Gość: kuna IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 10:58 Post o KALECTWIE -To między innymi był test na Was i podobnych na zakres i odwagę zainteresowań (nie o żydach, nie o komunie, nie o UE, .....) - Maluuuutkie !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hania Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 10.05.02, 11:01 O co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pulbek Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.dcs.ed.ac.uk 10.05.02, 11:56 Gość portalu: Hania napisał(a): > O co Ci chodzi? Pozwol ze wyjasnie. Autor, piszac watek o kalece, chcial sprawdzic Twoje (i Ani itp.) zainteresowanie belkotaniem bez sensu. Poniewaz zainteresowanie okazalo sie maluuuutkie, poczul sie rozczarowany. Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 10.05.02, 12:04 Gość portalu: Pulbek napisał(a): > Gość portalu: Hania napisał(a): > > > O co Ci chodzi? > > Pozwol ze wyjasnie. Autor, piszac watek o kalece, chcial > sprawdzic Twoje (i Ani itp.) zainteresowanie belkotaniem > bez sensu. Poniewaz zainteresowanie okazalo sie > maluuuutkie, poczul sie rozczarowany. > > Pulbek. Faktycznie, moje zainteresowanie belkotem bez sensu nie jest duze. Dziekuje za wyjasnienie, bo od autora postu niestety (stety) sie go nie doczekalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.upc.chello.be 10.05.02, 14:38 Gość portalu: Pulbek napisał(a): > Gość portalu: Hania napisał(a): > > > O co Ci chodzi? > > Pozwol ze wyjasnie. Autor, piszac watek o kalece, chcial > sprawdzic Twoje (i Ani itp.) zainteresowanie belkotaniem > bez sensu. Poniewaz zainteresowanie okazalo sie > maluuuutkie, poczul sie rozczarowany. > > Pulbek. Ja sie wypowiedzialam chyba w dwoch watkach autora ale chyba nie po jego mysli.Ten post o kalectwie przeczytam jeszcze raz ale nie wiem czy zacny Starzec z Krakowa bedzie usatysfakcjonowany jak sie wypowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondrus Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 13:25 Czy opieka nad rodzicami w wieku ponad 75 lat ale na szczęście sprawnymi fizycznie, lecz psychicznie dokuczliwymi zaliczysz na plus? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.pcz.czest.pl 10.05.02, 13:28 Gość portalu: Jondrus napisał(a): > Czy opieka nad rodzicami w wieku ponad 75 lat > ale na szczęście sprawnymi fizycznie, > lecz psychicznie dokuczliwymi > zaliczysz na plus? Ani "plus", ani "minus". To po prostu obowiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondrus Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 13:46 Gość portalu: brzytwa napisał(a): > Gość portalu: Jondrus napisał(a): > > > Czy opieka nad rodzicami w wieku ponad 75 lat > > ale na szczęście sprawnymi fizycznie, > > lecz psychicznie dokuczliwymi > > zaliczysz na plus? > > Ani "plus", ani "minus". To po prostu obowiazek. Ja to wiem. Lecz w dzisiejszych czasach wszelkie dolegliwości życia są przekładane na poświęcenie. Wyrzucił śmieci-patriota. poszedł do pracy- patriota. umarł-patriota. Wariant 1:to jest piękne Wariant 2:to jest pojebane Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 10.05.02, 14:06 Brzytwo, to nie jest obowiazek, tylko cos zwykla kolej rzeczy. Troche to smutne, a troche piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.pcz.czest.pl 10.05.02, 14:20 Gość portalu: Hania napisał(a): > Brzytwo, to nie jest obowiazek, tylko cos zwykla kolej rzeczy. Troche to > smutne, a troche piekne. Masz racje, choc wiesz, ludzie sa jacy sa i pewnie wielu dla wygody, wolaloby sie rodzicami nie zajmowac, a jesli juz sie zajmuja, to nie zawsze dobrze. Na szczescie istnieje pewien przymus spoleczny, wiec poki co rodzice moga jeszcze jakos pozyc. Niestety, z tego co widze, hipokryzja i na tym polu zaczyna przegrywac z nowymi ideami, i ludzie coraz smielej przyznaja sie do tego, ze taki wysilek jest ponad ich sily, a niekiedy, jeszcze bardziej szczerze, ze po prostu nie maja ochoty na zajmowanie sie starymi. Pare lat temu byl taki program z cyklu "Decyzja nalezy do ciebie". Chodzilo o to, czy oddac stara, uciazliwa matke do "domu opieki". Ta kobieta, jakkolwiek nie bez wad, wrecz blagala swoje dzieci, aby pozwolili jej zostac. Niestety, decyzja telewidzow byla jednoznaczna 2:1 za tym, ze bardziej sie liczy wygoda i "samorealizacja" mlodych. Ech, gdzie te czasy, kiedy przymus spoleczny i poczciwa hipokryzja, stawala w obronie staruszek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondrus Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 14:24 bo ci młodzi są głupi i mało przewidujący Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 10.05.02, 14:32 Hipokryta oddaje matke / ojca do domu opieki a sasiadom opowiada niestworzone historie na temat uciazliwosci rodzica i straszliwych poswiecen jakie hipokryta ow dokonywal przez wiele lat. Nie myl uczynkow robionych z milosci i poczucia tego, co sluszne i wartosciowe z hipokryzja. Ja wiem, ze u JKM-owcow hipokryzja jest wysoko w cenie, ale akurat u mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.pcz.czest.pl 10.05.02, 14:44 Gość portalu: Hania napisał(a): > Hipokryta oddaje matke / ojca do domu opieki a sasiadom opowiada niestworzone > historie na temat uciazliwosci rodzica i straszliwych poswiecen jakie hipokryta > > ow dokonywal przez wiele lat. Nie myl uczynkow robionych z milosci i poczucia > tego, co sluszne i wartosciowe z hipokryzja. Ja wiem, ze u JKM-owcow > hipokryzja jest wysoko w cenie, ale akurat u mnie nie. Nie, to nie o to chodzi. Po prostu nie wszyscy ludzie sa madrzy, szlachetni i sklonni do poswiecen. Jesli przynajmniej czesc tych ludzi, nie z przekonania a z powodu presji otoczenia, zachowa sie zgodnie z wzorcem spolecznym, to tym lepiej. A hipokryzja...coz mysle, ze czesto nie pozwala nam zauwazyc jakie z nas naprawde swinie i byc moze przez to stajemy sie troche lepsi, bo rownamy do mniej realnego, a bardziej idealnego wzorca. Ja wolalbym nie wiedziec, ze 2/3 ludzi bardziej ceni sobie wlasna wygode, niz uczucia wlasnej matki. Byc moze przez to kiedys, w chwili zniechecenia nie bede sie usprawiedliwial tym, ze "wszyscy tak robia". Moze wiec pewnych rzeczy warto nie wiedziec. P.S. Mam nadzieje, ze do przyszlego tygodnia ten watek sie rozwinie, bo temat jest ciekawy, a poza tym dosyc mam juz pyskowek z bzikolami o "czarnych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 10.05.02, 14:52 Gość portalu: brzytwa napisał(a): >> P.S. Mam nadzieje, ze do przyszlego tygodnia ten watek sie rozwinie, > bo temat jest ciekawy, a poza tym dosyc mam juz pyskowek z > bzikolami o "czarnych". > Co do hipokryzji - nadal sie nie zgadzam i raczej sie nie zgodze. Co do PS - zgadzam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Do Hani IP: *.upc.chello.be 10.05.02, 15:13 Podciagnelam watek "Kaleka sens" do gory przeczytaj i powiedz co zrozumialas bo ja niewiele.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Do Hani IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 10.05.02, 15:32 Gość portalu: Ania napisał(a): > Podciagnelam watek "Kaleka sens" do gory przeczytaj i powiedz co zrozumialas bo > > ja niewiele.Pozdrawiam. Niestety nic nie zrozumialam. Probowalam zrozumiec swiezym umyslem z samego rana i po porannej kawie. I nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jondrus To zacznijmy od początku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 15:43 bez niedomówień. O co biega? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: To zacznijmy od początku IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 10.05.02, 15:45 Gość portalu: Jondrus napisał(a): > bez niedomówień. > O co biega? > > Andrzej A tego nikt nie wie. Kuna napisal niezrozumialy post zaadresowany do Ani i do mnie, a przedtem napisal w innym watku jeszcze bardziej niezrozumialy post i mial pretensje, ze go nie zrozumialysmy. Jezeli Ty nic z tego nie rozumiesz, to naprawde sie nie przejmuj. Mysle, ze kuna tez nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: To zacznijmy od początku IP: *.upc.chello.be 10.05.02, 15:49 Gość portalu: Hania napisał(a): > Gość portalu: Jondrus napisał(a): > > > bez niedomówień. > > O co biega? > > > > Andrzej > > A tego nikt nie wie. Kuna napisal niezrozumialy post zaadresowany do Ani i do > mnie, a przedtem napisal w innym watku jeszcze bardziej niezrozumialy post i mi > al > pretensje, ze go nie zrozumialysmy. Jezeli Ty nic z tego nie rozumiesz, to > naprawde sie nie przejmuj. Mysle, ze kuna tez nie wie. Jondrus blagam przeczytaj "Kaleka sens" wytlumacz mi o co tam chodzi moze ja taka ciemna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK To proste!!! IP: *.eng.fsu.edu 10.05.02, 17:03 Chodzi o ochronę kalekiego sensu. To taki "skrót skrótów myślowych". Taki kikutek myślowy. I trzeba mu protezy. Myślowej - rzecz jasna. Uff. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: Do Hani IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 18:18 Haniu, wypij więcej tej kawy, albo Red Bula ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Do Hani IP: *.upc.chello.be 10.05.02, 18:49 Gość portalu: kuna napisał(a): > Haniu, wypij więcej tej kawy, albo Red Bula ! To z slabe trzeba by herbatki z pradem Haniu i to duzo!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 18:10 -No. -Można się ładnie krztałtować, choć to nie łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 18:23 Wysiłek rozumienia skrutów -kikutków przyjdzie z czasem. -Nie denerwuj się koteczku ;-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.eng.fsu.edu 10.05.02, 18:35 Co to jest "skrut"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 11:25 Jestem dysgrafikiem z ortografią mam problemy o zawsze i będę miał. Mam bardzo wiele wad.......;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Dr. KrisK, ho, ho... 11.05.02, 12:31 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > Co to jest "skrut"? ------------------------ A Wy, doktorze KrisKu, to widze, ze chyba niejeden doktorat posiadacie. W koncu trzeba nie tylko doskonale znac ortografie, ale i tez posiadac w wysokim stopniu rozwinieta umiejetnosc prowadzenia dysput, aby taki celny, trafny i na dodatek jeszcze smieszny tekst napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Tez jestem z siebie wielce zadowolony! IP: *.eng.fsu.edu 11.05.02, 15:55 KrisK + wszelkie tytuły należne oraz zapożyczone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Tez jestem z siebie wielce zadowolony! IP: *.upc.chello.be 11.05.02, 20:55 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > KrisK + wszelkie tytuły należne oraz zapożyczone I ja tez ,i ja tez ,i ja tez..... oczywiscie z pana Doktora !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK samozadowolenie.. IP: *.eng.fsu.edu 11.05.02, 21:19 .. jako lewusy mamy wrodzone. Oraz inne, wszelkie możliwe wady charakteru. Chętnie do kompletu bym sobie zostal feministką.... Jak to załatwić? Pozdrawiam sobotnio. KrisK P.S. Namawiam Hysterica żeby założył fundację i nas zatrudnił, ale on bestia puszcza aluzje mimo uszu. Skąpy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: samozadowolenie.. IP: *.upc.chello.be 11.05.02, 21:29 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > .. jako lewusy mamy wrodzone. Oraz inne, wszelkie możliwe wady charakteru. > Chętnie do kompletu bym sobie zostal feministką.... Jak to załatwić? > Pozdrawiam sobotnio. > KrisK > P.S. Namawiam Hysterica żeby założył fundację i nas zatrudnił, ale on bestia > puszcza aluzje mimo uszu. Skąpy!!! Szanowny Panie Doktorze w imieniu swoim i Hani stanowczo protestuje aby Pan wkraczal na nasze terytoria.FEMINISTKI TO MY !!!!To nasza dzialka nie ustapimy na centymetr!!!!! Tez pozdrawiam sobotnio!!!Uproszczona Postempaczka Feministka w kazdym calu ANIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: samozadowolenie.. IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 13.05.02, 11:15 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > .. jako lewusy mamy wrodzone. Oraz inne, wszelkie możliwe wady charakteru. > Chętnie do kompletu bym sobie zostal feministką.... Jak to załatwić? > Pozdrawiam sobotnio. > KrisK > P.S. Namawiam Hysterica żeby założył fundację i nas zatrudnił, ale on bestia > puszcza aluzje mimo uszu. Skąpy!!! Nie wystarczyloby moze na asparagusy dla wszystkich? Feministka mozna byc niezaleznie od plci, Panie Doktorze. Jak Pan sobie postanowi, ze Pan nia jest, to Pan bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kameleon ++++Ania -dobra,,,,,,,,,a Hania -zla +++++ IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 11.05.02, 22:19 Cos tak sie wydaje na tym forum. Choc fakt faktem zarowno jedna i druga nie blyszczy intelektem.....ale mentalnosc tez sie liczy.....takze jak powyzej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ++++Ania -dobra,,,,,,,,,a Hania -zla +++++ IP: *.upc.chello.be 11.05.02, 22:48 Gość portalu: Kameleon napisał(a): > Cos tak sie wydaje na tym forum. Choc fakt faktem zarowno jedna i druga nie > blyszczy intelektem.....ale mentalnosc tez sie liczy.....takze jak powyzej.... Ty blyszczysz za nas dwie intelektem i mentalnoscia.Po Twoich postach my juz nie mozemy sie wogole wypowiadac.Mysle,ze po Kaganie Ty jestes najwieksza gwiazda tego forum.Z tym ,ze Kagan to Kagan walczy ciagle o swoja tozsamosc czego o Tobie powiedziec sie nie da .Ale jak Ci z tym dobrze panie Palme to Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś