Dodaj do ulubionych

Prośba do administracji

08.03.11, 10:02
o zamknięcie następujących forów prywatnych:

forum.gazeta.pl/forum/f,10359,Psychiatria_i_Psychoterapia.html
forum.gazeta.pl/forum/f,23112,nerwica_natrectw_.html
forum.gazeta.pl/forum/f,42737,NERWICA.html
forum.gazeta.pl/forum/f,16243,Mam_depresje.html
forum.gazeta.pl/forum/f,48494,_Spoleczna_grupa_wsparcia_.html
Są to fora martwe, na których pojawia się co kilka tygodni (albo rzadziej) jeden post. Służą głównie jako tablice ogłoszeń dla różnych gabinetów psychoterapeutycznych (co mniejsza) oraz dla handlarzy lekami psychotropowymi. I ten ostatni fakt motywuje mnie do wystosowania mojej prośby.

Fora te, założone dawno temu, zupełnie pozbawione są opiekunów. Ich założyciele zniknęli z horyzontu lub zapomnieli o swojej roli, a nikt z administracji nie zadaje sobie trudu skanowania owych forów i usuwania ogłoszeń o kupnie lub sprzedaży psychotropów. Moje zgłoszenia na forum@agora.pl czasem wywołują reakcję, ale nie zawsze. Np. pomimo mojego wczorajszego zgłoszenia nadal wiszą takie posty na dwóch forach.

(forum.gazeta.pl/forum/w,16243,122943633,122943633,Kupie_setaloft_50_mg_w_rozsadnej_cenie_.html

forum.gazeta.pl/forum/w,96274,122943871,122943871,Kupie_setaloft_50_mg_w_rozsadnej_cenie_.html)

Ze względu na poważne potencjalne niebezpieczeństwo, jakim są takie ogłoszenia, bardzo proszę o zajęcie się tym problemem.
Obserwuj wątek
    • siwa Re: Prośba do administracji 08.03.11, 14:07
      Nie ma podstaw do zamykania.
      Handel lekami po prostu tniemy. Szkoda zawartości tych forów.
      • elzbieta007 Re: Prośba do administracji 08.03.11, 22:10
        Dzięki za odpowiedź i reakcję.
      • elzbieta007 No niestety, Siwa. 20.03.11, 09:38
        >Handel lekami po prostu tniemy.
        Kto i kiedy?

Ten wątek:

forum.gazeta.pl/forum/w,23112,123261820,123261820,mianseryna.html
        został założony 15 marca i pies z kulawą nogą się nim nie interesuje, choć jego treść jawnie narusza prawo. 18 marca przesłałam na forum@gazeta.pl prośbę o skasowanie go. Dziś mamy 20, wątek wisi od 5 dni i NIC!

Z moich wielomiesięcznych obserwacji wynika, że wymienionych w moim poście forów
        nie skanuje NIKT z moderatorów. O ile nie zgłoszę jakiegoś postu do skasowania, będzie wisiał ad mortem defecatam.

A druga sprawa:
        >Szkoda zawartości tych forów.

Siwa, czy możesz mi wskazać jakiś post na forum:

forum.gazeta.pl/forum/f,16243,Mam_depresje.html
        wart przeczytania? Na forum tym jest 7 postów w 5 wątkach. Kiedyś było więcej, ale
        administracja (na moją prośbę) je wykasowała, bo w znakomitej większości zawierały spam i
        ogłoszenia o sprzedaży/kupnie leków psychotropowych.

Albo na forum:

forum.gazeta.pl/forum/f,42737,NERWICA.html?
        Są tam głównie darmowe reklamy różnych gabinetów terapeutycznych i pseudo-terapeutycznych, niesprawdzonych, bez rekomendacji, może nawet hochsztaplerów.

Jeśli portalu nie stać na kontrolowanie (z obojętnych względów) forów porzuconych przez ich założycieli i egzekwowanie na nich prawa prawa i netykiety, to usuńcie je, albo przynajmniej zamknijcie tak, by nie pojawiały się nowe posty.

Sprawa nie jest błaha. Znam osoby, które leki, zakupione na forach gazety, wykorzystały do próby samobójczej. Te fora odwiedzają osoby zaburzone psychicznie. Jestem zniesmaczona faktem, iż moderacja tak sprawnie działa, wycinając posty, w których pojawia się jakieś nieparlamentarne słowo, a tak opieszale, gdy chodzi o posty, których skutki mogą być o wiele poważniejsze, niż tylko obrzucanie się (najczęściej wzajemne) błotem.

>Nie ma podstaw do zamykania.
        Są podstawy. W Regulaminie forum jest wyraźnie napisane, że administracja zamyka forum prywatne, "# Gdy posty na forum łamią Regulamin lub prawo, a moderator nie usuwa ich na bieżąco;".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka