Gość: wert Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 17:58 Mnie ostatnio zaskoczyl brak papieru w kiblu i postanowilem wtedy, ze juz wiecej nie dam sie zaskoczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tttiii Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz IP: *.mad.east.verizon.net 18.08.05, 19:45 LUDZIE....zachowajcie odrobine przyzwoitosci, normalnosci, zrozumienia. Cieszmy sie WSZYSCY i WY idioci wypisujacy kompletne i niegodne czlowieka bzdury na forum i Ci, ktorzy z wielka radoscia, przyjaznia odnos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia uśmiecham się... IP: *.rz.uni-kiel.de 18.08.05, 21:48 tak, masz rację. ja już się cieszę. cieszy mnie lapidarna głębia papieskiej wypowiedzi. uśmiecham się do Ciebie, :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: uśmiecham się... IP: 65.94.198.* 19.08.05, 00:38 Kasiu, ja ci wybaczam. Tak po ludzku i od serca wybaczam. Widzisz bede sie modlil, zeby Pan Bog dal ci wiecej rozumu. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cykada Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz IP: *.onlink.net 19.08.05, 00:19 Wert jestes niezwykle prymitywny. Nie szanujesz ludzi bo widocznie nie szanujesz siebie. Zal mi cie chamidelko. Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz 18.08.05, 18:00 > Niech zyje B XVI!!! Racja, musi doczekać do procesu w którym jest on pozwany jako osoba spiskująca w celu ukrycia molestowania seksualnego trzech chłopców w seminarium duchownym w Teksasie. fakty.interia.pl/news?inf=657026 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaro [...] IP: *.stacje.agora.pl 18.08.05, 18:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz 18.08.05, 18:17 niech zgadne...w niedziele rano idziesz do kościółka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor [...] IP: 65.94.198.* 19.08.05, 00:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz 19.08.05, 01:04 przypomnisz mi o co poszło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de_Molay Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.05, 20:30 Cieszę się, że przeciwników ortodoksji jest tak dużo. Świat nie jest jednak aż tak zły jak by się mogło wydawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Cham i prostak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 11:16 I niezbyt mądry na dodatek :))) "Chłopcy" w seminarium :))))))))) Nazwanie dorosłego faceta chłopcem graniczy przyjacielu z kretynizmem. Chyba że jesteś gejem i lubisz "chłopców" :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankes Po polsku nie powiedzial ani slowa! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 18.08.05, 18:26 Choc pozdrawial w wielu jezykach,a Walesa chcial mu dac honorowe obywatelstwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Wyglaszal przemowienie w 6 jezykach. Po polsku nie 18.08.05, 21:09 podzrowil nawet. Jezeli byl to przypadek, to niech mnie ges kopnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur Pewnie , ze nie przypadek !!!!!! IP: *.48.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 19.08.05, 09:31 Widocznie PAPIEZ otrzymal list od Putina z instrukcjami jak ma sie zachowac w stosunku do Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś :-))) Re: Po polsku nie powiedzial ani slowa! IP: *.in.lublin.pl / 217.153.209.* 18.08.05, 23:21 A ty znasz wszystkie języki????? Ciekawe czy znasz dobrze swój ojczysty,a o obycm nie wspomne!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Po polsku nie powiedzial ani slowa! IP: *.arcor-ip.net 18.08.05, 23:33 i czym sie chwalisz, znam polski i obce poniewaz poza granicami Polski mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
azarel A ja sie nie dam zaskoczyc 18.08.05, 18:31 I ostrzegam, ze dam po pysku jak mnie ktos bedzie probowal zaskoczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macumba Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 18:39 Macumba raz była zaskoczona in Warsow wieczor dwa łyse dały Macumbie w dziób. To teraz nie lubić być zaskoczona. Jak Macumba była mala to misjonarz w wioska uczyć co Jezus nikogo nie zaskakiwać ale mówić prosto to people. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.Pecunian Portfele trzymajcie przy sobie! Im chodzi o IP: *.devs.futuro.pl 18.08.05, 19:04 waszą kasę! Nie dajcie się - nabrać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace_and_love Re: Portfele trzymajcie przy sobie! Im chodzi o IP: *.cybernet.ch 18.08.05, 21:26 Jezus jest Miloscia. Ta Milosc jest wolna i bezposrednia. Jest zywa - nie z kamienia, zlota i purpury. Ta Milosc powinna byc za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.Pecunian Przejawem tej "miłości" jest holokaust,dwie wojny IP: *.devs.futuro.pl 19.08.05, 00:05 światowe,"ewangelizacja" Indian (30 mln ofiar),wojny religijne... starczy? Może kocha inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Przejawem tej "miłości" jest holokaust,dwie w IP: *.arcor-ip.net 19.08.05, 00:15 wiecznie ten nudny rewizionizm na ustach polaköw - mlodzi ludzie, tylko to macie w glowie? Babcia i dziadek nie nauczyli was innych przyjemniejszych rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace_and_love Bardzo ciekawa wizyta. Teologia eksperymentalna. IP: *.cybernet.ch 18.08.05, 19:24 Jezus jest Miloscia. Niech zyje Kosciol Uniwersalnej Milosci ! Universal Love Church. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pokolenie PVI EIN,ZWEI,DREI UND FINITO- BVI do mlodziezy swiata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 19:33 Ogolny balagan! Odpowiedz Link Zgłoś
lzygan Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz 18.08.05, 19:33 dajcie się zaskoczyć i nie zażywajcie środków antykoncepcyjnych - nie chciana ciąża,nie uprawiajcie seksu przed ślubem - to nie ważne że będziecie mieli nieudane życie seksualne, nadstawiajcie drugi policzek, dawajcie się zaskakiwać ile tylko możecie, może w końcu opadniecie na samo dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz IP: *.petrus.com.pl 18.08.05, 19:42 czy Ciebie to wszystko już spotkało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Kiedyś jeden mnie zaskoczył i straciłem ząb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace_and_love Halo ! Nie rozumiem twojej agresji i nienawisci. IP: *.cybernet.ch 18.08.05, 20:11 Jezus jest Miloscia. Ta Milosc jest uniwersalna. Ma wymiar kosmiczny. P. S. Mozesz mnie atakowac - a ja Ci i tak wybacze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Źle przetłumaczone i stąd śmieszność niezamierzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Źle przetłumaczone i stąd śmieszność niezamie IP: *.arcor-ip.net 18.08.05, 22:54 nawet poprzekrecane wypowiedzi i fakty. Co to za dzienikarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juma Złe tłumaczenie!!!!! IP: *.mtx.pl / 80.51.199.* 18.08.05, 20:21 sich Ueberraschen lassen, w dosłownym i wręcz prostym tłumaczeniu oznacza " dać się zaskoczyć" należałomy tłumaczyś posługującsię raczej idiomatycznym znczeniem "dać się zadziwić" , albo "dać się oczarować" ( to ostatnie nie jest zbyt adekwatne)czyli ...powinno brzmieć w tlumaczeniu oczywiście strona bierna..... "dajcie się zadziwić Chrystusowi".... w sensie nadzwyczajnego przeżycia w kontakcie z Chrystusem...ale nie banalnym zaskoczeniem....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Kloss & Bruno Überraschung- niespodzianka IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 18.08.05, 21:50 Rowniez dac sie zaskoczyc-überraschend,verblüffend,frappand.Zadziwic sie- verwunder!,in Verwunderug verzetzen;erstaunen-zdumiewac sie ...staunenerregend- zadziwiajacy,bewundernswert-zaskakujacy...itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea do juma Re: Złe tłumaczenie, zla i niescisla relacja!!!!! IP: *.arcor-ip.net 18.08.05, 22:09 Juma, ogladalas w TV transmisje z przywitania Papsta, czytalas relacje o przywitaniu w polskich wydaniach czasopism wirtualnych? Skoro ogladalas, przeczytaj zobacz wiele jest w relacjach polskich poprzekrecanych rzeczy, wiele niescislosci? Niesamowite i tak sie informuje, wyrabia sie zdanie czytelnika w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma ciek Nie na temat IP: 217.153.6.* 18.08.05, 20:34 Nie wierzę Włodzimierzu Cimoszewiczu nie wierzę. ( jutro oddam w Biedronce tantiemy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zidioceni kontunuacja bredni IP: *.hsd1.wa.comcast.net 18.08.05, 20:47 dajcie sie zaskoczyc bredniom propagatora bibilijnych bajek i bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strjelac666 Tomasz a Kempis IP: 217.153.14.* 18.08.05, 21:25 dać się zaskoczyć Chrystusowi?? tak jak Tomasz a Kempis, autora "o- naśladowaniu-Chrystusa", którego pogrzebano żywcem?? ten Benek ma chyba poważną wadę w mózgownicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski JP II nawet b.chory mówił bardziej sensownie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 21:31 Kogoście wybrali ,,ojcowie kościoła''?JP II chcial kościół posklejać a Benek XVI go roz..li.Lenin zza chmury ostrzy pazury a Che Gewara wali komara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:31 Płonę ze wstydu i niebo też..., gdy czytam niektóre komentarze. www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=711163 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijek Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 18.08.05, 23:08 komu potrzebny jest papiez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz IP: *.arcor-ip.net 18.08.05, 23:11 a nie zapytasz sie siebie czy twoja obecnosc na tym forum jest potrzebna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 23:08 A paciorek zmówiłaś?Koronka zaliczona.Teraz włącz RM -idą rozmowy niedokończone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Thea Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz IP: *.in.lublin.pl / 217.153.209.* 18.08.05, 23:26 Bardzo się przejełam :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz IP: 65.94.198.* 19.08.05, 00:40 Szkoda, bo glupoty z glowki tak latwo nie usuniesz. Kretynko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cykada Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz IP: *.onlink.net 19.08.05, 00:18 ja tez go uwielbiam. Taka madra, pogodna, szlachetna twarz. Promieniuje dobrocia. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz 19.08.05, 00:58 Ja też go uwielbiam. Taka mądra, pogodna, szlachetna twarz. Promieniuje dobrocią. Kocham Cię za Twą dobroć do dzieci. Czy przyślesz mi swój podpis na twoim plakacie? Zagorzała fanka. PS. Gdybyś był zajęty, to poproś Jacksona o to samo. On też miał mądrą i pogodną, i szlachetną twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz IP: *.arcor-ip.net 19.08.05, 01:01 ta slynna i lubiana Hamerika sie obudzila, lepiej schodze z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz 19.08.05, 01:07 Kolorowych snów Ci życzę! Co ja mówię? Przecież, czy trzeba spać, żeby śnić? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz 19.08.05, 01:14 A tak swoją drogą... To nie żadna Hamerika. Tylko Twój brat Polak, z Polski. Tak jest. Ale skoro gardzisz Polakami zamieszkałymi w Ameryce. Zostali przez Ciebie nazwani: "Hameryka" Wstyd, po prostu wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Benedykt XVI do młodzieży: dajcie się zaskocz IP: *.arcor-ip.net 19.08.05, 01:39 ja mam braci moich a ty nie jestes möj. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Dajcie się zaskoczyć - antykoncepcja 19.08.05, 00:49 "Dajcie się zaskoczyć" Dajcie się zaskoczyć, że planowanie wielkości rodziny to nie jest grzech! Dajcie się zaskoczyć, że seks w małżeństwie nie koniecznie musi służyć spłodzeniu dziecka. Dajcie się zaskoczyć, że Benedykt ma coś więcej do powiedzenia niz na temat seksualności człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Dajcie się zaskoczyć - antykoncepcja IP: *.arcor-ip.net 19.08.05, 00:59 Przeczytaj tlumaczenie tego polskiego "dajcie sie zaskoczyc" jest to tak samo jak kiedys bylo z Borellim (Hiszpanem) w Parlamencie unijnym. Piszesz glupoty, wymysly twojej glowy z tymi twoimi wywodami, wcale nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: Dajcie się zaskoczyć - antykoncepcja 19.08.05, 01:02 Ja pokorna dusza. Oświeć mnie proszę, czym ten papież ma mnie zaskoczyc? zI nie mówię tego z przeksem tylko tak na prawdę wprost Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miks [...] IP: 82.197.55.* 19.08.05, 09:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś