borsuczyca.klusek 07.05.24, 15:38 O 21:00 - pierwszy półfinał. Kto będzie oglądać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fornitta007 Re: Dzisiaj Eurowizja 07.05.24, 16:14 Ja nie, ale wasze recenzje chetnie poczytam :P Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 07.05.24, 21:14 Orzech nawet wrócił z wygnania 😅 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 06:09 A puściłem to sobie. Polska Lady Gaga kontra chorwacki Rammstein :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 07:19 Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim | Croatia 🇭🇷 | National Final Performance | Eurovision 2024 Rammstein - Du Riechst So Gut '98 (Official Video) Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 07:55 I co, nie przeszla? Faktycznie AZ TAK zla ta piosenka jak internety twierdza? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 08:00 Sama oceń: LUNA - The Tower (LIVE) | Poland 🇵🇱 | First Semi-Final | Eurovision 2024 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 08:25 Szału też nie ma. Nawet na poziomie ev. Na moje klapnięte uszko to tam brakuje mocy i przestrzeni - jakby po całym utworze przejechał się walec drogowy. Tu masz opinię pana który z pewnością zna się lepiej ode mnie i ocenił wcześniejszy występ na żywo. Bo co można zrobić w studiu to wiemy - i to nie musi być aż casus Fariana :D TO SIĘ NIE UDA? Analiza występu LUNY w Londynie | Ela Zapendowska | #eurowizja2024 #reakcja #luna Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 08:36 Spodziewalam sie kwiku zarzynanej swini, a tutaj jest po prostu mialka nuda. Pamietam, ze Cleo bardzo kiepsko wypadla na eurowizji, piosenke mieli chwytliwa, ale na zywo ja zmasakrowali troche. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 08:46 Nie no, jakieś jaja też były... Windows95man - No Rules! (LIVE) | Finland 🇫🇮 | First Semi-Final | Eurovision 2024 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Mam pomysła! 08.05.24, 09:04 Jutro jest drugi półfinał - a finał w sobotę też o 21. Czyli w piątek od rana będziemy znali wszystkich finalistów i możemy zorganizować szybkie głosowanie wewnętrzne. Co sądzicie? Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Mam pomysła! 08.05.24, 09:18 Ja nie dam rady tyle muzyki w stylu ev przesluchac, chocbym miala tylko na jednej zwrotce i refrenie poprzestac ;) Dlatego juz od lat nie ogladam, no nie wchodzi mi to kompletnie ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Mam pomysła! 08.05.24, 09:22 Można sobie jakieś jaja wybrać - a do stwierdzenia tego starczy losowe 5 sekund :D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 10:10 Sama piosenka nie była zła, ale zginęła w tłumie. Natomiast występ w moim odczuciu był jakiś taki niedopracowany i nieporadny. Nie wiem czy to kwestia stresu czy braku prób, ale wszystko zrobiło na mnie takie szkolne wrażenie. Estetyka też tak jakby sprzed kilku lat. A poziom w tym półfinale był raczej słaby, nikt szczególnie nie zachwycił, tym bardziej finał był do łyknięcia 🙄 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 10:18 borsuczyca.klusek napisała: > Sama piosenka nie była zła, ale zginęła w tłumie. Już nie przesadzaj. Z pewnością była artystycznie o wiele lig gorsza od Australii, która też nie przeszła. Ale wielbiciele Luny (bo sobie poczytałem różne komentarze na portalach) - będą twierdzić, że jak najbardziej powinna awansować - tylko nas nie lubią w Europie... Electric Fields - One Milkali (One Blood) (LIVE) | Australia 🇦🇺 | First Semi-Final | Eurovision 2024 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 10:24 Ale to jest prawda nie lubią nas w Europie. Nie mamy ani jednego życzliwego sąsiada, który zrobiłby wynik. A Australia to nie Europa, więc w ogóle z czym do ludzi 🙄 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 10:40 Australia jak i (w tym roku kompletnie kontrowersyjny) Izrael - oczywiście geograficznie w Europie nie leżą. ALE to prywatna w sumie impreza stowarzyszenia nadawców publicznych (EBU) i mogą sobie powiedzmy honorowo dopisać do listy kogo chcą. Zwłaszcza A. przy resentymentach do Imperium Brytyjskiego - jak najbardziej należy do europejskiego kręgu kulturowego. A że ludzie się tam ev interesowali - to ich włączono. Zresztą I. też zamieszkują w większości europejscy żydzi. I też w piłce kopanej są zrzeszeni w UEFA - wyobrażasz sobie jak by mieli rozgrywać eliminacje do mistrzostw świata z geograficznymi sąsiadami? Każdy mecz to potencjalna okazja do masakry na trybunach. Czy NAS nie lubią? Przecież w tym roku głosowali tylko widzowie. Jakby nie patrzeć - mamy olbrzymią diasporę na świecie. I właśnie wcześniej tak było, że głosów od ludzi mieliśmy sporo, ale "fachowe jury" nas upiedralało. Teraz niby fachowców nie było - choć niby kto kontroluje to ogłoszenie wyników od ludzi?... Zakładając jednak, że to jest podawane uczciwie - wygląda na to, ze i polska diaspora nasr... na Lunę. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 11:09 Bo sami siebie też nie lubimy 🙄 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 11:20 Nie do końca. Niedawno chyba była afera o Szpaka - że ludzie masowo głosowali ale "eksperci" uwalili. Teraz chodzi o to, że nie wiadomo po co wystawiliśmy takie... no "coś", żeby być grzecznym. Kompletnie abstrahując od konkretnej dziewczyny i kasy jej rodziców. Bo to nie my wystawiliśmy tylko jakieś jury nadawcy publicznego. MY swój honor mamy więc zapytajcie nas, co NAM się podoba, a jak już to wystawcie kogoś, kto w ogóle cokolwiek potrafi. Bo tak to zrobiliście NAM porutę. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 11:46 Ależ ja się zgadzam, że powinny być eliminacje z koncertem na żywo i głosami widzów. Jak wybiorą kolejno koko koko euro spoko to będziemy mieć pretensje tylko do siebie. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 10:28 Zgodzę się z Asd...nie było mocy, może tembr głosu do przyjęcia, ale faktycznie warsztat leży. Do perfekcji daleka droga. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 10:51 Ale też oddajmy rację stronie przeciwnej - w ev to właściwie nigdy nie szło o moc głosu. Początkowo to było wkuwianie bloku socjalistycznego - patrzcie jak my się tu świetnie bawimy, bo nas stać! A teraz to jest wkuwianie "prawaków" diobłami!!! itp. (ale hała swoją drogą) Bambie Thug - Doomsday Blue (LIVE) | Ireland 🇮🇪 | First Semi-Final | Eurovision 2024 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 11:13 "pedalstwo" też było ale z wiadomych względów mi się tego nie chce szukać. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 11:21 No, znana choroba "prawaków" czym można ich wkuwiać. Mnie osobiście to nie przeszkadza. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 11:13 O, nie...nie moja bajka, absolutnie... Formuła na przestrzeni lat zmieniła się, bo trudno, żeby tkwiła w jednym miejscu przez lata.... Choreografia, efekty specjalne, stroje, jak widać nie zawsze idą w parze z umiejętnościami wokalnymi. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 11:23 Tak, tu też jak podczytywałem różne wypowiedzi pojawiła się słuszna uwaga: teraz na ev preferuje się występy wokalno-taneczne. Czyli nie, że ktoś sobie stoi i śpiewa do mikrofonu. A to jest CHOLERNIE trudne: pląsać i równocześnie kontrolować oddech. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 11:36 Jedna piosenka i wpadają w bezdech :D to do remizy na dożynkach występować. To co powiesz o koncertach Fredka Mercury, Babci Tiny...szoł z prawdziwego zdarzenia, pot kapał, i nie było zawodzenia... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 11:44 Zobacz co zrobili Finowie. Do pląsów i heheszków dali gościa od melorecytacji - ale główny wokalista wielce nie pląsał. A porównywanie dzisiejszej ev do Frediego czy Tiny to już jakaś kpina jest :D Windows95man - No Rules! (LIVE) | Finland 🇫🇮 | First Semi-Final | Eurovision 2024 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 11:48 Druga kpina - ten FACET główny najwyraźniej potrafi wejść wyżej od naszej solo-wokalistki :D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 12:29 Ale mówisz o Fredim i Tinie? - tutaj chodzi mi o to, że dzisiejsza ev nawet nie spogląda w takie rejony artyzmu - czy o Finach i Lunie? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Dzisiaj Eurowizja 12.05.24, 11:49 Przez dlugi czas bylo promowanie eastern block voting.To zdemotywowalo Brytow. Eastern block to inna kultura muzyczna , Zaczeli pisac poprawne utwory na Euro w stylu 'let get together' a inne kraje z eastern block przepychaly w tym czasie swoje bole brzucha,pardon tance brzucha . U nas chyba tego juz nikt nie oglada ... Jak pisalam - inna zupelnie forma zaprezentowana przez Irlandie ( tak,tak, katolicka Irlandie :D)Zaskoczyla , ale tez nie jestem pewna do konca ze pojdziemy muzycznie w tym kierunku :) Chorwacja - inny takt , ciekawszy . Przy Szwajcarii doslownie usnelam .... UK jak pisalam -QueerClub na stacji kosmicznej , z cyklu 'ah ci meszczyzni ';) "A porównywanie dzisiejszej ev do Frediego czy Tiny to już jakaś kpina jest big_grin" Freddie czy Tina stosowali 'tease' ale nie podawali wszystkiego na talerzu vide finski palant czy hiszpanskie poldupki :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 12.05.24, 11:58 Ok, kopiuję do odpowiedniego wątku. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 11:47 Freddie na Eurowizji, totalnie to widzę 😳 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 08.05.24, 11:50 borsuczyca.klusek napisała: > Freddie na Eurowizji, totalnie to widzę 😳 > Dlaczego - WTEDY? Przecież wielu "purystów" marudziło kiedyś, że Queen się sprzedał komercji. To choćby na pohybel im mogliby coś na ev strzelić. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 10.05.24, 08:19 Wczoraj oglądałam drugi półfinał i z przykrością stwierdzam, że to jest najsłabszy konkurs od lat. Nie ma na kim ucha i oka zawiesić 😒 Z lepszą piosenką naprawdę mieliśmy szansę na dobre miejsce 🙄 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 10.05.24, 09:27 Ja sobie odpuściłem, nie wiem w sumie czy w sobotę będzie mi się chciało. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 10.05.24, 09:38 Pewnie obejrzę jednym okiem, drugim grając w Simsy 😁 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 21:04 Finał Eurowizji Ludzie a wy nie oglądacie 😈 Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 21:23 Ogladasz za nas, niczym Mieciu Masochista. Na pewno za to jakies dodatkowe cukierki ci wpadna ;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 21:28 Nie chcę cukierków, odchudzam się 🥺 Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 21:39 No jeszcze pare godzin temu wodke chcialas :D ja sie na dietach srednio znam, ale ten... alkohol niestety w ma w uj pustych kalorii :( Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 21:42 Wiem, ja alkoholu prawie nie piję. Moim nemezis są niestety słodycze i fast foody. Im bardziej śmieciowe żarcie tym chętniej wciągnę 😔 Odpowiedz Link
a74-7 Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 21:39 Ogladam ,poprzednich nie ogladalam .Ukraina wlasnie skonczyla , medioka jak na moje uszko .Nic ciekawego. Umpa,umpa z rapem raptem ...Czekam na Isrel ,ponoc ma wysokie notowania :) Stary mi podpowiada ze powinno byc politycznie :Israel brdzie no1 a Ukraina no2 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 21:44 No chociaż jedna 🙂 Ja jestem za Chorwacją chyba. Niemcy też nie najgorsze Odpowiedz Link
a74-7 Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 21:50 Spain , wreszcie meskie modele w g-strings :):D Co tam piosenka ... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 21:52 Kij z muzyką ważne, że goły zad można pokazać 😒 Innymi słowy - zboczeństwo 🙄 Odpowiedz Link
a74-7 Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 22:02 Jak dotad - Bambi plus za forme .Chociaz bardzo kontrowersyjna , symbole okultu ,nie kazdego cup of tea . Odpowiedz Link
a74-7 Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 22:20 Borsia , a Holandia bedzie czy wywalili ? Bo zaczynam usypiac ;) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 22:21 Wywalili, ale nie powiedzieli oficjalnie za co. A nieoficjalnie są przynajmniej dwie wersje, więc jak zwykle nikt nic nie wie 🤷♀️ Odpowiedz Link
a74-7 Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 22:33 No niby "no rules" ale jednak trzeba sie ogarnac ...umpa umpa umpa... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 22:20 Wielka Brytania to jest dla mnie ogromna zagadka. Tylu mają wybitnych wykonawców światowej sławy, piosenkarzy, piosenkarki, zespoły. Nawet ciężko zliczyć i wszystkich wymienić. A na Eurowizję zawsze najgorszy paździerz wyślą 🤷♀️ Odpowiedz Link
a74-7 Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 22:37 Niewielu chce w tym brac udzial , Eurowizja cieszy sie u nas kiepska opinia .Poza tym wiadomo od lat - polityka jest tu na pierwszym miejscu . Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 23:10 Francja na poziomie, przynajmniej dojechali z jakąś piosenką a nie tylko gołym pindolem Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 12.05.24, 07:59 a74-7 napisał: > Niewielu chce w tym brac udzial No wiadomo, że dla zajmujących już jakąś pozycję taki konkurs to tylko niepotrzebne ryzyko. Chyba jednak jest jakaś "2 liga" co mogłaby się dzięki ev wybić, jak kiedyś ABBA? >, Eurowizja cieszy sie u nas kiepska opinia Dlaczego? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd odpowiedź A74 12.05.24, 12:13 Przez dlugi czas bylo promowanie eastern block voting.To zdemotywowalo Brytow. Eastern block to inna kultura muzyczna , Zaczeli pisac poprawne utwory na Euro w stylu 'let get together' a inne kraje z eastern block przepychaly w tym czasie swoje bole brzucha,pardon tance brzucha . U nas chyba tego juz nikt nie oglada ... Jak pisalam - inna zupelnie forma zaprezentowana przez Irlandie ( tak,tak, katolicka Irlandie :D)Zaskoczyla , ale tez nie jestem pewna do konca ze pojdziemy muzycznie w tym kierunku :) Chorwacja - inny takt , ciekawszy . Przy Szwajcarii doslownie usnelam .... UK jak pisalam -QueerClub na stacji kosmicznej , z cyklu 'ah ci meszczyzni ';) "A porównywanie dzisiejszej ev do Frediego czy Tiny to już jakaś kpina jest big_grin" Freddie czy Tina stosowali 'tease' ale nie podawali wszystkiego na talerzu vide finski palant czy hiszpanskie poldupki :) --- Moja odpowiedź --- > Przez dlugi czas bylo promowanie eastern block voting. Oczywiście - w czasach gdy east udało się wyrwać spod kurateli byłego ZSRR. No zupełnie przypadkiem Górniak w debiucie Polski zdobyła 2 miejsce :) > To zdemotywowalo Brytow. Eastern block to inna kultura muzyczna , Czy ja wiem, cały wschó zawsze korzystał z muzyki anglosaskiej, owszem od pewnego czasu jest też moda na wschodnie folki. > Zaczeli pisac poprawne utwory na Euro w stylu 'let get together' a inne kraje z eastern block przepychaly w tym czasie swoje bole brzucha,pardon tance brzucha . Ale w sumie WSZYSCY tak robią, do takiego poziomu ten konkurs zmierza i z pewnością w UK by się znaleźli odpowiedni chętni. > Jak pisalam - inna zupelnie forma zaprezentowana przez Irlandie ( tak,tak, katolicka Irlandie :D)Zaskoczyla , ale tez nie jestem pewna do konca ze pojdziemy muzycznie w tym kierunku :) O pójdziemy, znaczy ev, znaczy nie muzycznie - od dawna ten konkurs niewiele ma wspólnego z muzyką, a jak to mawiają "prawaki" z propagandą "lewactwa". Tym razem UK się przejechała moim zdaniem NIE na homotańcach - ale właśnie na kiepskiej warstwie muzycznej. > Chorwacja - inny takt , ciekawszy . niżej gdzieś jest wątek, gdzie pokazywałem, że to bezczelna zżynka z Rammsteina (tyle, że jawnie się przyznawali do inspiracji). Chcesz linka? > Przy Szwajcarii doslownie usnelam .... Jak Ci się to udało?! Nie dość, że gość wyglądowo odpał (no akurat ja tak głównie ev traktuję) to kontrola głosu na najwyższym poziomie - nawet melorecytacja w trakcie biegu po scenie to spora sztuka. Gdzie tam Luna :D Odpowiedz Link
a74-7 Re: odpowiedź A74 12.05.24, 16:57 Spiewanie w biegu to juz widzielismy W" step in time" Mary Poppins , tak ze..nihil novi... Zreszta sa specjalne techniki , trzeba potrenowac :).. O ,Luny nie widzialam ,nawet nie znam ; ale ona zdaje sie nie dojszla byla do finalu .Nic to ,moja strata.:) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 23:15 Dobra skończyli teraz czekamy na wyniki 😀 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 23:38 I marudzą i marudzą a wyników nie pokazują... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 23:49 Jeszcze te wyniki będą z godzinę odczytywać 😖 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 23:55 Na razie mój szwajcarski odpał ptasi prowadzi :D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 12.05.24, 06:35 Czyli w 4 mamy 3 solidne głosy i jedną podróbę Rammstaina - czyli przynajmniej inną muzę od typowej ev. Szkoda, że Łotysz przepadł. No ale tak po prostu wyjść, solidnie zaśpiewać, nie miotać się po scenie najlepiej z 5 tancerzami i bez npiedralania stroboskopami - oj nie uchodzi na ev... Dons - Hollow (LIVE) | Latvia 🇱🇻 | Grand Final | Eurovision 2024 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Dzisiaj Eurowizja 11.05.24, 23:28 Jezusie nazareński i Maryjo zawsze dziewico awatary ABBY, tego do uja pana się nie da odzobaczyć 😳 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Dzisiaj Eurowizja 12.05.24, 14:04 Tu w suplemencie jutub mi wrzucił analizę Luny po półfinale. Żona sprawdziła - są już oficjalne też wyniki półfinału i Luna zajęła miejsce 12/15. Czyli nie ma mowy, że przegrała "o włos". NO I SIĘ NIE UDAŁO. Analiza półfinałowego występu LUNY w Malmö #eurowizja2024 #reakcja #luna #esc Odpowiedz Link