedźcie sobie na pytanie- na ile wierzycie prasie?

1. Powiedzcie mi jakim cudem się wypowiadamy na temat afery Beger-Lipiński,
              skoro tego wywiadu udzielalismy jakieś 3 tygodnie temu? Czyli niecałe 2 tygodnie
              przed ujawnienim tych taśm? Czy to jest mozliwe, iż My mówimy na ten temat jak
              istnieje jeszcze koalicja, a Lepper jest jeszcze v-ce Premierem?
              Czy to jest fizycznie i technicznie możliwe?

Dalej- Jakim cudem Ja byłem w Łodzi na Kongresie partii i wypowiadam słowa
              "poczułem siłe partii" skoro ostatni raz w Łodzi byłem ok. 8 lat temu- czyli na
              wycieczce w szkole średniej?
              Przecież nie od dziś wiadomo, iż na KAŻDY Konges Krajowy nie może wejśc osoba
              postronna z ulicy- Musi być do tego oddelegowana w pewnien sposób!

Dalej- dlaczego JA jako hitoryk mówie o Wałęsie jako o "niepisanym agencie",
              skoro takie pytanie na jego temat nie padło w moją stronę? Czyżbym nie znał
              historii swego Kraju?

To tylko 3 przykłady, a jest tam ich wiecej!
              A do tego wystarczy odpowiednio zmanipulowac wypowiedzi rozmówców, dobra gra
              słów i tekstu i już macie artykuł jaki sobie życzyliscie!

Na koniec- wyrażam podziw dla tych diennikarzy, gdyz wiedząc o tym iż cała nasza
              rozmowa jest nagrywana na dyktafon puszczają takie numery na CAłĄ POLSKĘ!
              I nie mówie tu o ukrytym dyktafonie- leżał oficjanie przed nami!

A teraz proszę przeczytajcie jeszcze raz sobie ten artykuł i odpowiedzcie jakie
              teraz macie odczucia?
              • psrubas Re: Duży Format 08.10.06, 22:32
                Zupełnie mi wyleciało z głowy:

Zapewne znajdzie się KTOŚ kto będzie wątpił nie tylko w treśc tego nagrania,
                lecz i w istnienie tego nagrania.
                Zapewniam, iż ono istnieje na 100% i mogę w każdej chwili je udostępnić
                zainteresowanych osobom.
                W związku z tym proszę zainteresowane osoby o kontakt na priv'a.

Aha- nie wysyłam tego nagrania przez sieć, gdyż są tam nagranie nasze
                szczegółowe dane osobowe: nr komórki itp. Nie chce miec później jakiś
                nieprzyjemności.
                • wielebny-cybula Re: Duży Format 09.10.06, 10:39
                  Wielebny-Cybula jest zafascynowany osobą marszałka Piłsudskiego. Panowie
                  Kaczyńscy ich bezkompromisowa niekiedy polityka dla dobra Rzeczpospolitej czego
                  wielu "demokratów" niestety nie rozumie przypomina politykę Wielkiego Marszałka.
                  Wierzę w to co robią. Piłsudski przetestował pewne metody walki ze złem bardzo
                  skutecznie. Przez wielu krytykantów był odsądzany od czci i wiary a jednak jego
                  Polska była krajem z którym się liczono. Bracia Kaczyńscy kroczą podobną
                  drogą. Tylko oni są w stanie uratować ten kraj.
                  • kociaczekkk Re: Duży Format 09.10.06, 10:53
                    Tak jest Mili państwo „Polska dla Polaków” Kaczory rządzą!!

Minęły czasy socjalizmu nadchodzą czasy faszyzmu Panu Bekonowi na pewno to
                    odpowiada wreszcie dostanie przyzwolenie na zabijanie i deptanie, bo innych
                    kulturach,

A ja osobiście uważam ze w Polsce nie ma miejsca dla RUDO Włosych ponieważ
                    nie jest to rasa ni aryjska ni murzyńska więc trzeba wytępić i nawet golenia na
                    krótko rudzielcom nie pomorze!!!!

Wszystko, co robią bracia K, zmierza tylko do jednego do zimnej wojny,
                    nacjonaliści do władzy, młodzi ludzie prani Hitlerowskimi ideałami, Nie dajmy
                    się jakimś idiotycznym doktrynom i absurdom

Bądźmy Liberalni i szczerzy!!!!
                    • bekon6 Re: Duży Format 09.10.06, 16:41
                      Jak by to powiedzialy lewaki - walisz stereotypami :DDDD. A propo radze
                      poczytac jeszcze raz podrecznik Wiedzy o Spoleczenstwie.
                    • manson3 Re: Duży Format 09.10.06, 17:41
                      Tak jest Polska dla Polaków a nie dla rudzielców TEMPIĆ RUDYCH!!!!!!!! Małych
                      źle wychowanych nazistów!!!

Tak Jest Kaczory colo ziomale !!!

Po przeczytaniu tego powyższego wywiadu wydaje mi się iż Panom B i Ś po prostu
                      brak wykształcenia jak i wiedzy i pomyśleli sobie chłopaki ze zapiszą się do
                      Parti PiS a nóż się uda stanowisko załapać (Wałęsie tez się udało), i będzie
                      wtedy niezła KASA, Władza i taki Pan Bekon będzie Heapyyy będzie wreszcie mógł
                      strzelać do Żydów, tempić legalnie murzynów ,itp.
                      Sram na ciebie Bekonie pierd….ony utajniony nazisto, (Do takich jak ty powinno
                      się strzelać bez ostrzeżenia!!!!)

NISZCZ NAZIZM!!!!!!!

Mam was w D…..pie Hitlerowskie wypierdki mamuta
                      • goth2 Re: Duży Format 09.10.06, 17:48
                        Dobrze chłopaki mówią

A rude to wredne, (a kto tu jest rudy), zawsze mi mówili nie ufaj rudemu, bo to
                        dziwna rasa jest, pamiętam takiego jednego z podstawowej co tylko płakał albo
                        kablował ta rasa ma coś z Zomo!

Naziści do władzy Ola boga

A tak z historii to chyba Niemcy i ich kultura nie jest niczym dobrym dla
                        Polaków skoro od wieków chcą nas wytępić, ale takie DEBILNE, nażole, prostych
                        rzeczy nierozumieją

Bekonie ty daruj sobie te świetliste poglądy i ten zafajdany pis, bo się rzygać
                        chce

Liberałowie łączcie się w siłę i rozgromimy Nazistów jak starą mogiłę!
                        • bekon6 buaahahahahahahaa :))))))))) 09.10.06, 19:00
                          Nie startuje do wyborow i nie naleze do zadnej partii :))))))))) Baa nawet nie
                          bede na wyborach - prosty powod wyjezdzam :)) w sumie szkoda zaglosowalbym
                          wlasnie na PIS razem z gen Polko ;) A co do zomo, kultury, rudych hmmmm wasci
                          kultury brakuje !
                          • manson3 Re: buaahahahahahahaa :))))))))) 09.10.06, 23:20
                            Waść mości Bekonie, a pamięta Wielmożny nazista stosunek do Żydów (Bukat)???

To jak można Żydów to zdecydowanie winno się RUDO włosach a zwłaszcza takich
                            nabitych i krótko strzyżonych

Czemu nie skoro Żyda czy Murzyna można nękać to rudych tym bardziej winno się
                            terroryzować
                            Polecam więcej światowej literatury a nie opierać ideologie na Dmowskim, które
                            do końca Pan chyba nie zrozumiał;)

A czy Pan jest Rudy, (bo jakieś obawy kulturalne wyczułem)????
                            • bekon6 Re: buaahahahahahahaa :))))))))) 10.10.06, 08:27
                              Waść mości Bekonie, a pamięta Wielmożny nazista stosunek do Żydów (Bukat)???

To jak można Żydów to zdecydowanie winno się RUDO włosach a zwłaszcza takich
                              nabitych i krótko strzyżonych

Czemu nie skoro Żyda czy Murzyna można nękać to rudych tym bardziej winno się
                              terroryzować

Pokaz klamco (Daj linka)gdzie napisalem iz chce bic Zyda czy murzyna?

> Czemu nie skoro Żyda czy Murzyna można nękać to rudych tym bardziej winno się
                              > terroryzować
                              > Polecam więcej światowej literatury a nie opierać ideologie na Dmowskim,
                              które
                              > do końca Pan chyba nie zrozumiał;)
                              >
                              > A czy Pan jest Rudy, (bo jakieś obawy kulturalne wyczułem)????

Jesli juz mowi sie tu o ideologii rasistowskiej to rudy oraz jasny bladyn jest
                              czystym aryjczykiem wiec wynika z tego ze nie powinienem miec obaw lecz nawet
                              byc z tego dumny. Cos mason sie zagalopowales w tym wszystkim.
                              Lecz jeszcze nutka o rasistach. Najwiekszymi rasistami to jestescie wy
                              liberalowie, ktorzy uwazaja ze jak zezra tomy ksiazek to zostana nadludzmi-
                              ludzmi oswieconymi. Bardziej szanuje babcie ktora co niedziela chodzi o lasce
                              do kosciola niz was skonczonych bucow i ignorantow. Wasz szyderczy klamliwy
                              smiech o ludziach czy to ze wsi czy o ludziach z miast o gorszej sytuacji
                              majatkowej swiadczy sam za siebie. Wasza pierdolona ideologia doszla juz do
                              takiego stanu rzeczy iz okreslacie sie sami siebie "ludzmi bardziej
                              reprezentacyjnymi" czyli defacto nadludzmi. Wolnosc jak najbadzdziej ale milosc
                              do Ojczyzny jeszcze wieksza - powinienes o tym pamietac mason chocby z racji iz
                              to Ojczyzna dala Tobie wyksztalcenie.

PS Glosowalem za Unia ale dziadka w Wermachcie nie mialem.
                              • manson3 Re: buaahahahahahahaa :))))))))) 10.10.06, 10:53
                                > Jesli juz mowi sie tu o ideologii rasistowskiej to rudy oraz jasny bladyn
                                jest
                                > czystym aryjczykiem wiec wynika z tego ze nie powinienem miec obaw lecz nawet
                                > byc z tego dumny. Cos mason sie zagalopowales w tym wszystkim.
                                > Lecz jeszcze nutka o rasistach. Najwiekszymi rasistami to jestescie wy
                                > liberalowie, ktorzy uwazaja ze jak zezra tomy ksiazek to zostana nadludzmi-
                                > ludzmi oswieconymi. Bardziej szanuje babcie ktora co niedziela chodzi o lasce
                                > do kosciola niz was skonczonych bucow i ignorantow. Wasz szyderczy klamliwy
                                > smiech o ludziach czy to ze wsi czy o ludziach z miast o gorszej sytuacji
                                > majatkowej swiadczy sam za siebie. Wasza pierdolona ideologia doszla juz do
                                > takiego stanu rzeczy iz okreslacie sie sami siebie "ludzmi bardziej
                                > reprezentacyjnymi" czyli defacto nadludzmi. Wolnosc jak najbadzdziej ale
                                milosc
                                >
                                > do Ojczyzny jeszcze wieksza - powinienes o tym pamietac mason chocby z racji
                                iz
                                >
                                > to Ojczyzna dala Tobie wyksztalcenie.
                                >
                                > PS Glosowalem za Unia ale dziadka w Wermachcie nie mialem.

To mnie rozbawiłeś kolego oj rozbawiłeś ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
                                ha ha ha
                                Twoje ideologie są wręcz zabawne, a co do Liberałów to widać z góry że Ojciec
                                Ryzyk i Panowie K są twymi ideałami więc oszczędź obelgo w kierunku większości,
                                a spójrz na siebie i swą małą Debilą postawę wobec narodu który podobno tak
                                kochasz?????

Szkoda tylko ze wszystko (parwie), co nosisz na sobie to tzw. Orginałki
                                wyprodukowane oczywiście gdzieś na wschodzie, czyli już mamy wynik absurdu w
                                stosunku do twej idealistycznej osoby, bo przecież Polska dla Polaków „TERAZ
                                POLSKA” artykułów naszych marek jest pełno ale ty dorabiasz jakiś tam…………:) to
                                się nazywa "ZDRADA NARODU"
                              • sargentpepper Re: buaahahahahahahaa :))))))))) 10.10.06, 16:01
                                Hohoho ale żeś się pan zagalopował. Swoją wypowiedzią o liberalizmie wpisałeś
                                się pan w nurt poglądów na świat Ojca Dyktatora, który twierdzi, że "każdy
                                liberał jest durniem, a każdy dureń - liberałem". A ta "arcymądra" wypowiedź
                                przypomina mi jak żywo cytat z Barei: "Złodziej! - I pijak! - Bo każdy pijak to
                                złodziej!" (Co mi zrobisz jak mnie złapiesz) hehe. Ja panie kochany jestem
                                liberałem, ale nie jestem ani rasistą, ani nadczłowiekiem. Powiem nawet więcej:
                                mam liczne wady i ułomności, których się wstydzę. Tak, jestem liberałem, ale
                                nie wyśmiewam się z ludzi prostych, mniej wykształconych - nie uważam ich za
                                gorszych od siebie. I nie jest dla mnie też powodem do śmiechu to, że ktoś
                                pochodzi ze wsi, albo ma gorszy status materialny. Wisi mi to - dla mnie liczy
                                się konkretny człowiek, jego godność, jego osobowość i charaker. Nie jest
                                ważne, czy ktoś jest niski, rudowłosy czy czarnoskóry - dla mnie kryterium
                                oceny człowieka jest jego wnętrze, to czy jest mądry życiową mądrością, czy
                                jest wrażliwy i czy ma sumienie. I jako liberał skreślam człowieka tylko wtedy,
                                gdy jego poziom wrażliwości i delikatności zbliżył się do poziomu ameby,
                                pantofelka, eugleny zielonej, albo mrożonego mięsa mielonego.
                                To jest dla mnie liberalizm - indywidualistyczna koncepcja człowieka, możność
                                swobody i nieskrępowanego działania, wolność w każdej dziedzinie życia z
                                jednoczesnym poszanowaniem wolnośći innych.
                                Ufff tyle... Się rozpisałem, ale wnerwia mnie to, że słowo liberał brzmii w
                                naszym kraju coraz częściej jak epitet i wulgaryzm. Pozdrawiam.
                      • bekon6 Re: Duży Format 09.10.06, 20:22
                        Manson spojrz ile trycg faszystow jest w Polsce ;)

www.pis.org.pl/article.php?id=5206&p=zdjecia
                        • kotek002 Re: Duży Format 09.10.06, 20:28
                          bekon6 napisał:

> Manson spojrz ile trycg faszystow jest w Polsce ;)
                          >
                          > www.pis.org.pl/article.php?id=5206&p=zdjecia

UWAŻAM ŻE NIE MA CZYM SIE CHWALIĆ.....
                          • manson3 Re: Duży Format 09.10.06, 23:36
                            Zdecydowanie nie ma!. Ubolewa na tym większość normalnych liberalnych Polaków

Nie dam ci linka na PO, ponieważ by ci miejsca na twym szkiełku brakło;)

A jeszcze jakby dorzucić LPR to już w ogóle szkiełko powinno mieć z 50 cali;):)
                            • bekon6 Re: Duży Format 10.10.06, 07:14
                              Manson a to przypadkiem nie twoj guru wycial sobie dwa ostatnie zebra aby robic
                              sobie samemu laske? Dziekuje za taka Polske liberalna, postoje.
                              • manson3 Re: Duży Format 10.10.06, 11:00
                                bekon6 napisał:

> Manson a to przypadkiem nie twoj guru wycial sobie dwa ostatnie zebra aby
                                robic
                                >
                                > sobie samemu laske? Dziekuje za taka Polske liberalna, postoje.

I poraz kolejny Pan Bekon zmierza w kierunku mu głębiej nieznanym, zaczął bym
                                od tego, iż może być Charlin Manson, i Marilyn Manson – jedno z drugim ma wiele
                                wspólnego, ale nie będę tu ci tłumaczył o co chodzi, bo waść mość i tak byś nie
                                zrozumiał;)

A Bekon to ksywa od zaszlachtowanej świni, czego wynikiem jest twój nick????????

„Umysł ludzki bywa ułomny”:)
                  • sauber1 Re: Duży Format 09.10.06, 11:10

Kaczyńscy kroczą podobną
                    > drogą. Tylko oni są w stanie uratować ten kraj.

Chyba Masz racje nie wiele potrzeba by ten kraj przywrocic do normalności, nie
                    ma jutra bez dnia wczorajszego i tu tylko tkwi problem ale też trzeba
                    przyspieszenia i realizacji rozpoczetego czyszczenia, wszystko jest możliwe i
                    potrzeba aprobaty całego społeczeństwa dla tych przemian, co bedzie jutro
                    zobaczymy ale samo sie nic nie zrobi trzba udzialu czlowieka i to tu na samym
                    dole...............
                    • czeremcha77 Re: Duży Format 09.10.06, 11:16
                      Kaczki - TAK!!! ale tylko na talerzu upieczone, lub ugotowane i do tego
                      czarninka z kluseczkami ziemniaczanymi. Pycha.:)
                      • wielebny-cybula Re: Duży Format 09.10.06, 13:52
                        Ja wiem, że moje stanowisko nie będzie się podobać wielu. Z tym, że Polsce
                        potrzeba zamordyzmui to daje efekty. Spójrzcie Państwo ile łachuderstwa
                        wyłapano już za rządów Kaczyńskich, Dorna, Ziobry. Eliminuje się pijanych
                        kierowców na skalę do tej pory niespotykaną, złych policjantów, wysokich
                        urzędników państwowych, sędziów i prokuratorów współpracujących z przestępcami
                        jak ci z Bielska, którzy mając stosować prawo współpracowali z osobami je
                        naruszającymi, zwalcza się korupcję, walczy o bezpieczeństwo społeczeństwa
                        polskiego. Czy ktoś przedtem tak robił??? Ja sądzę, że nie.
                        Weźmy mały przykład, który wcale nie jest mały. PIJANY KIEROWCA, ujęto ich już
                        jak się podaje ze 150 tysięcy. Przecież pijani szoferzy to ogromne zagrożenie.
                        A więc zmalało niebezpieczeństwo na drogch polskich.

Ś.P. MARSZAŁEK PIŁSUDSKI też się wielu nie podobał a był przez to skuteczny i
                        państwo nasze rosło w siłę. Jak go zabrakło znacznie osłabło.

Ja nie jestem wykształconym człowiekiem ale pewną mądrość życiową i zasady mam
                        więc ich działania oceniam w większości dobrze. A krytyki się nie boję.
                        • sauber1 Re: Duży Format 09.10.06, 21:28

> Ja wiem, że moje stanowisko nie będzie się podobać wielu.
                          >
                          > Ja nie jestem wykształconym człowiekiem ale pewną mądrość życiową i zasady mam
                          > więc ich działania oceniam w większości dobrze. A krytyki się nie boję.

w pierwszym zdaniu masz rację, a w ostanim jesteś odważny, całe szczęście że
                          pewne organy są dzisiaj "apolityczne" i chyba nie za bardzo lubią obecne władze,
                          tak że mozna pisać różnie, nikt chyba za legalnbe ulotki tym razem nikogo nie
                          będzie ścigał, a nocne zaklejanie plakatów przeciwnikom zapewne pozostanie w
                          modzie, tymbardziej że w niedziele w Warszawie narodziła się "Nowa Tradycja".
                • manson3 Re: Duży Format 09.10.06, 23:41
                  Bardzo jestem ciekaw tego nagrania i pewnie nie tylko ja

Proponuję Panu wyczyścić te chwile, w których są te dane, i podać – a z tym
                  problemów nie będzie:)

To By zdecydowanie uwiarygodniło Pana zdanie

Polecam to nic trudnego, a wieżę, iż zapisane ma Pan to w formie cyfrowej a nie
                  analogowej:)

Pozdrawiam
                  • sauber1 Re: Duży Format 14.10.06, 15:29
                    manson3 napisał:

> Bardzo jestem ciekaw tego nagrania i pewnie nie tylko ja
                    >

Ja też chętnie bym tego posłuchał
                    • piccobello Re: Duży Format 16.10.06, 09:27
                      Ktoś tu mówił że z komuną nikt nie wygra. Szczególnie z tą Radziejowską. No i
                      dobrze mówił. Niech żyje Lewica!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka