Dodaj do ulubionych

Popisał się !

13.01.15, 14:32
Podczas wieczornej sesji Parlamentu Europejskiego eurodeputowani uczcili pamięć ofiar zamachów w Paryżu minutą ciszy i kartkami z napisem "Je suis Charlie". Z akcji wyłamał się jednak Janusz Korwin-Mikke. "Nie jestem Charlie. Jestem za karą śmierci" - napisał w edytorze tekstowym swojego laptopa.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17246617,Minuta_ciszy_w_PE__A_Korwin_Mikke___Nie_jestem_Charlie_.html#BoxWiadTxt
Wyskoczył jak Filip z konopi.
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: Popisał się ! 13.01.15, 15:06
      Bełkocący stary klaun.
    • wikul Re: Popisał się ! 13.01.15, 15:20
      iryska2604 napisała:

> Podczas wieczornej sesji Parlamentu Europejskiego eurodeputowani uczcili pam
      > ięć ofiar zamachów w Paryżu minutą ciszy i kartkami z napisem "Je suis Charlie"
      > . Z akcji wyłamał się jednak Janusz Korwin-Mikke. "Nie jestem Charlie. Jestem z
      > a karą śmierci" - napisał w edytorze tekstowym swojego laptopa.

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17246617,Minuta_ciszy_w_PE__A_Korwin_Mikke___Nie_jestem_Charlie_.html#BoxWiadTxt
      > Wyskoczył jak Filip z konopi.

Mam kłopot z oceną tego zdarzenia. Nie cierpię tego pajaca a ostatnie jego "dumne" wynurzenia dotyczące pozamałżeńskich dzieci porażają. Ale wszystko się we mnie buntuje gdy wszystkich zmusza się do tak jednoznacznych deklaracji. Co by było gdyby np.do redakcji urbanowego NIE wtargnął jakiś świr i zastrzelił kilka niewinnych osób. Byłbym pełen współczucia ale nigdy nie zadeklarował bym że teraz jestem dziennikarzem tego pisma. Nie tędy droga, trzeba wymyślić bardziej stosowną formułkę.
      • estella50 Re: Popisał się ! 13.01.15, 16:24
        Te kartki symbolizują utożsamianie się z niewinnymi ofiarami tych szaleńców, a nie jakiegoś dziennikarza jakiegoś może szmatławca. Bo w demokracji każdy, nawet głoszący głupstwa czy plugastwa ma prawo je głosić.
        (I jak się okazało to pisemko stało na krawędzi bankructwa, co znaczy, że niewielu czytelników swych "żartów" znajdowało.)
        Komu się to nie podoba, lub uraża to jego uczucia ma prawo złożyć skargę do sądu. W naszym kraju swobodnie maszerują narodowcy, a Nergal i Doda stanęli przed sądem.
        A więc kartka nie utożsamia paryskiego Nergala, czy Dodę, ale członka demokratycznej społeczności.
        Tak ja to rozumiem.
        • ajaksiowa Re: Popisał się ! 13.01.15, 17:35
          Nie wszyscy są Charlie-i mają do tego prawo,szykuje się nakład 3-milionowy Charlie.... podczas gdy do tej pory było zaledwie 60.tys.i treść ma nie odbiegać od dotychczasowej. uncertain Demokracja nie polega chyba na tym że nie ma żadnych granic w obrażaniu uczuć szczególnie tak delikatnych jak religia?uncertain
          • iryska2604 Re: Popisał się ! 13.01.15, 19:46
            Też nie bardzo rozumiem sposób pojmowania wolności słowa w Europie. Te karykatury były po prostu chamskie- ale swiat dziwnie pojmuje obecnie kulturę. Nie znaczy to że popieram zabijanie, szczerze boleje że zginęło tyle osób. Ale pomyślmy -czy sami nie dajemy zielonego światła wszelkiemu chamstwu? A Korwin - Mikke to pajac
            Do proukraińskiej linii Tuska i stanowiska UE wobec Rosji odniósł się w swoim stylu Janusz Korwin-Mikke. - Nasi wrogowie nie są w Moskwie, tylko w meczetach w Paryżu - oświadczył. - Powinniśmy wprowadzić znów karę śmierci, ponieważ inaczej nie możemy z nimi wygrać. Powinniśmy odrzucić cały dorobek prawny w UE. Dlatego uważam, że Unię trzeba zniszczyć - podkreślił.

Co on tam jeszcze robi?
            • wikul Re: Popisał się ! 13.01.15, 20:00
              Co do oceny tego durnia jesteśmy chyba jednomyślni ale czy wszyscy gotowi bylibyśmy podnieść transparent Nie jestem Korwinem-Mikke !? Nie miałbym pretensji gdyby ktoś widział to inaczej.
          • wikul Re: Popisał się ! 13.01.15, 19:57
            ajaksiowa napisała:

> Nie wszyscy są Charlie-i mają do tego prawo,szykuje się nakład 3-milionowy Char
            > lie.... podczas gdy do tej pory było zaledwie 60.tys.i treść ma nie odbiegać od
            > dotychczasowej. uncertain Demokracja nie polega chyba na tym że nie ma żadnych granic
            > w obrażaniu uczuć szczególnie tak delikatnych jak religia?uncertain

Widzę to podobnie a takie deklaracje wymuszające 100 % jednakowego poparcia przypominają mi czasy słusznie minione. Nie wystarczy minuta ciszy po odczytaniu stosownej rezolucji ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka