Gość: Nowy IP: *.torun.dialup.inetia.pl 09.07.02, 22:50 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nowy Re: Patryjotom zza granicy kopa w dupę! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 09.07.02, 22:54 Elegancja, piękny język polski, Jedwabne, postępactwo. A może tak zasrańcy komentarz do artykułu Financial Times. A może gnojki powiedzielibyście cymbałom na forum w jakim obecnie Polska jest położeniu. Dr. Krisk o ortografii Ania o dzieciach w Brazylii. Mają gnoje perspektywę do naszej sytuacji i nic. No qurwa czy ten Miller już wszystkich przekabacił? Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re:A co z krajowymi? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.02, 23:01 Nowy. Nie denerwuj się. Emeryci są niereformowalni. Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzebiec Re: Patryjotom zza granicy kopa w dupę! 09.07.02, 23:18 A tak w ogole to o co ci chodzi? "Patryjotow" nie brak ani za granica ani w kraju wiec po co akurat wyrozniasz tych na emigracji? "Oszolom" bardziej ci pasuje? Gość portalu: Nowy napisał(a): > Elegancja, piękny język polski, Jedwabne, postępactwo. > A może tak zasrańcy komentarz do artykułu Financial > Times. A może gnojki powiedzielibyście cymbałom na > forum w jakim obecnie Polska jest położeniu. Dr. Krisk > o ortografii Ania o dzieciach w Brazylii. > Mają gnoje perspektywę do naszej sytuacji i nic. No > qurwa czy ten Miller już wszystkich przekabacił? > Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniol Re: Patryjotom zza granicy kopa w dupę! IP: *.proxy.aol.com 09.07.02, 23:30 Bo Nowy sinieje z zawisci, ze i jemu nie udalo sie ani zalapac za granica, ani urzadzic w kraju. Zawisc to podobno ciezki grzech prowadzacy do nieobliczalnych czynow. Strzezmy sie Nowych wiec i w kraju i za jego granicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Patryjotom zza granicy kopa w dupę! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 09.07.02, 23:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK panie Anioł.. IP: *.eng.fsu.edu 10.07.02, 01:06 .. wex pan Nowego w opiekę, bo cały sie zrobił czerwony, opluł się, wrzeszczy i sam ze sobą na forum gada. Jeszcze sobie co zrobi... KrisK Rozbawiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniol Aniol kopie Nowego po przeciwnej stronie d... IP: *.proxy.aol.com 10.07.02, 17:59 Zmow paciorek i nie mow brzydko. A od patriotow zza granicy odczep sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Akurat umiem tyle, że proś Boga o takie zarobki IP: *.torun.dialup.inetia.pl 09.07.02, 23:51 Mam w dupie wyjazdy, słabo mi się robi jak słyszę tęskne patriotyczne żale tych którzy wyjechali (no może nie wszystkich). Ponarzekać jak to w Polsce jest źle, ale tak zza oceanu, albo z Francji czy innego kraju UE to jest najłatwiej. A zrobić wrócić do Polski i nawet walczyć (jeżeli w coś się wierzy), to: "nie mogę bo mi w przyszłym miesiącu płace ostatnią ratę za samochód", "bo mam opłacone wczasy w...". Ja się tu urodziłem i żadna czerwona qurwa nie zmusi mnie do wyjazdu. Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq Psychoza maniakalno - depresyjna IP: *.szeptel.net.pl 10.07.02, 18:13 Gość portalu: Nowy napisał(a) sobie raz tak: >A może gnojki powiedzielibyście cymbałom na > forum w jakim obecnie Polska jest położeniu. a za chwilę tak: > Ponarzekać jak to w Polsce jest źle, > ale tak zza oceanu, albo z Francji czy innego kraju UE > to jest najłatwiej. ..by potem znowu pozwolić fali opaść: > jesteśmy w takim szambie w jakim nie byliśmy w 1980. Karuzela nastrojów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Cd. IP: *.torun.dialup.inetia.pl 09.07.02, 23:42 Ostatnie zmiany w Polsce i sytuacja sa dość szeroko komentowane za granicą. W polskich mediach takie sobie "szczanie po ścianie". A nasi rodacy zza granicy pisujący na forum ani mru,mru. A może tak powiedzieliby dlaczego Kołodko jest tak źle odbierany przez finansistów zagranicznych. A może tak powiedzieliby z czego wziął się wzrost gospodarczy Kołodki w latach jego urzędowania jako minister finansów. Co naprawdę mówią o przyjęciu Polski do UE. Nawet "zabawny" Kagan który pochwalił się na F gospodarczym doktoratem z ekonomii (przy okazji napomknął o Kołodce) w końcu na ten temat wypowiedział się chyba poważnie. Jakoś nikt nie mowi o zadłużeniu Polski o wiarygodności Polski, tylko jakieś postępackie bzdety. Kilka razy zdarzyło mi się czytać o polskim otwieraniu się do Rosji, ze wszystkimi konsekwencjami. No do jasnej cholery czy jest w Polsce jakieś rzetelne źródło wiedzy o tym co się dzieje. Chyba nie. A na Zachodzie "kawa na ława": jesteśmy w takim szambie w jakim nie byliśmy w 1980. Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zak przyczyny frustracji Nowego:)))))))) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.07.02, 01:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Re: przyczyny frustracji Nowego:)))))))) IP: *.eng.fsu.edu 10.07.02, 01:34 Myślę, że jest nieszczęśliwy. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Cd. IP: *.fastres.net 10.07.02, 01:44 Gość portalu: Nowy napisał(a): > Ostatnie zmiany w Polsce i sytuacja sa dość szeroko > komentowane za granicą. W polskich mediach takie sobie > "szczanie po ścianie". A nasi rodacy zza granicy > pisujący na forum ani mru,mru. > A może tak powiedzieliby dlaczego Kołodko jest tak źle > odbierany przez finansistów zagranicznych. > A może tak powiedzieliby z czego wziął się wzrost > gospodarczy Kołodki w latach jego urzędowania jako > minister finansów. > Co naprawdę mówią o przyjęciu Polski do UE. > Nawet "zabawny" Kagan który pochwalił się na F > gospodarczym doktoratem z ekonomii (przy okazji > napomknął o Kołodce) w końcu na ten temat wypowiedział > się chyba poważnie. > Jakoś nikt nie mowi o zadłużeniu Polski o wiarygodności > Polski, tylko jakieś postępackie bzdety. > Kilka razy zdarzyło mi się czytać o polskim otwieraniu > się do Rosji, ze wszystkimi konsekwencjami. > No do jasnej cholery czy jest w Polsce jakieś rzetelne > źródło wiedzy o tym co się dzieje. Chyba nie. A na > Zachodzie "kawa na ława": jesteśmy w takim szambie w > jakim nie byliśmy w 1980. > Nowy ......... Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzebiec Komentarz z zagranicy (na zyczenie) 10.07.02, 20:28 Skoro "Nowy" tak dopomina sie o komentarz "z zagranicy"... 1. Dlaczego Kolodko jest tak zle odbierany przez finansistow na Zachodzie? Bo juz raz rzadzil, bo wyglasza dosc bunczuczne, a niezbyt rozsadne, pomysly (skokowej dewaluacji, zwiekszenia deficytu), bo obawiaja sie zaostrzenia konfliktu z RPP. 2. "Z czego wzial sie wzrost gospodarczy Kolodki w latach jego urzedowania..."? "Primo", nie wzrost gospodarczy Kolodki, ale wzrost gospodarczy Polski (Kolodki nie posadzam o az tak daleko posunieta pazernosc). "Ad rem" - wzrost gospodarczy Polski za czasow urzedowania Kolodki wzial sie z reform gospodarczych przeprowadzonych za czasow jego poprzednikow w rzadzie. 3. Kto i co mowi o przyjeciu Polski do UE? Ogolnie - roznie mowia roznie. Ale na ogol dosc pozytywnie. Ze Polska za duza i za wazna aby teraz odmawiac przyjecia. Ale Polske chwali sie coraz mniej a) za obecna polityke SLD (lub jej brak), b) za wzrost populizmu i demagogii (a to juz Lepper i jemu podobni). 4. O zadluzeniu Polski wlasnie zaczyna sie mowic. Poprzednio malo mowiono bo Polska placila regularnie, obecnie w zwiazku ze spadkiem wartosci zlotego zaczyna sie mowic o wzroscie kosztow obslugi dlugu. Otoz to - miecz jest obusieczny: z jednej strony potanienie eksportu, z drugiej strony wzrost kosztow imporu. Wiecej zlotowek za dolara, ale jak dlug w obcej walucie to koszt splaty rosnie proporcjonalnie do spadku wartosci zlotego. A zadluzenie Polski jest wlasnie w dolarach i innych "walutach obcych". 5. Wiarygodnosci Polski nikt powaznie dotad nie kwestionowal. Co bedzie w niedalekiej przyszlosci? Roznie moze byc. Ale obecne tendencje owa wiarygodnosc zdaja sie zaczynac stawiac pod znakiem zapytania. 6. Co do polskiego "otwierania do Rosji", niewiele na ten temat wiem, ale slyszalem swego czasu o "otwarciu roznych rurek i kabli" (nie tyle do Rosji co Z Rosji PRZEZ Polske) za czasow pierwszych rzadow SLD z PSL. Mam nadzieje, ze ewentualne obecne otwarcie nie bedzie mialo podobnego charakteru. 7. Tego zachodniego "kawa na lawe" tak bardzo bym nie zazdroscil. "Kawa na lawe" to czasem "biale i czarne", ale rzeczywistosc ma wiecej kolorow i odcieni. Innymi slowy, nie takie sprawy proste jak je niektorzy przedstawiaja (np. Kolodko, Lepper, Macierewicz). 8. Szambo roku 1980 pamietam dosc dobrze, rowniez okresy przed i bezposrednio po. Obecne "szambo" zdecydowanie jawi mi sie korzystniej. "Polonus z USA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Podciagam ten wątek do góry.. IP: *.eng.fsu.edu 10.07.02, 16:03 .. bo jest wyjątkowy w: a) głupocie; b) zacietrzewieniu; c) no i chamstwie. Albo nasz Nowy_spóźniona_ciotka_rewolucji zwariował, albo przestał się maskować. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Podciagam ten wątek do góry.. 10.07.02, 16:14 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > .. bo jest wyjątkowy w: > a) głupocie; > b) zacietrzewieniu; > c) no i chamstwie. > Albo nasz Nowy_spóźniona_ciotka_rewolucji zwariował, albo przestał się maskować > . > > KrisK Moze mu wczasy za granica anulowali? Upaly teraz w Polsce, chlapnal piwko na ochlode i wszystko razem spowodowowalo wybuch chamstwa nieudolnie, ale jednak zawsze do tej pory maskowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Wczasy za granicą???? IP: *.eng.fsu.edu 10.07.02, 16:36 No wie pani haneczka_76? Też coś... Nowego żadni czerwoni komisarze nie wypchną poza Polskę choćby na piędź!!! Na próżno Kanada błaga, aby do niej wyjechał - on twardo trwa w Toruniu, polskie pierniki przegryza i odpór rozmaitym wstręciuchom, co w paszport uzbrojeni po świecie szerokim hulają, daje!! Pryncypialny jest i nudny. Niusłiki wertuje, przekleństwami na interlokutorów rzuca, bić chce... Co z nim będzie, nie wiadomo, ale myślę że żona trzyma go twardo za mordę... KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Wczasy za granicą???? 10.07.02, 16:42 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > No wie pani haneczka_76? Też coś... Nowego żadni czerwoni komisarze nie wypchną > > poza Polskę choćby na piędź!!! Na próżno Kanada błaga, aby do niej wyjechał - o > n > twardo trwa w Toruniu, polskie pierniki przegryza i odpór rozmaitym wstręciucho > m, > co w paszport uzbrojeni po świecie szerokim hulają, daje!! > Pryncypialny jest i nudny. Niusłiki wertuje, przekleństwami na interlokutorów > rzuca, bić chce... Co z nim będzie, nie wiadomo, ale myślę że żona trzyma go > twardo za mordę... > KrisK Hm... A moze jednak? Moze raz jeden jedyny skusil sie na skorzystanie z oferty biura podrozy z pieknego katalogu - blekitne niebo, jeszcze bardziej blekitne morze, bielutki piaseczek, basen, w ktorym woda turkusowa, fioletowe drinki z kolorowymi parasolkami, dziewczyny w kwiecistych bikini - a tu biuro podrozy zadzwonilo pare dni przed wyjazdem i "Wicie, rozumicie, nie uzbieral sie komplet na czarter". No i Nowy zostal sie z pieknym katalogiem i poprzysiagl wiecej nie skusic sie na blahe, kolorowe blyskotki wystepnej zagranicy. Dziewczynom w bikini domalowal rogi i wasy, na zdjecie basenu naplul, a zamiast po fioletowego drinka z wesola parasolka, siegnal po domowa nalewke. A pozniej zasiadl do komputera.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Całkiem możebne!!! IP: *.eng.fsu.edu 10.07.02, 16:48 Albo jeszcze gorzej - pojechał, nabywszy bermudy do połowy łydki oraz obszerną koszulę w palmy + słomkowy kapelusz, a tu niespodzianka: w hotelu karaluchy, dziewczyny szpetne, do plaży 20 km przez betonowy parking, drinki drogie i niesmaczne..... No to się zraził i teraz jadem razi. Tak przy okazji: czy to nie Nowy indagował panią kiedyś elegancko o szczegóły pani prywatnego życia z narzeczonym? Czy brzytwa to był? Bo mi się powoli zaczynają te dwa Edki mieszać. Pozdrawiam KrisK Co Ojczyznę Zaprzedał Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Całkiem możebne!!! 10.07.02, 17:09 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > Albo jeszcze gorzej - pojechał, nabywszy bermudy do połowy łydki oraz obszerną > koszulę w palmy + słomkowy kapelusz, a tu niespodzianka: w hotelu karaluchy, > dziewczyny szpetne, do plaży 20 km przez betonowy parking, drinki drogie i > niesmaczne..... > No to się zraził i teraz jadem razi. > Tak przy okazji: czy to nie Nowy indagował panią kiedyś elegancko o szczegóły > pani prywatnego życia z narzeczonym? Czy brzytwa to był? Bo mi się powoli > zaczynają te dwa Edki mieszać. > Pozdrawiam > KrisK Co Ojczyznę Zaprzedał To akurat byl Nowy. Brzytwa wczoraj pytal o wiek, a dzisiaj czyni supozycje, co do mojej wagi. Nudza sie Edki, czy co? Ta wersja wakacji tez brzmi prawdopodobnie. I tlumaczy wybuch Nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Całkiem możebne!!! IP: *.eng.fsu.edu 10.07.02, 17:24 Albo jeszcze gorzej - pojechał, nabywszy bermudy do połowy łydki oraz obszerną koszulę w palmy + słomkowy kapelusz, a tu niespodzianka: w hotelu karaluchy, dziewczyny szpetne, do plaży 20 km przez betonowy parking, drinki drogie i niesmaczne..... No to się zraził i teraz jadem razi. Tak przy okazji: czy to nie Nowy indagował panią kiedyś elegancko o szczegóły pani prywatnego życia z narzeczonym? Czy brzytwa to był? Bo mi się powoli zaczynają te dwa Edki mieszać. Pozdrawiam KrisK Co Ojczyznę Zaprzedał Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Wczasy za granicą???? 10.07.02, 16:42 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > No wie pani haneczka_76? Też coś... Nowego żadni czerwoni komisarze nie wypchną > > poza Polskę choćby na piędź!!! Na próżno Kanada błaga, aby do niej wyjechał - o > n > twardo trwa w Toruniu, polskie pierniki przegryza i odpór rozmaitym wstręciucho > m, > co w paszport uzbrojeni po świecie szerokim hulają, daje!! > Pryncypialny jest i nudny. Niusłiki wertuje, przekleństwami na interlokutorów > rzuca, bić chce... Co z nim będzie, nie wiadomo, ale myślę że żona trzyma go > twardo za mordę... > KrisK Hm... A moze jednak? Moze raz jeden jedyny skusil sie na skorzystanie z oferty biura podrozy z pieknego katalogu - blekitne niebo, jeszcze bardziej blekitne morze, bielutki piaseczek, basen, w ktorym woda turkusowa, fioletowe drinki z kolorowymi parasolkami, dziewczyny w kwiecistych bikini - a tu biuro podrozy zadzwonilo pare dni przed wyjazdem i "Wicie, rozumicie, nie uzbieral sie komplet na czarter". No i Nowy zostal sie z pieknym katalogiem i poprzysiagl wiecej nie skusic sie na blahe, kolorowe blyskotki wystepnej zagranicy. Dziewczynom w bikini domalowal rogi i wasy, na zdjecie basenu naplul, a zamiast po fioletowego drinka z wesola parasolka, siegnal po domowa nalewke. A pozniej zasiadl do komputera.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Dzięki cebrzyki IP: *.torun.dialup.inetia.pl 10.07.02, 17:10 Potwierdzacie tylko to co cały czas twierdzę Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Dzięki cebrzyki 10.07.02, 17:12 Gość portalu: Nowy napisał(a): > Potwierdzacie tylko to co cały czas twierdzę > Nowy Co, slonko? Juz sie lepiej czujesz? Jak tam ochrona prywatnosci? Warszawa tez lezy za granica? Jesli masz na mysli granice Torunia - jestem sklonna sie z Toba zgodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Chyba trochę się uspokoił.. IP: *.eng.fsu.edu 10.07.02, 17:48 .. może żona zlała go pasem, jak zobaczyła co wypisuje. Tak w ramach obserwacji naukowych, to zauważyłem u tych Edków ciekawy zwyczaj: używają słowa qurwa (że niby tak bardziej elegancko)... Ciekawe czy herbatę piją z łyżeczką wrażoną w szklankę, gustownie odchylając paluszek? No i drąży mnie, kto to mianowicie chce naszą Nowalijkę wypchnąc za granicę? Czy śnia mu się komisarze ludowi w skórzanych plaszczach z naganami w jednej ręce, a z paszportem w drugiej? KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Chyba trochę się uspokoił.. 10.07.02, 18:01 Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a): > .. może żona zlała go pasem, jak zobaczyła co wypisuje. > Tak w ramach obserwacji naukowych, to zauważyłem u tych Edków ciekawy zwyczaj: > używają słowa qurwa (że niby tak bardziej elegancko)... Ciekawe czy herbatę pij > ą > z łyżeczką wrażoną w szklankę, gustownie odchylając paluszek? > No i drąży mnie, kto to mianowicie chce naszą Nowalijkę wypchnąc za granicę? Cz > y > śnia mu się komisarze ludowi w skórzanych plaszczach z naganami w jednej ręce, > a > z paszportem w drugiej? > KrisK Moze lepiej nie pytac o sny Nowalijki, bo znow sie obruszy, ze naruszamy jego prywatnosc, po czym opowie historie swoich znajomych ledwo powstrzymujac sie od podania ich adresu i telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pulbek Re: Patryjotom zza granicy kopa w dupę! IP: *.dcs.ed.ac.uk 10.07.02, 17:16 Kolega Nowy dostal szalu, jak widze. Wscieklo go ze patryjoci zza granicy narzekaja jaka to w Polsce nedza, a jednoczesnie zdenerwowalo ze ludzie w Polsce nie wiedza jaka to u nich nedza. Jednym slowem, jak to sie ladnie mowi, wielostronne spojrzenie na rzeczywistosc. Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Patryjotom zza granicy kopa w dupę! 10.07.02, 17:16 A ty Nowy co? Zazdrościsz, że tobie nikt intratnej posadki na Zachodzie lub w USA nie zaproponował? Czy może jesteś patriotą i nawet gdyby, to i tak byś nie przyjął? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Witaj cebrzyku! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 10.07.02, 17:31 Czytaj wcześniejsze posty Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Witaj cebrzyku! 10.07.02, 17:52 Gość portalu: Nowy napisał(a): > Czytaj wcześniejsze posty Masz na myśli to: "Ja się tu urodziłem i żadna czerwona qurwa nie zmusi mnie do wyjazdu."? A jak qurwa nie będzie czerwona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osełka Re: Nie zmuszać Nowego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.02, 17:59 bimi napisał(a): > > A jak qurwa nie będzie czerwona? Bimi. Czy chcesz, żeby Nowy zadawał się sam z sobą? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: a tobie chµj w dupe 10.07.02, 18:28 Kagan, czy to jest ten, na ktorym oparles swoje teorie o Polonii amerykanskiej? "Znam ich! Tych biedakow z Podkarpacia czy Bialostoczczyzny, co to mysla,ze w USA Pana Boga za nogi zlapali, bo stac ich na wynajecie pokoju z kuchnia i kupno 10-letniego samochodu... Gdyby Polonia byla taka, jak to ty opowiadasz, to by sie z Polakami liczyli w USA, a nie traktowali ich na granicy, w ambasadach, konsulatch i urzedach jak bydlo..." W tym przypadku sie zgadza i takiego inaczej niz bydlo traktowac nie mozna ale jedna jaskolka nie czyni wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq client.attbi.com - pedałem? IP: *.szeptel.net.pl 10.07.02, 18:45 Gość portalu: napisał(a): Odpowiedz Link Zgłoś