Dodaj do ulubionych

Jak zdechnąć wątek

14.10.10, 14:48
w którym, w jednym z dwu postów mającymi inicjować rozmowę jest cytat z "Naszego Dziennika:

Ktoś powie - Palikot umiejętnie wykorzystał nastroje wytworzone na skutek różnorakich konfliktów na linii Kościół - państwo i postanowił zagospodarować antyklerykalny elektorat dla celów partyjnych. Jednakże musimy pamiętać, że w jego ruch włączyły się takie postaci jak Magdalena Środa, Kazimierz Kutz i inni. "Gazeta Wyborcza" robi tej akcji ogromną reklamę. Można się zastanawiać, do jakiego stopnia Janusz Palikot wykorzystuje antyklerykalne nastroje pojawiające się w lewicowym elektoracie, chcąc przejąć wyborców SLD, a do jakiego stopnia jest po prostu wykorzystywany przez krajowe i zachodnie ośrodki antykościelne do walki z religią w Polsce. Nie jest tajemnicą, że Palikot posiada różnorakie powiązania międzynarodowe, m.in. jest członkiem potężnej Komisji Trójstronnej, która nie ukrywa, że dąży do ustanowienia rządu światowego. Nie ulega też wątpliwości, że dla środowisk antychrześcijańskich poseł z Lublina jest o wiele sprawniejszym narzędziem niż zmurszały, obciążony komunistyczną przeszłością SLD.
Wcześniej to Grzegorz Napieralski precyzyjnie odczytał oczekiwania zachodnich rewolucjonistów spod znaku nowej lewicy. On pierwszy chciał się wzorować na hiszpańskim Zapatero. Współczesna lewica hiszpańska należy do najbardziej agresywnych i najbardziej antykościelnych spośród wielu ugrupowań zachodniej Europy. Ponadto Zapatero działa i odnosi "sukcesy" w kraju katolickim. Nieprzypadkowo zatem Napieralski szukał inspiracji w Hiszpanii, chcąc niejako oczarować międzynarodowe kręgi lewicy europejskiej. Być może w niedługim czasie będziemy świadkami jakiegoś makabrycznego wyścigu między Palikotem a Napieralskim, wyścigu w zwalczaniu wpływów chrześcijaństwa na życie społeczne w Polsce.

forum.gazeta.pl/forum/w,721,117549198,117549198,Polski_kosciol_zaczyna_przegrywac_dlaczego_.html
można zdechnąć taki wątek uznając, że nie nadaje się na forum Kraj, gdzie mówi się o polityce,
bo jest to ewidentnie temat na forum Religia.
a wg mnie, nadaje się na oba fora.
i skoro tak, to dobrze było zostawić go tam, gdzie umieściłam.

/rozmowa zeszła na temat jak najbardziej polityczny.
i proszę nie przekonywać, że rozmówcom tak szaleńczo na rozmowie
będzie zależało, iż poszukają znikniętego wątku i pójdą dyskutować na Religię,
gdzie, jak ja, nie bywają./
Obserwuj wątek
    • mateuszwierzbicki Re: Jak zdechnąć wątek 14.10.10, 18:08
      wątek zdechnąc jak na przykład moja nie pisac w trudna język.
      • olga_w_ogrodzie Re: Jak zdechnąć wątek 14.10.10, 22:20
        przeczytasz Pan "Paragraf 22", to się dowiesz skąd inspiracja.
        • mateuszwierzbicki Re: Jak zdechnąć wątek 14.10.10, 22:37
          czytac kiedyś :)
          • Gość: Wintergreen Re: czytac kiedyś IP: *.icpnet.pl 14.12.10, 20:49
            A nie widać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka