Dodaj do ulubionych

Szansa dla Środy?

23.02.05, 21:46
W przerwie meczu wpadłem tutaj zeby rzucic pewien pomysl ktory przyszedl mi
do glowy przed godzina. Ogladam sobie TV i widze ze reklamuja jakis nowy
program telewizyjny w ktorym redaktorzy beda przyjezdzac do roznych miast w
Polsce i w jakis sposob beda zachecac ludzi zeby wzieli sie do pracy i wzieli
sie za jakies inicjatywy spoleczne. dokladnie nie wiem jak to bedzie wygladac
ale moze bysmy jak sie da zglosili sie do tego programu i powiedzieli zeby
przyjechali do nas i cos moze w Środzie zrobili razem z mieszkancami. Moze to
szansa zeby te pomysly o ktorych tyle mowilismy wcielic w zycie. Jak sie
zacznie ten program w Tv to bedziemy wiedziec na jakich zasadach sie odbywa
ten program wiec moze wtedy sie do nich zglosimy. Co o tym myslicie? Dobra
spadam na 2 polowe:)
Obserwuj wątek
    • natala77 Re: Szansa dla Środy? 24.02.05, 16:50
      hihi... Środa i inicjatywy społeczne, Środa w TV... widzę to:P :-))
      poczekamy, zobaczymy co to będzie w ogóle - nic nie słyszałam na ten temat//
      na którym programie o tym mówili?
    • rogeer Re: Szansa dla Środy? 24.02.05, 17:37
      Ciekawy pomysł, trzeba się tym zainteresować bo rzeczywiście coś takiego to może
      być jedyna szansa zrealizowania naszych pomysłów.
      • wolframiq Re: Szansa dla Środy? 26.02.05, 15:39
        Kormoranie,na ktorym kanale ma sie pojawiac program?i na czym ma polegac?
        zaciekawilo mnie to co wlasnie przeczytalem:)warto sie tym zainteresowac:)
        • kormoran7 Re: Szansa dla Środy? 26.02.05, 19:11
          Program ma byc bodajze na 1 telewizji publicznej. Dokladnie sam nie wiem jak to
          bedzie wygladac. jedynie jak wspomnialem wiem ze miasta maja zglaszac swoje
          kandydatury do tego zeby redaktorzy przyjechali do tego miasta i razem z
          mieszkancami zrobili cos fajnego dla miasta. Program byl juz puyszczany w
          niemieckich stacjach i tam podobno dobrze sie przyjal. Pierwszym miastem w
          Polsce ktore bedzie brane pod uwage z tego co reklamowali to bedzie czaplinek
          czy jakos tak. Zobaczymy ten program to sie pomysli. jak bede wiedzial godzine
          emisji to wam podam
          • wolframiq Re: Szansa dla Środy? 27.02.05, 11:22
            Czaplinek?bylem tam kilka razy:))hehehe... fajnie bylo:)))
            • wolframiq Re: Szansa dla Środy? 27.02.05, 11:23
              Programem musimy sie zainteresowac...
              • kormoran7 Re: Szansa dla Środy? 01.03.05, 13:35
                Program ruszy 13 marca w telewizyjnej jedynce. Bedzie mial nazwe "Miasto Marzen"
    • duch3 Re: Szansa dla Środy? 03.03.05, 13:12
      Wiedzialem kawalek tej reklamowki. Chociaz pozbylem sie telewizora, postaram
      sie ten program obejrzec. Mam nadzieje tylko ze to nie jest kolejne rality w
      makijazu...
      Pozdrawiam
      • kormoran7 Re: Szansa dla Środy? 03.03.05, 21:19
        Skoro za granica sie przyjelo to i u nas moze sie sprawdzi. Najwazniejsza jest
        wiara Duchu:)
        • martula86 Re: Szansa dla Środy? 04.03.05, 13:33
          Fajny pomysl w wzieciu udzialu w tym programie :o) Mysle ze jesli sie zglosimy-
          my mlodzi sredzianie to ten pomysl wypali choc to nigdy nic nie wiadomo! Ale
          jesli stwierdza ze mlodzi ludzie sie interesuja to moze... kto wie :o) Trzeba
          byc dobrej mysli :o)
          Pozdrawiam!
          • kormoran7 Re: Szansa dla Środy? 04.03.05, 13:36
            Tylko zapewne zglosi sie kilkanascie miast(ludzi) myslacych podobnie jak my i
            wtedy mozemy sie realizacji nie doczekac:)
            • martula86 Re: Szansa dla Środy? 04.03.05, 13:48
              Badzmy dobrej mysli :o) Pozdrawiam! :o)
              • emi53 Re: Szansa dla Środy? 06.03.05, 00:08
                To co pisałem o programie "Miasto marzeń" znalazłem przed chwilą na stronie
                www.medialink.pl/?telewizja/&kat=5&id=20508
                • duch3 Re: Szansa dla Środy? 06.03.05, 00:23
                  Kormoran ma racje ze trzeba wiary. Jestem jednak bardzo sceptycznie nastawiony
                  do wszystkich programow typu reality show.
                  Mam nadzieje ze grubo sie myle. Dobrze sie stalo, ze Emi napisales list do TVP.
                  Mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie. Gdyby sie okazalo ze nie, to byc moze
                  mieszkancy naszego miast i wladze wezma przyklad z tych miast. To bylby jeszcze
                  wiekszy sukces w moim odczuciu.
                  Pozdrawiam
                  • emi53 Re: Szansa dla Środy? 06.03.05, 17:28
                    Na stronie www.filmweb.pl/,Miasto,marze%F1,,-,reality,show,w,TVP,,2005-
                    02-24,,news,News,id=20612 jest,oprócz informacji,możliwość komentarzy na temat
                    programu "Miasto marzeń".
                    • kormoran7 Re: Szansa dla Środy? 06.03.05, 18:25
                      Jedni krytykuja ten pomysl jednym sie podoba tak ze ja narazie bede neutralny w
                      tej sprawie. Obejrze to sie wypowiem:)Emi jak dostaniesz odpowiedz od Tv to daj
                      znac koniecznie.Pozdrawiam
    • duch3 Re: Szansa dla Środy? 10.03.05, 23:56
      Ciekawa wypowiedz jednego z uczestnikow. Poczatek optymistyczny a koniec
      realistyczny.

– Lesko to tygiel pomysłów. Jest tu grupa młodych wykształconych ludzi, wiedzą,
      że świat stoi przed nimi otworem. Uciekają stąd tylko ci, którym braknie
      pomysłu na życie – Grzanecki mówi obrazowo. – Mamy wędkę, przynętę, wiemy,
      gdzie łowić. Ale nie mamy pieniędzy, żeby zapłacić za łowisko. Żadne reality
      show ani telewizja nie załatwią pieniędzy na realizację naszych projektów.

Caly artykuł jest tutaj: polityka.onet.pl/artykul.asp?
      DB=162&ITEM=1218895&MP=1
      • kormoran7 Re: Szansa dla Środy? 11.03.05, 00:00
        Ja ostanio czytalem ze np te dwa miasta beda przez chyba 6 miesiecy na wizji
        tak ze nie wiem czy starczy czasu na inne miasta.Troche teraz juz sceptycznie
        na to patrze.
        • duch3 Re: Szansa dla Środy? 11.03.05, 00:03
          Moja opinia brzmi: lepiej bedzie jesli Sroda zacznie uczyc sie od tych miast, a
          swoj sukces zbuduje bez fleszy i blysku jupiterow.
          • kormoran7 Re: Szansa dla Środy? 11.03.05, 00:08
            No tak tylko ze tutaj mozna dostac pieniazki na inwestycje a jesli sami bysmy
            cos robili to juz pieniazkow nie bedzie i zostanie tak jak jest bo bez kasy nic
            sie nie da zrobic.
            • kormoran7 Re: Szansa dla Środy? 13.03.05, 10:18
              Dziś o 17.30 rusza ten program na kanale 1. Kto moze niech obejrzy a potem da z
              niego relacje na forum. Ja niestety nie bede mogl go ogladac wiec licze na was
              Towarzysze:)
    • duch3 Re: Szansa dla Środy? 13.03.05, 21:14
      To byl program ktory byl jakby wprowadzeniem do tej serii. Na rynku w Lesku i
      Czaplinku odbyly sie koncerty i przedstawiono sylewtki niektorych mieszkancow.
      Z tego co wiem program przygotowywano 2 lata, wiec jesli nawet to tak szybko
      sie u nas nie zjawi. Kamel powiedzial ze szukajac miast kierowali sie: liczba
      mieszkancow (ok.10tys), przyjaznymi wladzami i to "czy miasto jest
      persektywiczne".
      Wyrazono tez nadzieje ze inne miasta beda braly z nich wzor! I to jest chyba
      dla nas najwazniejsze. Jesli Lesko i Czaplinek odniosa sukces to nasze wladze
      nie beda mialy prawa sie bronic ze robia wszystko co w ich mocy. Wiadomo ze
      mozna zrobic jeszcze wiecej.
      • emi53 Re: Szansa dla Środy? 13.03.05, 22:39
        Oglądałem również "Miasto marzeń".Ogólnie wypadł dobrze,choć przerywniki
        niektóre odstawały od atmosfery "małomiasteczkowości".Jak się potoczy,wszyscy
        zobaczymy,więc Środa będzie miała przykład,i przetartą drogę w postępie do
        swojego rozwoju.
        • kormoran7 Re: Szansa dla Środy? 13.04.05, 15:56
          I co tam slychac ciekawego w miescie marzen po miesiacu?Oglada ktos to?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka