52ania 01.02.09, 11:53 Wszystkich w ten zimowy poranek.Za oknem znowu bajkowy świat.Życzę spokojnego wypoczynku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xy.5 Re: Już luty,witam .... 01.02.09, 12:19 Witam.Luty przyniósł ze sobą ochłodzenie,wieje nierzyjemny,zachodni wiatr,nie jest silny,ale przenikający.Brr,nie mogę się rozgrzać. Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 01.02.09, 14:02 Nie wiem czy jest wiatr, bo nosa nie wychyliłam, ale "przez okno" podoba mi sie pogoda. Śnieżek, słoneczko - ładnie. A więc dzień dobry w lutym. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Już luty,witam .... 01.02.09, 17:11 Odpoczywam - dzieci juz pojechały wiec mozna.Oj, juz nie to zdrowie... Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Już luty,witam .... 01.02.09, 17:16 Witam w ten dzień zimowy, może ostatni taki tej zimy. Rano szłam na działkę nakarmić koty, to brnęłam w śniegu prawie po kolana. Ale jak poszliśmy ze staruszkiem na spacer w południe było widać,że to nie potrwa długo. Tak pięknie biało,czysto aż szkoda. Przyjdą roztopy i odsłonią wszystkie śmieci, bo jesteśmy jako społeczeństwo, niestety niechlujami. Ale co tam. Aby do wiosny i na działkę. Uwielbiam to. Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 02.02.09, 11:41 Dzień dopbry. Wystawiłam dziś nos za drzwi. Jestem przerażona tym, co widze na "trawnikach". Same psie kupy. Aż mi sie zbiera na wymioty. Obrzydliwość!!, Czy obok Was też tak jestt? Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Już luty,witam .... 02.02.09, 12:24 Żyjemy przecież w tym samym kraju. dzisiaj znowu trochę przysypane śniegiem i trzyma lekki mrozik. Ale jutro ma być odwilż i aż się boję iść na działkę. Ale muszę, bo koty czekają. Aż strach zbiera, co krok to psia kupa. Raz tylko widziałam jak osoba posprzątała po swoim piesku. W ubiegłym roku zatrzymałam się na chwilę z koleżanką, jej piesek załatwił swoją potrzebę na trawniku. I jakie moje miłe zdziwienie? koleżanka wyjęła z torebki woreczek i od razu uprzątnęła.A tak? Właściciele prowadzają psy pod blokami, na trawnikach pełno, w piaskownicach też. I nie można zwrócić uwagi, bo reakcje są okropne. Odpowiedz Link
natla Re: Już luty,witam .... 02.02.09, 12:36 Masz rację Jagodo. Z tymi psimi kupkami, to rzeczywiscie problem, no....problemik, bo można uważać i obejsć, nie narzekając. Mam duzego psa i jego kupska, są pokazowe, więc nie wyobrażam sobie, aby ich nie uprzątnąć. Ale czasem chęc mi odchodzi, bo sprzątając po swoim psie, włażę w cudze szczęście. Jestem jedyna, która sprząta. Nie rozumiem uporu ludzi w tej materii. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Już luty,witam .... 02.02.09, 17:16 sniegu niewiele to i bałwan mały...Ja mam psie kupy na podwórku i musimy je posprzątac nie ogladajac sie na nikogo.I masz racje natlo-ale to nie jest chyba tylko upór.Ludzie chyba uwazaja ze nie przystoi im ,że ktos to ma zrobic.A'propos -za co sie teraz płaci podatek za posiadanie psa? Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 02.02.09, 19:28 Cieszę się,że nie jestem odosobniona w walce z właścicielami psów.Widok psich odchodów na śnieżnobiałym śniegu to profanacja.Dzisiaj cały dzień pracowałam.Z jednej strony cieszę się,że dorabiam do emerytury,a z drugiej trochę już mi ciężko.Za oknem biało i mroźno.Życze miłego wieczoru. Odpowiedz Link
2wioska Re: Już luty,witam .... 03.02.09, 11:30 witam ,jestem Krystyna ,pozdrawiam wszystkich ,trochę się muszę rozpoznać w tym forum. Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 03.02.09, 13:56 Witajcie dziewczęta, witaj nowa Krystyno. Powiedz skąd jesteś, jeśli się juz namyślisz i troche u nas zostaniesz. Forum jest fajne. Odpowiedz Link
2wioska Re: Już luty,witam .... 03.02.09, 17:17 Danusiu ,dzięki ,za powitanie ,miło mi . Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Już luty,witam .... 03.02.09, 17:55 Witaj Krysiu,czuj sie tu dobrze.Błocko sie znów robi,paskudnie... Odpowiedz Link
jagodajna Re: Już luty,witam .... 03.02.09, 18:05 Witam i ja w lutowym wątku, witaj Krysiu )) A u nas - 12, trzyma mróz, w nocy było - 18 , wnuki przyszły z lodowiska - mokre od wywrotek i spocone jak "szczury", u jednego kolano zbite, ale radocha niesamowita. Odpowiedz Link
2wioska Re: Już luty,witam .... 03.02.09, 18:10 pogoda u mnie nie bardzo , odwilż ,nawet spaceru dziś nie zaliczyłam. Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 03.02.09, 18:46 Witaj Krysiu.U mnie nadal biało i mrożno.Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 04.02.09, 10:17 Za oknem brzydko,odwilż.Nie lubię takiej pogody.Wam Wszystkim życzę słoneczka. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Już luty,witam .... 04.02.09, 11:49 Mały mrozek u nas, mały śnieżek pada, dosyć przyjemnie )) Odpowiedz Link
2wioska Re: Już luty,witam .... 04.02.09, 12:23 Pogoda brzydka ,odwilż ,byle do wiosny. Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 04.02.09, 12:30 Dzis mąż wraca ze swojego narciarskiego rajdu. Od jutra więc "codzienna codzienność" czyli wszystko jak zawsze, koniec laby. Ale dobrze, że juz będzie w domu. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Już luty,witam .... 04.02.09, 16:33 U mnie +5 i błoto.WIOSNO PRZYJDZ!!!!! Odpowiedz Link
dorka556 Re: Już luty,witam .... 04.02.09, 16:39 U mnie też +5, żeby tylko w maju nie było -5, albo jeszcze wyższy mróz. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Już luty,witam .... 05.02.09, 06:37 Witam wszystkich o poranku a szczególnie Jagodę, która już przed świtem buszuje po necie. Spojrzałam na termometr, nadal odwilż a na barometrze, tak niskie ciśnienie, że niedługo skali zabraknie. Kaaaawy!!! Odpowiedz Link
jagodajna Re: Już luty,witam .... 05.02.09, 11:53 Witam, kupiłam / bo robić się nie chce / pączki - proszę się częstować ....... Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Już luty,witam .... 05.02.09, 12:20 Czy u Was też mokro na dworze? Słonko co prawda przyświeca, ale pod nogami szara breja. Na dodatek odwilż odsłoniła to, co śnieg litościwie przykrywał. Ale pojeździłam rowerem, mimo tego że wzięło mnie ostre przeziębienie. Jestem wściekła, bo zawsze wydawało mi się,że jestem zahartowana. Aby do wiosny. Odpowiedz Link
2wioska Re: Już luty,witam .... 05.02.09, 16:43 witam ,u mnie buro i mokro , aby do wiosny. Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 05.02.09, 18:56 U mnie odwilż.Biegałam dzisiaj po sklepach.Kupiłam krótkie kozaczki ze skórki za 120 zł na grubej podeszwie.Mąż mnie skrytykował,a ja mu na to,a co myślałeś,że będę wiecznie młoda.Muszę mieć coś na płaskim obcasie, bo nogi bolą,jak długo chodzę w butach na obcasach.Poza tym ceny raczej nie zachęcaja do kupowania.Podobała mi sie bluzka,ale po przecenie 140 zł., to troche za duzo.A jak u Was z przecenami?Życzę spokojnego wieczoru. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Już luty,witam .... 05.02.09, 23:12 Teraz to juz DOBRANOC i kolorowych snow wam zyczę.Dzis było pięknie -oby tak jutro było. Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 06.02.09, 09:25 To poranek w zeszłym togodniu w Zakopanem. U nas dziś słoneczko Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Już luty,witam .... 06.02.09, 15:38 Moje panienki tez was witają.Iza skończyła 2 m-ce. Odpowiedz Link
2wioska Re: Już luty,witam .... 06.02.09, 18:41 Witam , pogoda dziś znośna ,zaliczyłam długi spacer,pozdrawiam, Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Już luty,witam .... 06.02.09, 18:52 będa do siebie bardzo podobne ,słodziutkie .Za oknem ponuro cały dzień ,miło popatrzeć w błękitne oczy.aga Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 06.02.09, 20:24 Fajne macie wnuczęta.Dede43,czy to bliźniaki?Wnuczki rosną,a Babcie wciąż młode .U mnie dzisiaj była wiosna, pięknie świeciło słońce i nie było wiatru.Życzę spokojnej nocy. Odpowiedz Link
dede43 Re: 52aniu.... 06.02.09, 20:32 Tak, moje wnuczęta to bliźniaki, urodzone 10 maja 2004. Czyli jeszcze troszkę a wkrocza w szósty roczek. Jestem z nich strasznie dumna, jakbym sama je urodzila. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Już luty,witam .... 07.02.09, 08:05 Witam, śniegu coraz mniej, duje halny. Wczoraj byłam w Dolinie Jaworzynki było pięknie, dużo słońca i niemal żadnych ludzi. Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 07.02.09, 09:56 Witam Was dziewczęta, a ze szczególna estymą Dorkę-wędrowniczkę. W gruncie rzeczy ci zazdroszczę. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Już luty,witam .... 07.02.09, 17:07 Mgła sie snuje cały dzień-momentami ginie...Roślinki niektore nieśmiało sie zielenią,bez ma pączki na gałązkach.Tak bym chciała zeby juz nie było mrozu ale ponoć koniec lutego ma być troszke mrozny. Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 07.02.09, 18:14 Jeszcze trwa zima i wszystko jest możliwe.U mnie dzisiaj było wietrznie i trochę zimniej niż wczoraj.Życzę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 08.02.09, 08:56 Dzień dobry tym co przy komputerze i innym też.Witajcie Odpowiedz Link
super222 Re: Już luty,witam .... 08.02.09, 09:52 Witam. Jestem przy komputerze i odpowiadam na powitanie. U mnie pogoda *na marzec*. Całą noc deszcz bębnił w okna, teraz też pada. Pochmurno, pewnie zimno. Nigdzie nie wychodzę w taka pogodę, unikam kontaktów z zagrypionymi. )) )) Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 08.02.09, 17:36 U mnie pada śnieg z deszczem.Mam nowy-stary komputer i internet chodzi tak wolno,że o mało zawału nie dostanę.Życze Wszystkim miłego wieczoru. Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 10.02.09, 10:09 Za oknem śnieg,ale jest +2.Przed chwilą Pan wydrukował mi rachunek za wodę i ścieki:od 24.11-10.02=221zł. .Jest nas dwoje i jeszcze na dodatek tydzień nas nie było.To chyba wszystko przez te "obiadki",bo wtedy woda leje sie strumieniami.Napiszcie ile płacicie za wodę.Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 10.02.09, 17:49 Prze 7 m-cy od początku czerwca do końca grudnia zużyłam z mężem 55m3 wody. Wartości nie określam, bo w cenie mam równiez podgrzewanie wody przez elektrociepłownie, więc nie wiem czy byłoby to porównywalne z wydatkami Ani. Zresztą ceny w różnych miastach są bardzo różne Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 10.02.09, 17:51 No i nawet sie nie przywitałam - dobry wieczór. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Już luty,witam .... 11.02.09, 09:04 Jak w filmie "Allo,allo" dzińdybry i nie będę powtarzać . Za oknem chlapa i zamiast wstać mocniej się tylko przytuliłam. Wszystko co dobre musi się kiedyś zacząć,dlatego zdecydowałam się wstać . Mąż już napalił w kominku , wczoraj na rękodziełach znalazłam już pierwsze pisanki i chyba dzisiaj będę sobie jaja robiła .aga Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 11.02.09, 12:21 No i się narobiło.Dede43,uświadomiłaś mi,że czas zacząć oszczędzać.Ja zużyłam przez 2 miesiące 29 m3.To aż niemożliwe.Faktem jest,że przy obiedzie woda leje się strumieniami,bo bez przerwy coś trzeba umyć,coś wypłukać itd.Naczynia też myję pod bieżącą wodą.Od dzisiaj zmieniam swoje przyzwyczajenia,ale czy to się da?Za oknem pada deszcz ze śniegiem i jest ponuro.Życzę słoneczka. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Już luty,witam .... 12.02.09, 09:05 a ja od rana mam dobry humor. Za oknem biało i - 2 jak się nie ociepli pobiegam na nartach.Wodę mogę oszczędzać bo mam mini-zmywarkę na całe zmywanie pobiera 12 l wody i w tym jest mycie w temp 60 , płukanie 2x zimną i raz gorącą 50 stopni. Gary niestety w misce płuczę tylko pod bieżącą.Wszędzie mam krany do naciśnięcia nawet łokciem .Leci wtedy mniej czystej wody do ścieku.aga Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 12.02.09, 11:49 Jagodajna,czy to Twój ogród?Widok piękny.U mnie też biało. Aga,podziwiam Cię za to bieganie na nartach.Musisz mieć niesamowitą kondycję.Co do zmywarki to chyba muszę sobie kupić,ale i tak trzeba wszystko najpierw dobrze wypłukać,czy tak?Życzę spokojnego dnia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Już luty,witam .... 12.02.09, 18:57 Kiedy sie ta zima skończy??? Za wodę tutaj nie płacę nic-mamy co prawda wodociagi,wodomierze ale mąz wykopał studnię, kupił hydrofor i mam swoją.I dobrze bo z tego wodociagu nigdy nie miałam dobrego cisnienia i gaz mi sie nie chciał zapalac. Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 12.02.09, 22:55 Dobry wieczór dziewczeta. Wywalili mnie wczoraj z programu osteoporozy. Jeszcze raz mi badali kosci i okazało sie, że nie jest źle. To osteopemia, nie osteoporoza. I dobrze, bo samopoczucie lepsze, gdy człowiek wie, że jest zdrowszy. Ale wszystkie wyniki zrobili mi za darmo i to jest mój zysk. Bez kolejek, bez proszenia o skierowania i bez płacenia. Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 13.02.09, 08:50 Dzień dobry wszyscy mili. Dziś "babciuje" od popołudnia do niedzieli i bardzo sie cieszę. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Już luty,witam .... 13.02.09, 08:54 na ulicach ślisko ,chodniki w śniegu , łatwo w dzisiejszych czasach być kobietą upadłą , a tu jeszcze propozycja baletów wieczorem .aga Odpowiedz Link
super222 Re: Już luty,witam .... 13.02.09, 09:22 Łomatko: - luty, bielusieńko, wciąż sypie - piątek - 13-ty dzień miesiąca - żadnych baletów Ale pozdrawiam optymistycznie. )) )) )) Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 13.02.09, 09:28 Iryska2604,Twój mąż miał dobry pomysł z tą studnią,ale czy macie dobrą wodę?A jak ze ściekami?Najwięcej płaci się za ścieki. Aga,a co Ty tak 13 i jeszcze w piątek będziesz balować.Uważaj na te upadki, bo na imprezie też można zostać kobietą upadłą .Za oknem śnieg i -2,5.Życzę Wszystkim szczęśliwej 13. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Już luty,witam .... 14.02.09, 18:47 Woda pyszna!Kanalizacje maja dopiero robić-a teraz to przyjezdza taki facet takim specjalnym samochodem i wywozi. Nikt sie dzis nie wita...A za oknem duje! Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Już luty,witam .... 14.02.09, 19:07 Aniu , pomimo 13 bylo fajnie jak mówi młodzież , dziś powtórka idziemy na bal .aga Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 14.02.09, 21:25 Aga,a coś się tak rozhulała?Oby nie było:"boli mnie noga w biedrze..." .U mnie dzisiaj, jak u Iryski wieje i pada.W piątek wieczorem odgarniałam śnieg,a dzisiaj rano mąż musiał ,bo były zaspy.Dzisiaj byłam w Filharmonii,śpiewała Ewelina Flinta i Artur Janda(piękny baryton).Życzę Wszystkim spokojnej nocy. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Już luty,witam .... 15.02.09, 10:29 A co Rodowicz śpiewa : Ech mała ,zaszalej .... więc szaleję jeszcze tylko jedne balety , podkoziołek i wieczorami literatura na dowolnie wybranym boku.aga Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 15.02.09, 13:07 Aga, jesteś niesamowita.Bale,bale,baliki....,a co to są te podkoziołki?Czy to coś związane z poznańskimi koziołkami?Ech mała, szalej,szalej...,życzę dobrej kondycji.U mnie znowu prószy.Życzę Wszystkim miłego wypoczynku. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Już luty,witam .... 15.02.09, 13:31 "Pyrą " to ja jestem od 11 lat, a na temat podkoziołka zajrzyj na gogle : śledzik zapusty ,PODKOZIOŁEK. Zabawa jest urocza.aga Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 15.02.09, 16:00 Witajcie w niedzielne popołudnie. "Nababciowałam" się 2 dni i terea spokojnie odpoczywam. Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 16.02.09, 10:37 Ja też odpoczywam, bo wnuczka poszła do przedszkola,a obiadek od wczoraj.Za oknem mrozik i wciąż prószy śnieg.Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 17.02.09, 06:20 Zapomniałam wczoraj zakręcić kaloryfer na nos i juz od piętej rano sie "tłukę" po domu - więc witajcie porannie. Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 17.02.09, 06:21 Oczywiście kaloryfer na noc nie na nos. I od piątej nie piętej Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 17.02.09, 10:43 Dede43,ja tam muszę mieć ciepełko.Przed spaniem zawsze dobrze wywietrzę sypialnię i śpimy przy otwartych drzwiach.U mnie prószy śnieżek.Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Już luty,witam .... 17.02.09, 22:04 Dziś śpię u dzieci.Zaliczyłam lekarza bo leki mi się kończyły, odchudziłam przy okazji portfel.No i zostałam na trochę u dziewczynek "pobabciować". Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 18.02.09, 07:27 Poranek śnieżny i mroźny. Dawno nie było takiej zimy we Wrocławiu. Dzień dobry. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Już luty,witam .... 18.02.09, 08:19 W Zakopanem też jest mroźno -11. Zapowiada się piękny dzień a ja bardzo tęsknię już za słońcem. Może wreszcie dzisiaj doczekam się. Idę odkopać się. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Już luty,witam .... 18.02.09, 09:28 Pozdrawiam w piękny zimowy poranek.... Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 18.02.09, 09:52 U mnie od rana pada śnieg.Tęsknię za słońcem.Życzę Wszystkim miłego dnia. Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 19.02.09, 11:35 Ale pączki.Idę zaraz do sklepu po takie same,bo nie chce mi się piec.Dzisiaj luz, nie ma co liczyć kalorii,ale nie wolno się przejeść .Za oknem biało i co najważniejsze,że nie pada śnieg.Życzę ciekawego smakowo czwartku. Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 20.02.09, 07:56 Witajcie dziewczęta. Wczoraj dzień byl taki piekny, słoneczny dzień - w sam raz na "tłusty czwartek". Dwa pączki zjadłam, trzeciego zeżarłam z łakomstwa. Dzis znowu pada. To juz nudne. Odpowiedz Link
anza58 Re: Już luty,witam .... 20.02.09, 13:56 Mnie to już ten śnieżek dał we znaki,może już być cieplej!!! Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 20.02.09, 22:49 Pada,pada i pada,a ja odśnieżam i końca nie widać.Życzę spokojnej nocy,a jutro słoneczka. Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 21.02.09, 07:08 Witajcie dziewczęta. Czy znowu wiekszość z Was musi isć odśnieżać? Pztrzę na te zwały sniegu i myślę, że mieszkanie w bloku tez ma swoje dobre strony. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Już luty,witam .... 21.02.09, 07:25 Dede, nie wiesz ile radości Cię omija. Ja np. bardzo lubię odśnieżać, oczywiście o ile pada w rozsądnych ilościach. U mnie wczoraj tylko lekko prószyło. -- byle do wiosny... Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 21.02.09, 07:47 Dorka, wiem ile radości mnie omija. Ileś lat życia mieszkałam w domku jednorodzinnym. I było to w czasach, gdy policja wlepiała mandaty nie tylko za nieodśnieżenie chodnika, ale równiez połowy ulicy. Niestety, naprzeciwko nas nie stał domek, więc obowiązkowe było odśnieżenie całej szerokości jezdni. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Już luty,witam .... 21.02.09, 10:50 Witam w ten piękny zimowy dzionek, mróz trzyma ale i słoneczko piękne...... Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Już luty,witam .... 21.02.09, 13:21 Odśnieżałam cały tydzień wokół altanki i przy garażu. Na szczęscie dzisiaj mogłam zatrudnić do tego zajęcia męża. Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 22.02.09, 01:05 Mróz,słońce i bielusieńko.Miłej niedzieli. Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 22.02.09, 13:37 Balowałam do 12.30 w nocy.Po powrocie nie chciało mi się spać.Po 2 godz.męczarni nastąpiło "zmęczenie materiału"i udało sie zasnąć.Rano niestety normalka, o godz 8.00 już na nogach.Dzisiaj mam dobrze,bo idę do córci na obiadek.Życze Wszystkim smacznego rosołu i miłego wypoczynku. Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 23.02.09, 09:13 Za oknem biało,ale już nie ma mrozu.Witam Wszystkich i życzę słoneczka. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Już luty,witam .... 23.02.09, 22:53 Co do południa stopniało to potem dosypało.Zaczynam nie lubic bieli... Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 24.02.09, 10:06 dzień dobry. Cos dzis forum kompletnie mi fiksuje. Nie potrafie ustabilizować niczego. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Już luty,witam .... 24.02.09, 10:10 Chyba jakieś przeciążenie czy cuś, bo u mnie też - witam jeszcze zimowo)) Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 24.02.09, 10:54 Jeszcze luty więc ma prawo być biało.Mnie brakuje słoneczka.Nie lubię takich ponurych dni.Mam kłopot bo popękały mi opuszki palców.Trochę trudno stukać w klawiaturę.Warzywa do obiadu obierałam w rekawiczce.Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 25.02.09, 09:33 Coraz nas mniej na powitanie. Czyżby wszystkie już przeszły do .. nieba? Odpowiedz Link
jagodajna Re: Już luty,witam .... 25.02.09, 09:58 Ło matko!!! Bo mnie się źle kojarzy....do nieba, nie daj Boże!! Pozdrawiam i życzę miłego dnia śledzikowego.. Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 25.02.09, 11:25 Śledzie już wymoczone,czekają żeby je przyprawić.Lubię takie z octem,cebulką i śmietaną, a do tego ziemniaki w mundurkach.Za oknem odwilż i wszędzie chlapa.Trzeba głowę posypać popiołem i post.Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Już luty,witam .... 25.02.09, 12:52 Witajcie, dziewczyny. coś Ty, Dede o tym niebie? myślę,że żadnej z nas nieśpieszno sprawić radość ZUS-owi i rządowi. Miłego dnia. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Już luty,witam ....aniu 52 25.02.09, 11:35 na opuszki palców kup w apteca ziele ostrożenia.Wymocz w tym palce i natrzyj kremem dla niemowląt Bambino.Do prac z chemią ubieraj rękawiczki. Podkoziołek był jak się patrzy, dziś tylko postnie.aga Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam ....jagoda 25.02.09, 15:24 "Niebo" o którym pisałam jest niedaleko, tuż obok, też w forach rówieśniczych. I pełno tam postów naszych koleżanek. (Forum "a gdyby tak nieba przybliżyć") Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Już luty,witam ....jagoda 25.02.09, 20:28 Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek.Też tam wpadam od czasu do czasu. Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam ....jagoda 26.02.09, 10:26 Nie wiem jak Wy to robicie,że macie czas na buszowanie po internecie.Ja zawsze piszę z doskoku,bo sprzątanie,bo pranie,bo prasowanie,bo gotowanie,bo wnusia...itd.Wieczorami gram w scrabble.Aga,dziękuję za podpowiedź.Kupię zioła i będę kurować moje paluszki.Za oknem pada deszcz ze śniegiem.Wczoraj wracałam z UTW pieszo.Nie mogłam dojść,bo na chodnikach grząski śnieg i czułam się tak jak bym ćwiczyła na stepie.Życzę sobie i Wam słoneczka. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Już luty,witam .... 26.02.09, 11:51 Witam i pozdrawiam - u nas deszczowo, śnieg ginie w oczach.. Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 26.02.09, 18:29 Witajcie. Dziś rozliczyłam i oddałam podatek Teraz czekam na 128zł zwrotu na net. Bedzie jak znalazł na wiosenne pantofelki. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Już luty,witam .... 26.02.09, 20:33 Tak mi sie ciagnie ten luty jak guma arabska... Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 27.02.09, 08:37 Dzień dobry. Coraz mniej z nas ma jak widze czas i wene. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Już luty,witam .... 27.02.09, 09:21 Czas mam z weną gorzej. Rzeczywiście robi się pustawo, i tu, i na 60-tkach. A może wszystkie idą do nieba? Odpowiedz Link
jagodajna Re: Już luty,witam .... 27.02.09, 10:23 Dzień dobry, już pakuję wnuka , odjeżdża do swego domciu z ferii u babci. Pogoda poprawiła się, przynajmniej nie pada i lekko słoneczko przedziera się zza chmur... Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 27.02.09, 10:44 Za oknem szaro-buro,pada śnieg z deszczem.Życzę wszystkim słoneczka. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Już luty,witam .... 27.02.09, 23:37 Dorka,no co ty....Zawsze do ciebie zajrzę,poza tym juz przywykłam ..Zaglądam czasem po sąsiedzku co prawda ale tyle tu przeszłam - trolle mnie nawet nie wygryzły! Odpowiedz Link
dede43 Re: Już luty,witam .... 28.02.09, 08:12 Dziń dobry. Juz jutro "wskakujemy" w pierwszy m-c wiosny. Czekam na nia z utęsknieniem!! Odpowiedz Link
jagodajna Re: Już luty,witam .... 28.02.09, 11:36 Witam, coś nie widać tej wiosny, przynajmniej u nas, zimno i wiatrzysko okropniste, ale optymistycznie życzę miłej soboty.. Odpowiedz Link
52ania Re: Już luty,witam .... 28.02.09, 17:57 Wiosny jeszcze nie widać,ale dzień już jest dłuższy.Życzę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Już luty,witam .... 28.02.09, 22:22 A u nas dzisiaj pachniało wiosną!I słońce wreszcie swieciło. Odpowiedz Link
jagoda491 Dzsiaj ostatni dzień lutego, 28.02.09, 06:09 tylko patrzeć jak wszystko się zazieleni. Pozdrawiam z Dolnego Śląska. Odpowiedz Link