Gość: Rumun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 19:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funia81 Włochy - Rumunia 1:1. Rumuńska twierdza, mistrz... 13.06.08, 20:41 Panie Rafale, W swoich tekstach co i rusz ociera sie pan o grafomanie. Ja wiem, trudno to zjawisko zdefiniowac, ale dzis przekroczyl pan jej granice (moze przy "obejmowaniu nadzorem kazdej kepy trawy"? Nie wiem, doprawdy). Swietnie rodzi sobie pan z polszczyzna, nie placze, nie gubi, wie, co chce powiedziec, ale czasem polyka pan w tym wyrafinowaniu wlasny ogon. Prosze troche odpuscic, wyluzowac, bo ten barokowy styl coraz czesciej budzi watpliwosci - czy to jeszcze styl, czy juz maniera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary.gniewny Rumuni grali calcio? A może jednak catenaccio? IP: *.acn.waw.pl 13.06.08, 21:05 Jeśli nie rozumie się obcych wyrazów to się sprawdza. calcio - dosłownie kopnięcie, zwyczajowo nazwa włoskiego futbolu ew. rozgrywek ligowych. catenacccio - rygiel, system obrony wymyślony we Włoszech doprowadzony do perfekcji przez Helenio Herrerę. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Rumuni grali calcio? A może jednak catenaccio 14.06.08, 11:15 Gość portalu: stary.gniewny napisał(a): > Jeśli nie rozumie się obcych wyrazów to się sprawdza. > calcio - dosłownie kopnięcie, zwyczajowo nazwa włoskiego futbolu ew. rozgrywek > ligowych. > catenacccio - rygiel, system obrony wymyślony we Włoszech doprowadzony do > perfekcji przez Helenio Herrerę. ************************************ W istocie - bardzo poważny błąd, niedopuszczalny u dziennikarza sportowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Co za bzdury IP: *.6-87-r.retail.telecomitalia.it 13.06.08, 21:25 Bzdury,Wlochom wystarczy wygrana z Francja,a dzis nie bylo spalonego i powinno byc 2-1.po znacznej dominacji Wlochow.Mimo ze bylo pare dobrych okazji dla Rumunow.Badzcie obiektywni.Nie wspominajac o kanrym z kapelusza.To Wlochom przeszkadza "rabek spodnicy" czy Polakom,bo juz sie pogubilam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MX Sam piszesz bzdury, palancie. IP: *.wroclaw.mm.pl 13.06.08, 21:26 Wcale nie wystarczy im wygrana z Francją. Mogą wygrać i odpaść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Sam piszesz bzdury, palancie. IP: *.6-87-r.retail.telecomitalia.it 13.06.08, 21:58 Palant to ty,a ja jestem piekna kobieta.(poczytaj sobie troche o pilce...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrić Re: Co za bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 21:29 Hehehe... Kobiety jak zawsze bezkrytyczne wobec Wloochow. Prawda jest taka że Rumunia grała mądrzej, spokojniej. A co z tego, że Włosi dominowali?? Na to Rumuni się nastawili... Taka była ich taktyka. I rzecz jasna 2:1 z Francją może im nic nie dać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Co za bzdury IP: *.6-87-r.retail.telecomitalia.it 13.06.08, 21:41 A Wy zazdrosnicy wiecie ze mam racje.I nie lubicie wspanialych Wlochow. Odpowiedz Link Zgłoś
darhew Re: Co za bzdury 13.06.08, 23:04 Kiciu, ja kocham Wlochow, Holendrow i .... Polske, poza nimi nikogo z europy, ale niestety, Holandia moze tak zagrac zeby ani Wlosi ani Francuzi nie mieli juz nic do powiedzenia, tak samo jak my juz nie mamy nic do powiedzenia, nawet jesli Chorrwacja da nam 0 do 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Co za bzdury IP: *.pp.htv.fi 14.06.08, 07:47 Rotfl, "piekna kobieto", Wlosi sa do bani na tym turnieju, pora sie obudzic. A biorac pod uwage poprzednie mistrzostwo i dyskusyjny sposob jego zdobycia (meczu z Australia to ja nie zapomne), NALEZY IM SIE. Mam nadzieje, ze odpadna z grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koka Re: Co za bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 08:52 Owszem, niestety Włosi są do bani na tym turnieju - ja się obudzilam, i jako wierny kibic Italii przyznaję, ale nie mów nic o poprzednim mistrzostwie - fakt, finał nie był widowiskiem, ale tylko dlatego, ze Francuzi-jadacy-na-farcie (bardziej naturalizowany - ten z Algierii) zepsuli imprezę. Może i mecz z Australią - nie był spraiwedliwy,ale w takim razie co powiesz o gospodarskim sędziowaniu w meczu z Koreą? Tam, gdzie Włosi grali fantastyczny, natchniony futbol? A co powiesz na finał ME 2000, gdzie Azzuri byli lepsi od, po raz kolejny, Francuzów-jadacych-na-farcie, którym dzięki najdurniejszemu przepisowi świata, udało się strzelic "złotego gola" ? Wtedy im sie należało - nie wyszło. Taki jest futbol ale mam nadzieję, że wlasnie Francja dostanie po dupie - nawet kosztem Włochów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Spalony był IP: *.75.59.136.brzesko59.ptc.pl 13.06.08, 22:55 Przy pierwszej, nieuznanej bramce, spalonego nie było, za to była przy drugiej. Del Pierro był na niewielkim, ale jednak spalonym. Zobacz na powtórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostya Forza Romania ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 21:26 Cieszę się, iż Rumunia w końcu została doceniona. Pamiętam komentarze niektórych forumowiczów, którzy kpili z Rumunów, skazując ich na pożarcie. A tu proszę... Pewnie wielu osobom szczena nieco opada... A gdy Holandia wygra z Francją (na co się zanosi), będzie Rumunom już nietrudno awansować. Na pewno będą mieć najwygodniejszą sytuację przed ostatnią kolejką grupy C (pomijając już oczywiście pewnych awansu Holendrów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Forza Romania ;) IP: *.6-87-r.retail.telecomitalia.it 13.06.08, 21:28 rumunia niezle grala ale mieli szcescie i sedzia po swojej stronie.Biedni rumuni i znienawidzeni Mistrzowie swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostya Re: Forza Romania ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 21:34 bla, bla, bla, bla.... Szczęście to Włosi mieli, że jednak Mutu ich do domu nie wysłał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Forza Romania ;) IP: *.6-87-r.retail.telecomitalia.it 13.06.08, 21:43 Oj ,zazdrosnicy,przestaliscie juz gadac o bledach sedziow.Juz dawno Wlosi by wygrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostya Re: Forza Romania ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 21:46 yy... zazdrośnicy?? w tej sytuacji włochom nie ma czego zazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Forza Romania ;) IP: *.6-87-r.retail.telecomitalia.it 13.06.08, 21:47 A w ogole to gdyby,gdyby,gdyby,...wczoraj Boruc obronil karnego to tez bysmy wygrali.Ze spalona bramka.Mniej emocji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Forza Romania ;) IP: *.6-87-r.retail.telecomitalia.it 13.06.08, 21:51 Z jednym moge sie zgodzic ,sa w nieciekawej sytuacji,a ten artykul jest tendencyjny ,czyli uslany zazdroscia wobec Azzurri. to wszystko.I do tego jeszcze wszysko przy nr,13.A wy nie mieliscie nigdy pecha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Forza Romania ;) IP: *.pp.htv.fi 14.06.08, 07:49 Czy ty w ogole wiesz cokolwiek o pilce noznej, poza tym, ze Luca Toni jest taaaki przystojny i my mu tylko zazdroscimy (TYLKO CZEGO????)... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Forza Romania ;) 14.06.08, 10:12 a co ma do tego numer 13? we Wloszech nie jest pechowy, wrecz twierdza (niektorzy), ze 123go w piatek przynosi szczescie. dla Wlochow pechowa jest 17tka akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Forza Romania ;) 14.06.08, 11:26 Gość portalu: Kostya napisał(a): > Cieszę się, iż Rumunia w końcu została doceniona. Pamiętam komentarze niektóryc > h > forumowiczów, którzy kpili z Rumunów, skazując ich na pożarcie. A tu proszę... ******************************** Równie śmieszni byli komentatorzy meczu. Dla przypomnienia: Rumunia jest zdecydowanie wyżej w rankingu FIFA od Polski, więc skazywanie Rumunii na pożarcie przez Włochy w kontekście spekulacji o możliwości pokonania Niemiec przez Polskę jest bliskie ignorancji. Nie będę zaskoczony, gdy Rumunia wygra mecz z Holandią, która ma już zagwarantowany awans i pierwsze miejsce w grupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baqet ale stronnicza relacja... IP: *.chello.pl 13.06.08, 22:50 Panie Stec, niech się Pan nie bawi w komentatorów Polsatu, oni już dali dzisiaj popis "bezstronności". Karnego nie było? Panucci nie faulował? To chyba Pan oglądał jakiś inny mecz, bo w tym karny był ewidentny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raskolnikov Re: ale stronnicza relacja... IP: *.chello.pl 13.06.08, 23:04 Faul Panucciego był jeszcze bardziej wymyślony niż wczorajszy Lewandowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: ale stronnicza relacja... IP: *.6-87-r.retail.telecomitalia.it 13.06.08, 23:18 Nareszcie nie stronnicza wypowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
viscon Re: ale stronnicza relacja... 13.06.08, 23:34 Żałuję, że Włosi nie wygrali tego meczu, bo w moim przekonaniu byli od Rumunów lepszym zespołem. Jeżeli natomiast chodzi o dalsze losy drużyn z tej grupy, to właśnie Rumuni są w trudniejszej sytuacji niż Włosi, bo będą musieli pokonać Holandię, która jest - jak chyba wszyscy to widzą - nie do zatrzymania. Jeśli Rumuni przegrają lub nawet zremisują, odpadną w sytuacji gdy wygraną zaliczą Włosi lub Francuzi. Tylko mi nie mówcie, że Holandia mecz z Rumunami odpuści, bo awans ma w kieszeni. Holendrzy to profesjonaliści, a tacy nie pozwalają sobie na odpuszczanie meczów. Mój typ jest więc taki, że Holandia wygra z Rumunią, a Włosi pokonają Francję. I będę szczęśliwy. Pozdrowienia dla kiki - też kibicuję Włochom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: ale stronnicza relacja... IP: *.6-87-r.retail.telecomitalia.it 13.06.08, 23:40 Nareszcie madry czlowiek!!! Pozdrawiam i sle buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marter faul na karny był IP: 193.40.244.* 14.06.08, 09:44 a kto tego nie widzi, to naprawdę powinien zmienić okulistę. A co do Lewandowskiego - jeśli rzeczywiście był minutę wcześniej przez sędziego upominany, to dostał go w pełni zasłużenie - za głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: ale stronnicza relacja... 14.06.08, 11:28 Gość portalu: baqet napisał(a): > Panie Stec, niech się Pan nie bawi w komentatorów Polsatu, oni już dali dzisiaj > popis "bezstronności". ********************************* I bezmyślności. Tak głupkowatej relacji już dawno nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ł Stylistyka do poprawki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 23:48 Koszmarna gramatyka i stylistyka, ciezko to czytac, w podstawowce pewnie pan Stec za cos takiego dostalby solidna jedynke. Naprawde nie przystoi na tym poziomie. Mam też wrazenie, że p. Stec oglada inne mecze, niz inni korespondenci czy my wszyscy przed telewizorami. Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko Stec! 14.06.08, 01:34 Jeśli zawodnik całą ręką obejmuąc klatkę piersiową rywala ciągnie go ku ziemi, a ten w tym czasie ma sytuacje bramkową i cała rzecz dzieje się na polu karnym, to jeśli tam pan nie widzisz karnego, to przestań pisać o piłce nożnej, bo wstyd sobie przynosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romanian calcio kto tepy: stecu czy edytor gazety.pl? reka w gore! IP: *.aster.pl 14.06.08, 06:00 przyznajcie sie, ktory nie wie o czym pisze: >>Rumunia gra calcio, Włochy na krawędzi klęski Stec z Euro "calcio", panowie (ze tak powiem), to cos, czego rumuni zasadniczo nie moga grac obecnie, bo to nie sa rozgrywki dlugoterminowe. (Na przyszlosc: jak ktos nie umie, to niech uzywa slownika.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budinho Włochy - Rumunia 1:1. Rumuńska twierdza, mistrz... IP: *.spray.net.pl 14.06.08, 08:53 Muszę przyznać że bardzo ładnie napisane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Powoli, z mozołem ruszyła....... IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.08, 09:58 Czyta się to jak mało udaną pracę magisterską o wydobyciu węgla ( oj mozolnie szło Włochom - teza autora). A przecież to był fantastyczny mecz obu drużyn. Szybkie tempo, mnóstwo akcji, parady bramkarzy, pomyłki sędziów i dramaty piłkarzy ( Zambrotta, Mutu). Tylko więcej takich meczy. Tak sobie myślę, czy porażce Włochów ( remis taką jest) nie przysłużyło się ich ciągłe szukanie piłką Toniego. Już w trakcie meczu w Polsacie komentator wspomniał o tym. I muszę się z nim zgodzić, że gra Włochów staje się przez to bardziej czytelna. pozdro dla Pomarańczowych fanów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_p Rumunia gra "fotbal" 14.06.08, 10:35 Fotbal De la Wikipedia, enciclopedia liberă Fotbalul este un sport de echipă ce se dispută între două echipe alcătuite din 11 jucători fiecare. ro.wikipedia.org/wiki/Fotbal Wlosi graja "calcio" Calcio (sport) Da Wikipedia, l'enciclopedia libera. Vai a: Navigazione, cerca « Il calcio è l'ultima rappresentazione sacra del nostro tempo. È rito nel fondo, anche se è invasione. Mentre altre rappresentazioni sacre, persino la messa, sono in declino, il calcio è l'unica rimastaci. Il calcio è lo spettacolo che ha sostituito il teatro. » (Pier Paolo Pasolini) « Il calcio è l'arte di comprimere la storia universale in 90 minuti. » (George Bernard Shaw) it.wikipedia.org/wiki/Calcio_%28sport%29 A catenaccio, to co innego: Catenaccio prawdopodobnie wywodzi się z systemu verrou (fr. rygiel, zasuwka) stworzonego przez austriackiego trenera Karla Rappana, który w pierwszej połowie dwudziestego wieku jako szkoleniowiec najpierw klubu Servette FC, a później reprezentacji Szwajcarii wykorzystywał taktykę opartą na twardej defensywie, ze stoperem tuż przed bramkarzem. Później tę taktykę na grunt włoski przeniósł trener Nereo Rocco, używając podobnego systemu w klubach Triestina Calcio oraz Padova Calcio. Odpowiedz Link Zgłoś