01.02.25, 20:40
Niechcący łazienka pachnie mi j'adorem. Szkoda bo chimera ze środka tygodnia jeszcze nie wywietrzała. Nie pamiętam kiedy stłukłam jakiś kubek czy talerz, natomiast, oprócz w.w., na sumieniu mam też joopa i kilka innych 🤷 Czas uzupełnić zapasy. Może coś polecicie?
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Zapachy 01.02.25, 23:03
      Wow ja mam na sumieniu tylko złoty lakier do paznokci. Najgorsze, że minęły lata i nie udało mi się kupić równie dobrego jeżeli chodzi o kolor i formułę.

Z perfumami nie pomogę ostatnie kupiłam tylko dlatego, że miały zielony flakon a ja lubię zielony 😅
    • louger.n Re: Zapachy 04.02.25, 10:46
      youtu.be/REk6SAlanuQ?si=NijXPOta_zzH5sg2
    • leziox Re: Zapachy 04.02.25, 12:24
      J'adore od Diora to taki owocowo-kwiatowy aromat.
      Na nadchodzącą wiosnę można byłoby sobie kupić coś od Issey Miyake, Calvin Klein Beauty, Guerlain np. tradycyjna Samsara, Guy Laroche - Fidji, z Joop poza Le Bain nie widzę nic ciekawego ostatnio.
      Może jeszcze Kenzo kwiatki, Moschino - I love love, oraz Muglera-oczywiście Alien. Ten ostatni to już ugruntowana tradycja na rynku, szkoda że twórcy już nie ma. I na koniec - na upojne wieczory Opium od YSL, może jeszcze one million od Paco Rabanne oraz Shiseido.

PS. De gustibus non est disputandum.
      :)
      • borsuczyca.klusek Re: Zapachy 04.02.25, 12:33
        A weź poleć jakiegoś nierujnującego portfela unisexa. Zawsze chciałam nabyć perfumy unisex, żeby być taka edgy i w ogóle 😎
        Ale najczęściej ceny są zaporowe jak na śmierdzącą wodę 🙄
        • leziox Re: Zapachy 04.02.25, 12:56
          W uniseksach specjalizują się Arabowie, ci z Dubaju.Są to dość wysublimowane perfumy, niezbyt lekkie, za to pachną niezwykłymi nutami zapachowymi, m.in. tzw. oud. Zamienników też jest cała masa.
          Arabskie np od firm Lattafa, Rihanah, Nusuk. Calvin Klein ma parę całkiem udanych Uni - np. CK Be albo One Gold. Kwestia nie-rujnowania kieszeni to też kwestia umowna. Znam zamienniki pachnące nieraz lepiej od perfum markowych i kosztujące ułamek tego, co kosztują marki - no ale porównywać tutaj się tego nie da.
      • e-zybi Re: Zapachy 04.02.25, 12:33
        A nice scent always brings you closer to a woman ;-)
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zapachy 16.02.25, 11:32
      Forum rośnie w siłę :D
      • borsuczyca.klusek Re: Zapachy 16.02.25, 11:34
        asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> Forum rośnie w siłę :D

Spamują mnie tu bezczelnie 🙄
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Zapachy 16.02.25, 11:36
          O widzę Turecki już tu był :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka