Dodaj do ulubionych

Nie ludzi tylko słuchaczy

10.07.12, 10:38
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Radio-Maryja-wyprowadzi-na-ulice-Warszawy-nawet-100-tys-ludzi,wid,14745777,wiadomosc.html?ticaid=1ec7a
A jakby tak ich wszystkich potraktować armatkami wodnymi ze święconą wodą??????
Albo palmą gumową?
Obserwuj wątek
    • piwi77.0 Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 10:45
      No nie, jeżeli organizatorzy otrzymają zgodę, a otrzymać powinni i pewnie otrzymają, powinna się ona odbyć bez przeszkód. Problemem nie jest ewentualna demonstracja zwolenników Radia Maryja i TRWAM, niedobrze by się stało, gdyby urzędy państwowe uległy naciskowi demonstrantów i do tego nie może dojść.
      • karkowiak2plus Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 11:15
        Piwi,nie dajmy się zwieść niczemu. To ma być demonstracja siły. To argument w negocjacjach.
        • piwi77.0 Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 11:50
          Zabraniając demonstrowania przyznajemy, że z hasłami, których nie pozwalamy głosić, radzimy sobie jedynie w niedemokratyczny sposób, czyli w sumie oddajemy im hołd. Jeżeli zaś uważamy te hasła za przegrane, martwe, bez przyszłości, to właśnie dajmy się im wykrzyczeć. Niech ci, co je głoszą zobaczą, na jaką próżnię natrafiają i jak mizerny skutek odnoszą.
          • karkowiak2plus Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 11:58
            Pozwól,że wyrażę swoją opinię. Otóż to co ty nazywasz demokratycznym bądź niedemokratycznym jest tematem dociekań tych,co są przy władzy i tych co do niej aspirują. Demonstracja jest elementem siłowym i na nic tu przymiotniki typu "pokojowa"etc,etc.
            Uważam,że to,że się ktoś wykrzyczy lub nie wykrzyczy jest wtórne dla tego problemu.
            Zauważ,że Rydzyk nie wypuszcza swojej watahy by się wykrzyczała. To może sobie urządzić w własnym zakresie. On eskaluje. On chce,aby jego żołnierze nakrzyczeli,a może nawet dali po mordzie.Organizatorzy demonstracji nie mają serca. Taki przemarsz zawsze może skończyć się tragicznie.
            Idąc na demonstrację nie zapomnij zostawić testamentu.
            O.
            • piwi77.0 Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 12:29
              karkowiak2plus napisał:

Zauważ,że Rydzyk nie wypuszcza swojej watahy by się wykrzyczała. To może sobie
              urządzić w własnym zakresie. On eskaluje. On chce,aby jego żołnierze nakrzyczeli,a może nawet dali po mordzie.

Myślę, że poprawnie odczytam marzenia Ojca Dyrektora, jeżeli napiszę, że pragnąłby on, aby to jego demonstrantów pobito i rozpędzono przy użyciu siły. Mógłby wtedy występować w aureoli zbawiciela uciśnionego i prześladowanego narodu. Jeżeli jego demonstracja odbędzie się bez przeszkód i nie tylko nikt jej nie wpie..., ale wręcz spotka się z obojętnością, to dla niego będzie to porażka. Tyle wysiłku (zorganizowanie to jednak wysiłek) a tu nic, nawet plastra nie ma komu przylepić.
              • karkowiak2plus Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 13:07
                Opisany przez Ciebie wariant jest wysoce prawdopodobny i oczekiwany. Tylko dlaczego on spuszcza psy z łańcucha,a Hanka ma dać psy do obrony????
                • 6burakow Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 14:13
                  karkowiak2plus napisał:

> Tylko dlac
                  > zego on spuszcza psy z łańcucha,a Hanka ma dać psy do obrony????

Na tym polega demokracja.
                  • karkowiak2plus Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 14:20
                    Świetna definicja demokracji.
                    Znaczy się zabawa na całego na koszt podatnika.
                    • 6burakow Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 14:55
                      Nie zabawa tylko uzycie niezbywalnych praw obywateli: prawa do wolnosci slowa, prawa do zwiazkow. Kosztuje to tyle co nic. Koszty nie moga byc argumentem.
                      • karkowiak2plus Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 15:08
                        Czy Ty nie widzisz,że to co nazywasz demokracją jest sterowane odgórnie?
                        A wolności słowa nie ma nawet na tym forum,mimo,że jest najlepsze.
                        Jeśli zaś chodzi o koszty,to nie odważę się wyliczyć jakie straty poniesie kasa państwa na tym przedsięwzięciu. Mam nadzieję,że cała para pójdzie w gwizdek. Jak dla mnie,to Rydzyk może mieć TV TRWAM,TV TRWAM PLUS i TV TRWAM 2PLUS TEŻ.
                        I tak nie spojrzę na to nawet w przelocie pomiędzy kiblem a kuchnią. Bo nie mam telewizora.
                        • 6burakow Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 15:34
                          karkowiak2plus napisał:

> Czy Ty nie widzisz,że to co nazywasz demokracją jest sterowane odgórnie?

Mimo wszystko demonstrowac beda obywatele i jest to ich prawo. (nie jestem fanem Rydza ani jego radia).

> A wolności słowa nie ma nawet na tym forum,mimo,że jest najlepsze.

Nie ma bo sie nie domagamy zeby bylo. W szczegolnosci karkowiak sie nie domaga i to przez niego (po czesci) wladza moze robic co chce.

> nie odważę się wyliczyć jakie straty poniesie kasa
                          > państwa na tym przedsięwzięciu.

Straty na posprzataniu po demonstracji? malo masz odwagi.
                          • karkowiak2plus Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 16:51
                            Chciałbym mieć w domu tyle do powiedzenia co tutaj. Kropka naprawdę na wiele nam pozwala.
                            I zawsze można z nią podyskutować.
                            Przed chwilą wyleciałem na osła,ale za taki tekst powinienem.
                            Strasznie mi wadzą wegianci. Nie wiesz czemu?
                            • 6burakow Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 17:03
                              Niestety to forum nie jest demokratyczbe i kropka moze robic co chce. Sposobem zeby bylo lepiej jest glosowac w wyborach na partie i ludzi ktorzy nie probuja ograniczac wolnosci slowa. Na takich co to nie probuja ograniczac wolnosci zebran (w tym demonstracji).
                              • karkowiak2plus Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 17:16
                                Wydaje mi się,że ideałem jest taka demokracja( skoro już musi być demokracja), w której nie ma problemu z artykułowaniem własnych myśli.Mam na myśli sytuację gdy nie ma potrzeby poddawać debacie spraw mało istotnych,urastających i nabrzmiewających do rangi.Są geje? Są. To niech będą. Są weganie? Są to niech będą.Jest Rydzyk? Jest. To niech sobie będzie. Tylko po kiego palarusa wszyscy chcą zaistnieć na arenie i zaznaczyć swą obecność w tak dotkliwy sposób?Czy skoro ja na przykład gustuję w kurpulentnych,przysadzistych brunetkach ze spiżowymi kolczykami w prawym uchu to mam utuczyć,przefarbować i przekłuć wszystkie szczupłe blondynki?
                                Buraku,ja nie mam telewizora. Czy mam napiętnować wszystkich posiadaczy czarnego pudełka? Czy jak ja nie oglądam,to inni też mają robić to co ja?
                                Jakąś pokrętną filozofię do tego przypasuję. Że kineskopy są robione w Chinach za pół miski ryżu. Że obudowy wytłacza się z ABS,a najgorszy jest S. Że metale ziem rzadkich są rzadkie. Że promieniowanie jest szkodliwe i obniża potencję a ja lubię jak mi stoi.
                                • 6burakow Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 21:10
                                  karkowiak2plus napisał:

> Że promieniowanie jest szkodliwe i obniża potencję a
                                  > ja lubię jak mi stoi.

Ha! i tu twoj blad. Jak bys ogladal telewizje to bys sie przekonal ze sa takie kanaly ze ho ho!
                      • karkowiak2plus Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 15:12
                        wiadomosci.onet.pl/kraj/sluzby-chca-wiekszej-kontroli-komorek-na-karte,1,5184756,wiadomosc.html
                        A tu masz przejaw demokracji.
                        Przemożna chęć do opisania wszystkiego ze szczegółami.
    • do.wiwatu Chcesz? 10.07.12, 10:58
      A może by tak ciebie krakowiak pałą smyrnąć? Chcesz?
      • karkowiak2plus Re: Chcesz? 10.07.12, 11:11
        Mnie nie ma 100 tys.
        I nie zakłócam porządku.
        • billy.the.kid Re: Chcesz? 10.07.12, 11:19
          zgniłym kalafiorem wisi mi czy trwam dostanie jakieś kwity-czy nie.
          dostają takie bzdety jak TVN, jakieś proigramy niejakiej madzi gessler czy innych wojewódzkich.
          ogłupienie społeczeństwa dokładnbie takie samo , a może i większe.
          a sp[ełnienie warunków finansowych??? też nie ma dla mnie znaczenia.
          • voxave Re: Chcesz? 10.07.12, 14:53
            Ja mam to gdzieś itak nie place za abonament--prawnie :)
            • karkowiak2plus Re: Chcesz? 10.07.12, 15:09
              Korzystasz ze stuprocentowej zniżki dla byłego aparatu UB?

żartowałem
              • misiu_jeden Re: Chcesz? 10.07.12, 15:34
                karkowiak2plus napisał:

> żartowałem

Jak zwykle beznadziejnie wchodzisz :(
              • voxave Re: Chcesz? 11.07.12, 02:12

karkowiak2plus napisał:

> Korzystasz ze stuprocentowej zniżki dla byłego aparatu UB?
                >
                >
                > żartowałem

Masz szczęście :) z tytułu pierwszej grupy inwalidztwa----nie mojego, męża.
    • misiu-1 Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 11:45
      Rozumiem, że najpierw potraktujemy demonstrację radiomaryjców woda święconą, a potem demonstrację pederastów gnojówką?
      • karkowiak2plus Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 11:48
        Szkoda gnojówki. Gnojówką będziem nawozić pole.
        • misiu-1 Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 12:16
          Podobno gnojówki mamy nadmiar. Nie wiem, jak z wodą święconą.
          • karkowiak2plus Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 12:25
            Nie mamy nadmiaru gnojówki. Występuje on tylko w pewnych rejonach ,w których nasycenie produkcji zwierzęcej jest zbyt duże. W pozostałych miejscach z powodzeniem można ją stosować,gdyż ziemia aż się prosi o zasilenie makro i mikro elementami.
            Stosowana z głową gnojówka jest o niebo lepsza od mononawożenia NPK.
            A pederastów nie należy podlewać gnojówką,bo urosną.
            • misiu-1 Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 13:32
              karkowiak2plus napisał:

> Nie mamy nadmiaru gnojówki. Występuje on tylko w pewnych rejonach ,w których na
              > sycenie produkcji zwierzęcej jest zbyt duże. W pozostałych miejscach z powodzen
              > iem można ją stosować,gdyż ziemia aż się prosi o zasilenie makro i mikro elemen
              > tami. Stosowana z głową gnojówka jest o niebo lepsza od mononawożenia NPK.
              > A pederastów nie należy podlewać gnojówką,bo urosną

Lepsza dla roślin może i jest, ale mniej wygodna, bo rolnicy wolą czystą robotę przy rozsiewaniu bezwonnych nawozów sztucznych niż brudną przy wylewaniu śmierdzącej gnojówki. Dlatego zawsze znajdzie się dość, żeby polać demonstrację pederastów. A że po niej urosną tego bym się nie obawiał. To, że się babrają, nie oznacza przecież, że jedzą.
            • misiu-1 Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 13:37
              Żona mi podpowiada, że skoro roślinki wchłaniają gnojówkę korzonkami, to może pederaści też korzonkami. Jakaś logika w tym jest. Nie pomyślałem o tym.
              • karkowiak2plus Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 13:43
                A Twoja żona pod jakim nickiem tu pisuje?
                • misiu-1 Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 14:03
                  W ogóle nie pisuje.
                  • 6burakow Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 14:16
                    misiu-1 napisał:

> W ogóle nie pisuje.

A ty misiu sam umiesz pisac czy dyktujesz?
                    • karkowiak2plus Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 14:21
                      To on pisze. Przecież ona mu dyktowała.
                • misiu-jeden Czego chcesz? 10.07.12, 17:11
                  karkowiak2plus napisał:

> A Twoja żona pod jakim nickiem tu pisuje?

Ja jestem jego żona? Czego chcesz?
                  • karkowiak2plus Re: Czego chcesz? 10.07.12, 17:18
                    Spokoju,pojednania i kanapki z kiełbasą krakowską.
                    • lidka449 Re: metoda na głoda ;) 10.07.12, 18:09
                      głodny człowiek nie może pozbierać myśli ;)
                      a tak wracając do tematu ojciec R.ma nieodparty apetyt i parcie na szkło,
                      że tyle "owieczek" potrafi zbałamucić to powinno dać nam do myślenia.
    • paco_lopez Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 10.07.12, 19:28
      niestety jakby zliczyć do kupy wszystkie ostatnie zgromadzenia ludzi w imię kopanej kuli, to ci z radiomaria family są marginesem. uzurpowali przez lata kolory biało czerwone i nazwy przymiotnikowe z korzeniami sięgającymi plemion i fortyfikacji pogańskich. wygrali z komuną i popełnili te same błedy co każdy zwycięzca w wojnie cesarstw. chcieli wziąć wszystko, i dlatego dostają kopniaka w oszukany odbyt. wydaje im się, że mają patent na wszystko, a w podkowie kobiety na mszę do boga skromności przyjeżdżają z napędem na cztery koła i w atłasowym prześcieradełku na czterech literach. ten aspekt jest nadalej kolidujący, ale mnie akurat odpowiada. archtektura też mnie frapuje. diabeł tkwi w szczegółach.
    • Gość: rossdarty Re: Nie ludzi tylko słuchaczy IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.07.12, 21:56
      karkowiak2plus napisał:

> A jakby tak ich wszystkich potraktować armatkami wodnymi ze święconą wodą??????
      > Albo palmą gumową?

A słyszałeś coś na temat tolerancji?
      A czytałeś coś w Konstytucji na temat wolności wyznania?
      A pomyślałeś, że "ludzie z tej drugiej strony" myślą tak podobnie o Tobie?

Jest takie stare powiedzenie:
      Nie oceniaj innych bo i Ciebie ocenić można

Każdy żyje wg. swoich przekonań i wartości.

Z takiej postawy można wnioskować, że nawet gotów jesteś komentować i oceniać żony/mężów innych...

A **j Cię obchodzi z jakich powodów ktoś wybrał sobie żonę/męża, która się Tobie nie podoba?
      • karkowiak2plus Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 11.07.12, 08:46
        Gość portalu: rossdarty napisał(a):

> karkowiak2plus napisał:
        >
        > > A jakby tak ich wszystkich potraktować armatkami wodnymi ze święconą wodą
        > ??????
        > > Albo palmą gumową?
        >
        > A słyszałeś coś na temat tolerancji?
        > A czytałeś coś w Konstytucji na temat wolności wyznania?
        > A pomyślałeś, że "ludzie z tej drugiej strony" myślą tak podobnie o Tobie?
        >
        > Jest takie stare powiedzenie:
        > Nie oceniaj innych bo i Ciebie ocenić można
        >
        > Każdy żyje wg. swoich przekonań i wartości.
        >
        > Z takiej postawy można wnioskować, że nawet gotów jesteś komentować i oceniać ż
        > ony/mężów innych...
        >
        > A **j Cię obchodzi z jakich powodów ktoś wybrał sobie żonę/męża, która się Tobi
        > e nie podoba?

-Tolerancja to kij posiadający dwa końce. Oba są gotowe by uderzyć w bogu ducha winnych ludzi. Organizowanie takiej imprezy jest przejawem braku tolerancji dla innych. Taka manifestacja skutecznie sparaliżuje Warszawę. Karetki nie dojadą do chorych.
        -Nie bronię dostępu do miejsc kultu.Nie postuluję zamknięcia kościołów.Sugeruję w dobrej wierze ograniczenie wykonywanie obrzędów w miejscach do tego przeznaczonych.
        -Nie dociekam,co oni myślą o mnie.Pewnie myśli za nich jakiś guru.
        -Można niech Rydzyk założy wątek,o tym jak Karkowiak mu wadzi.
        -Moje przekonania nie wyprowadzają mnie na ulice stadnie w celu robienia zadymy.Ostatni raz uczestniczyłem w jakimś bydełku w latach szkolnych,gdy zmuszono mnie do uczestnictwa w barwnym pochodzie pierwszomajowym,co wspominam z niesmakiem do dziś.
        -Twoje wnioski są rewolucyjne i nie wyglądają na twórczość Rosdartego.
        Skłaniam się ku hipotezie,że ktoś się pod niego podszył,gdyż jest on znany z umiaru,taktu i nie używania obelżywych słów.
        • 6burakow Re: Nie ludzi tylko słuchaczy 11.07.12, 13:25
          karkowiak2plus napisał:

> Tolerancja to kij posiadający dwa końce.

Dla mnie zakaz albo wolnosc demonstracji nie ma wiele wspolnego z tolerancja. Nie szanuje Rydza i moherow czemu dalem wyraz wiele razy. Ale tez uwazam ze nie mozna zabronic demonstracji. Pamietam komune i stan wojenny i nie chce by cos takiego sie powtorzylo. Demonstracja Rydza jest demonstracja polityczna. Nie mozna ograniczac wolnosci slowa szczegolnie w stosunku do polityki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka