Dodaj do ulubionych

Nowy klub w Manchesterze

IP: *.trojmiasto.pl 22.06.05, 14:00
Hmmm, kolejny przykład prawdziwych wolnych działań demokratycznych. NIe
podoba nam się rzeczywistość - twórzmy nową, lepszą !
Obserwuj wątek
    • Gość: hasan Nowy klub w Manchesterze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 14:04
      ciekawe.. życze powodzenia
      jakoś nie lubie tego Glazera
      • Gość: jazz dalej tak!! IP: *.pptp.stw-bonn.de 22.06.05, 14:15
        a ja nie lubie "kibicow" ktorzy sr... na tradycje. Brawo!
        • Gość: DinthKSC Re: dalej tak!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 16:02
          chyba nie wiesz co mowisz, Ci kibice ocalili swoja tradycje nawet kosztem gry w
          okregowce.
          • Gość: jazz Re: dalej tak!! IP: *.pptp.stw-bonn.de 22.06.05, 16:50
            wlasnie tym sie rozni tradycja od kasy. moze kiedys to zrozumiesz...
    • Gość: ALF Re: Nowy klub w Manchesterze IP: 212.160.172.* 22.06.05, 14:38
      No i proszę im się chce, a u nas, "kibice" krzyczą na dobre i złe, wierni i
      oddani, pytanie tylko komu, nieudolnym działaczom, czy pseudo sponsorom.
      Zobaczcie co zrobiły te wszystkie Ptaki, Dospele, Lukullusy, i inne Miliardery
      w naszej lidze, a kibice co?? Kochają nowych dobrodzieji, a Ci doprowadzają
      klub do upadku i szukają innej ofiary. Echhh, gdyby tylko kibicom się chciało
      coś więcej niż dymić na stadionach w imię klubu...
    • Gość: Adam Mickiewicz Re: Nowy klub w Manchesterze IP: 217.153.132.* 22.06.05, 14:50
      Tylko ciekawe kto tam będzie grał, skoro kibice założyli ten klub raczej nie
      zatrudnią takich gwiazd jak Neville, Giggs czy Scholes...
      Zresztą oni raczej nie zgodziliby się na grę w "okręgówce" :-)
      Ale gratuluję im pomysłu i odwagi!
      • Gość: eq Re: Nowy klub w Manchesterze IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.06.05, 15:07
        cytat skadinad: "FC United zawarli już kontakt z 260-cioma potencjalnymi
        graczami na niedzielne testy, a 5 lipca odbędzie się generalne spotkanie
        członków klubu."
        • Gość: Qubak Godne podziwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 16:08
          Trzeba przyznać, że to wyraz zupełnie innej tradycji i możliwości!!! Ale
          zobaczcie, dlaczego tak się stało! U nas permanentne niedoinwestowanie
          infrastruktury - tam odwrotnie - ci ludzie uciekają od kasy i zbyt biznesowych
          planów Glazera - to wbrew tradycji i wbrew wszystkiemu, co kibic chciałby
          widzieć w takim klubie jak ManUtd. Inna planeta. Ale inicjatywa piękna. Gdybym
          mieszkał w Manchesterze - poszedłbym na pewno na ten mały stadion.
          • Gość: Adam Mickiewicz Re: Godne podziwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 21:38
            Ja jednak myślę, że nie należy się za bardzo "podniecać" i próbować osadzać
            takiej inicjatywy w naszych polskich realiach. Powodów jest bardzo wiele, nasza
            piłka pod każdym względem się różni od piłki angielskiej.
            Organizacją/strukturami związku piłki nożnej, poziomem gry/rozgrywek, kibicami i
            można by tak wymieniać dalej...
            A co do samych kibiców, w Polsce mają zupełnie inną mentalność, mam wrażenie, że
            u nas "dobry" klub kibica to banda zakapiorów lub niedojrzałych "gó..arzy",
            którzy co najwyżej potrafią wywiesić wielki transparent "WYPIE...!!" itp. nie
            wspominając o obijaniu sobie wzajemnie gęby.
            Czy to się kiedyś zmieni? Nie mam pojęcia...
            Myślę, że trzeba zmian w innych "dziedzinach" jak polityka, kultura, edukacja...
            A może my już jesteśmy takim narodem, który inaczej nie potrafi...
            Chciałbym się mylić...
            Przepraszam za wywód, trochę się zapędziłem... pozdrawiam :)
    • Gość: Bazar MOZE TAK NOWY PZPN! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 15:52
    • Gość: moloch Re: Nowy klub w Manchesterze IP: 62.29.248.* 22.06.05, 16:31
      super!

ale patrzcie jaki beda miec stadion na wjazd!

news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/teams/m/man_utd/4110578.stm
      lepiej to wyglada, jak niejeden z naszej pierwszej ligi.

a przypomne, ze North West Counties League, to jakaś 8-9 liga :)

życzę powodzenia i oby im sie udało!!!

moloch
      • Gość: :D:D Re: Nowy klub w Manchesterze IP: *.chello.pl 22.06.05, 17:08
        Bartek Truszczyński wywalił sie po pijaku na drodze... głupek pomyslał sobie ze
        po 5 piwach <on ma 16 lat> moze sobie bezkarnie biegac :D:D ale to jest jednak
        pała teraz nie ma pół zęba bo sobie złamał <lol2>:* i ma trzy wielkie szramy na
        lewym policzku ... normalnie wygląda jak jakis pies pobity przez chuliganów
        którzy z kolei są idiotami :p+
        • Gość: koneser precz z glazzerem, not for money, for love IP: *.his.uni.torun.pl 22.06.05, 18:52
          • Gość: katschy Re: precz z glazzerem, not for money, for love IP: *.l3.c5.dsl.pol.co.uk 22.06.05, 19:11
            ciekawe na ile im starczy pary i cierpliwosci. przypomina mi to troche sytuacje
            w Szczecinie - tam tez byla Pogon Nowa i nienawisc do nowego wlasciciela. z
            czasem okazalo sie ze z duzej chmury maly deszcz, Piotrcovia gra w ekstraklasie
            przy pelnych trybunach a o calym zamieszaniu juz malo kto pamieta.
            tak samo skonczy sie w Manchesterze. jak kibice rozpieszczani przez Lige
            Mistrzow maja sie teraz przyzwyczaic do gry w okregowce?
            ale inicjatywa piekna:)
            • Gość: el bujo Stadion jest OK! to fakt ale od nich to nas dzieli IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.165.* 22.06.05, 20:24
              iles tam mln roboczogodzin i iles tam mld euro.
      • Gość: Aktor Re: Nowy klub w Manchesterze IP: *.pszczynska.silesianet.pl / *.pszczynska.silesianet.pl 22.06.05, 23:00
        Chcialbym przypomniec o sytuacji klubu AFC Wimbledon, tam fani tez zalozyli
        klub no moze z innych powodow, jako ze zabrali im go z miejsca zamieszkania.
        Ale jesli bedzie tyle zaangazowania co w/w klubie to za kilka lat bedziemy ich
        widziec w Div.2 A nowym Diabelkom zycze podobnych rekordow.
        www.angielskapilka.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=5341
        • tygrysio_misio Re: Nowy klub w Manchesterze 22.06.05, 23:03
          i cholera to tez jest piekne:)
    • tygrysio_misio Re: Nowy klub w Manchesterze 22.06.05, 23:00
      a mnie to cholereni wzrusza....

to jest piekne i wlansie za to kocham angileska pilke!! za kibicow..za te
      rodziny ktore sie widuje na stadionach w czasie transmisji i za to ze ludzie z
      klaszcza jak zawodnik wrogiej druzyny ładnie poda pilke do swojego piłkarza

cholera zeby u nas byla taka tradycja i tak ludzie kochali football...

co ja bym dala zeby przezyc 1 choc sezon piklarski na wyspach:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka