fornitta007 Re: KiTKA - rola męska 15.05.24, 12:49 A i ten jeszcze musi byc: Edward Norton. Za "Lek pierwotny"? Za caloksztalt? Jak uwazacie :) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: KiTKA - rola męska 15.05.24, 12:52 Oczywiście, że musi być! Już wystarczy, że go w Oskarach pomijają Odpowiedz Link
fornitta007 Re: KiTKA - rola męska 15.05.24, 12:55 Powiem ci, ze oscary to ja tak srednio szanuje. Czasem leca za wybitne role, czasem za przecietne. Loteria ;) Odpowiedz Link
fornitta007 Re: KiTKA - rola męska 15.05.24, 19:49 Ooooostatni! Obiecuje ;) Anthony Perkins za "Psychoze". W " Nedznikach" tez byl swietny, ale tego mozecie nie znac, a "Psychoze" zna kazdy :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 09:16 To jadę z Czarnymi: Morgan Freeman za całokształt a zwłasza rolę ironicznego acz dobrotliwego Boga :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 09:17 Laurence Fishburne - wiadomo, śmatrix ale nie tylko. Odpowiedz Link
fornitta007 Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 09:18 No z Matrixa to i Neo by trzeba chyba nominowac... Postac kultowa jak by nie patrzec. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 09:25 Akurat dla mnie Neo jak John Wick to mocno papierowe role - ale jak najbardziej miał lepsze to dopisuję. No i już widzę, że będziemy mieć mnóstwo nominacji, to pewnie przy głosowaniu pójdzie się bardziej w kierunku punktacji ev - 10 pozycji; albo jeszcze inaczej. Zgłaszać! Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 09:20 Will Smith, śmieszek choć i taką potrafił zrobić: Siedem dusz / Seven Pounds (2008) Zwiastun PL Odpowiedz Link
fornitta007 Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 09:22 Ten film byl taaaakiiii glupiiiiii. Tego mozemy nominowac za piosenke z "Facetow w czerni" :P Udala mu sie. Odpowiedz Link
fornitta007 Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 09:24 Ale, przypomnial mi ten film o jeszcze jednym swietnym aktorze: Woody Harrelson. Za "Skandaliste Larrego Flynta". Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 09:30 fornitta007 napisała: > Ale, przypomnial mi ten film o jeszcze jednym swietnym aktorze: Woody Harrelson > . Za "Skandaliste Larrego Flynta". Za wybitny to on chyba nie jest, ale uwielbiam jego bijącą z ekranu samo-ironię :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 09:29 Odpowiadam w stylu dyskusji na filmwebie: sama jesteś gupia i nie zrozumiałaś filmu :D A taką piosenkę znasz? Will Smith - Wild Wild West ft. Dru Hill, Kool Mo Dee Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 11:28 Cuba Gooding Jr. - mnóstwo ról ale tu szczególna nominacja za rolę, a zwłaszcza scenę: Instinct (1999) (rain scene) Odpowiedz Link
fornitta007 Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 11:46 O Denzel, wreszcie sie w czyms zgadzamy. Bo juz wlosy z glowy rwalam :D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 11:39 Gary Oldman Gary Oldman - "Leon the Professional" "everyone" scene (HD) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 11:43 Dobra, zanim ktoś zacznie wołać, że skoro Leon... to dopisuję: Jean Reno - zasadniczo tez w sumie gra zawsze to samo, ale robi to dobrze. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 11:50 jeszcze nikt nie zgłosił?... Michael Fassbender No i uj bomki strzelił, kiedyś było na utube jak się nauczył dukać paru słów W X-menach. Odpowiedz Link
fornitta007 Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 11:49 Zeby podciagnac srednia urodowa, bo nie oszukujmy sie: jest dramatycznie niska :P Monk (czarnoskory, wysmukly) za cialo i ruchy i wytrzeszcz oczu i wyszczerz zebow ;) Liu Kang vs Fighting Monk - Mortal Kombat Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 11:51 Czekaj no, a który to ma być ten urodziwy bo żodyn :D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 11:52 Znaczy kogo mam wpisać na listę? Fighting Monk - tak się nazywa :D Odpowiedz Link
fornitta007 Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 11:55 Mozesz go tak wpisac, zaloze sie, ze i tak mu nikt punktow nie da :D Ale zaistnial, to mi wystarczy ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 16.05.24, 12:06 To zrobione. Dodałem też pana Tony Shalhoub który grał rolę Detektywa Monka :D W ogóle lista nam się rozrasta w kosmos - a ja też jeszcze nie skończyłem! to nie wiadomo co z tym zrobimy. Niech na razie zabawa trwa. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 17.05.24, 08:52 No dobrze - przestałyście zgłaszać, to ja w sumie nie muszę. Zamykamy listę i przechodzimy do głosowań? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: KiTKA - rola męska 17.05.24, 09:10 Chyba tak, ja jeszcze miałam jakieś pomysły, ale chyba już za gęsto by się zrobiło 🙂 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 17.05.24, 09:16 To sprawdźcie proszę, czy kogoś nie pominąłem. Al Pacino Anthony Perkins Austin Butler Brad Pitt Clint Eastwood Daniel Day-Lewis Danny DeVito Denzel Washington Dorocinski Dustin Hoffman Eddie Redmayne Edward Norton Emil Karewicz Ezra Miller Forest Whitaker Fighting Monk Gajos Gary Oldman Henry Cavill Henryk Bista Jack Nicholson Jean Reno Jesse Plemons John Malkovich Johny Deep Kazimierz Kaczor Keanu Reeves Kevin Spacey Kirk Douglas Kot Leonardo DiCaprio Michael Douglas Michael Fassbender Morgan Freeman Orlando Bloom Ralp Fiennes Raoul Trujillo Robert de Niro Robert Pattinson Robin Williams Tony Shalhoub Tom Cruise Woody Harrelson Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: KiTKA - rola męska 17.05.24, 09:30 Ten Kaczor tam pasuje jak kaczor do karocy 😅 *przepraszam za drobną złośliwość z rana. Osobiście nic nie mam do Pana Kazimierza. Ewentualnie jego koledzy mogą mieć za wałki finansowe w ZAIKSie. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 17.05.24, 09:36 Ale jaki masz problem z Kaczorem - bez złośliwości? Aktor solidny. Może o Jasia Serce chodzi? no nie wiem. A wałki to ja nie wiem - i to nie ma znaczenia dla oceny aktorstwa jak dla mnie. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: KiTKA - rola męska 17.05.24, 09:50 Przyznam, że Jana Serce nie oglądałam. Najbardziej go kojarzę z Alternatyw i tam z jakiegoś powodu kibicowałam Kryszakowi 😉 Tu mały disclamer Kryszaka jako kabareciarza organicznie nie znoszę. W alternatywach moją sympatię zdobył chyba tym, że był szczuplejszy i miał ładniejszą żonę. Tak wiem jakie to niskie, ale dzieckiem byłam, w podstawówce 🙄 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 17.05.24, 10:05 borsuczyca.klusek napisała: > Przyznam, że Jana Serce nie oglądałam. Najbardziej go kojarzę z Alternatyw No to jeśli kiedyś trafisz na Janka - zobaczysz, że to całkiem inna postać niż w Alternatywach. A to moim zdaniem decyduje o talencie aktora. > Tu mały disclamer Kryszaka jako kabareciarza organicznie nie znoszę. Kryszak dobrze robił parodie innych osób. Natomiast faktycznie już w pewnym momencie zrobiło się go na scenie kabaretowej "za durzo". Tak samo mam z Grupą MoCarta - no świetny pomysł muzycznie, ale ile razy można ich oglądać. Organicznie za to nie znoszę Dańca. Choć i tu mam perełkę, jak niby był na walce Gołoty i mu się siku nagle zachciało. Wrócił i ... no gdzieś tam 19 minuta. No być może dla pełnego docenienia skeczu trzeba było być kibicem Andrzeja Gołoty - "nadziei białych" w wadze ciężkiej boksu :) Marcin Daniec - Walka Gołoty najlepsza wersja Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: KiTKA - rola męska 17.05.24, 11:58 Skoro brak uwag do za chwilę ogłoszę głosowanie. Odpowiedz Link