carte_2026 Meksyk - Ekwador 2:0 01.07.26, 09:49 mogło być dużo więcej po obu stronach, sądząc po skrócie. Za to mamy drugie w w historii czerwo za "zasłanianie ust w sytuacji konfliktowej". Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: MUNDIAL 2026 - USA, Kanada, Meksyk 01.07.26, 10:05 Norwegia pokonała dobrze grające Wybrzeże Kości Słoniowej. Emocje były do końca, bo wynik wisiał na włosku. Za to Francja zgniotła Szwecję. Przypominam, że to moglibyśmy być my! Odpowiedz Link
carte_2026 Re: MUNDIAL 2026 - USA, Kanada, Meksyk 01.07.26, 11:41 No z nami France to w ogóle by problemu nie miały. Norwegowie zaś dowiosłowali do meczu z Brazylią. Neymar coś już zagrał, czy pojechał tylko za dawne zasługi? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: MUNDIAL 2026 - USA, Kanada, Meksyk 01.07.26, 11:51 Może pojechał jako tak zwany atmosferowicz? Odpowiedz Link
carte_2026 Re: MUNDIAL 2026 - USA, Kanada, Meksyk 01.07.26, 12:15 borsuczyca.klusek napisała: > Może pojechał jako tak zwany atmosferowicz? > No właśnie też nie. W jakimś poprzednim meczu przy hydration break poleciał coś tłumaczyś kolegom. Młodziak to nawet go trochę słuchał - ale starszy zawodnik wręcz ostentacyjnie machnął ręką w jego kierunku po czym mu pokazał plecy. Odpowiedz Link
carte_2026 Anglia 2 - DR Kongo 1 01.07.26, 20:07 co to miało być od 80 minuty, bo akurat wtedy zacząłem oglądać. Było 1-1, piłkę miało Kongo, tylko nikt nawet nie usiłował wyjść na dobrą pozycję. Tak sobie dreptali i klepali. W końcu poszła kontra na 2-1 i to też ich nie obudziło. Prędzej mogło być 3-1 niż 2-2 i dogrywka. Do domu mi. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: MUNDIAL 2026 - USA, Kanada, Meksyk 02.07.26, 01:00 Belgia przegrywając 0:2 wygrała 3:2. Sędzia 5h sprawdzał VAR przy karnym a potem chłopaki grali prawie trzecią dogrywkę 😄 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: MUNDIAL 2026 - USA, Kanada, Meksyk 02.07.26, 01:05 Przeklejam z Twittera pana Konrada Marca, bo mi się nie chcę samej rzeźbić: - Świetny Senegal. Habib Diarra z Sunderlandu raz, Ismaila Sarr z Crystal Palace dwa - Belgia nie ma konkretnego pomysłu na powrót. Rudi Garcia zmienia Doku i De Bruyne. W przerwie wchodzi dziadek Lukaku - Sfrustrowani Trossard i Tielemans skaczą sobie do gardeł - Dziadek Lukaku na 1:2, Trossard do Tielemansa = remis. Przy wybitnej pomocy bramkarza i obrony Senegalu. Ichniejszy Dariusz Szpakowski mógłby rzucić "Co myśmy zrobili? Jezus Maria" - Wszystkie zmiany Garcii dają radę. - Karny w 125. minucie na wagę awansu "Czerwonych Diabłów". Wcześniej VAR, Ciss prowokuje rywala, po czym pada jak długi. Tielemans wywalczył, Tielemans wytrzymał. - Gramy 132 minuty. Senegal ma wolnego z 18 metrów, ale Sarr nie daje rady. Jeszcze przytoczę o co chodziło Borkowi, gdy wspomniał o prywatnym konflikcie w zespole Belgii: Sprawa sięga 2012–2013 roku. W tamtym czasie Kevin De Bruyne był związany z Caroline Lijnen. Gdy ich związek przechodził kryzys, Caroline odwiedziła w Madrycie Thibaut Courtois, który grał wtedy w Atlético Madrid. Między nią a Courtoisem doszło do romansu Odpowiedz Link
carte_2026 Re: MUNDIAL 2026 - USA, Kanada, Meksyk 02.07.26, 08:35 borsuczyca.klusek napisała: > Belgia przegrywając 0:2 wygrała 3:2. Sędzia 5h sprawdzał VAR przy karnym a pote > m chłopaki grali prawie trzecią dogrywkę 😄 O to popatrzę na powtórkę. Co do varu to mieliśmy już sporo kontrowersji, z pewnością to potem analizuje jakie fifowskie Kolegium Sędziów. I wyciąga konsekwencje. Dodatkowo mamy fazę pucharową i każdy błąd może przesądzić czy ktoś gra dalej, to dmuchają na zimne. Wypowiem się jak obejrzę. A właśnie leci jeszcze raz Anglia - DR Kongo. Ja nie mogę, co Kongo odwaliło. Mieli 1-0 do 75 minuty. Ba, właściwie powinno być 2-0, tylko chłop trafił w słupek z kilku metrów. No i nie upilnowali w polu karnym Kanego (czy jak tam się go odmienia), czyli tego, którego powinni przede wszystkim pilnować... Odpowiedz Link
carte_2026 Re: MUNDIAL 2026 - USA, Kanada, Meksyk 02.07.26, 08:44 Ps - jeśli coś z tego mundialu zapamiętam na stałe, to na razie numerem 1 jest pan bramkarz Lionel Mpasi. Robił wszystko, by jak Tomaszewski "zatrzymać Anglię". Niestety, koledzy z pola "postanowili" przegrać. Odpowiedz Link
carte_2026 Re: MUNDIAL 2026 - USA, Kanada, Meksyk 02.07.26, 09:06 Zaczął się poranek mundialowy i znowu skrócik tego meczu. To mam do zapamiętanie kandydata nr. 2. Strzelcem bramki dla Konga w 7 minucie był pan Cipenga :) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: MUNDIAL 2026 - USA, Kanada, Meksyk 02.07.26, 08:48 Odmienia się Kane'a (chyba) Odpowiedz Link
carte_2026 Re: MUNDIAL 2026 - USA, Kanada, Meksyk 02.07.26, 09:15 Właśnie ekspert tvp mówił, że w angielskiej prasie porównują Mpasiego do Tomaszewskiego. To było w 1973 roku a oni do dziś pamiętają... Odpowiedz Link
carte_2026 Re: MUNDIAL 2026 - USA, Kanada, Meksyk 02.07.26, 09:36 Wleciał też skrócik Belgia - Senegal. O varze się na tej podstawie nie wypowiem, ale Senegal (przypominam - to jest Francja B) spedrolił jeszcze bardziej niż Kongo. Mieli 2-0 do 85 minuty! No ale nie mieli Mpasiego, gol na 2-2 to był wielbłąd ich bramkarza. Odpowiedz Link