asienka32 10.10.06, 13:38 skopiowane z innego forum, ale temat fajny i na luzie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=49751646 Ja na przykład jestem wielką fanką Michała Wiśniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humbak Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 10.10.06, 13:39 Noooo... momentami to tego luzu nieco tam brakowało;) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 10.10.06, 13:40 asienka32 napisała: > Ja na przykład jestem wielką fanką Michała Wiśniewskiego. Nic dziwnego. Jak PiS taki gust;) Odpowiedz Link Zgłoś
galba.galba Re: Nic dziwnego 10.10.06, 13:47 Zamiłowanie do tandety; i w muzyce, i w polityce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 10.10.06, 13:48 leszek.sopot napisał: > asienka32 napisała: > > > Ja na przykład jestem wielką fanką Michała Wiśniewskiego. > > > Nic dziwnego. Jak PiS taki gust;) Byłeś może w sobotę na Ołowiance? Tam się zebrała cała trójmiejska śmietanka wielbicieli PO. Ą ę bułkę przez bibułkę... , koncert wspaniały, itd itd ... Ale jak było ryzyko, że Nigel da drugiego bisa - połowa sali w panice ruszyła do wyjścia :))) A zagrał ostro, jazz dla zaawansowanych, chociaż wszyscy raczej spodziewali się klimatów z Vivaldiego albo Kroke Band. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 10.10.06, 13:53 > Ale jak było ryzyko, że Nigel da drugiego bisa - połowa sali w panice ruszyła > do wyjścia :))) Kurde, serio?:) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 10.10.06, 13:57 humbak napisał: > > Ale jak było ryzyko, że Nigel da drugiego bisa - połowa sali w panice rus > zyła > > do wyjścia :))) > > Kurde, serio?:) Fakt, ze bis trwał 20 minut i był popisem wirtuozerii, ale chamówa wyszła straszna. Nie będę ściemniać, że jestem koneserem ambitnego jazzu, ale minimum przyzwoitości obowiązuje. Oczywiście oficjalna wersja brzmi : koncert boski, uwielbiamy tę muzykę a Wiśniwski i PiS są be :))) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 10.10.06, 14:05 Boszsz... ambitny jazz, czy nie, improwizacja oglądana na żywo to zawsze jest wspaniałe przeżycie w przypadku dobrych muzyków. Nie rozumiem też po co chodzić na koncert jeśli nie próbuje się wymusć bisów trwający sumarycznie tyle co koncert albo i więcej:)\ Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 10.10.06, 14:59 humbak napisał: > Boszsz... ambitny jazz, czy nie, improwizacja oglądana na żywo to zawsze jest w > spaniałe przeżycie w przypadku dobrych muzyków. Nie rozumiem też po co chodzić > na koncert jeśli nie próbuje się wymusć bisów trwający sumarycznie tyle co konc > ert albo i więcej:)\ Ja myślę, że się spodziewali trochę lżejszych kawałków, a poza tym - Nigel jest modny i warto się pokazać na takiej imprezie. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 10.10.06, 14:26 asienka32 napisała: > Byłeś może w sobotę na Ołowiance? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 10.10.06, 13:40 asienka32 napisała: > Ja na przykład jestem wielką fanką Michała Wiśniewskiego. Marsz, Marsz Wiśniewski, z Ziemi Polskiej do Czeski? Odpowiedz Link Zgłoś
lika78 Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 10.10.06, 13:41 asienka32 napisała: > > Ja na przykład jestem wielką fanką Michała Wiśniewskiego. > Czuję się mocno rozczarowana:( Odpowiedz Link Zgłoś
pandada związek może jest jakiś statystyczny 10.10.06, 13:45 ale sztywny nie. TRWAM zaprasza Rosiewicza, Zbyszka i Danusię. Ale czy to oznacza, że kaczyści uwielbiają wyłącznie kicz? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: związek może jest jakiś statystyczny 10.10.06, 13:47 Czego chcesz od Rosiewicza?:) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: niczego od niego nie chcę 10.10.06, 14:07 Przecież on tworzył kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada ja się wypowiadam o muzyce 10.10.06, 14:17 "ja się masz, kochanie, jak się masz" oraz "czy tańczy pani czaczę, czy czaczę pani zna" to dla mnie ta sama półka - chwytliwe pioseneczki do machania rączkami i kiwania się całym rzędem. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: ja się wypowiadam o muzyce 10.10.06, 14:25 Mnie się zdaje że w jego wypadku muzyka miała conajmniej trzeciorzędne znaczenie... nie przeczę jednak że brzmi fatalnie:) Piosenki na wesela wiejskie i tyli. Odpowiedz Link Zgłoś
morgana_le_fay Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 10.10.06, 13:48 www.smog.pl/wideo/4616/upodobania_muzyczne_andrzeja_l/ Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Paweł Kukiz 10.10.06, 13:51 - on chyba najlepiej ujął w słowa to co myślę o rządach PiS-u: Jak ja was ku***y nienawidzę I jak ja wami ku***y gardzę Jak ja się za was ku***y wstydzę Gdy za granicę czasem zajrzę Jak ja się wami ku***y brzydzę Jak ja was dobrze ku***y znam Jak ja się bardzo ludziom dziwię Którzy wybrali taki chłam To wszystko czego się dotkniecie Od razu obracacie w pył Szarańcza przy was to jest bajka Bo cały kraj już przez was zgnił Rozpasłe mordy, krzywe ryje Ku***stwo wszędzie tam gdzie wy Jak ja was ku***y nienawidzę Jak chętnie bym z kałacha bił I nawet jak wam plunąć w twarz To wy mówicie że deszcz pada Je***na wasza partia mać Co mi ojczyznę wciąż okrada Nadejdzie kiedyś taki czas Za wszystko ku***y zapłacicie W helikoptery wsadzą was I nigdy już tu nie wrócicie Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 To było/jest o SLD 10.10.06, 13:52 a ja nie dałabym sobie dziś ręki uciąć z kim akurat Kukiz sympatyzuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: To było/jest o SLD 10.10.06, 13:54 asienka32 napisała: > a ja nie dałabym sobie dziś ręki uciąć z kim akurat Kukiz sympatyzuje :) No i słusznie, szkoda ręki. W każdym razie w ostatnią niedzielę był na Placu Zamkowym. Ale to pijak przecież.... Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: To było/jest o SLD 10.10.06, 13:58 ayran napisał: > asienka32 napisała: > > > a ja nie dałabym sobie dziś ręki uciąć z kim akurat Kukiz sympatyzuje :) > > > No i słusznie, szkoda ręki. W każdym razie w ostatnią niedzielę był na Placu > Zamkowym. Ale to pijak przecież.... Ja go dawno nie widziałam, bo z poprawnej TVP zawsze wylatywał z hukiem za szczerość. Mówił coś o PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: To było/jest o SLD 10.10.06, 14:00 asienka32 napisała: > Mówił coś o PiS? Nie wiem. Byłem bardzo daleko - tłum był ogromny, a nagłośnienie takie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Śpiewal kiedyś o Jurku 10.10.06, 14:00 I ZCHN :) Jak to było? Dawne czasy może ktoś przypomni słowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada ale Kukiza rozpatrujecie politycznie 10.10.06, 14:09 a miało być o muzyce. Kukiz to rock, piosenka biesiadna, disco-polo, pop. Odpowiedz Link Zgłoś
latryna.latryna Re: Mówił coś o PiS ? 10.10.06, 14:43 Mówił, że nie podoba mu się, jak go bez jego wiedzy zapisują do ZOMO ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Jacek Kaczmarski, Doors, Pink Floyd, Weather Repor 10.10.06, 14:39 Kazik & Kult, Demarczyk, Nick Cave, Beethoven, Chopin, Kelus, The Church, New Model Army, The Clash, Joe Strummer, The Pogues, Dropkick Murphys, The Living End, Cocteau Twins, Julee Cruise, The Cranberries, Suzanne Vega, Tracy Chapman, Tori Amos, Zespół Reprezentacyjny, Jane's Addiction, Miles Davis, Chuck Mangione, Al Di Meola, Sting, Bruce Springsteen, Cat Stevens, Genesis, King Crimson, Led Zeppelin, Budgie, The Levellers itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada to sobie skompletowałem 10.10.06, 15:14 Doors, Pink Floyd, The Clash, Chopin, Led Zeppelin, Budgie, w niecny sposób. Dlatego, w przeciwieństwie do porządnych ludzi, boję się Ziobry. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: to sobie skompletowałem 10.10.06, 15:41 pandada napisał: > Doors, Pink Floyd, The Clash, Chopin, Led Zeppelin, Budgie, > > w niecny sposób. Dlatego, w przeciwieństwie do porządnych ludzi, boję się Ziobry. Ja częściowo także;) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 10.10.06, 14:46 J.Kaczyński chyba Mozarta, ja preferuję Bacha Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 10.10.06, 14:49 Wiśniewskiego? ;-O Ouli szit! Nigdy nie wpuściłbym Cię do domu! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 10.10.06, 14:56 t-800 napisał: > Wiśniewskiego? ;-O Ouli szit! Nigdy nie wpuściłbym Cię do domu! ;-) Spoko, dobrze się kamufluję :) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Mysle ze to nie ma nic do rzeczy generalnie 10.10.06, 15:29 bo trudno tez wartosciowac ludzi sluchana muzyka a zalozyciel watku, do ktorego link zapodalas mial chyba taki pomysl. Ja mam praktycznie w kazdej dziedzinie muzyki cos co lubie. Jako dziecko nie cierpialam jazzu - teraz kocham. Nie lubilam metalu - a teraz odnalazlam kawalki ktore sa naprawde wspaniale. No i w klasyce tez przebieram. Zwlaszcza w wykonawcach. B. lubie tez niektorych wykonawcow folkowych. Wiec nie wiem o co chodzi. Chyba nie o rodzaj muzyki ale konkretne utwory i wykonawcow. Z tzw szlagierow tez sa takie ktore b. dobrze toleruje. No i oczywiscie czego innego slucham w samochodzie, czego innego cwiczac a czego innego na koncercie. To czego na pewno nie lubie to sztucznego dzwieku bo dla mnie nigdy nie odda barwy naturalnego instrumentu. To wszystko. Nie lubie falszerstw- czy to jest ´nierokendrolowe´? Nie sadze - zarowno bluesa jak rocka uwielbiam wlasnie w wersji klasycznej- najlepiej spiewanej w domu wspolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 a na powaznie 10.10.06, 15:34 jedynym politykiem ktory probowal mieszac muzyke z polityka byla Kora. Dlatego za nia nie przepadam. Kiepski pomysl. Jedno z drugim nie ma zupelnie nic wspolnego a jesli ma- to dobrze nie jest :). Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 10.10.06, 15:44 Z muzyki rockowej: Pink Floyd, Yes, Genesis, Emerson Lake & Palmer, Led Zeppelin, Isao Tomita Tangerine Dream; stare: King Crimson, Deep Purple i Budka Suflera, Czerwone Gitary ale tylko z Klenczonem. Pop: w zasadzie tylko The Beatles. Poważna: Chopin, Bach i inni barokowi, Beethoven, List, Straussowie, prawie cała gitara klasyczna. No i Jacek Kaczmarski. Dzięki za lekki temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 11.10.06, 08:56 nielubiegazety2 napisał: ... Ja słucham wszystkiego co mi się podoba, ostatnio nawet Dody. Ale chyba najbardziej Sting, Waters, Joe Cocker, Shanya Twain, Budki Suflera, Urszuli /ale z czasów śp. Zybowskiego/. A na żywo przy piwku - najchętniej jazz. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Przy piwku to Stańko lub inna dobra trąbka Lub sax 11.10.06, 20:21 może być z II ligi :) A Waters rulezzzzzz :) Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Moim zdaniem do premiera - naszego ulubienca 11.10.06, 20:11 zwanego przez lajzy fuehrerem, pasuje Rammstein jak nic innego. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: ale do premiera pasuje orkiestra 11.10.06, 20:27 pandada napisał: > oczywiście dęta chyba nadeta ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nadeta to gra na wiecach PO. :) 11.10.06, 20:34 rozczarowali sie juz do pisu? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nie. Lombard ich zagluszyl :) 11.10.06, 20:39 nie zagluszyl, bo nie ma sily, taki jest nadety.... Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada A co ma Rammstein do nazizmu? 11.10.06, 20:26 Przerobki numerow Kraftwerku czy hiszpanskie motywy w niemieckiej rytmice? Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Kaczmarski 11.10.06, 20:35 i cała masa innej dobrej muzyki! PS Napewno nie Wiszniewski! Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Bee Gees! 11.10.06, 21:02 poza starymi dobrymi kawałkami kilka lat temy wyszedł całkiem nowy THIS IS WHERE I CAME IN - prawie wszystkie numery na nim świetne Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj "ujrzałem pierwszy siwy włos na twojej skroni" 11.10.06, 21:06 Czesława z Niemiena to ulubiony przebój jego i jego mamy, razem słuchają z..kotkiem „każdy c h u j ma swój strój”-Marek Nowakowski Odpowiedz Link Zgłoś
sw.wesoly Re: Słuchanie muzyki a preferencje wyborcze 11.10.06, 23:42 ja glosowalem na PiS slucham metalu , gothic rock i fanem jestem King Crimson a na Olka Kwacha to disco-polowcy glosowali a na PO mandarynowcy i dodo-elekrtodowcy czyli lajzy Odpowiedz Link Zgłoś