Dodaj do ulubionych

Coś denerwującego ;)

14.06.06, 19:10
Witam. Przeczytałam wiele dyskusji na forum. Jedna rzecz ciągle rzuca mi się w oczy. Czy osoby będące katolikami mają naprawdę na myśli sąd boży gdy o nim wspominają? Mam tu na myśli słowa typu: "każdy i tak odpowie za to przed bogiem" i inne podobne. Nie wymagam już tutaj zrozumienia od katolików, że zarówno bogowie jak i religie są wytworem ludzi, bo tego chyba objąć umysłem nie potrafią. Chodzi mi o to, by pojęli chociaż, że to ONI będą sądzeni przez swojego boga, a nie ludzie niewierzący lub innowiercy ;) Takie zastraszanie karą boską jest żałosne.. dowodzi nie tylko ciasnoty umysłowej jak i braku zdolności do zrozumienia inności. Wiem, ze to zostanie odebrane jako atak na katolików, mam jednak nadzieję, że choć jeden z nich zrozumie, że w takie groźby są dla innych ludzi tak samo bawiące jak groźba, że bóg Thor roztrzaska komuś łeb swoim młotem :> Proszę w imieniu swoim i reszty osób, których drażni owe zachowanie:
jeśli tematem dyskusji nie jest Wasza religia, nie groźcie bogiem i innymi mękami, nie używajcie jej jako argumentu, bo takowy żadnej siły nie posiada ;)
Obserwuj wątek
    • raveness1 Re: Coś denerwującego ;) 14.06.06, 19:15
      Straszenie tak wiernych jak nie wiernych jest podstawa prosperowania wszystkich
      religii.
      • dwa.koty.i.kawa Re: Coś denerwującego ;) 14.06.06, 19:18
        Tak, jednak tym zajmowali się kaznodzieje przecież, a nie zwykłe owieczki :>
        • raveness1 Re: Coś denerwującego ;) 14.06.06, 20:05
          Moze kaznodzieje zajmuja sie dzis bardziej doczesnymi sprawami, np. liczeniem
          dochodow.
    • podpaska_donalda Re: Coś denerwującego ;) 14.06.06, 20:29
      Bullshit. To tylko europrowokacja.
    • owca_86 Re: Coś denerwującego ;) 14.06.06, 23:12
      oni (katolicy) w to wierzą, więc tak gadają - nikt im nie zabroni - naiwnie
      wierzą, że z nie-katolików "da się zrobić ludzi" (czyli nawrócić;)), a jak nie
      to chcą nas nastraszyć, żeby podeprzeć się argumentami, iż i TAK MAJA RACJĘ;)))
      a racji, jak wiadomo, jest tyle , ile jest ludzi na świecie heheheh:->
    • Gość: maniek.27 Re: Coś denerwującego ;) IP: *.lublin.mm.pl 15.06.06, 11:44
      Coś masz z tej ciasnoty umysłowej. Twój umysł nie pojmie tego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka