Dodaj do ulubionych

Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbując

IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.01.08, 12:42
Wiadomo - impreza, prestiż, itp. itd., ale oni wszystko z miejsca przerabiają
w obóz pracy - kwestie takie jak zabawa, naturalność czy spontaniczność tam
chyba nie istnieją :)
Obserwuj wątek
    • peteraski ERRATA 09.01.08, 14:26
      Jest: "Jeśli to może powinni."

Powinno być: "Jeśli nie, to może powinni."

Pozdrawiam
    • Gość: aas Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbując IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 15:52
      Szpilki nie takie znów bardzo wysokie. Swoją drogą robienie
      wszystkiego tak perfekcyjnie jest nudne ....
    • Gość: Czytelniczka Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbując IP: *.qnx.com 09.01.08, 18:22
      Szkoda, ze Chinczycy nie poswiecaja wiecej czasu do przygotowania sie pod
      wzgledem przyjecia tysiecy uczestnikow Olimpiady, turystow w bankach, ktore beda
      przyjmowac zapewne czeki podrozne. Podobno taka transacja dwa miesiace temu
      trwala ponad godzine, a byly tylko dwie klientki. Jak tam cwiczenia na tym
      polu??????
      • Gość: j Re: Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 14:38
        Travelersy? Oj przecież to przestarzałe. Ostatni czek zrealizowałem
        w 1999 roku i o nich zapomniałem. Kto dziś używa czeków?
    • albrecht_kalb Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbując 09.01.08, 18:34
      To ze w Chinach cos jest katorznicze to mnie raczej nie dziwi :(
    • Gość: agatsu 8 zębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 19:12
      nadawałabym się - jestem jak hipopotam, 8 zębów na krzyż
      :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: introoder Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbując IP: *.net.autocom.pl 09.01.08, 20:26
      Mogliby je mniej męczyć ale chociaż wybrać jakieś ładniejsze.
    • Gość: Tom Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbując IP: *.wroclaw.mm.pl 09.01.08, 20:28
      Po co te dziewczyny to robią?
      Pewnie bardzo dużo kasy za to jest, że tak się szkolą. Ja bym wolał na Jej
      miejscu iść na browara z kolegami po szkole.
      • anty_lex Re: Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbują 18.08.08, 01:03
        te dziewczyny po prostu pracuja dla partii komunistycznej. tak dlugo jak sie sprawdzaja, moga miec nadzieje, ze nikt nagle nie wywiezie ich rodziny np. do obozu pracy, albo nie skaze na smierc. im bardziej sie wysluzysz systemowi, tym wiekszy spokoj w zyciu. a tak - nie znasz ani dnia, ani godziny, bo zachod duzo placi za organy do przeszczepow. milego ogladania olimpiady, ale wczesniej polecam artykul: www.kontrateksty.pl/index.php?action=show&type=news&newsgroup=1&id=3766
    • Gość: Mało Druga strona medalu IP: *.city-connect.pl 09.01.08, 21:01
      Wy tu się nabijacie, a sprawa jest poważna...

Zapraszam do spojrzenia na "Drugą stronę medalu"

www.pekin2008.dt.pl

Fragment:
      "Jakoś straciłem ochotę, by oglądać te Igrzyska. Poczytałem to i owo o
      atmosferze, o otoczce. Czemu ja chcę kibicować? Kłamstwu jako nowej dyscyplinie
      sportowej? Okrucieństwu przykrytemu sztandarami i fanfarami? Jeżeli padnie jakiś
      rekord świata na tych zawodach, będę zdziwiony. Bo co dobrego może się wydarzyć
      w tak niedobrej atmosferze, w tym dziwnym napięciu? Będę podejrzewał
      manipulację. Udawanie i teatr pozorów będą w tle, a każdy medal z tej olimpiady
      powinien mieć wyrytą na rewersie teatralną maskę z potwornym grymasem.
      Starożytni Grecy w grobach się przewracają! Albo ten cały baron de Coubertine.
      Chodziło im o pokój, pojednanie, etyczne sacrum pośród gó..anego profanum
      polityki i przemocy. Olimpiady miały prowadzić do zgody, miały odbywać się w
      przestrzeniach zaniechanej agresji, miejscach moralnie czystych. W innym razie
      impreza tego typu legitymizuje nieprawość, despotyzm, zepsucie, cynizm. Kilka
      takich olimpiad moralnie wątpliwych już było. Obawiam się, że historia pośród
      nich policzy i pekińską." K. Maliszewski
    • Gość: acomitam Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbując IP: 62.87.184.* 09.01.08, 21:21
      Głupota, głupota, głupota ludzka. Podobno to taki mądry naród. Ale
      to chyba bajki. Może gdyby tam nadal żył Konfucjusz?
      • Gość: Lama Rinpocze Rin Bojkotuj IO w Pekinie! Pamiętaj o Tybecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 22:16
        chinole okupują Tybet i organizują u siebie igrzyska motłochu!
        Bojkotuj igrzyska w Pekinie! Olej je!
    • Gość: szyder komuno wróć! IP: 213.199.198.* 09.01.08, 22:57
      to tak samo poustawiamy te lafiryndy-pielęgniarki
    • chinywrokuolimpiady Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbując 09.01.08, 23:01
      Sorry, ale autorzy smieja sie z Chinczykow, bo wogole nie rozumieja
      Azjatow. Tu dzieci siedza w szkole po kilkanascie godzin a po
      powrocie do domu odrabiaja lekcje. W Japonii ( gdzie w
      przeciwienstwie do Chin juz nie ma lagrow) ludzie rezygnuja z
      urlopow, a przenoszeni na mniej odpowiedzialne stanowiska popelniaja
      samobojstwa. Macie racje piszac ze malo miejsca na spontanicznosc.
      Drazni mnie to ze autorzy zczuba, ktorych cenie za poczucie humoru
      tak udowadniaja ignorancje i zupelnie nie czuja i nie rozumieja Azji
      ( ludzie sa nastawieni na wykonywanie obowiazkow i musza grupie
      pokqazac jak b. sie staraja). Dla nas ktorzy szkole konczyli po 5
      godzinach a potem szli na browar to smieszne, ale w Korei,Japonii i
      Chinach postawa tych hostess to codziennosc. Nie rozumiem z czego
      sie wysmiewamy - zwlaszcza ze to Chiny ( i ogolnie Azja) przegania
      luzakow z Europy i niedlugo bedzie dominowac na swiecie. Pamietajmy
      o tym, kiedy sie wyluzujemy. pozdro
      • Gość: ojapierdziu Re: Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbują IP: *.net.autocom.pl 10.01.08, 09:03
        Radzę ograniczyć zachwyt nad Chinami. Przeganiają 'luzaków' z Europy bo u nas
        nie pracują dzieci po kilkanaście godzin w fabryce za marne grosze. Bo mamy coś
        takiego jak BHP (był artykuł bodajże w GW, że pracownicy ściągają ochronne
        elementy bo tak się szybciej pracuje, a że komuś utnie rękę...), bo u nas wójt
        nie porywa miejscowych dzieci do pracy w swojej fabryce bo u nas milionowe armie
        ludzi bez praw do czegokolwiek (poza marną płacą), którzy umierają koło 40stki
        nie budują miast. Kurs chińskiej waluty jest sztucznie trzymany w stosunku do
        dolara, a zasmrodzenie Pekinu jest takie, że sportowcy najprawdopodobniej nie
        będą mieszkać w wiosce olimpijskiej (i żadne 20mln drzew czy ile oni tam sadzą
        im nie pomoże). To wolę być luzakiem z Europy i będę się z nich wyśmiewać bo to
        chore uważać, że 18h w pracy to sens twojego życia, nawet jeśli dla nich to jest
        norma.
        • Gość: chinywrokuolimpiad Re: Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 22:23
          Sorry, ale obawiam sie ze nie byles nigdy w Chinach,a swoja wiedze o
          tym kraju czerpiesz wylacznie z gazet ( a i tak wyraznie
          przesadzasz). Chinczycy pracuja b.ciezko 12 godzin dziennie przez 6
          dni to norma. Z naszego punktu widzenia 200 usd to marne gorsze -
          tak samo jak dla Anglikow 1000 funtow ( oni tez sie nie moga
          nadziwic dlaczego Polakom sie to oplaca). Kilkaset milionow ludzi w
          Chinach pracuje za marne grosze ( z naszego punkitu widzenia), ale
          nikt ich do tego nie przymusza. Smiertelnosc kolo 40stki to przesada-
          to napewno nie jest norma. Podobnie jak i porywanie dzieci przez
          wojta do pracy. Takie przypadki sie zdarzaja ale zupelnie nie jest
          to norma. Zgadzam sie z internauta ktory pisze, ze ze wzgledu na to
          iz Chinczycy pracuja jak dzicy za grosze, uklad sil sie zmieni.
          Wolisz byc luzakiem i sie nie przemeczac ? To jest OK, szanuje Twoj
          wybor - rozumiem ze godzisz sie na to ze za 30 lat Twoje dzieci beda
          w gorszej sytuacji niz ich chinscy rowiesnicy i rozumiem ze Twoj
          wybor jest swiadomy ?
          • Gość: ziom Taaaaa IP: *.bergsoe.dtu.dk 17.08.08, 16:40
            Taaaaa. A mimo wszystko taka Dania ma większą wydajność pracy niż Chiny. Czemu?
            Bo godzina praca Duńczyka generuje więcej dochodu. A czemy generuje więcej
            dochodu? Bo taki Duńczyk nie siedzi na linii produkcyjnej tylko w laboratorium i
            kombinuje jak zrobić nowe leki albo projektuje nowy światłowód. Jego praca
            generuje nieporównywalnie więcej dochodu niż praca przy taśmie produkcyjnej.
            Więc ja wolę pracować 8 godzin w Danii niż pracować 16 godzin w Chinac. Poza
            tym, żyję dla siebie a nie dla systemu ani dla właściciela firmy. To moje życie.
            Jak mi się będzie podobało to mogę sobie postawić szałas w lesie i polować na
            sarny i też przeżyję. Praca jest po to, żeby mieć pieniądze na życie, a nie na
            odwrót. To, że ktoś pracuje więcej ode mnie wcale mnie nie przekonuje. Ja mam
            inną wizję szczęścia niż siedzenia 16h w pracy.
            • Gość: bolo Re: Taaaaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 10:08
              wiesz czemu generuje więcej dochodu? Nie dlatego, że Duńczyk siedzi w
              laboratorium a dlatego, że Duńczyk zarabia 10 razy więcej od Chińczyka. I to za
              tę samą pracę. Nie myl wydajności pracy z jej dochodowością, to różne pojęcia

Testy IQ: www.iq-test.pl/?d=5087
              Nagrody za darmo: www.look4win.pl/rejestracja.php?polec=fredator
              • Gość: Kuba Re: Taaaaa IP: *.globalconnect.pl 24.08.08, 11:38
                akurat on ma racje - w normalnym kraju (nie w Polsce), wzrost plac jest efektem
                wzrostu wydajnosci. A bogatsze kraje dlatego sa bogatsze, ze ich pracownicy sa
                wydajniejsi.
      • Gość: handlaz Re: Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbują IP: *.wro.vectranet.pl 17.08.08, 18:31
        owszem, ale ta katorga jest posrana. co za duzo to niezdrowo. ja wole zarabiac
        5000 zl i zyc do 80-tki niz zarabiac 50000 i w wieku 45 lat umrzec z przepracowania
      • Gość: Ja Re: Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 13:09
        Ty dziwny jesteś, przecież właśnie o to chodzi, że Ci ludzie są na
        co dzień przepracowani! Że znęcają się nad nimi żeby za wszelką cenę
        osiągnąć cel! To jest chore! I to nie ci ludzie tego chcą, oni muszą
        wykonywać to co im każą! I bez przesady kto u nas na co dzien kończy
        szkołę po 5 godzinach ;) Raczej po 7,8 ;P " ( ludzie sa nastawieni
        na wykonywanie obowiazkow i musza grupie
        > pokqazac jak b. sie staraja). "Tak , żeby przeżyć bo inaczej
        zostaną zdeptani.
    • Gość: gosc Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbując IP: 67.130.145.* 09.01.08, 23:36
      to jest dlaczego Chiny osiagaja sukces, patalachy z Europy beda
      pracowac za dwie dekady dla Chinczykow
    • Gość: pingwin Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbując IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 23:59
      no i po co to wszystko...? jedna brzydsza od drugiej...
    • gryfion Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbując 10.01.08, 08:12
      Zgadzam się z Redakcją.
      Mam obawy czy zawody sportowe na Olimpiadzie nie będą jedynie dodatkiem do szalenie rozbudowanych i perfekcyjnie wykonanych działań organizacyjnych i reklamowych Chin. Już teraz czuć tę atmosferę. Co by się tam działo, gdyby coś poszło nie tak jak należy.
      brr. Chyba już sie boję.
    • Gość: wianek Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbując IP: 89.171.244.* 10.01.08, 08:20
      Ja chcę taką wyszkoloną panią za żonę! Moja jest leniwa, nie uśmiecha się i ma
      małe cycki
      • Gość: ojapierdziu Re: Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbują IP: *.net.autocom.pl 10.01.08, 09:06
        A Chinki to myślisz, że jakie mają? ;] Z tego co gdzieś czytałam ponoć
        oznaczenia azjatyckie miseczek są o jeden 'numer' do przodu. Czyli nasze A to u
        nich B :P
    • Gość: rtyu Wręcz medal olimpijczykowi lub umrzyj próbując IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 18:38
      uuuu ta jedna chinka nawet nawet :)
      Ale pewno ja zabili już, bo tylko ona się pochyla %-)
      ;)

skocz.pl/naga-rusin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka