02.01.25, 10:16
U nas na wschodzie Nowy Rok powitał nas temperaturami na plusie. Miła niespodzianka, że nawet samochodu nie musiałam skrobać, chociaż na weekend już mrozy prognozują.
A jak u was w miastach i odległych krajach?

PS kto już nosi kalesony?
Obserwuj wątek
    • fornitta Re: Pogodowo 02.01.25, 11:21
      U mnie pogoda brzydka i nieciekawa i ogólnie wszystko brzydkie i nieciekawe. Ratuje się fotkami od rodziny i marze o wyjeździe do nich ;) na zdjeciach- Zakopane w ostatni dzień roku 2024
      • xstefciax Re: Pogodowo 02.01.25, 19:00
        Piękne zdjęcia, kocham góry.
    • antoni_1968 Re: Pogodowo 02.01.25, 11:49
      U mnie wieje w uj, ale jeszcze nie na kalesony.
      • ruda.replay Re: Pogodowo 02.01.25, 12:33
        Wieje... trochę...
        Było słonecznie, ale się zbyło..
        Który mężczyzna nosi kalesony, są inne, lepsze wdzianka ;)
        • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 02.01.25, 12:37
          Wiem, wiem teraz się na to mówi bielizna termoaktywna, ale wszyscy wiedzą o co chodzi 😅
          • ruda.replay Re: Pogodowo 02.01.25, 12:47
            Mam nadzieję, że już takich majtorów, jak onegdaj panie zakładały zimową porą nie ma ;)
            Do kolan, różowawe były. Obraz mojej nauczycielki, pochylonej nad jakimś kartonem i tymi okropnymi gaciami wciąż we mnie żywy 🥴🫣
            • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 02.01.25, 13:06
              Teraz nawet w Lidlu można zakupić przyzwoity komplecik, w którym wygląda się jak w stroju nurka a nie w "gaciach na wacie" 😅
              • antoni_1968 Re: Pogodowo 02.01.25, 13:15
                Że kalesony znowu się nosi na wierzchu?!
                • ruda.replay Re: Pogodowo 02.01.25, 13:17
                  Jak to znowu???
                  Coś mnie ominęło 🤔
                  • antoni_1968 Re: Pogodowo 02.01.25, 13:19
                    SPODNIE - nigdy Cię nie zastanawiało, czemu są na wierzchu?
                    • ruda.replay Re: Pogodowo 02.01.25, 13:23
                      Bo som ładniejsze, niż te gacie obsciskujace jajca :>
                      • antoni_1968 Re: Pogodowo 02.01.25, 13:30
                        Nope, bo kiedyś faktycznie był to wynalazek pod kontusz czy inną szatą by nie obcierała uzda i nie wiało po jajach. Dopiero jak się zmieniła moda to wyszły na wierzch. Chłopi nosili płócienne nogawice czy tam gacie, zależnie od lokalnej nazwy.
                        Na tej samej zasadzie teraz kupujesz sobie kolorową BIELiznę. Tak żyje język.
                        • ruda.replay Re: Pogodowo 02.01.25, 13:34
                          Ajś się cofnął w czasy pańszczyźniane ;)
                          Zabrakło mi tu w opisie...troków...
                          Były przecież, no nie?! ;)
                          • antoni_1968 Re: Pogodowo 02.01.25, 13:43
                            A nie zabrakło Ci szlacheckiego też kutasa? Nadal mówimy o strojach, żeby nie było.
                            • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 02.01.25, 13:47
                              Czy my możemy chociaż jeden wątek przeprowadzić bez wspominania o kutasach? 🙄

Potem ktoś zajrzy z zewnątrz i sobie coś pomyśli 😒
                              • antoni_1968 Re: Pogodowo 02.01.25, 13:50
                                Nie ja wprowadziłem zboczeństwa na to forum.

pl.wikipedia.org/wiki/Kutas_(ozdoba)
                                • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 02.01.25, 13:56
                                  Najśmieszniejsze jak się komuś taki fragment z Pana Tadeusza do wyrecytowania przed klasą trafił 🙄
                                  • antoni_1968 Re: Pogodowo 02.01.25, 13:57
                                    Brawo nauczyciel.
    • hrasier_2 Re: Pogodowo 02.01.25, 13:23
      borsuczyca.klusek napisała:

> U nas na wschodzie Nowy Rok powitał nas temperaturami na plusie. Miła niespodzi
      > anka, że nawet samochodu nie musiałam skrobać, chociaż na weekend już mrozy pro
      > gnozują.
      > A jak u was w miastach i odległych krajach?
      >
      > PS kto już nosi kalesony?
      >
      Ty się nie ciesz tak. U mnie już pada śnieg z deszczem. W tym tygodniu do lutego prognozy są takie sobie. Kto nosi kalesony lub ciepłe majtki. Jak autem się przemieszcza. Kurtka lekka lub bluza. Ewentualnie czapka, ale nie zimowa.
      • ruda.replay Re: Pogodowo 02.01.25, 13:24
        To, co na szybie jutro do skrobania rano ;)
        • leziox Re: Pogodowo 02.01.25, 13:54
          Pod Alpami to pogoda się zmienia co godzinę.Więc cały przekrój pogodowy, ale na razie na plusie.
          A kości dają do myślenia: czy jestem reumatycznym romantykiem, czy romantycznym reumatykiem...
          Tak, czy siak, napieprza w kolankach. Dobrze że kutas ( nie ten szlachecki) nie ma kości.
          • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 02.01.25, 13:57
            leziox napisał:

> Tak, czy siak, napieprza w kolankach. Dobrze że kutas ( nie ten szlachecki) nie
            > ma kości.

A kiedyś miał 🙄
            • leziox Re: Pogodowo 02.01.25, 13:59
              Ale to jeszcze za czasów, kiedy nawet Neandertali nie było. Poza tym raczej kłopotliwa sprawa, nosić gnata w spodniach.
            • antoni_1968 Re: Pogodowo 02.01.25, 14:00
              Cytując stary dowcip: tak się Pani tylko wydawało.
        • hrasier_2 Re: Pogodowo 02.01.25, 15:43
          ruda.replay napisała:

> To, co na szybie jutro do skrobania rano ;)
          Na plusie jutro. Nie skrobię. Puszczam ogrzewanie. Zresztą mam płyn do odmrażania. Muszę go przegonić bo mi się DPF czasami zapycha. Jak jeżdżę koło trzepaka.
          • leziox Re: Pogodowo 02.01.25, 17:55
            Zajrzyj do mnie na wódkę, to i filter się wyczyści.
            :)
          • xstefciax Re: Pogodowo 02.01.25, 17:55
            U mnie zaczal padać deszcz, dzwoni o parapety.
            • a74-7 Re: Pogodowo 02.01.25, 18:27
              Szara szmata po tygodniach odplynela wreszcie z nieba ,
              i mamy wyz, mrozny zreszta , minus 4.Za to troche niebieskosci na firmamencie .
              • xstefciax Re: Pogodowo 02.01.25, 19:03
                Ładna ta niebieskość :-)
                • hrasier_2 Re: Pogodowo 02.01.25, 20:19
                  W poniedziałek znowu święto. Więc bawimy się dalej. Hip, hip hurra.
                  • leziox Re: Pogodowo 02.01.25, 20:21
                    Tylko kto za to wszystko zapłaci?
                    :D
                    • a74-7 Re: Pogodowo 02.01.25, 22:24
                      Tylko kto za to wszystko zapłaci?
                      Oczywiscie ,ze sami za to bekna , nie ma nic za darmo :D
                • a74-7 Re: Pogodowo 02.01.25, 22:23
                  Nawet nie wiesz stefciu , jak tesknimy za niebieskim niebem , zapowiadaja tylko jeszcze jutro , a potem powrot do szarosci ...
                  I temperatury sa dosc dziwne ,bo dwa dni temu dwucyfrowe, teraz minusowe , a za trzy dni znowu maja wrocic do dwucyfrowych ...
                  Nie mowcie mi ,ze to globalne oci(e)p(l)enie ;):)
    • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 03.01.25, 08:19
      No niestety dzisiaj już temperatura poniżej zera i trzeba skrobać. Za to pada taki śmieszny śnieg, który wygląda jak styropianowe kulki.
      • fornitta Re: Pogodowo 03.01.25, 09:20
        A irsilce mowilas, ze nigdy nie skrobalas :P
        No to masz dwa grzechy- za klamstwo i za skrobanie.
        U mnie chujowa szaruga pogodowo i nastrojowo :/
        • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 03.01.25, 09:52
          Weź wilka z lasu nie wywołuj 😅
          • fornitta Re: Pogodowo 03.01.25, 09:53
            Dzien swira mi sie przypomnial:
            - musisz tak skrobac (matka- o masle)
            ;)
            A ja tam lubie irsilke i chuj
            • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 03.01.25, 10:17
              Dzień Świra to dokument jest...
              • fornitta Re: Pogodowo 03.01.25, 10:21
                A daj spokoj, czasem sie w tym filmie jak w lustrze przegladam. Ale na szczescie tylko w gorsze dni ;)
                Wg mnie najlepszy film Koterskiego
                • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 03.01.25, 10:37
                  fornitta napisał(a):

> Wg mnie najlepszy film Koterskiego

Też tak uważam i chyba nie znajdziemy wielu z odmiennym zdaniem
                  • fornitta Re: Pogodowo 03.01.25, 10:46
                    Jest jeszcze #team nic smiesznego.
                    Ale dzien swira na pewno ma wiecej zwolennikow
                    • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 03.01.25, 10:58
                      U mnie nic śmiesznego na drugim miejscu a Wszyscy jesteśmy Chrystusami jako najlepszy film o problemie alkoholizmu jaki widziałam
                      • fornitta Re: Pogodowo 03.01.25, 11:05
                        O nie! Zolty szalik! Ale Chrystusy tez ok, nie mowie, ze nie ;) Tylko Chrystusy sa takie bolesnie lopatologiczne, a ja czasem wole skromniej, ciszej, mniej. I wtedy mnie to mocniej w pysk wali przekazem.
                        • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 03.01.25, 11:07
                          Mnie Chrystusy zmiotły z planszy. Za to pod mocnym aniołem (znowu wracamy do Smarzowskiego) rozczarowało
                          • fornitta Re: Pogodowo 03.01.25, 11:10
                            Pod mocnym aniolem tez mi jakos szczegolnie nie zapadlo w pamiec. Misze pomyslec, jakie jeszcze filmy o alkoholizmie byly... Z polskich, dosyc ciekawy jest "Zabawa, zabawa"- bo pokazuje kobiecy alkoholizm, dla odmiany. No i obsada jak dla mnie swietna. Tylko jeden farmazon mnie tam rozdraznil ;)
                      • antoni_1968 Re: Pogodowo 03.01.25, 11:09
                        Ja tam nie prowadzę klasyfikacji bo włąściwie jak ustalić kryteria, dlatego też nie wystawiam not na filmwebie.
                        Alko - a co ze Smarzowskiego: ?

www.filmweb.pl/film/Pod+Mocnym+Anio%C5%82em-2014-660451
                        • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 03.01.25, 11:19
                          antoni_1968 napisał:

> Alko - a co ze Smarzowskiego: ?
                          >

Dla mnie za bardzo fizjologiczny a za mało psychologiczny
                          • antoni_1968 Re: Pogodowo 03.01.25, 11:25

> Dla mnie za bardzo fizjologiczny a za mało psychologiczny

To obejrzyj jeszcze raz, zwróć uwagę na to co wiele postaci mówi o swojej sytuacji. No tak, oni są już na poziomie fizjologicznym. Ale najpierw trzeba do niego dojść przez psychologiczne stany.

A wiesz, że to na podstawie książki Pilcha, o własnych doświadczeniach?
                            • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 03.01.25, 11:34
                              antoni_1968 napisał:

> A wiesz, że to na podstawie książki Pilcha, o własnych doświadczeniach?

Książkę czytałam najpierw i ona ma dużo lżejszy ton, miejscami jest nawet śmieszna. A u Smarzowskiego dostajemy obuchem w łeb.
                              • antoni_1968 Re: Pogodowo 03.01.25, 11:48

> Książkę czytałam najpierw i ona ma dużo lżejszy ton, miejscami jest nawet śmies
                                > zna. A u Smarzowskiego dostajemy obuchem w łeb.

Bo Pilch ma swój a Smarzowski swój styl. Założyłem osobnego wątka.
                  • antoni_1968 Re: Pogodowo 03.01.25, 10:51
                    www.filmweb.pl/film/Dom+wariat%C3%B3w-1984-5136
                    • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 03.01.25, 11:08
                      Dawno widziałam i musiałabym odświeżyć
                      • antoni_1968 Re: Pogodowo 03.01.25, 11:13
                        Mnie raczej chodzi, że od tego filmu wziął się cały dalszy cykl o Adasiu Miałczyśkim.
    • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 08.01.25, 15:14
      No i zrobiła się pizgawa 😒
      Pada mokry, ciężki śnieg. Okulary parują i uja widać na drodze 🙄
      • leziox Re: Pogodowo 08.01.25, 15:31
        Wszędzie tylko ślady jakichś Yeti...
    • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 27.01.25, 09:26
      Koniec stycznia a pogoda taka, że w trampkach można chodzić 😳
    • louger.n Re: Pogodowo 29.01.25, 11:20
      Jeśli chodzi o pogodę jest ona żenująco nienormalna. Aż nie chce się ruszać tego tematu.
      • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 29.01.25, 11:25
        louger.n napisała:

> Jeśli chodzi o pogodę jest ona żenująco nienormalna. Aż nie chce się ruszać teg
        > o tematu.

Może jeszcze w lutym ruszą mrozy i śniegi...
      • e-zybi Re: Pogodowo 29.01.25, 11:41
        Oj tam, słoneczko świeci, na termometrze 10 st.(na plusie), ptaszki ćwierkają, przebiśniegi pukają...prawie jak w marcu. Co tu narzekać! :-)
        • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 29.01.25, 11:46
          e-zybi napisał:

> Oj tam, słoneczko świeci, na termometrze 10 st.(na plusie), ptaszki ćwierkają,
          > przebiśniegi pukają...prawie jak w marcu. Co tu narzekać! :-)
          >

Dla przyrody taka pogoda to tragedia. Bo ptaszki zdążą złożyć jaja, jeże i inne ssaki wybudzą się ze snu zimowego a drzewa wydadzą pąki. A później przyjdzie potężny przymrozek i wszystko szlag trafi.

Poza tym mało śniegu to potem mało wody i w efekcie susza. A jak susza to mniej płodów rolnych i drożyzna.
          Ja też nie lubię mrozu i śniegu, ale jednak takie zaburzenia w cyklu pogodowym to nic dobrego dla nikogo.
          • leziox Re: Pogodowo 29.01.25, 13:02
            Zaburzenia czynione w przemyślony, perfidny sposób za pomocą broni pogodowej, której częścią są m.in. chemtrails. Gdyby ktoś raczył się wyśmiewać, proponuję poczytać poważne źródła na temat możliwości regulacji pogody, ilości patentów w USA i czasem spojrzał w niebo, dlaczego po dwóch, trzech godzinach zjawiają się samoloty, zapaskudzają chemią nieboskłon i znowu mamy chmurki. Ps. Pod Poznaniem mamy stację HAARP, o czym wiedzą na całym świecie, tylko w PL chyba nie.
            • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 29.01.25, 13:11
              Ja się nie śmieję, bo mój Stary Borsuk też wierzy w chemitrailsy i inne takie 😅

To znaczy trochę się śmieję, bo co innego mi zostało? 🙄
              • leziox Re: Pogodowo 29.01.25, 13:59
                Ja się nie śmieję. Ale strasznie wkurwia mnie moja własna bezsilność, kiedy nic nie mogę z tym zrobić, tylko obserwować, jak błękit nieba jest mi zabierany przez bandytów z geoengeenering i pokrewnych.
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 29.01.25, 15:41

> Ja się nie śmieję, bo mój Stary Borsuk też wierzy w chemitrailsy i inne takie ?

A przede wszystkim Ziemia jest płaska. Są solidne dowody, na jutube z żółtymi napisami.
                • leziox Re: Pogodowo 29.01.25, 16:42
                  Samą niewiarą w coś, co jest poparte faktami, nie spowoduje się, że czegoś nie ma.
                  Tyle na temat.
                  • a74-7 Re: Pogodowo 29.01.25, 18:37
                    No to ja murem za leziem i starym borsukiem .
    • a74-7 Re: Pogodowo 29.01.25, 18:46
      czy to jest normalne ,naturalne ?Czasami mozna nawet w kolko i krzyzyk na niebie ...
      • e-zybi Re: Pogodowo 29.01.25, 19:26
        Będzie pajęczyna...
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 30.01.25, 08:53
        a74-7 napisał:

> czy to jest normalne ,naturalne ?Czasami mozna nawet w kolko i krzyzyk na niebi
        > e ...

Jak byłem dzieckiem to takie widziałem. Nie w takim natężeniu. Być może jakieś pokazy lotnicze. Niżej masz zdjęcie z 1944 roku. A może i NWO wybrało durny sposób na depopulację, kto wie. I lepiej patrz pod nogi, bo kiedyś wypadniesz za krawędź dysku Ziemi :D

pl.wikipedia.org/wiki/Smuga_kondensacyjna#/media/Plik:Fighter_plane_contrails_in_the_sky.jpg
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 30.01.25, 09:29
          O masz!!!!
          Zawsze wiedziałem, że mnie śledzą, ale tera to uż mi zrobili pokaz siły. Zdjęcie dosłownie sprzed minuty. nie, to ciemne koło smugi to nie błąd obiektywu - to tak fizycznie wygląda.

• borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 30.01.25, 09:38
            Teraz wszystkich nas dopadną 🙄
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 30.01.25, 09:50

> Teraz wszystkich nas dopadną 🙄
              >

Mnie możecie już kupować znicze - właśnie sieje kolejny. I tego już na mapach nie ma. Albo efy z Krzesin dostały paliwko na ćwiczenia... Z tym, że jednego już dziś słyszałem a nawet widziałem, a ten tera to był cichym punkcikiem na niebie.
              • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 30.01.25, 09:54
                Jakie znicze lubisz?
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 30.01.25, 10:03
                  W sumie mi wszystko jedno, ale przy tej okazji to aż się proszą krzyże.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTgDL4KwPWTWAqCZ1YebAgnlF1sLBj_9Wqn4w&s
                  • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 30.01.25, 10:08
                    Las krzyży 😅
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 30.01.25, 10:16
                      youtu.be/jiVGD1rcQxY?t=1159
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 30.01.25, 09:43
            Właśnie leciał kolejny - namierzyłem go na stronie do śledzenia rejsowych samolotów. Był jakieś 30 km od nas a smuga wydawała się sięgać sąsiedniego bloku. Albo to jest po prostu kwestia warunków pogodowych i perspektywy - albo słaby sposób na trucie ludzi.
            • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 30.01.25, 16:38
              U mnie też jest! Co prawda jedna i już nieco rozmyta, ale jest 🤯

Mówiłam, że wszystkich nas dopadną 😭
        • a74-7 Re: Pogodowo 30.01.25, 10:28
          Ach te jądra kondensacji !
          Ale jaja....tylko dlaczego one zasrywaja nam widok na sloneczko ?
          ;-D
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 30.01.25, 10:36
            No jak widać na moim zdjęciu jest pełno chmurek i chmureczek, na Waszych też jakieś są. Więc ewidentnie wilgoć w powietrzu jest.
            Później zaobserwowałem coś jeszcze. Warstwy od prawej strony powoli ale jednak były nawiewane na lewo - ale te całkiem po lewej się praktycznie nie ruszały. Więc wygląda na to, że mogły być na nieco różnych wysokościach i ta szeroka pręga z ciemnym "odbiciem" to wynik zjawisk między warstwami a nie przelotu samolotu.
            • leziox Re: Pogodowo 30.01.25, 11:14
              Ja to od dawna jetem zdania, że WEF Ci jednak płaci.
              :>
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 30.01.25, 11:20
                Osobiście sam Soros, i nie tylko. Tylko od Putina nie biorę bo to gówno-waluta.
                • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 30.01.25, 11:33
                  asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> Osobiście sam Soros, i nie tylko. Tylko od Putina nie biorę bo to gówno-waluta.

Weź mnie wkręć do interesu. Tak po starej znajomości 🙄
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 30.01.25, 11:41

> Weź mnie wkręć do interesu. Tak po starej znajomości 🙄

A już sobie pomyślałem, że w sumie brakuje takich tematów na KT. Ale teraz to muszę nagotować nam obiad czwartkowy.
                    Z tym, że tak, ja biorę udział w operacjach tak tajnych, że i mnie nie jest wiadome na jakie konto kasa mi wpływa...

• leziox Re: Pogodowo 30.01.25, 11:34
                  Soros dba o masową emigrację. Przyznaj się od razu, że kasa jest od Billusia G., a Schwab przekazuje Ci ją przez posłańców.
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 30.01.25, 11:45
                    Tobie po starej znajomości zdradzę, że ONI mi mówili, że nigdy się nie spodziewali jak bardzo Putin w migracji im pomoże wchodząc do Syrii i na Ukrainę. No, a prawdziwą depopulację to masz właśnie tam. Zbrojeniówka zadowolona a wschodnie mięco po obu tronach się mieli.
                    • leziox Re: Pogodowo 30.01.25, 14:22
                      Ci inni ONI mówili mi z kolei, że to Zydzi zamierzają zasiedlić Ukrainę swoimi ludźmi, kiedy większość facetów wyginie na wojnie. Zwłaszcza iż mają tam swoje interesy, łącznie z rodziną Bidena._.
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 30.01.25, 14:23
                        Ta, Niebiańska Jerozolima czy coś.
    • e-zybi Re: Pogodowo 31.01.25, 09:06
      Marzą wam się takie klimaty?

www.facebook.com/reel/1028782229017917
      • louger.n Re: Pogodowo 04.02.25, 09:53
        Marzy mi się żebym wreszcie znalazła powód do kupienia zimowej kurtki. Od kilku lat chodzę w przejściówce.
        • leziox Re: Pogodowo 04.02.25, 13:20
          Dla niewierzących jeden z wielu...
          • a74-7 Re: Pogodowo 10.02.25, 13:04
            O zasiewaniu chmur troche tu ,gdyby ktos chcial sobie horyzont poszerzyc
            ;-D....
            pl.wikipedia.org/wiki/Zasiewanie_chmur
    • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 10.02.25, 08:09
      No i poranek przywitał nas mrozem 🥶
      • a74-7 Re: Pogodowo 10.02.25, 12:49
        U mnie szarosc od sciany do sciany ...:-(
        Uebliwy polnocny wiatr .
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 10.02.25, 12:52
          A rano jak żona do pracy to -5. Współczuję,
        • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 10.02.25, 12:52
          Tak i nic się nie chce, tylko wżerać słodkie się chce 😒
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 10.02.25, 13:04
            No, ale pojechać do szkoły i lekcje poprowadzić jednak też... Ale co ja gadam, przecież nauczyciele to siem obijajom tylko.
            • ruda.replay Re: Pogodowo 10.02.25, 22:02

> No, ale pojechać do szkoły i lekcje poprowadzić jednak też... Ale co ja gadam,
              > przecież nauczyciele to siem obijajom tylko.

Ostatnio żem niemożebnie wkur.... na jedną. Przeszłam się do szkoły, a jakże ...
              Wytłumaczyć nauczycielskiemu tłukowi, żeby łapy trzymała z daleka od mojej dziewusi, jak chce pracować w zawodzie.

• borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 10.02.25, 22:07
                Oj grubo. To się jeszcze w ogóle zdarza, żeby nauczyciel z rękami do ucznia startował? 😳
                • ruda.replay Re: Pogodowo 10.02.25, 22:28
                  Rzadko, lepiej trzymać dystans, bo można sobie niezłego bajzlu narobić. Znam nauczycielki pracujące w przedszkolu, które nie wezmą płaczącego malucha na kolana...z tzw obawy...
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 11.02.25, 13:52
                ruda.replay napisała:

> asdzxcvfsrggxdfsd napisał:
                >
                > > No, ale pojechać do szkoły i lekcje poprowadzić jednak też... Ale co ja g
                > adam,
                > > przecież nauczyciele to siem obijajom tylko.
                >
                > Ostatnio żem niemożebnie wkur.... na jedną. Przeszłam się do szkoły, a jakże ..
                > .
                > Wytłumaczyć nauczycielskiemu tłukowi, żeby łapy trzymała z daleka od mojej dzie
                > wusi, jak chce pracować w zawodzie.

Koleżanka się dopytuje o Ciebie na KT też. Przeszedł Ci i ten wkurw? Dodać znów? :D
                • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 11.02.25, 14:22
                  Dodać, dodać nie pytać 🙄
                  • a74-7 Re: Pogodowo 11.02.25, 15:47
                    Nosz.. wreszcie !
                    A pana w fezie do piwnicy ! ;)
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 12.02.25, 09:22
                      Ten pan tylko się tak nazywa, a chodzi w bereciku.
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 12.02.25, 09:21

> Dodać, dodać nie pytać 🙄
                    >

Pozwolę sobie jednak uszanować decyzję Rudej i nie robić nic na siłę.
                    • ruda.replay Re: Pogodowo 12.02.25, 09:36

> borsuczyca.klusek napisała:
                      >
                      > > Dodać, dodać nie pytać 🙄
                      > >
                      >
                      >
                      > Pozwolę sobie jednak uszanować decyzję Rudej i nie robić nic na siłę.

Dodać, dodać :)
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 12.02.25, 09:43
                        Done.
          • a74-7 Re: Pogodowo 10.02.25, 13:06
            Poczekaj chocia do Walentynek :D
            • a74-7 Re: Pogodowo 10.02.25, 13:07
              to do borsi wzgledem tego slodkiego bylo.
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 10.02.25, 13:09
              Fakt, coś na KT trza założyć..
      • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 11.02.25, 08:18
        Dzisiaj 10 na minusie 😒
        • ruda.replay Re: Pogodowo 12.02.25, 09:37
          -8.5
          Trza było lać po szybach psikadlem :)
          • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 12.02.25, 09:45
            ruda.replay napisała:

> -8.5
            > Trza było lać po szybach psikadlem :)

Człowiek, który wynalazł psikadło powinien Nobla dostać 😀
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 12.02.25, 09:53
              I pomyśleć, że nadal widuję takich, co zawzięcie nie używają...
              • ruda.replay Re: Pogodowo 12.02.25, 09:59
                Że skrobią? 🫣
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 12.02.25, 10:09
                  No skrobią...
                  • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 12.02.25, 10:09

> No skrobią...

I to jak 🙄
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 12.02.25, 10:13
                      Jak tak skończyła skrobać to się nazywa "jazda na czołgistę" :)
                      • ruda.replay Re: Pogodowo 12.02.25, 10:18
                        Też czasem skrobię, bo się psikadlo skończyło 😂 nawiew na full i uwijam się ...
                        Reszta się...odmoczy jakoś ;)
                        • ruda.replay Re: Pogodowo 12.02.25, 10:19
                          I jeszcze klucz podgrzewam, bo zamek zamarzł w bramie wyjazdowej...
                          😂
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 12.02.25, 10:29
                            WD-40 sobie kup.

• ruda.replay Re: Pogodowo 12.02.25, 11:12

> WD-40 sobie kup.
                              >

Mam, ale trzeba się wrócić do szałasu, otworzyć, zamknąć, wejść i zejść po schodach...
                              A tak - cyk i muuusi puścić ;)
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 12.02.25, 11:18
                                Są i takie wersje "do torebki". A w ogóle to najlepiej stosować profilaktycznie - to jest tłusta substancja która nie dopuszcza wody.
                            • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 12.02.25, 11:34

> WD-40 sobie kup.
                              >

Zapach prawdziwego mężczyzny 😎
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 12.02.25, 11:40

> asdzxcvfsrggxdfsd napisał:
                                >
                                > > WD-40 sobie kup.
                                > >
                                >
                                > Zapach prawdziwego mężczyzny 😎
                                >
                                >

I poprawić odmrażaczem do szyb w jamę gębową.
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 12.02.25, 10:28
                          ruda.replay napisała:

> Też czasem skrobię, bo się psikadlo skończyło 😂 nawiew na full i uwijam się ..
                          > .
                          > Reszta się...odmoczy jakoś ;)

No chyba, że mrożący deszcz był grany. To i psikacz nie pomoże...
                          • ruda.replay Re: Pogodowo 12.02.25, 11:24
                            Stało że 3 dni, zanim udało się do wnętrza wleźć...
                            Moje Clio skute lodem...
                            W okropnym kolorze bordo ;)
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 12.02.25, 11:31
                              Deszcz mrożący był... Ja tak kiedyś urwałem klamkę w uno...
                              • ruda.replay Re: Pogodowo 12.02.25, 11:35
                                Dlatego nie znoszę zimy i już!
                                Chociaż tegoroczna łaskawa, na jedno dobre, a na drugie źle..
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Pogodowo 12.02.25, 11:37
                                  A zara będzie -15...
                                  • ruda.replay Re: Pogodowo 12.02.25, 11:45
                                    Ta, jasne 😠 u Ciebie 😂👈
                                  • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 12.02.25, 11:54

> A zara będzie -15...

Nie będzie 😠
    • a74-7 Re: Pogodowo 12.02.25, 12:28
      Dalej szaro buro .
      Ale rabusia przylapalam ;-)
      • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 12.02.25, 12:30
        A co on zwinął takiego dobrego? Wygląda jak kiwi 😳
        • a74-7 Re: Pogodowo 12.02.25, 12:51
          To skorupa kokosa ,wypelniona tluszczem i larwami maczniakow dla sikorek i zimorodkow.
          Rzecz w tym ,ze trzeba kombinowac specjalne atrapy, zeby akrobatki nie mogly dostac sie do ptasiego zarelka .
          • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 12.02.25, 12:58
            a74-7 napisał:

> To skorupa kokosa ,wypelniona tluszczem i larwami maczniakow dla sikorek i zimo
            > rodkow.

Pychota 😅
            • leziox Re: Pogodowo 12.02.25, 13:00
              Larwy mączniaków dla sikorek?
              Biedne sikorki.
              Od dzisiaj w całym EU także dla ludzi!
              Smacznego nam i Wam, kjm.
              Niech żyje EUDSSR!
              • a74-7 Re: Pogodowo 12.02.25, 13:06
                Zauwaz , UK nie jest w EU :-D
                Teoretycznie przynajmniej ;)
                • leziox Re: Pogodowo 12.02.25, 13:20
                  Chciałem to właśnie napisać, ale skoro napisało się samo, to mam z głowy.
                  :)
                  • a74-7 Re: Pogodowo 12.02.25, 16:51
                    no to telepatetycznie ;)
                    • leziox Re: Pogodowo 12.02.25, 16:56
                      Jak ja uwielbiam gry (przy) słów.
    • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 13.02.25, 11:29
      Totalnie absurdana pogoda i zimno i gorąco jednocześnie 😒
      • louger.n Re: Pogodowo 13.02.25, 11:53
        U mnie -1 i śnieg. Czekam aż luty obudzi się, sypnie śniegiem i przymrozi porządnie.
        • leziox Re: Pogodowo 13.02.25, 13:01
          U mnie też śnieg. Ale już pada deszcz.
        • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 13.02.25, 13:47
          louger.n napisała:

> U mnie -1 i śnieg. Czekam aż luty obudzi się, sypnie śniegiem i przymrozi porzą
          > dnie.

Mnie luty dzisiaj niespodziewanie przygrzał 🙄
          • leziox Re: Pogodowo 13.02.25, 14:32
            Pogoda, czyli dom wariatów na ulicy.
            • borsuczyca.klusek Re: Pogodowo 13.02.25, 14:34
              A jeszcze wczoraj pełnią była 😒

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka