ossey 13.01.06, 09:37 Ostatnie wydarzenia pokazuja ze sejmowa technokracja jest niezdolna rzadzic kraje. Ty panom do szczescia potrzeba jeszcze liberum veto... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paul_78 Re: Polsce potrzebna jest silna władza prezydenck 13.01.06, 09:39 Może i tak, ale kto miałby ją sprawować? Bo przecież nie obecny zajadły kurdupel albo jego brat? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Cimoszewicz ale uciekł do lasu 13.01.06, 09:42 a Lech K zwial w mysia dziure i nikt go nie widzial.... Odpowiedz Link Zgłoś
tuskogiertych Cimoszenko uciekł Tusiek w depresji Berman to pejs 13.01.06, 15:57 nie ma w kim wybierac ! Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Obecny system władzy kompromituje sie 13.01.06, 09:44 Kto powinien...wyborcy zadecyduja...mam nadzieje ze w Polsce mieszka wystarczajaca silna osobowosc...tylko ten pozal sie boze polski parlamentaryzm preferuje niudaczników bo silna osobowaosc to zagrozenie dla "kadr" partyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Obecny system władzy kompromituje sie 13.01.06, 10:06 Trzeba nam Saddama. Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Potrzebna jest nowa konstytucja. W kadencji 13.01.06, 09:44 97-01, tylko 2,5 roku była większosć w sejie, potem rozgardiasz, rzy czym nie można było odwołać premiera, nie można było zrobić nic. W kadencji 01- 05, większość w sejmie, trwałą tylko 2 lata, potem mniejszościowy rząd, który nic nie robił, zupełny pat W obecnej kadencji, było możliwe powstanie rządu mnejszosciowego oda samego początku. A teraz jest przesilenie, i pewnie nie pierwsze w tym sejmie. Politycy nie są bez winy, ale jasno widać złą konstrukcję konstytucji, chciała ona ustabilizować sytuację, utrudniając maksymalnie odwołanie rządu. W efekcie, nawet gdy rząd jest słaby, i nie ma większosci w sejmie, może istnieć do końca kadencji. Potrzebna jest zatem nowa konstytucja, która to zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Potrzebna jest nowa konstytucja. 13.01.06, 09:49 Bo pozal boze posłowie uchwalili taka , która miała na celu blokowanie władzy wykonawczej a nie umozliwienie sprawnego sprawowania władzy. Jaka to mentalnosc ...to oddał Rokita krzyczac "Nicea albo smierc"....i miał na mysli mozliwosc blokady a nie usprawnienie działania UE ( pomijam juz fakt czy ta konstytucja była dobra czy zła) Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Nadmierne wzmacnianie parlamentu, kosztem 13.01.06, 09:54 władzy wykonawcze, to choroba wszystkich młodych demokracji. To samo było z bublem marcowym w II Rzeczpospolitej. Teraz paranoja polega na tym że sejm może paraliżować pracę rządu, ale nawet gdy rząd jest najsłąbszy, nie może tego rządu zastąpić innym. Prezydent ma zaś zupełnie związane ręce. Totalny klincz. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Potrzebna jest nowa konstytucja. W kadencji 13.01.06, 10:07 > W kadencji 01- 05, większość w sejmie, trwałą tylko 2 lata, potem > mniejszościowy rząd, który nic nie robił, zupełny pat a gospodarka miała się pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Polsce potrzebna jest silna władza prezydenck 13.01.06, 09:45 ossey napisał: > Ostatnie wydarzenia pokazuja ze sejmowa technokracja jest niezdolna rzadzic > kraje. Ty panom do szczescia potrzeba jeszcze liberum veto... No właśnie. Gdyby obowiązywało liberum veto, to Jurek nie musiałby sie mordować dwa dni, tylko zerwałby sejm w try miga. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer "Dać swini rogi a będzie bodła" 13.01.06, 10:07 witek.bis napisał: Polska scena polityczna nie posiada charyzmatycznego, uczciwego i pracowitego "twórczo" polityka. Legendarny kurier z Warszawy już nas niestety opuścił. Danie silnej władzy zakompleksionemu nieudacznikowi opisał już Fredro: Małpa w kąpieli Rada małpa, że się śmieli, Kiedy mogła udać człeka, Widząc panią raz w kąpieli, Wlazła pod stół - cicho czeka. Pani wyszła, drzwi zamknęła; Małpa figlarz - nuż do dzieła! Wziąwszy pański czepek ranny, Prześcieradło I zwierciadło - Szust do wanny! Dalej kurki kręcić żwawo! W lewo, w prawo, Z dołu, z góry, Aż się ukrop puścił z rury. Ciepło - miło - niebo - raj! Małpa myśli: "W to mi graj!" Hajże! Kozły, nurki, zwroty, Figle, psoty, Aż się wody pod nią mącą! Ale ciepła coś za wiele... Trochę nadto.. Ba, gorąco!... Fraszka! małpa nie cielę, Sobie poradzi: Skąd ukrop ciecze, Tam palec wsadzi. - Aj, gwałtu! Piecze! Nie ma co czekać, Trzeba uciekać! Małpa w nogi, Ukrop za nią - tuż, tuż w tropy, Aż pod progi. To nie żarty - parzy stopy... Dalej w okno!... Brzęk! - Uciekła! Że tylko palce popiekła, Nader szczęśliwa. Tak to zwykle małpom bywa. I dlatego jestem przeciwny niekontrolowanej władzy prezydenckiej obecnie, bo była by to zabawa "małpy brzytwą". Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Sprostowanie 13.01.06, 10:19 hummer napisał: > witek.bis napisał: > > Polska scena polityczna nie posiada charyzmatycznego, uczciwego i pracowitego " > twórczo" polityka. Legendarny kurier z Warszawy już nas niestety opuścił. Danie > silnej władzy zakompleksionemu nieudacznikowi opisał już Fredro: :-) Tego nie napisał witek.bis. Przynajmniej tak twierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Sprostowanie 13.01.06, 10:35 witek.bis napisał: > :-) > Tego nie napisał witek.bis. Przynajmniej tak twierdzi. Zawsze zostawiam tą linię by było wiadomo do kogo ten mój post. Przepraszam, za wprowadzenie w błąd :-) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Polsce potrzebna jest silna władza prezydenck 13.01.06, 09:45 Za dziesięć lat. Jak Kaczor I przekaże swoje insygnia Kaczorowi II. Załatwią to konstytucyjnie, bez zbędnych wydatków na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Polsce potrzebna jest silna władza prezydenck 13.01.06, 09:48 :-) Jakie "dziesięć lat"? Myślisz, że za 10 lat ten zapis będzie jeszcze obowiązywał? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Polsce potrzebna jest silna władza prezydenck 13.01.06, 09:52 Chciałem tylko powiedzieć, że spokojnie przez 10 lat może rządzić sobowtór. Mogą się podmieniać przy kazdej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Polakom potrzebny jest Stalin - zle sie czuja, gdy 13.01.06, 09:47 sie nie trzyma ich za morde:) Coz, nacja panszczyznanych chlopow i fornali, bez ekonomskiego bata ani rusz... To wlasnie chciales, ossey, powiedziec? Jak Adolf Hitler? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polakom potrzebny jest Stalin - zle sie czuja 13.01.06, 09:51 Niestety komuna nauczyła Polaków bierności i mierności. Za PRL było źle, ale dobra wladza zwalniała od myślenia za siebie. A teraz, trzeba myśleć i jeszcze robić cos z własnej inicjatywy, zeby przeżyć... Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Polakom potrzebny jest Stalin - zle sie czuja 13.01.06, 09:56 asienka32 napisała: > Niestety komuna nauczyła Polaków bierności i mierności. > > Za PRL było źle, ale dobra wladza zwalniała od myślenia za siebie. A teraz, > trzeba myśleć i jeszcze robić cos z własnej inicjatywy, zeby przeżyć... To już chyba nieaktualne, bo znowu mam "dobrą władzę", a najlepszym sposobem na przeżycie staje się zaprzestanie myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polakom potrzebny jest Stalin - zle sie czuja 13.01.06, 10:09 A co się w Twoim prywatnym życiu zmieniło w ciągu ostatnich 3 miesięcy, ze zmuszony jesteś przestać myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Polakom potrzebny jest Stalin - zle sie czuja 13.01.06, 10:21 asienka32 napisała: > A co się w Twoim prywatnym życiu zmieniło w ciągu ostatnich 3 miesięcy, ze > zmuszony jesteś przestać myśleć? A czy ja napisałem, że "zmuszony jestem przestać myśleć"? Postaraj się czytać uważniej. I postaraj się również nie zajmować cudzym życiem prywatnym. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Polakom potrzebny jest Stalin - zle sie czuja 13.01.06, 10:31 Napisałeś: To już chyba nieaktualne, bo znowu mam "dobrą władzę", a najlepszym sposobem na przeżycie staje się zaprzestanie myślenia. Myślałam, że to przemyślenia w wyniku jakiś wydarzen w twoim życiu ostatnim okresie, a nei bezmyślne powielanie raz usłyszanego zdania. Twoje /ani nieczyje inne/ prywatne życie mnie nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Polakom potrzebny jest Stalin - zle sie czuja 13.01.06, 10:47 Najpierw piszesz: "A co się w Twoim prywatnym życiu zmieniło w ciągu ostatnich 3 miesięcy, ze zmuszony jesteś przestać myśleć?" by za chwilę napisać: "Twoje /ani nieczyje inne/ prywatne życie mnie nie obchodzi." Na koniec zarzucasz mi "bezmyślne powielanie raz usłyszanego zdania". Niesłusznie. W tej dziedzinie nie mam zamiaru z Tobą konkurować. Nie miałbym żadnych szans. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Po co Stalin I Hitler 13.01.06, 09:52 Mnie by wystarczyła taka Thacher ze swoja chryzma i uprawnieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford [...] 13.01.06, 09:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Ostatnio to parlament Cromwell "dyscyplinowal 13.01.06, 09:59 Z mysleniem to ty masz chyba problemy...co Cromwell do Thacher za Cromwell'a głowy szlacheckie i kornowane toczyły sie po ulicach i tzeba było uwazac aby na któros nie nadepnac... Thacher zrobiła pozadek z gornikami , chuliganami futbolowymi...jestem ciekaw czy bys na meczu w Angli bys sie podjał jakies awantury...u nas to sport...tam "samobójstwo". Czujesz róznice. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Powtarzam: Thatcher byla PREMIEREM. I nie miala 13.01.06, 10:02 zadnych innych uprawnien, nizli te DANE AKTEM PARLAMENTU. A poza tym po jej rzadach Torysi nie moga sie pozbierac 20 lat :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Powtarzam: Thatcher byla PREMIEREM. I nie mia 13.01.06, 10:05 Na tym polega bycie nezem stanu...nie partia a kraj sie liczy. Ta wiem ze thacher była premierem...lecz premier Uk ma wieksze uprawnienia od naszego...dodatkowo nie jest blokowany przez prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford W przypadku Thatcher liczyla sie wlasnie partia: 13.01.06, 10:09 Malgosia tylko realizowala jej program wyborczy. I to dokladnie w odwrotny sposob do Kaczorow - prywatyzowala wszystko, co dalo sie sprzedac, nawet rozpoczynala nowa produkcje (metro i leyland), by wartosc zakladow wzrosla...PiSiaki to socjalisci i z Torysami nie maja nic wspolnego, oni sa nawet na lewo od Labour:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Bo takie jest polskie społeczenstow 13.01.06, 10:16 45 lat komuny zrobiło swoje, taka jest mentalnosc. Przez ostatnie 15 lat wszystkie partie praktycznie o prywatyzacji mówili...złodziejska...i mieli wielu przypadkach racje. Porównywac Anglie i Polske to jak porównywac osobówke z TIR-em dziwiac sie dlaczego osobówka nie jest tak pakowna. Nie ten swiat i nie ta kultura ekonomiczna. Zmian mozna dokonac tylko gdy bedziemy mieli silna władze wykonawcze. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Zmian dokonacie tylko ze SPOLECZENSTWEM OBYWATELSK 13.01.06, 10:17 Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Jak bys łaskaw był i wytłumaczył 13.01.06, 10:21 co to znaczy...bo my juz przerabialismy demokracje socjalistyczna zwana dyktatura proletariatu , gospodarke społczna , demokracje ludowa...społeczenstwa obywatelskiego jeszcze nie ale podejrzewma ze podobnie by sie skonczyło...chcielismy dorze a wyszło jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford [...] 13.01.06, 10:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Bo to wynika z mentalnosci i doswiadczen 13.01.06, 10:49 Te kraje sa rózne pod kazdym wzgledem. Co jest do zakceptowania tam u nas nie i odwrotnie...chciaz wiele rozwiazan jest podobnych. Jeszcze raz... wyjasnij mi co to jest spoleczenstwo obywatelskie? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Tlumacze, ale cenzorowi sie PRAWDA nie podoba 13.01.06, 13:34 Otoz u nas nikt w mowach tronowych nie pieprzy o NARODZIE I HISTORII, bo to ludziom niezdrowo we lbach przestawia, zdaje ich na jakies Absoluty, kaze marzyc o dniach minionych, zamiast myslec o przyszlosci (tylko Krolowej takie patriotyczne smrodki wolno wrzucac z okazji swiat panstwowych). Mowi sie o SPOLECZENSTWIE, Cameron (Torysi) poszedl nawet tak daleko, ze mowi ze PANSTWO TO SPOLECZENSTWO, a wiec nie nos dla tabakiery, ale tabakiera dla nosa; absurdem wiec jest u nas mowienie o "naprawie panstwa" etc - mowi sie o zmianach w relacjach pomiedzy ludzmi i - dajmy na to - sluzbami publicznymi, z rzadem na czele. A udzial obywatelski zaczyna sie bardzo wczesnie - od publicznych (takze w necie, na stronach partii), z wyprzedzeniem ...4 lat, dyskusji o zalozeniach programowych etc. Poza tym sa odpowiedniki JOW - zna sie zwykle swego MP, mozna sobie z nim pogadac etc Mozna sie tego douczyc chocby tu: www.conservatives.com/tile.do?def=challenge.detail.page&area=5 I jeszcze jedno: Torysi Camerona ruszyli sie ku centrum i MUSIELI - inaczej, jak dotad, pozostaliby zakurzona kanapa starych prykow sniacych o Empire... Jak wy pozostaliscie z PiSem, "anachronicznymi Gaullistami", ktorym sie Pilsudski przysnil... Kaczotry i PiSuar robia naprawde wszystko, by Polska miala "ciemne masy", ale nigdy swiadomych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford PS: A o Cromwellu wspomnialem, bo to byl tutaj 13.01.06, 10:04 OSTATNI zamach na parlamentaryzm:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Ostatnio to parlament Cromwell "dyscyplinowal 13.01.06, 10:10 To chodzi ci o parlament czy o górników? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Thatcher BYLA PREMIEREM - ty chcesz prezydenta 13.01.06, 13:06 Zreszta mogla tyle, na ile jej Parlament pozwolil:) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Polakom potrzebny jest Stalin - zle sie czuja 13.01.06, 09:58 kropek_oxford napisał: > sie nie trzyma ich za morde:) Coz, nacja panszczyznanych chlopow i fornali, bez > > ekonomskiego bata ani rusz... Nie jest z nami tak źle. Uwzględniając geniusz socjotechniki pisiorków to realnie już prawda zaczyna się przebijać. Po prostu potrzeba czasu. Nie każdy ma twój polityczny dotyk. W GB też Mossey był realnym zagrożeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ale do tego potrzeba też silnego Prezydenta 13.01.06, 09:53 ossey napisał: A nie ystraszonego skrzata, zamkniętego w swojej twierdzy jak tylko coś się dzieje. Nota bene, widział ktoś ostatnio Prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Przeciez chodzi stworzenie systemu a nie 13.01.06, 10:08 pisanie konstytucji pod kogos...Kaczor jest Kaczora nie bedzie ...jak z Kwachem. Zgadzam sie ze problemem jest znalezienie a wzasadzie jak promowac silne osobowosci a nie miernoty typu Lepper czy Olejniczak Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Ale do tego potrzeba też silnego Prezydenta 13.01.06, 11:32 > Nota bene, widział ktoś ostatnio Prezydenta? Ja z bliźniaków tylko nieprezydenta widuję ostatnio. Może faktycznie to on jest sterowniczym całej tej furmanki? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Polska leży w Europie 13.01.06, 11:15 i silna władza prezydencka jest jej zbędna. Podobnie jak zbędny jest prezydent z wyborów powszechnych. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Polska leży w Europie 13.01.06, 11:18 Trochę przesadzasz. Dlaczego od razu "leży"? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: Polsce potrzebna jest silna władza prezydenck 13.01.06, 11:20 ossey napisał: > Ostatnie wydarzenia pokazuja ze sejmowa technokracja jest niezdolna rzadzic > kraje. Ty panom do szczescia potrzeba jeszcze liberum veto... Silna wladza prezydencka i Lech Kaczynski to w zadnym razie nie sa synonimy. Dobitnie pokazaly to ostatnie 2 dni. Jaroslaw rozgrywal, a Lech mial za zadanie siedziec cicho. Bo to posel Jaroslaw jest faktycznym premierem, faktycznym prezydentem i kim tam jeszcze. Ciekawe, jak dlugo bedzie trzymal ludzi w swojej partii za morde, zeby sie nie buntowali przeciwko krolowi? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Już są wyłamy 13.01.06, 14:18 bryt.bryt napisał: > Ciekawe, jak dlugo bedzie trzymal ludzi w swojej > partii za morde, zeby sie nie buntowali przeciwko krolowi? orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&5&7&1 Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj Re: Polsce potrzebna jest silna władza prezydenck 13.01.06, 12:32 ossey napisał: > Ostatnie wydarzenia pokazuja ze sejmowa technokracja jest niezdolna rzadzic > kraje. Ty panom do szczescia potrzeba jeszcze liberum veto... Czu uwazasz, ze Lech ( tak Lech nie Jarosław) jest takim silnym człowiekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Polsce potrzebna jest silna władza prezydenck 13.01.06, 13:01 odezwal sie!!!!! umie mowic... albo go odetkalo..... Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Polsce potrzebny jest Prezydent. 13.01.06, 13:27 Na razie musi jej wystarczyć asystent Prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Polsce potrzebny jest Prezydent. 13.01.06, 13:32 :)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
9119511tu Re: Polsce potrzebny jest Prezydent. 13.01.06, 13:47 Fakt. Musi na wystarczyć goniec Pana Prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos No to trzeba ładnie poprosić Platformę 13.01.06, 14:35 Bez niej to konstytucję można zmienić w trybie zamachu stanu - żadne PiS-owskie mantry raczej nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: No to trzeba ładnie poprosić Platformę 13.01.06, 14:40 A propos - czy już wiadomo z jakiego języka tłumaczony był "pisowski" projekt konstytucji? Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: No to trzeba ładnie poprosić Platformę 13.01.06, 15:40 ukos napisał: > (...) w trybie zamachu stanu (...) :-))) Jak Jurek dobrze poszuka, to moze znajdzie taki paragraf i z trybu skorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
xwarut Kwaśbiewski bis! 13.01.06, 15:58 Potrzebny Kwaśniewski bis., ale bardziej twardy! Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze PiSuar chce zrobić z Polski Białoruś 13.01.06, 17:32 Możliwe są dwa scenariusze 1. Wszyscy młodzi i aktwyni wyjadą na Zachód i Polska przeistoczy się w PGR rządzony przez miernoty kacze 2. PiSuar się rozpadnie a Kaczyński znajdzie się tam gdzie jego miejsce - na śmietniku historii Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Aminie! Czym zawiniłem? 13.01.06, 17:35 Amin skasował mój post (nie ma go na oślej łączce). W poście umieściłem istotne fragmenty artykułów z Rzeczpospolitej. Zrobiłem to świadomie, bo artykuły są archiwalne i dostępne tylko za opłatą. Czy okradam Rzepę? Przypuszczam, że nikt z forumowiczów na poniesienie dodatkowej opłaty by się nie zdecydował. A teksty te są b. ważkie. I jeszcze jedno. Nie mam czasu na „dyskutowanie” z ludźmi, z których zazwyczaj dziewięćdziesiąt kilka procent nie ma pojęcia (nie dostrzega) o meritum procesu / problemu / sprawy / wydarzenia. Mój post bez cytatów: x x x x x x x x x x x x x x x x x x x Jaruś destruktor Polskę PUTINOWSKĄ nam szykuje !!! Tak, tak ossey. Jaruś destruktor ma już przecież przygotowane „konkretne rozwiązanie”. Co nie? Zostało mu tylko skompletowanie 2/3 potrzebnych do zmiany Konstytucji głosów do czego będzie dążył WSZELKIMI, powtarzam WSZELKIMI METODAMI. SIC! O projekcie Konstytucji braci mniejszych mało się mówi, a od momentu jego pojawienia media powinny o nim GRZMIEĆ, bo jest się czego bać. Jaruś destruktor co najmniej Polskę PUTINOWSKĄ nam szykuje podpartą silnie ideologią katolicko - narodową. SIC! Prof. P Wieczorek: „Państwo narodowe czy obywatelskie” (5.12.2005) www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051230/prawo/prawo_a_11.html ….o projekcie konstytucji PiS… W.Kuczynski RZ: „Muszę się lękać” (5.09.2005) www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050905/publicystyka/publicystyka_a_3.html ….charakterystyka mentalności Jarusia destruktora…. x x x x x x x x x x x x x x x x x x x Fragmenty powyższych artykułów (i nie tylko) są „jeszcze” dostępne tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34848138 Pospieszcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Idz lepiej do szkoly. Poucz sie czegos. Bzdury ple 13.01.06, 20:55 pleciesz, jak dotad. A ja nie mam juz sily by cie oswiecac. :( Odpowiedz Link Zgłoś
xkx2 Re: Polsce potrzebna jest silna władza prezydenck 13.01.06, 21:01 W Polsce sejm jako taki jest po prostu zbedny tak jak i demokracja sie w naszym kraju po prostu nie sprawdza. Tu potrzebny jest niestety zamordyzm z malym parlamentem (np. 100 osobowym) w charakterze listak figowego. Natomiast władze poinien sprawowac jednosobowo perzydent. Odpowiedz Link Zgłoś