piort 13.02.07, 08:13 Dziś rano pomiędzy 5-tą a 6-tą w wiadomościach TVN24 podawano informację o zatrzymaniu przez CBA trzech lekarzy oddziału kardiologicznego ze szpitala MSWiA w Warszawie, w tym ordynatora. Potem ta wiadomośc znikła. O co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacques.mayol Re: Aresztowanie lekarzy 13.02.07, 08:16 Tutaj więcej: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3914513.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Należeli do Układu. 13.02.07, 08:17 Chcieli wyciąć serca Kaczyńskim. Na szczęście Antek czuwał... S. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Należeli do Układu. 13.02.07, 08:21 To Kaczyńscy mają serca? Chcesz podpaść za zdradę tajemnicy państwowej? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Należeli do Układu. 13.02.07, 08:24 rydzyk_fizyk napisał: > To Kaczyńscy mają serca? Do tego podobno po LEWEJ stronie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Policja już współdziała. 13.02.07, 08:25 Uzbrojeni funkcjonariusze, wyprowadzili skutego kajdankami, chodzi zapewne o podejrzenie, zwolnieni po przesłuchaniach. S. Odpowiedz Link Zgłoś
piort Re: Aresztowanie lekarzy 13.02.07, 08:37 Już mi się wszystko poukładało! Zawsze gdy policja kogoś zastrzeli, to okazuje się, że był "znany policji". Jak dokładnie znany? Ano wystarczy kod DNA żeby potwierdzić zgodność tkankową. Teraz wystarczy zmowa ordynatora kardiologii z szefem policji i odstrzela się pożądanego dawcę, szybciutko robi transplantację i wszyscy, poza nieboszczykiem, ktory okazał się przpadkowym przechodniem, są zadowoleni. Temu wszystkiemu patronuje minister MSWiA i czerpie z tego zyski, bo pacjenci płacą i za serce i za operację lewe pieniądze. I to jest podłoże konfliktu Dorna z Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Aresztowanie lekarzy 13.02.07, 10:41 piort napisał: > O co chodzi? O to chodzi, że to była widomość z wczoraj, więc już została wyparta przez nowe sensacyjki permanentnego sezonu ogórkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
jacques.mayol Fajny lekarz 13.02.07, 12:56 Razem z nim zatrzymano dwóch innych lekarzy z jego oddziału: Ryszarda W. oraz Pawła Cz. Na co dzień asystowali ordynatorowi G.przy operacjach. - Już od dwóch tygodni chodziły słuchy, że doktor G. trafi za kratki. Mówiło się, że za pieniądze przyjmował do kliniki bez kolejki oraz przyśpieszał terminy operacji - opowiadają pracownicy szpitala. -Często mówiono też, że ma znajomości w przestępczym półświatku, którego członkom miał wystawiać lewe zwolnienia.Pracownicy szpitala spekulują, że zarzuty wobec ordynatora G. mogą dotyczyć także mobbingu. -Miał wyjątkowo trudny charakter. Wykorzystywał stanowisko, by poniżać podwładnych. Krzyczał i wyzywał ich - opowiadają pracownicy szpitala. Te opinie potwierdzają kardiochirurdzy z innych szpitali, którzy znają G. - Jest świetnym fachowcem, ale ma bardzo dużo wad jako człowiek -przyznaje jeden z nich. www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_070213/warszawa_a_3.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Fajny lekarz 13.02.07, 13:29 jacques.mayol napisał: > Już od dwóch tygodni chodziły słuchy, że doktor G. trafi za kratki. Mówiło > się, że za pieniądze przyjmował do kliniki bez kolejki oraz przyśpieszał > terminy operacji - opowiadają pracownicy szpitala. W szpitalu MSWiA ? No to chyba z Dornem się dzielił... Inna rzecz ciekawa to to, że nie uciekł do Wenezueli czy innej Argentyny, tylko jak to ciele czekał na funkcjonariuszy Ziobry. Szatniarka wiedziała, że go zamkną, a on nic... S. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Aresztowanie lekarzy 13.02.07, 13:33 No i wykrakałem :-( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57087758&a=57089045 Lekarzom za bardzo to nie pomoże, ale serdecznie ich przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Pewne jest ze srodowisko lekarskie 13.02.07, 13:44 skorupowane jest do szpiku kosci...te aresztowanie to nawet nie wierzchlek gory lodowej...to tylko przymiarka do tego co moze nastapic. Wszyscy wiedza jak "zalatwia" sie zwolnienia , przspieszenie operacji czy nawet przyjecie na oddzial...oczywiscie dotyczy to przedewszystkim tzw klinik i szpitali wojewodzkich. Ta sprawa pokazuje ze nastepna grupa po pilkarskich "dzialaczach sportowych" przyszedl czas na "specjalistow" w bialych fartuchach. Jednak ta sprawa moze miec drugi koniec kija...specjalisci ktorzy nie beda mogli uzupelnic swoich dochodow "datakami dobrowolnymi" wyjada z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pewne jest ze srodowisko lekarskie 13.02.07, 13:50 Oni sobie te łapówki tak nawzajem dają ? Kardiolog - ginekologowi, a stomatolog interniście ? Czy to jednek pacjenci dają. I kogo jest więcej ? Czy jedną łapówką obdziela się kilku lekarzy, czy też może jeden lekarz bierze od kilku pacjentów. Może to więc społeczeństwo jest skorumpowane ? Od bezrobotnego, aż do... S. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Pewne jest ze srodowisko lekarskie 13.02.07, 13:55 Niepomyslalesz ze te lapowki sa wymuszane?...Czlowiek ktory jest chry na serce....wyda kazde pieniadze aby powrocic do zdrowia. Wlasnie to jest najgoresze ze przyspieszenie operacji przeliczano na pieniadze a nie brano pod uwage stanu zdrowia choc na pewno ci co dali na pewno byli chorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pewne jest ze srodowisko lekarskie 13.02.07, 14:35 ossey napisał: > Niepomyslalesz ze te lapowki sa wymuszane? Nie ma wymuszonych przestępstw. S. Odpowiedz Link Zgłoś
piq podoba mi się sqtecznosc CBA,... 13.02.07, 14:05 ...po roku istnienia jedna akcja aresztowania podarowana przez CBŚ, i druga, tym razem samodzielna, 3 lekarzy. To ilu gości nad tym pracowało? Przecież ich tam jest kilkuset. Wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: podoba mi się sqtecznosc CBA,... 13.02.07, 14:10 > ...po roku istnienia jedna akcja aresztowania podarowana przez CBŚ, i druga, ty > m > razem samodzielna, 3 lekarzy. To ilu gości nad tym pracowało? Przecież ich tam > jest kilkuset. Wszyscy? Mnie też się podoba. Obawy że będzie to policja polityczna PiS-su są zdecydowanie przesadzone. "Beria" Kamiński sam nie złapie nawet sklepowej robiącej wały na kasie... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: podoba mi się sqtecznosc CBA,... 13.02.07, 15:32 oni sami pewnie mają manko :P Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki bo Jarka rączka bolała 13.02.07, 14:49 Jarek złamał kończyne górną w grodze do kaplicy zwieziono go do szpitala MSWiA, gdzie lekarze zdrutowali mu nadgarstek ale rączka dni kilka bolała Jarek w sekrecie pojechał na śląsk, ale nie po to, by ratować szpitale przed komornikami, ale by ratowac sienie przed dyskomfortem na Śląski rączce pomogli... czyzby wczoraj aresztowano fuszerów z Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: bo Jarka rączka bolała 13.02.07, 15:10 :) Raczej nie. Aresztowano chyba kardiologów. Może dlatego, zeby się nie wydało , co było prawdziwym powodem upadku premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
jacques.mayol Łowcy serc 13.02.07, 19:08 To byli łowcy serc. W środowisku transplantologów już wszystko wiadomo. Teraz trzeba poczekać, aż prokuratura upubliczni te szokujące fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
drinzarch Re: Aresztowanie lekarzy - a moje serce dla niego 14.02.07, 02:38 Pana doktora M.G.poznalam w roku 1999 w Krakowie. Operowal moja mieszkajaca w Krakowie mamusie. Miala siedemdziesiat piec lat i nikt ze wzgledu na wiek i stan chrej (trzy poprzednie zawaly serca) nie chcial ryzykowac wszczepienia by- pasow.Doktor sie podjal, operacja sie udala mama zyje do dzis. Ja i moja rodzina zrobilibysmy dla niego wszystko, on nie chcial wziac nawet butelki koniaku twierdzac ze nie pije (chirurg z trzesacymi rekami? zartowal) Wiele razy zapraszalam go wraz z mezem do Stanow zjednoczonych gdzie mieszkamy - chcielismy go goscic tak dlugo jak by sobie tego zyczyl- smial sie tylko i mowil ze pacjeci czekaja. Ludzie co wy robicie! Przeciez jego przyjmie z otwartymi rekami kazda Klinika Kardiologiczna na calym swiecie! Tylko kto was bedzie leczyl? On przeszczepia serca tak jak my jemy bulke z maslem. W dodatku jest bardzo przystojny i ujmuje sposobem bycia. Glupota ludzka i zawisc nie maja granic. Tak kochal Pan swoj kraj, powiedzial Pan ze nigdy nie wyjedzie i co? Doniosly na Pana pielegniarki, ktore gonil Pan do pracy. Ci ludzie, ktorych Pan uratowal od smierci powinni stac murem za Panem. Gdzie oni sa? Jutro Walentynki. Ma pan nasze serca. Calej mojej rodziny.Na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś