Dodaj do ulubionych

moja pralka robi dziury! (??!)

04.03.12, 12:06
ratunku, drugi od wczoraj podkoszulek bawełniany wyjmuje- na 100% nie mialy dziur, jak wklładałam, a po wyjciu- liczne! takie jakby przeciecia.
pralke w srodku obejrzałam, wymacałam- nic ostrego.
żaden ubranie nie miało żadnj ostrej czesci- nawet akurat guzika!
proszek/plyn do płukania ten sam.

ka ckolera?
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: moja pralka robi dziury! (??!) 04.03.12, 12:11
      a fiszbiny od biustonosza ci nie zginely?moze gdzies utknela i teraz ubrania sie zahaczaja.
      • czar_bajry Re: moja pralka robi dziury! (??!) 04.03.12, 12:11
        Fiszbiny jak nicsmile
      • bramanka Re: moja pralka robi dziury! (??!) 04.03.12, 12:18
        biustonosze recznie piore.
        aha, i to delikatne 30 stopni pranie bylo!
        • przeciwcialo Re: moja pralka robi dziury! (??!) 04.03.12, 20:50
          A jakies zamki były przy ciuchach?
    • nastjaa Re: moja pralka robi dziury! (??!) 04.03.12, 12:25
      A to nowa czy stara pralka?
      Obejrz czy na bębnie wszytskie sitkowane powierzchnie (dziurki) są gładkie, czy nie ma "zadziorów", obejrz też zabieraki (te wystające elementy na bębnie -w niektórych są plastikowe, w innych pralkach metalowe), dekiel tylny (metalowa tarcza z tyłu) i dekiel przedni (ring wkoło dziury, przez którą wkłada się pranie - przejedź ręką wkoło smile ).

Może w praniu przy czymś był suwak, albo rzep, albo guzik, albo jeszcze coś innego.
      • ww1-0-4-6 Re: moja pralka robi dziury! (??!) 27.05.12, 13:52
        nareszcie jakas madra podpowiedz! Kiedys znalazlem wlasnie ubluzowane zabieraki plastykowe.Szpetna robota bo trzeba dostac sie do bebna i jakos je wzmocnic.Jak? to juz sam kombinuj!Ja je po prostu przygrzalem kolba do lutowania...
    • freakwave Re: moja pralka robi dziury! (??!) 04.03.12, 22:14
      takie cuda sie dzieja kiedy pomiedzy bebnem pralki (tym co sie obraca) a obudowa w miejscu gdzie jest fartuch gumowy jest za duzy przeswit - juz szczelina okolo 3-5 mm powoduje wkrecanie sie ciuchow i ich rozrywanie, charakterystyczne takie jakby podluzne przeciecia, ja bym wezwal kogos do tej pralki, chyba ze nie szkoda ci tego co pierzesz...
      • bramanka Re: moja pralka robi dziury! (??!) 04.03.12, 22:41
        charakterystyczne takie jakby podluzne przeciecia
        dokładnie takie!
      • jul-kaa Re: moja pralka robi dziury! (??!) 04.03.12, 23:14
        Freakwave dobrze prawi. Moja pralka robi to samo, przyczyna jest właśnie taka, fachowiec (bardzo porządny moim zdnaiem) powiedział, że nic się nie da zrobić, trzeba pralkę wymienić, bo fartucha się nie da.
        Pralka rwie raczej delikatne rzeczy, zwłaszcza jak jest mocno napakowana.
      • nutka07 Re: moja pralka robi dziury! (??!) 05.03.12, 00:48
        Kurcze myslam ze to moze jakies suwaki, a to moze byc powazniejszy problem.

Mi tak zniszczylo cala bluze( zreszta nie tylko), a najlepsze jest to ze ja ja zalozylam i w niej wyszlam, dopiero po powrocie do domu zorientowalam sie ze na plecach i ramionach mam dziury, a bylo ich kilkanascie smile
        • aanna6 Re: moja pralka robi dziury! (??!) 05.03.12, 06:14
          miałam pralke polar wsad od gory i tez targała-przeierała ubrania 2 razy beben wymieniony bo była na gwarancji , a le to nic nie dało musiałam pralke nowa kupic .
    • archeopteryx Re: moja pralka robi dziury! (??!) 27.05.12, 20:30
      Też miałam taki problem z pralką - była to Amica. Jak miała już trochę lat zaczęły się incydenty z podziurawionymi ciuchami, ale nie wiem co było tego przyczyną.
    • falka32 Re: moja pralka robi dziury! (??!) 27.05.12, 23:15
      To może mi też ktoś doradzi? Moja pralka też robi dziury, ale inne. Nie podłużne, tylko małe okrągłe dziurki, wyglądające identycznie jak dziurki po molach. Ale nie są to dziurki po molach, bo mole nie jadają nowych t-shirtów z H&M. Sądziłam na początku, że może to właśnie suwaki czy haftki, ale z ostatniego prania, zawierającego same majtki i t-shirty, wyciągnęłam nowiuśki t-shirt z dwiema dziurkami na samym froncie, identycznymi jak te, co zawsze.
      • kokotravel Re: moja pralka robi dziury! (??!) 21.06.12, 14:18
        No i ja własnie wyjęłam jedną z moich ulubionych bluzek z takimi właśnie dziurkami jak po molach wrrrr... Co robimy? Wymieniamy pralki?
        • zuzanna56 Re: moja pralka robi dziury! (??!) 21.06.12, 14:33
          Moja zrobiła mi parę malutkich dziurek w kilku nowych ubraniach, o co chodzi? Pralka nie ma nawet 5 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka