Gość: Ulenspiegel IP: *.trojmiasto.pl 22.06.05, 14:00 Hmmm, kolejny przykład prawdziwych wolnych działań demokratycznych. NIe podoba nam się rzeczywistość - twórzmy nową, lepszą ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hasan Nowy klub w Manchesterze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 14:04 ciekawe.. życze powodzenia jakoś nie lubie tego Glazera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz dalej tak!! IP: *.pptp.stw-bonn.de 22.06.05, 14:15 a ja nie lubie "kibicow" ktorzy sr... na tradycje. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DinthKSC Re: dalej tak!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 16:02 chyba nie wiesz co mowisz, Ci kibice ocalili swoja tradycje nawet kosztem gry w okregowce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: dalej tak!! IP: *.pptp.stw-bonn.de 22.06.05, 16:50 wlasnie tym sie rozni tradycja od kasy. moze kiedys to zrozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALF Re: Nowy klub w Manchesterze IP: 212.160.172.* 22.06.05, 14:38 No i proszę im się chce, a u nas, "kibice" krzyczą na dobre i złe, wierni i oddani, pytanie tylko komu, nieudolnym działaczom, czy pseudo sponsorom. Zobaczcie co zrobiły te wszystkie Ptaki, Dospele, Lukullusy, i inne Miliardery w naszej lidze, a kibice co?? Kochają nowych dobrodzieji, a Ci doprowadzają klub do upadku i szukają innej ofiary. Echhh, gdyby tylko kibicom się chciało coś więcej niż dymić na stadionach w imię klubu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Mickiewicz Re: Nowy klub w Manchesterze IP: 217.153.132.* 22.06.05, 14:50 Tylko ciekawe kto tam będzie grał, skoro kibice założyli ten klub raczej nie zatrudnią takich gwiazd jak Neville, Giggs czy Scholes... Zresztą oni raczej nie zgodziliby się na grę w "okręgówce" :-) Ale gratuluję im pomysłu i odwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eq Re: Nowy klub w Manchesterze IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.06.05, 15:07 cytat skadinad: "FC United zawarli już kontakt z 260-cioma potencjalnymi graczami na niedzielne testy, a 5 lipca odbędzie się generalne spotkanie członków klubu." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qubak Godne podziwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 16:08 Trzeba przyznać, że to wyraz zupełnie innej tradycji i możliwości!!! Ale zobaczcie, dlaczego tak się stało! U nas permanentne niedoinwestowanie infrastruktury - tam odwrotnie - ci ludzie uciekają od kasy i zbyt biznesowych planów Glazera - to wbrew tradycji i wbrew wszystkiemu, co kibic chciałby widzieć w takim klubie jak ManUtd. Inna planeta. Ale inicjatywa piękna. Gdybym mieszkał w Manchesterze - poszedłbym na pewno na ten mały stadion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Mickiewicz Re: Godne podziwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 21:38 Ja jednak myślę, że nie należy się za bardzo "podniecać" i próbować osadzać takiej inicjatywy w naszych polskich realiach. Powodów jest bardzo wiele, nasza piłka pod każdym względem się różni od piłki angielskiej. Organizacją/strukturami związku piłki nożnej, poziomem gry/rozgrywek, kibicami i można by tak wymieniać dalej... A co do samych kibiców, w Polsce mają zupełnie inną mentalność, mam wrażenie, że u nas "dobry" klub kibica to banda zakapiorów lub niedojrzałych "gó..arzy", którzy co najwyżej potrafią wywiesić wielki transparent "WYPIE...!!" itp. nie wspominając o obijaniu sobie wzajemnie gęby. Czy to się kiedyś zmieni? Nie mam pojęcia... Myślę, że trzeba zmian w innych "dziedzinach" jak polityka, kultura, edukacja... A może my już jesteśmy takim narodem, który inaczej nie potrafi... Chciałbym się mylić... Przepraszam za wywód, trochę się zapędziłem... pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moloch Re: Nowy klub w Manchesterze IP: 62.29.248.* 22.06.05, 16:31 super! ale patrzcie jaki beda miec stadion na wjazd! news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/teams/m/man_utd/4110578.stm lepiej to wyglada, jak niejeden z naszej pierwszej ligi. a przypomne, ze North West Counties League, to jakaś 8-9 liga :) życzę powodzenia i oby im sie udało!!! moloch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D:D Re: Nowy klub w Manchesterze IP: *.chello.pl 22.06.05, 17:08 Bartek Truszczyński wywalił sie po pijaku na drodze... głupek pomyslał sobie ze po 5 piwach <on ma 16 lat> moze sobie bezkarnie biegac :D:D ale to jest jednak pała teraz nie ma pół zęba bo sobie złamał <lol2>:* i ma trzy wielkie szramy na lewym policzku ... normalnie wygląda jak jakis pies pobity przez chuliganów którzy z kolei są idiotami :p+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser precz z glazzerem, not for money, for love IP: *.his.uni.torun.pl 22.06.05, 18:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katschy Re: precz z glazzerem, not for money, for love IP: *.l3.c5.dsl.pol.co.uk 22.06.05, 19:11 ciekawe na ile im starczy pary i cierpliwosci. przypomina mi to troche sytuacje w Szczecinie - tam tez byla Pogon Nowa i nienawisc do nowego wlasciciela. z czasem okazalo sie ze z duzej chmury maly deszcz, Piotrcovia gra w ekstraklasie przy pelnych trybunach a o calym zamieszaniu juz malo kto pamieta. tak samo skonczy sie w Manchesterze. jak kibice rozpieszczani przez Lige Mistrzow maja sie teraz przyzwyczaic do gry w okregowce? ale inicjatywa piekna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el bujo Stadion jest OK! to fakt ale od nich to nas dzieli IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.165.* 22.06.05, 20:24 iles tam mln roboczogodzin i iles tam mld euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aktor Re: Nowy klub w Manchesterze IP: *.pszczynska.silesianet.pl / *.pszczynska.silesianet.pl 22.06.05, 23:00 Chcialbym przypomniec o sytuacji klubu AFC Wimbledon, tam fani tez zalozyli klub no moze z innych powodow, jako ze zabrali im go z miejsca zamieszkania. Ale jesli bedzie tyle zaangazowania co w/w klubie to za kilka lat bedziemy ich widziec w Div.2 A nowym Diabelkom zycze podobnych rekordow. www.angielskapilka.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=5341 Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Nowy klub w Manchesterze 22.06.05, 23:03 i cholera to tez jest piekne:) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Nowy klub w Manchesterze 22.06.05, 23:00 a mnie to cholereni wzrusza.... to jest piekne i wlansie za to kocham angileska pilke!! za kibicow..za te rodziny ktore sie widuje na stadionach w czasie transmisji i za to ze ludzie z klaszcza jak zawodnik wrogiej druzyny ładnie poda pilke do swojego piłkarza cholera zeby u nas byla taka tradycja i tak ludzie kochali football... co ja bym dala zeby przezyc 1 choc sezon piklarski na wyspach:) Odpowiedz Link Zgłoś