Dodaj do ulubionych

Old Wildstein Show

15.11.18, 20:30
Chrzanowski nie popełnił żadnego przestępstwa, jedynie niewłaściwie się zachował.
Ale nie zapominajmy, że Czarnecki nie od razu poinformował o popełnionym przestępstwie. A niepoinformowanie o przestępstwie, też jest przestępstwem.

twitter.com/LeskiPiotr
Obawiam się, że Wildstein nie powiedział ostatniego słowa, i że to następne może być jeszcze bardziej efektowne.
Obserwuj wątek
    • wsk175 Re: Old Wildstein Show 16.11.18, 00:01
      Brawura tej wypowiedzi przysłania pewne braki w logice.
    • yoma Re: Old Wildstein Show 16.11.18, 01:06
      "10 najwybitniejszych dziennikarzy na 100. lecie odzyskania Niepodległości

Takie wydarzenie zdarza się raz na sto lat! 19 XI br. o godz. 17 w Stowarzyszeniu Dziennikarzy Polskich przy ul. Foksal 3/5 w Warszawie dowiemy się, kto znalazł się w gronie 10 najwybitniejszych dziennikarzy ostatniego stulecia. Wybierano ich w wielkim plebiscycie spośród 100 dziennikarzy wytypowanych przez jury".

źródło: SDP, pisownia oryginalna. Jak obstawiamy? :D
    • x2468 Re: Old Wildstein Show 17.11.18, 10:35
      O jakim przestępstwie miał powiadomić Czarnecki skoro nic takiego nie było?
    • klodawa1952 to samo .... 19.11.18, 07:02
      witek.bis napisał:

> Chrzanowski nie popełnił żadnego przestępstwa, jedynie niewłaściwie się zach
      > ował.
      > Ale nie zapominajmy, że Czarnecki nie od razu poinformował o popełnionym przest
      > ępstwie. A niepoinformowanie o przestępstwie, też jest przestępstwem.

>
      > twitter.com/LeskiPiotr
      > Obawiam się, że Wildstein nie powiedział ostatniego słowa, i że to następne moż
      > e być jeszcze bardziej efektowne.
      Takie osłabianie zarzutów i fery jest standardem . Miało miejsce zarówno za afery Rywina i Michnika czyli a to, że długo trzymał nagranie itp i w kilku innych aferach.
      Wtedy i teraz miałem i mam to samo zdanie.
      Jest interes publiczny czyli m.in. mój a więc powiewa mi to, że ktoś nagrywa czy to w KNF czy w Sowie. Jako wyborca mam interes w tym aby nagrywali i ujawniali.
      Natomiast tr o lle leminże czy pisowskie to obłudnicy. Jak nas nagrywają to bezprawie a jak ich nagrywają do walka o demokrację :)
      • eiran Re: to samo .... 19.11.18, 07:53
        klodawa1952 napisał:

> Wtedy i teraz miałem i mam to samo zdanie.

Jesli, wielonikowe ludzikow, przypomnisz jakiego nicka wtedy używałoś, to w wolnej chwili przypomnę ci owo "to samo zdanie".
        • klodawa1952 Re: to samo .... 19.11.18, 08:30
          eiran napisał:

> klodawa1952 napisał:
          >
          > > Wtedy i teraz miałem i mam to samo zdanie.
          >
          >
          > Jesli, wielonikowe ludzikow, przypomnisz jakiego nicka wtedy używałoś, to w wol
          > nej chwili przypomnę ci owo "to samo zdanie".
          Wszystkie nicki, które straciłem, znasz.
          • eiran Re: to samo .... 19.11.18, 09:01
            Nie ma takiego forumowicza, który znałby wszystkie twoje nicki.
          • pies_na_czarnych Re: to samo .... 19.11.18, 12:41
            > Wszystkie nicki, które straciłem, znasz.

Pod niektorymi nickami wiesciles zakonczenie swojej tworczosci na FK. Rowniez te liczysz jako stracone.
      • sverir Re: to samo .... 19.11.18, 07:59
        "Jak nas nagrywają to bezprawie a jak ich nagrywają do walka o demokrację :)"

Myślę, że kiedy dorośniesz, odróżnisz nagrywanie wysokiej rangi polityków przez kelnerów (bez znaczenia czy na zlecenie służb, czy tylko jednego przedsiębiorcy) od nagrywania rozmowy, w której nagrywająca osoba bezpośrednio uczestniczy.
        • eiran Re: to samo .... 19.11.18, 08:02
          Sądząc po roczniku deklarowanym w nicku, już nie dorośnie.
          • buldog2 Re: to samo .... 19.11.18, 10:13
            Bezskutecznie aspiruje do roli leszaba.
            • buldog2 Re: to samo .... 19.11.18, 10:20
              To wszystko omijanie sedna sprawy. Powinien był donieść o popełnieniu przestępstwa (przez siebie samego, chyba nie ma wątpliwości), przyznać się do uwodzenia i sprowadzania na złą drogę szefa KNF i prosić o ugodę w postaci przewłaszczenia swoich firm na rzecz osób wskazanych przez Glapińskiego i pokrzywdzonego Chrzanowskiego. Przejściowy etap nacjonalizacji możemy sobie darować, to zbyteczne koszty.
    • eiran Re: Old Wildstein Show 19.11.18, 07:45
      Skoro ludzikow już podbił ten wątek, to pozwolę sobie jedynie nieśmiało zwrócić uwagę seniorowi rodu Wildsteinów, że Leszek Czarnecki nie jest funkcjonariuszem publicznym i nie ma prawnego obowiązku zgłaszać się do prokuratury z podejrzeniem przestępstwa.
      A jeśli - jak twierdzi senior rodu - Chrzanowski przestępstwa nie popełnił - to cóż ten nieszczęsny Czarnecki miałby zgłaszać?
      • klodawa1952 Re: Old Wildstein Show 19.11.18, 08:31
        eiran napisał:

