22.06.07, 15:06
Usłyszałem , że premier nie może dać grosza pielęgniarką , bo inni też by
wołali, że trzeba by podnieść podatki najbogatszym ...
A dlaczego inni nie mieliby tez dostać na godniejsze warunki życia, czy tych
kilku najbogatszych ludzi by tak zubożało strasznie?? Dziwne to myślenie i
takie znane od dziesięcioleci
Obserwuj wątek
    • kobra002 Re: Protesty 22.06.07, 15:09
      Nie da, bo pielęgniarki nie mają kilofów, łańcuchów itd.
      • sauber1 Re: Protesty 22.06.07, 15:15
        kobra002 napisał:

> Nie da, bo pielęgniarki nie mają kilofów, łańcuchów itd.
        To może z tych kont ch przekazać co zgromadzono dzięki władaniem funduszem
        zdrowia, szkoda że minister już we wrześniu odchodzi, może coś z fundacji dałby
        bardziej potrzebującym?
    • magda330 Re: Protesty 22.06.07, 17:50
      A może by tak opiekuńcza lewica i opozycja zrezygnowały z części swoich dochodów?
      Nie mają wyrzutów sumienia,że uzyskują wysokie dochody kosztem służby zdrowia?
      Problem niskich zarobków w służbie zdrowia trwa od lat,nic nowego.
      Nie da się tego rozwiązać w ciągu kilku dni.
      Może dodrukować pieniędzy i rozdać,to już chyba było.
      Dokąd odprowadzają podatki hipermarkety,prawdopodobnie do swoich krajów,
      ktoś dawno wydał na to pozwolenie,a problemy narastają.
      Ci co pracują za granicą też swoje podatki tam zostawiają itd.

• kobra002 Re: Protesty 22.06.07, 19:59
        magda330: Przejrzałem twoje wpisy i widze że ty bardzo dużo czasu spędzasz przy
        kompie. Ale nie o tym chciałem . Twoje poglądy mnie przerażają. Nie potrafisz
        ocenić obiektywnie tego co się dzieje, a dzieje się źle! Byłem wczoraj w W-wie
        i widziałem te dziewczyny walczące o swoje. Dobrze by się stał gdybyś pouczyła
        się ekonomii, może czegoś dowiesz sią o gospodarce wolnorynkowej.Do biedronki
        lubisz zasuwać i kupować tanie produkty. Tanie, bo dzięki takiej postawie
        naszego rządu na droższe nie będzie cię stać. Nie bierz się za komentowanie
        polityki, na niej trzeba się znać a swoje niezadowolenie możesz wyrazic PRZEZ
        UDZIAŁ W WOLNYCH WYBORACH. Ciekawe czy chciało ci się ruszyć od TV żeby
        zagłosować? I przestań słuchać pana rydzyka .
        • magda330 Re: Do kobry. 22.06.07, 20:22
          Śledzisz mnie miły Kolego? Czy warto na to tracić czas?
          Dużo czasu spędzam przy kompie,bo mam taką pracę.
          Każdy ma prawo mieć swoje poglądy,ja mam swoje ,Ty masz swoje.
          Jesteśmy różni i myślimy inaczej, nic w tym dziwnego.
          Na polityce trzeba się znać - to prawda, ale na tym forum nie dyskutują
          politycy,chyba ,że Ty nim jesteś?
          W której Biedronce mnie widziałeś,w jakim mieście?
          Kobro,nie musisz się wstydzić,że słuchasz niezależnej radiostacji,
          nie tacy jak Ty słuchają.
          Miłego wieczoru życzę.
        • sauber1 Re: Protesty 23.06.07, 11:33
          kobra002 napisał:

Nie bierz się za komentowanie
          > polityki, na niej trzeba się znać a swoje niezadowolenie możesz wyrazic PRZEZ
          > UDZIAŁ W WOLNYCH WYBORACH.

Tak tu masz rację, z jednej strony Europejska Karta Praw Podstawowych,
          Europejska Konwencja Praw Człowieka, a z drugiej nasza rzeczywistość, a jeszcze
          inni próbują protestujące pielęgniarki szczuć psami. Myślę, że nie po to
          braliśmy czynny udział w wyborach, by nadal ta sama grupka ludzi obniżała
          poziom życia całego społeczeństwa. To tylko słowa i punkt widzenia, a teraz już
          można wyrażać myśli. Wiadomo, stróżów netowych nam nie brakuje ....
          • magda330 Re: Protesty 23.06.07, 11:58
            Stróż netowy? co to takiego?
            • sauber1 Re: Protesty 23.06.07, 12:12
              magda330 napisała:

> Stróż netowy? co to takiego?

Długo by opowiadać, ale to tacy co pilnują szeregowych zjadaczy chleba by za
              wiele nie... ale co ja Ci będę, pamiętasz zapewne czym był cenzura? Polatasz po
              forach i jak Cię zabanują, to właśnie to, w obronie słusznej sprawy, a czasem
              nie małych korzyści. A czasem to tylko tacy od zawracania kijem rzeki, jaśniej?
              - zmiany tematu nakierowanie na "właściwe" tory. A protesty jak były tak będą ;)))
              • magda330 Re: Protesty 25.06.07, 12:28
                sauber1 napisał:

> > Stróż netowy? co to takiego?

> Długo by opowiadać, ale...
                > to tylko tacy od zawracania kijem rzeki, jaśniej?
                > - zmiany tematu nakierowanie na "właściwe" tory.

Że też zapytałam w niewłaściwym czasie.
                Kijem rzeki nie da się zawrócić ,bo ma swój bieg i analogicznie;))))))
                • sauber1 Re: Protesty 25.06.07, 13:19
                  magda330 napisała:

> Kijem rzeki nie da się zawrócić ,bo ma swój bieg i analogicznie;))))))

Ale zawsze na niepokornych bat się znajdzie, do 2% rocznie od majątku to nawet
                  ci najbiedniejsi, majętni odczują, jeszcze nikomu nie dano, a juz....
                  podatki.wp.pl/kat,70354,title,Gosiewski-podatek-katastralny-jak-najpozniej-i-jak-najnizszy-,wid,8959778,wiadomosc.html?rfbawp=1182769783.820
          • herkus-monte Re: Protesty 23.06.07, 12:26
            Jak sprzedalali cukrownie w tym z Dobrego a ludzi z placzem wyjebali na bruk
            to sauber twierdziles ze lepiej prywatyzowac za symboliczna zlotowke niz
            trzynac cos nieekonomicznego.
            Dlatego tez z calego serca prosze cie idz do tych pielegniarek powiedz im o
            RESTRUKTURYZACJI sluzby i prywatyzacji za symbolicznego zeta bo jest
            nieekonomiczna
            • herkus-monte Re: Protesty 23.06.07, 12:30
              Czekam rowniez na twoje haslo Sauber do pigul- " Niech kazdy zyje jak chce aby
              tylko za swoje"
              • sauber1 Re: Protesty 23.06.07, 12:50
                herkus-monte napisał:

> Czekam rowniez na twoje haslo Sauber do pigul- " Niech kazdy zyje jak chce aby
                > tylko za swoje"

To hasło nie tyczy sie ludzi uczciwych...
            • sauber1 Re: Protesty 23.06.07, 12:48
              herkus-monte napisał:

> Jak sprzedalali cukrownie w tym z Dobrego a ludzi z placzem wyjebali na bruk
              > to sauber twierdziles ze lepiej prywatyzowac za symboliczna zlotowke niz
              > trzynac cos nieekonomicznego.

Chłopi we Francji i Holandii, do dziś nie mogą się pogodzić, że w Polsce uprawia
              sie burak i produkuje cukier sprzedawany na rynku po 3 zł, gdzie oni za to samo
              mogą uzyskać ponad 10, a jest nadprodukcja. Pomyśl, jaką mają racje bytu
              cukrownie w Polsce, a to co ja pisze czasem traktuj z przymrużeniem oka.
              Pielęgniarki myślą że ten protest jest w obronie ich godniejszego życia i
              większych zarobków, podobnie już było, kiedy społeczeństwo masowo włączyło się w
              walkę z komunizmem, też panowało przekonanie że sobie polepszy i polepszyło
              ;))), Ty miałeś szczęście, wyjechałeś, żyjesz już jak wolny człowiek, a część
              ludzi, normalka, została i tu tworzy świat. A to co pisałem to nadal uważam że
              mam rację, bezużyteczne lepiej oddać za symboliczna złotówkę, niż z tego
              powodu popaść w długi. Ja mogę im powiedzieć wiele co się tam u nich w resorcie
              dzieje, gdzie jest "ich" kasa, ale czy mi uwierzą???
        • herkus-monte hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 23.06.07, 12:16
          > i widziałem te dziewczyny walczące o swoje. Dobrze by się stał gdybyś
          pouczyła
          > się ekonomii, może czegoś dowiesz sią o gospodarce wolnorynkowej.Do biedronki
          > lubisz zasuwać i kupować tanie produkty. Tanie, bo dzięki takiej postawie
          > naszego rządu na droższe nie będzie cię stać. Nie bierz się za komentowanie
          > polityki, na niej trzeba się znać a swoje niezadowolenie możesz wyrazic PRZEZ
          > UDZIAŁ W WOLNYCH WYBORACH. Ciekawe czy chciało ci się ruszyć od TV żeby
          > zagłosować? I przestań słuchać pana rydzyka .

Chce abys mi ekonomisto od 7 bolesci wyjasnil kilka pytan?

Po:
          1. Kogo wlasciwie jest ten strajk; lekarzy, pielegniarek, gornikow, hutnikow a
          moze politykow?
          2. Jesli pielegniarek to co robi tam inna radziecka swolocz?
          3. Jakie sa ich konkretne postulaty? Bo jest ich kilka, wrecz sprecznych ze
          soba m.in. podwyzka pensji do 3000 bruttko, do 1000 brutto prywatyzacji sluzby
          zdrowia, panstowa sluzba zdrowia z wiekszymi nakladami z budzetu?
          4. Jesli budzetu na jakich zasadach finasowania?
          5. Dlaczego po 3 -krotnej prosbie premiera pielegniarki nie chca sie zgodzic na
          rozmowy?
          6. Co robi tam skrajnie liberalna organizacja "Lewiatan" z pania Bochniarz na
          czele ktora ma pod skrzydlami wielki miedzynarodowy biznes a nie zwiazki
          zawodowe?
          7. Omow mi zasady gospodarki wolnorynkowej?
          8. Co to jest inflacja i z jakich przyczyn sie bierze?
          9. Co to jest sila nabywcza spoleczenstwa? Omow ja?
          10. Czy urodzenie, posiadanie majatku ma wplyw na wykonywany zawod i jak to sie
          ma do gospodarki wolnorynkowej?
          11. "Wyrazic niezadowolenie poprzez udzial w wolnych wyborach" - co to ma
          znaczyc? Czy aby nie to iz rzad nie zostal wybrany w wyborach a ludzie
          wybierajacy go to ludzie wirtualni?
          12. "Nie bierz się za komentowanie polityki" czy to wg ciebie jest pluralizm?
          Jesli nie napisz mi wykladnie?
          13 Czy Rydzyk tez tam protestuje? Jesli tak jakie ma postulaty?
          14 Jak sie mowi poprawnie- ojciec Rydzyk czy Pan Rydzyk?
          15 Jesli "pan rydzyk" kim on do cholery jest?

• magda330 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 23.06.07, 12:50
            herkus ale się napracowałeś, dzięki.Ciekawe czy zorro to przeczyta? bo chyba
            Ci na te pytania nie odpowie.
            Pytania są ładnie sformułowane,rzeczowe,chciałoby się usłyszeć odpowiedzi.
            Czyj ten strajk? na mój babski rozum jest to:
            ,,strajk niemocy byłych dyrygentów''- tak mi się jakoś skojarzyło.
            Organizowanie strajku w dniach,kiedy ważyły się losy Polski
            na szczycie UE ,było chyba celowe nie wiem jakiego słowa użyć aby
            właściwie określić to wydarzenie. Może sabotaż bierny?
            • sauber1 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 23.06.07, 12:59
              magda330 napisała:

> Może sabotaż bierny?

Faktem jest że kolega bardzo sie tu przyłożył, ładne.

A ja uważam, że pielęgniarki jadą autobusem z dużej góry, w słusznym kierunku ,
              tylko kierowca w biegu wyskoczył...
            • pd15 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 25.06.07, 14:04
              Ja uważam, że pielęgniarki mają w nosie szczyt UE, gdzie ważyly się losy
              Polski, one poprostu chcą godnie żyć. Aby godnie żyć trzeba pracować i godnie
              zarabiać. Ale na to nigdy w budżecie nie staje, bo elyty czy z prawa czy z
              lewa muszą mieć zarobki na co najmniej europejskim poziomie. Każdy rząd, jak
              mawial znany rzecznik, napewno się wyżywi.
              • sauber1 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 25.06.07, 14:22
                pd15 napisała:

> Każdy rząd, jak mawial znany rzecznik, napewno się wyżywi.

Nie tylko pielęgniarki, każdy chce żyć godnie, a o tym rzeczniku lepiej nie
                mówić, ładnie drwił z Nas. Elity maja, ale dlaczego resztę społeczeństwa nadal
                traktują przedmiotowo???
            • herkus-monte Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 26.06.07, 10:13
              No coz, nikt nie watpi ze place pielegniarek sa niskie. Wystarczy spojrzec na
              Czechy gdzie najnizsza wyplata wynosi na zlotowki 2400. Jednakze problem polega
              gdzie indziej a mianowicie w poprzednich rzadach lewicy. Przecierz nie kto inny
              jak lewica ma oswiate i sluzbe zdrowia jako perelki programowe. Wiec pytanie
              brzmi: "A o co tu wlasciwie chodzi?"
              Ja osobiscie moge postawic teze ze o rzady pisu. Pisu ktorzy czysci panstwo z
              ludzi skorumpowanych, o nielegalnych dochodach a takze osob - politykow o
              watpliwej dzialalnosci dla dobra panstwa. Dlatego tez nie podoba sie ta
              polityka wladz pewnej grupie ludzi totez probuja poprzez przybudowki- zwiazki
              zawadowe zrobic rozpierdusze w Warszawie i wtlamscic poprzez media iz rzad jest
              aspoleczny.
              Na dzien dzisiejszy trwa bitwa psychologiczno-okopowa jak na fronatach 1 wojny
              swiatowej. Pielegniarki swoje, rzad swoje. Widzimy tam nagle doczepianie sie
              roznych urupowan politycznych albo tez czlonkow roznego typu fundacji i
              organizacji twierdzacych jednym glosem z protestujacymi o "brutalizacji dzialan
              policyjnych". Brutalizacja m.in ma polegac na tym, (a sam to widzialem
              dzieki "niezaleznosci dziennikarzy TVN24") ze funkcjonariusze brzuchami
              wlasnego ciala spychaja protestujach na chodnik celem udroznienia ruchu
              ulicznego.
              Ja tylko chce dodac od siebie iz jesliby rzadzila kiedykolwiek prawca
              liberalna smiem twierdzic ze kule gumowe swistalby juz po godzinie na calej
              Aleji Ujazdowskiej.
              • herkus-monte Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 26.06.07, 10:30
                Nie tak dawno bo bodajze 2 dni temu rozmawialem z czlowiekim o lewicowych
                pogladach.
                Pytam sie go:
                -Dlaczego chcecie usuniecia tego rzadu?
                - Bo nie jest demokratyczny i musi ustapic!
                - A dlaczego musi?
                - Bo musi.

Z prostego tekstu wynika jasno ze demokracja jest wowczas jak jest czerwona.
                Innej nie ma.
                • magda330 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 26.06.07, 11:10
                  herkus-monte napisał:

> Z prostego tekstu wynika jasno ze demokracja jest wowczas jak jest czerwona.
                  > Innej nie ma.

A jakiej się spodziewałeś odpowiedzi?
                  Wie,że musi,ale nie wie dlaczego? dobre.
                  Następnym razem zapytaj go co rozumie pod pojęciem demokracja,
                  na pewno go ,,zagniesz''.
                  Demokracja to szumne słowo,często używane,nie zawsze w odpowiednich miejscach.
                  To od nas wszystkich zależy czy ,,czerwona demokracja'' będzie się
                  jeszcze panoszyć.
                • sauber1 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 26.06.07, 19:11
                  herkus-monte napisał:

> ...
                  > Innej nie ma.

I popatrz co młodzi z lewizny wymyślili - żeby kościół opodatkować, mają
                  pomysły? gdzie wiadomym jest, że księża też płacą podatki, a kapitaliści rodem
                  z tamtej epoki ładnie się ustawili, czerpią takie dochody dziennie, że nie jeden
                  obywatel przez całe życie nie zarobi, ale sztuką jest odwrócić uwagę, a może to
                  źle pojmowana demokracja, może zbyt liberalna dla pewnych środowisk z
                  wieloletnią tradycją i przywilejami. Dziś zapewne będzie warto posłuchać "radia" ?
                  • magda330 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 26.06.07, 20:20
                    Którego ,,radia'' - niezależnego ? posłucham.
                    Nazywaj rzeczy po imieniu,bo piszesz jakimś szyfrem.
                    • sauber1 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 26.06.07, 22:30
                      magda330 napisała:

> Którego ,,radia'' - niezależnego ? posłucham.
                      > Nazywaj rzeczy po imieniu,bo piszesz jakimś szyfrem.

Nie mogę inaczej, było by mi bardzo przykro, gdybym dał powody o. Tadeuszowi do
                      niezadowolenia.
                • magda330 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 26.06.07, 21:18
                  herkus-monte napisał:

> Pytam sie go:
                  > -Dlaczego chcecie usuniecia tego rzadu?
                  > - Bo nie jest demokratyczny i musi ustapic!
                  > - A dlaczego musi?
                  > - Bo musi.
                  >
                  > Innej nie ma.

Właściwa nazwa,,czerwonej demokracji''- to demokracja totalitarna.
                  Łatwiej zrozumieć dlaczego ten człowiek powiedział,że rząd nie jest demokratyczny.
              • magda330 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 26.06.07, 11:01
                To nie jest ,,zasługa'' tego rządu,że służba zdrowia mało zarabia.
                A salowe czy jak tam się nazywają? sprzątaczki nie protestują?
                tylko pielęgniarki?
                Zdecydowanie lewica chce obalenia rządu,to walka bez argumentów.
                Od ilu lat rządzi lewica? są dobrze ustawieni,mają siłę przebicia.
                Zmanipulowani ludzie nie odróżniają co jest prawdą co kłamstwem.
                Zbyt dużo różnych informacji powoduje chaos i dezorientację.
                Gdyby Hitler w ówczesnych czasach miał takie media jakie są obecnie,
                zawładnąłby całą Europą a może sięgnąłby dalej.
                Niech każdy spróbuje sam pomyśleć,bez gotowców.
                • herkus-monte Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 26.06.07, 11:59
                  Na naszych oczach rozgrywa się medialny show. Nie wiem czy ma on coś wspólnego
                  ze strajkiem, ale z big braderem na pewno ma.

Jest to strajk pielęgniarek transmitowany na żywo przez TVN24 i TOK Fm.
                  Najciekawsze że poziom niekompetencji, cynizmu, obłudy i małości osiągnęły już
                  wszystkie trzy strony transmitowanego cyrku.

Z jednej strony panie, które kreują sie na Matki Polki ale przyszły po kasę,
                  wprost po pieniądze i po nic innego. No chyba żeby jeszcze gwarancje
                  zatrudnienia miały do emerytury. Z drugiej stony rzad ktory chce rzdic twarda
                  reka co prawda od 1,5 roku.

Pomiędzy paniami pielęgniarkami biegają panienki redaktorki, wspomnianych
                  stacji, i zadają merytoryczne pytania, np o podpaski albo o kanapki i batoniki
                  i o przepadłe w ciemnych kazamatach URM 5 pań. Z jednej strony kobieta w
                  czepku, która nie ma nic do powiedzenia z drugiej strony kobieta z mikrofonem,
                  która też nie ma nic do powiedzenia, Czym sie różnią te panie, no tylko
                  poziomem zarobków. Tu i tu głupota jest różnie opłacana, fakt, nie jest to
                  sprawiedliwe.

W ten spór wpadają czasem jeszcze pani HGW, która nie dość, że zablokowała
                  miasto to jeszcze pozwala blokować je innym, Kwaśniewska Królowa Polski
                  przyniosła kwiatek, wszystko to transmitowane na żywo. A pani Staniszkis,
                  twierdzi w telewizorze, że przypomina jej to, ta atmosfera znaczy, rok 1980 i
                  Stocznię. No to pani profesor gdzie jest portret Papieża i Brama? Widać
                  scenarzyści z TVN-u o czymś zapomnieli. Raz dwa naprawić to trza, przed kolacją.

No i na koniec gdzie w tym cyrku jest Partia Kobiet i Manuela Gretkowska?

Na Wyspach Hula Gula politykę robi?

A teraz TVN Leppera na męża stanu lansuje i rozjemcę, wzywanego przez lud.
                  Paranoja.
                  • sauber1 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 26.06.07, 12:50
                    herkus-monte napisał:

> Na naszych oczach rozgrywa się medialny show. Nie wiem czy ma on coś wspólnego
                    > ze strajkiem, ale z big braderem na pewno ma.
                    >
                    > Jest to strajk pielęgniarek transmitowany na żywo przez TVN24 i TOK Fm.

Ty to nazywasz paranoją? Dziwisz się że ludzie protestują, a jak sobie
                    wyobrażasz życie za 1500 złotówek na miesiąc? Ludzie maja prawo nie tylko do
                    obiecywanego, a czy to taki wielki jest problem dać ludziom więcej za pracę,
                    czy zawsze polityka musi stać na przeszkodzie?
                • herkus-monte Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 26.06.07, 12:17
                  Wszystkie prawa połamane!
                  Helsińska Fundacja Praw Człowieka z odziałem w Polsce monitorując postępowanie
                  rządu wobec protestujących ustaliła, że pielęgniarki śpią na podłodze! Tą
                  potworną wiadomość zaniosą wkrótce do Helsinek i przedstawią trybunałowi w
                  Sztrasbursku!
                  • sauber1 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 26.06.07, 14:43
                    herkus-monte napisał:

> Na naszych oczach rozgrywa się medialny show. Nie wiem czy ma on coś wspólnego
                    > ze strajkiem, ale z big braderem na pewno ma.
                    >
                    > Jest to strajk pielęgniarek transmitowany na żywo przez TVN24 i TOK Fm.
                    > Najciekawsze że poziom niekompetencji, cynizmu, obłudy i małości osiągnęły już
                    > wszystkie trzy strony transmitowanego cyrku.

>
                    > A teraz TVN Leppera na męża stanu lansuje i rozjemcę, wzywanego przez lud.
                    > Paranoja.

> Tą potworną wiadomość zaniosą wkrótce do Helsinek i przedstawią trybunałowi w
                    > Sztrasbursku!

Co do zasady z przestępcami nie powinno się rozmawiać, a z terrorystami
                    negocjować, za tamtych czasów i rządów podstawiono by funkwageny i wywieziono
                    oszołomów do lasu i po zawodach, ale nie chciano nas do Europy puszczać, to ona
                    do nas sie pofatygowała razem z pewnymi rozwiązaniami, skoro ludzie nie są w
                    stanie na samym początku sie dogadać, to niestety w konsekwencji musi ktoś
                    ustąpić...
                  • pd15 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 27.06.07, 09:27
                    >że pielęgniarki śpią na podłodze!
                    Ot glupie, powinny lec na styropianie, tym samym powiększylyby szeregi
                    zaslużonych bojowników o wolność i demokrację i przynajmniej dochrapalyby się
                    kombatanckich emerytur. Dziś jest na topie mieć status styropianowca i niegdyś
                    internowanego, jeśli go nie masz to napewno jesteś czerwony wywrotowiec i
                    komuch. A gdzie w tym wszystkim zwykly, szary i uczciwy czlowiek?
                    • herkus-monte Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 27.06.07, 10:12

>Ot glupie, powinny lec na styropianie, tym samym powiększylyby szeregi
                      zaslużonych bojowników o wolność i demokrację

Ni mniej ni wiecej jak ZBoWiD- Zwiazek Bojownikow o wolnosc i Demokecje :DD
                      To bylo dobre porownanie premiera.
                      • sauber1 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 27.06.07, 12:57
                        herkus-monte napisał:

>
                        > Ni mniej ni wiecej jak ZBoWiD- Zwiazek Bojownikow o wolnosc i Demokecje :DD
                        > To bylo dobre porownanie premiera.

Nie wszyscy co byli w ZBOWiDzie zasługują tylko na złe słowa. A z tego całego od
                        lat zamieszania w służbie zdrowia same korzyści dla pacjentów, dobre i tyle
                        • sauber1 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 28.06.07, 18:34
                          pd15 napisała:

> A gdzie w tym wszystkim zwykly, szary i uczciwy czlowiek?

Może tu ....?
                          szary-obywatel.blog.onet.pl/1,DA2007-05-12,index.html
                          • pd15 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 11.07.07, 09:03
                            > Może tu ....?
                            Dzięki za namiary na bloga, który jest bardzo interesujący. Może zacznę tam
                            bywać. Pozdrawiam.
                    • sauber1 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 10.07.07, 21:09
                      pd15 napisała:

> Dziś jest na topie mieć status styropianowca i niegdyś
                      > internowanego, jeśli go nie masz to napewno jesteś czerwony wywrotowiec i
                      > komuch. A gdzie w tym wszystkim zwykly, szary i uczciwy czlowiek?

W Chinach, to dopiero bałagan
                      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=9012441&rfbawp=1184094242.065&ticaid=1413d&_ticrsn=3
                      • pd15 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 11.07.07, 09:07
                        > W Chinach, to dopiero bałagan
                        Może to i dobry sposób aby pozbyć się wrzoda raz na zawsze.
                        • sauber1 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 11.07.07, 11:04
                          pd15 napisała:

> > W Chinach, to dopiero bałagan
                          > Może to i dobry sposób aby pozbyć się wrzoda raz na zawsze.

Wiesz tam handlują organami ludzkimi, to co za problem upozorować winę, a DNA
                          każdy na wykonane, to taka fabryka, bank części zamiennych dla majętnych,
                          możnych tego świata, aż skóra się jeży. A co do wrzodów, to myślę że nasz kraj
                          trądzikiem pokryty tylko, czasem coś grubszego też sie trafi jak na zamówienie ;)
                          • pd15 Re: hahahahah Jak marksista ekonomi uczyl !! 11.07.07, 13:58
                            > Wiesz tam handlują organami ludzkimi, to co za problem upozorować winę,
                            Wiem, ale czy tylko w Chinach ma miejsce takowy proceder? Z tego co wiem, to w
                            USA, kraju mieniącym się na wskroś demokratycznym, kipiącym wolnością i
                            swobodami obywatelskimi, od dawna to się odbywa. A spisków, zamachów i
                            morderstw też nie brakuje. Te najslynniejsze chyba znamy, notabene za
                            przyzwoleniem i z udzialem slużb państwowych. Mimo zakończenia oficjalnych
                            dochodzeń i ukarania sprawców wątpliwości pozostają nadal, czy sprawców czy
                            kozlów ofiarnych.
      • sauber1 Re: Protesty 22.06.07, 21:52
        magda330 napisała:

>... Może dodrukować pieniędzy i rozdać,to już chyba było.
        > Dokąd odprowadzają podatki hipermarkety,prawdopodobnie do swoich krajów,
        > ktoś dawno wydał na to pozwolenie,a problemy narastają.
        > Ci co pracują za granicą też swoje podatki tam zostawiają itd.
        >
        Nie potrzeba dodrukowywać papierów bez pokrycia, wystarczy wyegzekwować już
        należne podatki i to właśnie od tych, którym niby to chce się je podwyższać,
        albo Mazura zaprosić na turne po kraju ;))), a na dole, szara strefa też czyni
        legalnie pracujących biednymi. Nie jest naszą rolą szukanie rozwiązań, daliśmy
        komuś mandat zaufania i żyć możemy spokojnie, nie jest aż tak źle jak czasem
        narzekamy ...
    • sauber1 Re: LISTA 500 AGENTÓW... - 23.06.07, 13:07
      My tu gadu gadu, a złodzieje śliwki rwą
      • magda330 Re: LISTA 500 AGENTÓW... - 25.06.07, 12:32
        sauber1 napisał:

> My tu gadu gadu, a złodzieje śliwki rwą

Najlepsze owoce rosły w sadzie u proboszcza, czy to tam?
        • sauber1 Re: Codzienność 25.06.07, 13:10
          Dialog często najlepszym wyjściem.
          • sauber1 Re: Codzienność 28.06.07, 16:06

> Dialog często najlepszym wyjściem, chyba jednak?
            Słowiańska tradycja całowania w rękę, ładnie to wygląda w mediach, te "Białe
            miasteczka","Lazaret", obiecany "gwarantowany koszyk świadczeń" i to że Ci co
            niedawno też protestowali, ładnie pilnują by demonstrującym nic nie zagrażało.
            Jednak miał ktoś nosa z tym "Discopolo", "Wszyscy Polacy to jedna rodzina..."
            • herkus-monte Re: Codzienność 12.07.07, 18:09
              sauber1 napisal

>Słowiańska tradycja całowania w rękę, ładnie to wygląda w mediach

Polska to wogole regionalno -folklorystyczny fajny kraj. Mamy tu bigos,
              oscypek, brak autostrad, radio w klapie u bylego prazydenta, Stadion Bazarowy w
              stolicy, partie zbiorowego ojcostwa Anety K. i wiele innych cudow
              • bambaryla10 Re: Codzienność 12.07.07, 21:07
                zachciało się salonów i Europy,to niech placą i innym, a nie sobie i swoim
                nianią/czyt.pisuar minister
                • bekon6 Re: Codzienność 13.07.07, 16:24
                  Pis chcialo do europy? Oj cos bredzisz.
    • sauber1 Re: Protesty 14.07.07, 19:06
      sauber1 napisał:

> Usłyszałem , że premier nie może dać grosza pielęgniarką , bo inni też by
      > wołali, ...

Kilka dni protestu, sukces, wywalczyły kobietki co swoje, jednak zechcą z nimi
      rozmawiać, jeszcze tylko zielona noc i do domku, niektóre nie kryły radości, aż
      płakały ze szczęścia... jednak czasem warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka