safrane1 08.10.06, 20:52 wladyslaw.edu.pl/info/konkurs.php :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ready4freddy Re: Konkurs dla Was 09.10.06, 20:17 3. Błędy i winy bohaterów Jeżycjady - kto je popełnia, na czym polegają, kto i jak się poprawia? - no, tutaj to bez wysilku, wystarczy skompilowac kilka na chybil-trafil wybranych postow z forum i przejezdzamy po innych uczestnikach konkursu jak walec z napedem nuklearnym :D Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Konkurs dla Was 09.10.06, 20:24 A ja mam mieszane uczucia. To znaczy podoba mi się idea konkursu - jak najbardziej. Ale tam wspominają: "udowodnijmy, że MM nie jest pisarką dla dorastających panienek". A jednocześnie konkursowe tematy są sformułowane na poziomie gimnazjum. Sądzę, że nikt z nas nie miałby szansy w tym konkursie ;) Odpowiedz Link
ready4freddy Re: Konkurs dla Was 09.10.06, 20:32 zostalibysmy zdyskwalifikowani z miejsca za profanacje :) Odpowiedz Link
ready4freddy Re: Konkurs dla Was 09.10.06, 20:41 23. Stylizacja na tekst Małgorzaty Musierowicz, czyli utwór własny, który będzie przypominał Jej dzieła. Warunek dodatkowy: powinna się w nim pojawić przynajmniej jedna (niekoniecznie pierwszoplanowa) postać znana z oryginalnych dzieł Autorki. Niewykluczone jest wykorzystanie tego tematu jako okazji do polemiki z Pisarką. Uczestników konkursu, którzy wybiorą ten temat., zachęcamy do opatrzenia własnego tekstu interpretacyjnym komentarzem. W wypadku dodania komentarza cała praca może liczyć do 10 stron (18000 znaków), z tym że sam utwór własny w każdym wypadku powinien się mieścić w zwykłym limicie 8 stron (14400 znaków). no nie mow, ze nie mamy szans :D Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Konkurs dla Was 09.10.06, 22:01 Też O TYM pomyślałam :DD Ale to chyba jasne, że zważywszy ten opis, TYM BARDZIEJ nie mielibyśmy szans ;)) Odpowiedz Link
zdzicha.tramwajara Re: Konkurs dla Was 15.10.06, 20:11 sformulowane sa po prostu jasno i przejrzyscie, zas sam dobor tematow rowniez nie wzbudza jakos mojego niezadowolenia. riozumiem, dzidka, ze wolalabys pisac cos o jazzie nowoorleanskim? Odpowiedz Link
the_dzidka zdzicho-t 15.10.06, 21:40 Prośba o jasnym i przejrzystym przekazie: odstosunkuj się ode mnie. OK? Wrzucam Cię do "nieprzyjaciół", nie dlatego, że mnie denerwujesz, natomiast ZDECYDOWANIE dlatego, że nie mogę ścierpieć niechlujnej i flejtuchowatej pisaniny na forum, na którym każdy stara się oddac ojczystemu językowi choćby minimum szacunku. Każdy poza Tobą. Wolę tego zwyczajnie nie oglądać. Do niewidzenia. Odpowiedz Link
zdzicha.tramwajara Re: zdzicho-t 15.10.06, 23:47 cos masz dziurawego tego plonka ;-)) zaloz po prostu, ze jestem niewyksztalciuch i nie umiem pisac chlujniej. postaw mi dwoje i wezwij rodzicow (rodzice@dzienniczek.pl) Na pewno pomoze, a przynajmniej nie zaszkodzi ;-))) Odpowiedz Link