> Skoro ludzikow już podbił ten wątek, to pozwolę sobie jedynie nieśmiało zwrócić
        > uwagę seniorowi rodu Wildsteinów, że Leszek Czarnecki nie jest funkcjonariusze
        > m publicznym i nie ma prawnego obowiązku zgłaszać się do prokuratury z podejrze
        > niem przestępstwa.
        > A jeśli - jak twierdzi senior rodu - Chrzanowski przestępstwa nie popełnił - to
        > cóż ten nieszczęsny Czarnecki miałby zgłaszać?
        O tym jednak decyduje prokurator (wstępnie) a pózniej sąd a nie Wildstein, ty czy ja. Warto to wiedzieć.
        • eiran Re: Old Wildstein Show 19.11.18, 09:00
          Czyli innymi słowy, miał obowiązek zgłosić, a następnie prokurator (wstępnie) albo sąd powinien ocenić, czy miał obowiązek zgłosić.
        • sverir Re: Old Wildstein Show 19.11.18, 09:30
          "O tym jednak decyduje prokurator (wstępnie) a pózniej sąd a nie Wildstein, ty czy ja. Warto to wiedzieć"

O tym, kiedy istnieje obowiązek zgłaszania informacji o przestępstwie, decyduje ustawodawca. Nie sąd, nie prokurator, nie Wildstein, nie ty czy eiran.
          • eiran Re: Old Wildstein Show 19.11.18, 09:56
            § 1. Każdy, dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu, ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję. Przepisy art. 148a zamieszczanie danych osób uczestniczących w czynności oraz art. 156a udostępnianie danych lub oryginałów dokumentów z załącznika adresowego stosuje się odpowiednio.

O ile dobrze rozumiem sytuację, zgłosił, wypełniając swój społeczny obowiązek. Przepis nie nakłada obowiązku bezzwłocznego powiadomienia. Co oczywiście nie wyklucza, że ludzikow wie lepiej.
            • klodawa1952 Re: Old Wildstein Show 19.11.18, 12:20
              eiran napisał:

> § 1. Każdy, dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu, [b
              > ]ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję.[/b] Przepisy
              > art. 148a zamieszczanie danych osób uczestniczących w czynności oraz art. 156a
              > udostępnianie danych lub oryginałów dokumentów z załącznika adresowego stosuje
              > się odpowiednio.
              >
              >
              > O ile dobrze rozumiem sytuację, zgłosił, wypełniając swój społeczny obowiązek.
              > Przepis nie nakłada obowiązku bezzwłocznego powiadomienia. Co oczywiście nie wy
              > klucza, że ludzikow wie lepiej.
              A co ja niby wiem lepiej. Coś wyroiłeś znowu czy nie zrozumiałeś ?
              • eiran Re: Old Wildstein Show 19.11.18, 12:30
                Biorąc pod uwagę to co napisałeś "O tym jednak decyduje prokurator (wstępnie) a później sąd a nie Wildstein, ty czy ja. Warto to wiedzieć", zdajesz się zdradzać swoje przekonanie, że wiesz coś innego, niż wynika z ustawy, nieprawdaż, ludzikow?

Podsumowując - obowiązki Czarneckiego dotyczącego powiadomienia o przestępstwie wynikają z ustawy, nie zaś z przekonania prokuratora. Jeśli nie rozumiesz tego, co sam piszesz, zawsze możesz zapytać kogoś, komu będziesz gotów uwierzyć. Trudno mi powiedzieć, kto to miałby być - ale na pewno by ci pomógł.
          • klodawa1952 Re: Old Wildstein Show 19.11.18, 12:19
            sverir napisał:

> "O tym jednak decyduje prokurator (wstępnie) a pózniej sąd a nie Wildstein, ty
            > czy ja. Warto to wiedzieć"
            >
            > O tym, kiedy istnieje obowiązek zgłaszania informacji o przestępstwie, decyduje
            > ustawodawca. Nie sąd, nie prokurator, nie Wildstein, nie ty czy eiran.
            Ustawodawca czyli parlament ?
            Czegoś ty się najadł lub nawąchał ? :)
            • sverir Re: Old Wildstein Show 19.11.18, 12:22
              Ustawodawca, czyli Sejm i Senat. Zaskakujące, że nie Pan Prezes, prawda?
              • eiran Re: Old Wildstein Show 19.11.18, 12:32
                Musze przyznać, ze nawet ja jestem zaskoczony tym ze ludzikow nie wiedział, że ustawodawca to parlament. To oczywiste, że jest niezbyt bystry, ale że aż tak niezbyt?
    • pies_na_czarnych Re: Old Wildstein Show 19.11.18, 12:38
      > Ale nie zapominajmy, że Czarnecki nie od razu poinformował o popełnionym przestępstwie.

Czy jest to oficjalne oswiadczenie potwierdzajace, ze w KNF dzialaja przestepcy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka