Dodaj do ulubionych

watek betty-bt - do maas lub tebe

24.05.04, 02:13
prosze o ustosunkowanie sie do bzdur napisanych przez betty-bt (coolle)

czy adminka spoleczna powinna zakladac takie glupie prowokacyjne watki i
podwazac zaufanie ludzi do bezpieczenstwa ich kont pocztowych?

moze nalezaloby usunac jej watek i zmienic moderatora na psychologii -
wystarczy juz tutaj tych skompromitowanych niezrownowazonych AS-ow
Obserwuj wątek
    • niech Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 02:28
      To ona jest aesem? Ciekawe. Czy naprawde trzeba byc chorym umyslowo zeby zostac
      aesem? Czy nalezy wyslac jakies zaswiadczenia? Czy maasowa porownuje je ze
      swoimi?
      PS. Strasznie m przykro. Nie mam takich i nie moge wam pomoc w trudnym dziele
      uczynienia z tego forum narzedzia resocjalizacji swirow.
    • aniela Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 09:26
      podziwiam rzadka umiejetnosc rozrozniannia bzdury od niebzdury. czy poza tym,
      ze watek jest autorstwa Betty i dotyczy uzytkownika (a nie na odwrot, tj. watek
      autorstwa uzytkownika i dotyczy aesa, podgladajacego ip a nastepnie czyniacego
      z tego uzytek- co jest zawsze swietnym powodem do ataku histerii w tlumie
      innych histerykow) są jakies inne kryteria na ktorych opierasz swoje pewne sądy?
      • basia Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 09:50
        betty histeryczka?

Ps.Na miejscu betty wybrałabym sobie innego adwokata.
        Obrona w stylu: samiście histerycy, nie czepiajacie się betty histeryczki?
        Piszecie bzdury, nie czepiajcie się betty piszącej bzdury?

• aniela Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 10:06
          z wlasciwą sobie omylnością zabralas sie do interpretacji tekstu, ktorego nie
          rozumiesz. nie powinnas teraz przypadkiem przyczajac sie na forach, na ktorych
          nie pisujesz i sledzic potkniecia adminow spolcznych zeby z miną triumfatora
          obwiescic swiatu ze owszem jest, jest dziura w calym?

ps. na swoim bedac miejscu wybieram sobie innego interlokutora, ciagnij sie
          zatem za kim innym.
          • basia Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 10:20
            staczasz się droga Anielu.
    • fdj Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 10:18
      wuzetka1 napisała:

> czy adminka spoleczna powinna zakladac takie glupie prowokacyjne watki i
      > podwazac zaufanie ludzi do bezpieczenstwa ich kont pocztowych?

Kurczę, a mi się wydawało, że "bezpieczeństwo kont pocztowych" gazety.pl
      zostało już wielokrotnie podważone i opisywane takze na tym forum...

Ale nieeeeeeeeeeee - teraz wyprowadzono mnie z "błędu". To Betty "podważa"
      • aniela Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 10:24
        slusznie. wchodzi wiec w kompetencje grupy zwyczajowo podważającej jakość uslug
        na portalu.
        • fdj Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 10:25
          Może Betty to sam Postmaster ;-) ?
          • aniela Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 10:31
            yyy byle nie Adam! (tyle uczucia poszloby na marne)
            • fdj Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 10:44
              Marne szanse. Adam przecież nie podważa.
              • aniela Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 10:49
                fakt. wlasciwie co robi Adam? ktos wie?
                • fdj Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 10:51
                  Jest.
                  (P.S. Wielbiony ;-D)
    • pokraczny_kotek Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 11:07
      trzeba się było nie afiszować (czyt. skakać jak małe dziewczynki i
      podśpiewywać: mam sekret, mam sekret, mam sekret).
      uzgodnijcie lepiej zeznania: najpierw do absurdu rozdmuchujecie podejrzenie że
      moderatorzy społeczni rozprowadzają dane na wasz temat - vide chociażby
      niepokój o to, że ktoś mógłby wywlec wasze problemy z forum depresja - a teraz
      nie podoba się wam interwencja w sprawie osoby, która robi to samo z waszą
      aprobatą i przy poklasku? co więcej, przechwala się tym publicznie (może chcesz
      jakieś linki?).

mam coraz większe podejrzenia że wcale nie chodzi o szlachetną walkę
      z "psychopatami" ale o wasze prywatne sprawki, sympatie i antypatie.

możesz potwierdzić, że nie brałaś udziału w tym żałosnym wyciąganiu prywatnych
      spraw innych forumowiczów? jeśli nie, to lepiej nic nie mów.

aha, a w kwestii wymyślania nowych nicków, mam dla ciebie coś odpowiedniego:
      wielka_wsypa
      ;-)
      • basia Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 11:41
        "wasze poblemy" ? perfidnie ...Nie szyj tak grubymi nićmi.

Ps. dla ciebie moja propozycja na login:pajęczyca.
        • pokraczny_kotek Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 11:49
          basia napisała:

> "wasze poblemy" ? perfidnie ...Nie szyj tak grubymi nićmi.

szczerze mówiąc po raz kolejny nie rozumiem o co ci chodzi. piszesz wyjątkowo
          nieprzejrzyście i w sposób zagmatwany.
          fakt, moim zaniedbaniem z tej strony jest brak chęci rozszyfrowywania.

> Ps. dla ciebie moja propozycja na login:pajęczyca.

jedno pytanko: masz pojęcie dlaczego akurat poruszyłam sprawę loginu, czy po
          prostu na oślep bronisz bo wydaje ci się że dobrze robisz?
          oj basia, dzwonią w którymś kościele, więc tam biergniesz, ale zawsze spóźniona
          docierasz na miejsce. :)
          • basia Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 12:14
            trudno.

Ps. co do loginu, to nie traktuj go jako "kościelnego" .Ten mój nie ma nic z
            tamtym wątkiem wspólnego.
            Pajęczyca - to zwykłe skojarzenie (moje), osoby zakładającej wątki, blogi w celu
            prowokacyjnym. Próby zarzucenia "sieci", "przynęty"? poszukaj w swojej twórczości.
      • wuzetka1 Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 15:25
        soczewico droga swoim postem tylko potwierdzilas, ze silicie sie wraz z betty
        na jakies nieudolne prowokacje (swoja droga myslalam ze ona jest ciut
        madrzejsza od ciebie ale widze ze nie bardzo) - a prowokacje wymagaja odrobiny
        inteligencji - inaczej sa po prostu zalosne i latwe do rozszyfrowania :P

i nie mow do mnie prosze w liczbie mnogiej - ja nie mam rozdwojenia jazni
        jeszcze :P

• miriammiriam Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 15:48
        pokraczny_kotek napisała:

> trzeba się było nie afiszować (czyt. skakać jak małe dziewczynki i
        > podśpiewywać: mam sekret, mam sekret, mam sekret).
        > uzgodnijcie lepiej zeznania: najpierw do absurdu rozdmuchujecie podejrzenie
        że
        > moderatorzy społeczni rozprowadzają dane na wasz temat - vide chociażby
        > niepokój o to, że ktoś mógłby wywlec wasze problemy z forum depresja - a
        teraz
        > nie podoba się wam interwencja w sprawie osoby, która robi to samo z waszą
        > aprobatą i przy poklasku? co więcej, przechwala się tym publicznie (może
        chcesz
        >
        > jakieś linki?).

----jak najbardziej

> mam coraz większe podejrzenia że wcale nie chodzi o szlachetną walkę
        > z "psychopatami" ale o wasze prywatne sprawki, sympatie i antypatie.
        >
        > możesz potwierdzić, że nie brałaś udziału w tym żałosnym wyciąganiu
        prywatnych
        > spraw innych forumowiczów? jeśli nie, to lepiej nic nie mów.
        >
        > aha, a w kwestii wymyślania nowych nicków, mam dla ciebie coś odpowiedniego:
        > wielka_wsypa
        > ;-)

------zafiksowalas sie na spostrzeganiu wszystkiego w kategoriach my - oni
    • reniatoja Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 11:18
      Ja rowniez prosze administratorow o ustosunkowanie sie do watku Betty. Jest to
      chyba wystarczajaco powazna sprawa, by oczekiwac glosu profesjonalisty, prawda?
      W ogole do jakiego stopnia mozna ufac w bezpieczenstwo konta? Czy ktos moze
      wlamac sie na moje konto? Pisac w moim imieniu? Czytac moja poczte? Zmieniac mi
      ustawienia? O tym, ze zdarzaja sie takie rzeczy przypadkiem - ktos nie chcial a
      zalogowal sie jako Anita_27 czy cos takiego - wiem, ze sie zdarza. Ale czy ktos
      moze celowo zalogowac sie jako reniatoja nie znajac mojego hasla? Albo poznac
      je jakos bez mojej zgody? O co chodzi w koncu? bardzo prosze komentarz Maas i
      Tebe.
    • reniatoja Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 11:26
      Dodatkowo apeluje do adminow o zabranie glosu w tym watku, gdyz uwazam, ze
      jesli macie czas na odpowiadanie na watki o dupie Maryni (typu "dobry masz
      weekend maas", czy tez "kilkanascie osob smieci na forum", albo "ponawiam
      pytanie" - to powinniscie znalezc rowniez czas na udzielenie odpowiedzi w
      konkretnych sprawach, takich jak ta wlasnie, a nie udawac, ze nie widzicie
      tematu. To nie jest pierwszy raz, ze wlasnie tak zachowujecie sie wobec watkow
      poruszajacych istotne (jak na internetowe forum) tematy i autorow tych watkow
      oczywiscie tez.
      • maas Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 11:30
        Reniu, przypadek, o ktorym pisze Betty dotyczy forum prywatnego (ukrytego).
        Wchodzi na nie osoba niepozadana, ktora jak sama sie chwalila odgadla czyjes
        haslo. Nastepnie publikuje uzyskane informacje na forach publicznych, a my je
        kasujemy.
        Odgadniecie hasla, jesli ktos ma proste albo prosta podpowiedz jest jak
        najbardziej mozliwe. Dlatego wazne jest jest czeste zmienianie hasel i
        podpowiedzi. Niestety nadal sa osoby, u ktorych podpowiedz jest np. taka sama
        jak haslo :-(
        • basia Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 11:34
          maas napisała:

> Odgadniecie hasla, jesli ktos ma proste albo prosta podpowiedz jest jak
          > najbardziej mozliwe. Dlatego wazne jest jest czeste zmienianie hasel i
          > podpowiedzi. Niestety nadal sa osoby, u ktorych podpowiedz jest np. taka sama
          > jak haslo :-(

przepraszam bardzo, ale od pewnego czasu nie ma opcji "podpowiedź" . To znaczy,
          ja nie mam tylko?
          • maas Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 11:38
            Nie wiadomo, kiedy nastapilo odgadniecie.
            • basia Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 11:49
              Maas :)

mass napisała:
              "Dlatego wazne jest jest czeste zmienianie hasel i
              podpowiedzi. Niestety nadal sa osoby, u ktorych podpowiedz jest np. taka sama
              jak haslo :-("

jak mam zmienić podpowiedź skoro nie ma takiej opcji? nawet raz nie mogę, a co
              dopiero często...;)
              i jak nadal mogę mieć podpowiedź skoro jej nie ma :)
              • maas Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 12:00
                Potraktujmy to jako zalecenie ogolne :-) Sa konta, gdzie podpiowedzi sa.
                • messja Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 17:39
                  maas napisała:

> Potraktujmy to jako zalecenie ogolne :-) Sa konta, gdzie podpiowedzi sa.

jak to mozliwe??? ja nie mam podpowiedzi ( a kiedys mialam) sadzac z tego co
                  mowili przedmowcy, oni tez nie maja, bo nie ma juz takiej opcji. kto zatem
                  wciaz ma podpowiedzi i dlaczego zasady logowania sa rozne dla roznych loginow?
                  jaki to ma sens i uzasadnienie?

cala ta sprawa wydaj mi sie coraz bardziej dziwna i absurdalna.
                  • diab.lica Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 19:40
                    > jak to mozliwe??? ja nie mam podpowiedzi ( a kiedys mialam) sadzac z tego co
                    > mowili przedmowcy, oni tez nie maja, bo nie ma juz takiej opcji.

ja tez nie ma podpowiedzi :(

> kto zatem
                    > wciaz ma podpowiedzi i dlaczego zasady logowania sa rozne dla roznych
                    loginow?
                    > jaki to ma sens i uzasadnienie?

moze AS-i maja podpowiedzi bo ulatwia im to usuwanie spamu :)))))))
                    • wsciekly_piesek jak wiadomo mam cala maase kont 24.05.04, 19:50
                      a w zadnym podpowiedzi :-O

loginy z mojej rodziny czuja sie zawiedzione :-(
                      zwlaszcza ze haslo mamy jedno, wiec jak ktorys zapomni ne bedziemy mogli
                      spamowac

• maas Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 25.05.04, 23:48
                    Chodzi po prostu o to, ze na innych portalach sa podpowiedzi.
                    Ostrzezenia dotyczace ustawiania trudnych hasel i podpowiedzi, regularnego ich
                    zmieniania, nie dzielenia sie haslami maja po prostu charakter uniwersalny.
                    Nie ma tu tajnej kasty loginow majacych podpowiedzi :-)
                    • wsciekly_piesek Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 26.05.04, 11:47
                      maas napisała:

> Chodzi po prostu o to, ze na innych portalach sa podpowiedzi.
                      > Ostrzezenia dotyczace ustawiania trudnych hasel i podpowiedzi, regularnego ich
                      > zmieniania, nie dzielenia sie haslami maja po prostu charakter uniwersalny.
                      > Nie ma tu tajnej kasty loginow majacych podpowiedzi :-)

czy to sa rezutaty sledztwa wszczetego 23 maja 2004 roku o godz. 14;)))

reasumujac: wlamania mialy miejsce na innych portalach, bo na tym to jest
                      niemozliwe z uwagi na brak podpowiedzi do hasel, ktore sa tak zaszyfrowane ze
                      nawet administracja nie ma do nich wgladu
                      3 dni zajelo administracji ustalenie tych faktow
                      moje gratulacje

• maas Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 26.05.04, 12:27
                        Biorac pod uwage, ze na Twoim wlasnym forum namawia sie innych do wynoszenia
                        informacji (dokladnie przypadek opisany przez betty-bt) z innych forow i
                        dopytuje o wlamania na konta, na twoim miejscu naprawde wstrzymalabym sie od
                        komentarzy.

Wstepne ostrzezenie: na FoF i innych forach tematycznych prosze o pisanie na
                        temat - czytaj: bez wycieczek osobistych, podszywania sie, trollowania itp.
                        Pojecia te najlepiej rozumiec szeroko, a nie bedzie niespodzianek. Ostatnim
                        razem metoda zastosowana wobec Lubiczow sprawdzila sie znakomicie.

Basiu, Jurku i inni dyskutujacy merytorycznie - mozemy sie nie zgadzac z Waszymi
                        argumentami, ale czytamy je i bierzemy pod uwage, m.in. dzieki nim pewne zmiany
                        sa rozwazane. Natomiast wypowiadanie sie w towarzystwie i przy wsparciu osob
                        przez caly czas lamiacych netykiete i regulamin forum nie dodaje tym argumentom
                        sily przebicia. Trollom nie chodzi o instytucje spolecznych czy naprawianie
                        forum, tylko o dowalanie prywatnym wrogom.
                        • basia Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 26.05.04, 12:31
                          No wiesz!!! tak przy dniu matki klapsy rozdawać?! mogłaś poczekać na dzień dziecka!
                        • jureek Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 26.05.04, 13:58
                          Odpowiem cytatem, może trochę niedokładnym, bo cytuję z pamięci:
                          "Przyjaciół nikt nie będzie mi wybierał, wrogów też poszukam sobie sam".
                          Jura

• basia Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 26.05.04, 14:24
                            aaa.. a ja miałam dodać, że mój trollkiller jest nastawiony na inną skalę niż
                            maasowy ;)
                            • wsciekly_piesek Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 26.05.04, 14:44
                              basia napisała:

> aaa.. a ja miałam dodać, że mój trollkiller jest nastawiony na inną skalę niż
                              > maasowy ;)

bodz powazna bo trafisz na OL, albo zbanuja cie tak jak moje loginy

maas odpowiedz masz na owym ukrytym forum, jesli sie zastanowisz dojdziesz do
                              tych samych wnioskow, o ile mi wiadomo ta osoba nie ma juz tam wstepu, napisala
                              juz wystarczajco duzo
                              • maas Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 26.05.04, 14:45
                                Tak w ramach podpowiedzi - zupelnie sie mylisz co do tego, kim byl agent.
                                • wsciekly_piesek Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 26.05.04, 15:34
                                  maas napisała:

> Tak w ramach podpowiedzi - zupelnie sie mylisz co do tego, kim byl agent.

zatem opcja nr 2

• maas Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 26.05.04, 15:50
                                    Bynajmniej. Sa jeszcze kolezanki.
                        • wsciekly_piesek oj maas, jak zwykle kula w plot 26.05.04, 14:21
                          maas napisała:

> Biorac pod uwage, ze na Twoim wlasnym forum
                          ----pudlo: nie mam forum :-P

>namawia sie innych do wynoszenia
                          > informacji (dokladnie przypadek opisany przez betty-bt)
                          -----nie bywam na tych samych forach, co betty, widocznie betty bywa na tych
                          samych forach co moje loginy, a one nic o tym nie wiedza :-? zapytam jeszcze
                          inne loginy, moze ktorys z nich spotkal betty (pseudonim artystyczny coolle)
                          ale nie sadze, musiala byc w przebraniu :-P
                          a poza tym jakie info kto i kiedy wyniosl z jakiego forum oraz co moje loginy
                          maja z tym wspolnego?

>z innych forow i
                          -----.....jak rowniez jakie info kto i kiedy wyniosl z innych forow oraz co
                          moje loginy maja z tym wspolnego?
                          > dopytuje o wlamania na konta

------wow to juz nie mozna pytac o wlamania na konta, nie ma tego w
                          regulaminie:P
                          jak juz tak sie rozpisalas moglabys tez odpowiedzec jak brzmiala odpowiedz na
                          to dopytywanie sie, otoz brzmiala ona: "bluuuuufffffff"

z resza tego belkotu nie chce mi sie dyskutowac, jak juz ktos kiedys napisal na
                          FK; "rzygac sie chce od tych pogrozek"
                          mam dla ciebie dobra rade: kiedy juz wytykasz loginom przewinienia, to
                          konkretnie prosze: przyklady, cytaty, linki. postow moich loginow jakos nie
                          kasuja, ani nie przenosza na OL
                          KONKRETNIE prosze albo WCALE, smieszne sa te twoje manipulacje ROTFL
                          ________________________________________________________________________
                          , na twoim miejscu naprawde wstrzymalabym sie od
                          > komentarzy.
                          >
                          > Wstepne ostrzezenie: na FoF i innych forach tematycznych prosze o pisanie na
                          > temat - czytaj: bez wycieczek osobistych, podszywania sie, trollowania itp.
                          > Pojecia te najlepiej rozumiec szeroko, a nie bedzie niespodzianek. Ostatnim
                          > razem metoda zastosowana wobec Lubiczow sprawdzila sie znakomicie.
                          >
                          > Basiu, Jurku i inni dyskutujacy merytorycznie - mozemy sie nie zgadzac z
                          Waszym
                          > i
                          > argumentami, ale czytamy je i bierzemy pod uwage, m.in. dzieki nim pewne
                          zmiany
                          > sa rozwazane. Natomiast wypowiadanie sie w towarzystwie i przy wsparciu osob
                          > przez caly czas lamiacych netykiete i regulamin forum nie dodaje tym
                          argumentom
                          > sily przebicia. Trollom nie chodzi o instytucje spolecznych czy naprawianie
                          > forum, tylko o dowalanie prywatnym wrogom.
                          _________________________________________________________
                          juz ci kiedys radzilam: zaloz ban na IP bedziesz miala spokoj na jakis czas
                          co z tego, ze i tak moge polaczyc sie przez modem zeby wyslac posta, tak wlanie
                          robia niektore loginy z "czysta forumowa historia". moje loginy sa na to zby
                          sakpe, beda czytac i pisac na ryb@agora.pl oczywiscie na temat balaganu z
                          adminami spolecznymi i adminki maas, ktora aktywnie wspiera naganne dzialania
                          niektorych aesow, wsrod ktorych byli m.in. hackerzy, jednostki grozace
                          forumowiczom namierzaniem i wyciagnieciem konsekwencji wobec osoby, nie wobec
                          loginu, czy IP (sic!). pozwole sobie rowniez zauwazyc, ze czesc skasowanych
                          matrialow zostalo wczesniej skopiowanych. zwaz ze nie wiesz kogo masz po
                          drugiej stronie serwera i w cale nie jest powiedziane, ze twoje slowo jako
                          pracownika agory bedzie wiecej warte niz imennie podpisana skrga waszego
                          klienta, czytelnika, moze nie tylko..? no dalej zakladaj tego bana, jesli
                          jestes czysta jak łza nie powinnas miec oporow.

P.S. forum ukryte na ktore bezpodstawnie tutaj plujesz publicznie nie jest
                          poswiecone wlce z prywatnymi wrogami, tylko dyskusji o niewydarzonych adminach
                          spolecznych oraz szeroko rozumianemu bezpieczenstwo w sieci, z czego swietnie
                          zdajesz sobie sprawe, jesli nie to zapraszam do lektury WSZYSTKICH postow oraz
                          stron, do ktorych prowadza linki a ze spoleczni pisza tez jako prywatne loginy,
                          no coz.... widac nie jest to dobry pomysl.

nie pozdrawiam

no zakladaj tego bana juz!
                          • maas Re: oj maas, jak zwykle kula w plot 26.05.04, 14:44
                            Jesli chcecie krytykowac spolecznych - piszcie sobie smialo. Najlepiej pod
                            jednym loginem dla wiekszej jasnosci. Zauwazcie, ze np. Jurkowi czy Basi takich
                            ostrzezen nie wysylamy.

Forum (istotnie, nalezy do drugiego trolla - pardon) - radze je uwazniej
                            przeczytac, zanim zaczniesz twierdzic, ze czegos tam nie ma, bo mijasz sie z
                            prawda. Prosba do agenta o wynoszenie info stoi jak byk, i to pochodzaca od
                            osoby, ktora juz zostala ostrzegawczo zablokowana.
                            • basia Re: oj maas, jak zwykle kula w plot 26.05.04, 15:10
                              maas napisała:

> Jesli chcecie krytykowac spolecznych - piszcie sobie smialo. Najlepiej pod
                              > jednym loginem dla wiekszej jasnosci. Zauwazcie, ze np. Jurkowi czy Basi takich
                              >
                              > ostrzezen nie wysylamy.

O!O! powtórzę się. Czy brak ostrzeżeń wynikało z wygaszenia mojego loginu (jakiś
                              czas temu) przynajmniej tak sugerowała Eela(wygaszenie u Ciebie)

• maas Re: oj maas, jak zwykle kula w plot 26.05.04, 15:12
                                Ja tam nic nie wiem o takim wygaszeniu. Nikogo nie mam wygaszonego i nie mialam.
                                Ale moze Ty lub Eela macie lepsze informacje...
                                • basia Re: oj maas, jak zwykle kula w plot 26.05.04, 15:18
                                  no to na tym poprzestańmy, bo musiałabym się zapytać, czy Eela ma dostęp do
                                  opcji "moje forum" twojego konta.
                                  • eela Re: oj maas, jak zwykle kula w plot 26.05.04, 15:55
                                    Jak musisz to pytaj. Nie krępuj sie. ;-)

ps. Czy tobie komputer losuje słowa do postów?
                              • eela Re: oj maas, jak zwykle kula w plot 26.05.04, 15:50
                                basia napisała:

> czas temu) przynajmniej tak sugerowała Eela(wygaszenie u Ciebie)

Co ja sugerowałam? Może jaśniej i jakis link do tych sugestii? Pewnie jak
                                zwykle nie zrozumiałas postu.
                                • basia Eelu 26.05.04, 21:24
                                  jedną chwileczkę, zaraz poszukam.

Ps. mam nadzieję, że nie czekasz na mnie od popołudnia.
                                  Ps2. ostrożnie obchodź się ze złośliwościami, bo się zmęczysz a i tak nie trafiasz.
                                  • basia Eelu , proszę 26.05.04, 21:33
                                    oto link.
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11198866&a=11238262
                                    Przeczytaj go naturalnie razem z moim postem:
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11198866&a=11237837
                                    na niego przecież odpowiadałaś.
                                    • eela Re: Eelu , proszę 26.05.04, 22:35
                                      Wszystko OK, dobrze pisałam, nie tylko nie zrozumiałas mojego postu, ale nawet
                                      nie rozumiesz i swojego własnego. Gdzie ja tu sugerowałam, że Maas wygasiła
                                      twój login?
                                      • basia Re: Eelu , proszę 26.05.04, 22:42
                                        Prosiłam o wygaszenie mojego loginu ciebie i betty, ty mi na to moim postem
                                        adresowanym do Maas odpisałaś.
                                        Jeżeli nie zrozumiałam, to wyjaśnij, proszę.
                                        • eela Re: Eelu , proszę 26.05.04, 23:44
                                          Postaram sie wyjaśnić. Załozyłas wątek do Maas ze skarga na AS, do którego
                                          wpisały sie osoby przez ciebie zaatakowane (Coolle i Piessna). Na post Coolle
                                          zareagowałaś zdaniem z linku, tak jakby na forum publicznym nie kazdy mógł
                                          pisać.
                                          Potem ja napisałam post do Maas (zatytułowany personalnie) a ty byłas pierwszą
                                          osobą, która się odezwała. Poszłam twoim śladem i po prostu zacytowałam cię, bo
                                          miałam juz gotowe zdanie z linkiem, nie musiałam sie trudzić. Moja odpowiedź
                                          nie odnosiła sie do meritum tylko do faktu zabrania głosu przez ciebie. Wszyscy
                                          zrozumieli o co chodzi, tylko ty nie pojełaś. Przeczytaj sobie jeszcze raz
                                          wątek. Uff, myślę, że wystarczająco jasno wytłumaczyłam.
                                          Jak tobie z tego wyszło, że ja sugeruję wygaszenie twojego nicka przez Maas to
                                          ja naprawde nie wiem, bo nigdzie o admince w poscie nie wspominam.
                                          • basia Re: Eelu , proszę 27.05.04, 00:12
                                            eela napisała:

> Jak tobie z tego wyszło, że ja sugeruję wygaszenie twojego nicka przez Maas to
                                            > ja naprawde nie wiem, bo nigdzie o admince w poscie nie wspominam.

...oprócz tytułu postu. Tak, zapomniałaś, że to ja założyłam ten wątek.Nie
                                            założyłaś sobie oddzielnego wątku, tylko podpisałaś/odpowiedziałaś na mój post.
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11198866&a=11238490
                                            W tej chwili dyskusja jest akademicka.

Podsumowując, napiszę , że o wiele lepiej wychodzi ci pisanie prostych postów.
                                            Porad - która skórka ładniejsza, albo jak href uzupełnić.
                                            Na tym kończę. Dobranoc.
                                            • eela Re: Eelu , proszę 27.05.04, 01:01
                                              Basia, całkowitym brakiem zrozumienia tego co ludzie pisza przescigasz nawet
                                              messję. Ręce i majtki opadaja, jak mówią niektórzy. :-)
                                              No to co z tym moim rzekomym sugerowaniem, że Maas wygasiła twój nick? Bo nie
                                              doczekałam się odpowiedzi. I co to znaczy w tym kontekście "dyskusja
                                              akademicka"?
                                              • messja Re: Eelu , nie zycze sobie 27.05.04, 02:07
                                                eela napisała:

> Basia, całkowitym brakiem zrozumienia tego co ludzie pisza przescigasz nawet
                                                > messję. Ręce i majtki opadaja, jak mówią niektórzy. :-)
                                                > No to co z tym moim rzekomym sugerowaniem, że Maas wygasiła twój nick? Bo nie
                                                > doczekałam się odpowiedzi. I co to znaczy w tym kontekście "dyskusja
                                                > akademicka"?

eelu nie wiem dlaczego mieszasz mnie w zupelnie mnie nieinteresujace dysputy.
                                                moze nadepnelam ci kiedys na odcisk, moze moj nick pomylil ci sie z innym, a
                                                moze zwyczajnie brakuje ci sensownych argumentow, wiec rzucilac cos, co twoim
                                                zdaniem moze zastapic doskonale argument w dyskusji:swoje majtki i moj nick.
                                                nie wazne. nie wazne tez, z mojego punktu widzenia, zagralas przed chwila
                                                ponizej poziomu, ktory zwykle reprezentujesz: poziomu osoby opanowanej, ktora
                                                nie tapla sie w brzydkich zagrywkach kiedy nie ma nic sensownego do powiedzenia.
                                                wazne, ze na przyszlosc nie zycze sobie bys mnie mieszala w swoje osobiste i
                                                tylko dla zaintereoswanych intersujace sprzeczki bez mojej zgody. a na wypadek
                                                jesli jedak jakims cudem ktorego z moich postow nie zrozumialas, to trzeba bylo
                                                mnie o tym poinformowac... w odpowiednim czasie i miejscu.

bez wyrazow powazania, mocno zniesmaczona twoim zachowaniem

messja
                                              • basia Re: Eelu , proszę 27.05.04, 09:40
                                                eela napisała:
                                                > No to co z tym moim rzekomym sugerowaniem, że Maas wygasiła twój nick? Bo nie
                                                > doczekałam się odpowiedzi. I co to znaczy w tym kontekście "dyskusja
                                                > akademicka"?

Coś pisałaś o zrozumieniu tego co się pisze ? przecież napisałam już
                                                wcześniej.Podajc ci linki. Powtarzam w skrócie:

mój post- wygaście mój login( Ty i betty)
                                                Ty odpisujesz- tematem Maas( moim pierwszym postem)

Prosiłam ciebie wtedy o wyjaśnienie. Nie zrobiłaś tego, a mój wniosek był
                                                następujący: Wy nie wygasiłyście mojego loginu=jesteście w wątku adresowanym do
                                                Maas.Analogicznie, Maas nie ma w tym wątku( na co w/g mnie zwróciłaś właśnie
                                                uwagę)= wygasiła mój login. Takie sugerowanie przez Ciebie miałam na myśli.

To bardzo prosty ciąg myślowy.

Napisałaś teraz co miałaś na myśli, i ok.Przyjmuję go do wiadomości.Przyjmij i mój.
                                                Dyskusja akademicka, dlatego, że teoretyczna, bo wygaszania przez Maas nie ma i
                                                nie było. Nie ma sensu na ten temat dalej dyskutować. I tak się nie zrozumiemy,
                                                w sensie przyznania sobie racji. Rację mamy różną.
                                                Sprawę uważam za wyjaśnioną.
                                  • eela Re: Eelu 26.05.04, 22:43
                                    Ja tylko chciałam cię zachecić do zadania wnikliwego pytania.
                              • tebe wygaszanie loginów 26.05.04, 17:34
                                basia napisała:
                                > O!O! powtórzę się. Czy brak ostrzeżeń wynikało z wygaszenia mojego loginu
                                > (jakiś czas temu) przynajmniej tak sugerowała Eela(wygaszenie u Ciebie)

Muszę się tu odezwać, bo jeszcze ktoś se weźmie do serca ten ciekawy pomysł.
                                Nie ma takiej możliwości, żebyśmy sobie kogoś wygaszali. Nie korzystamy z tej
                                opcji w stosunku do użytkowników.
                            • diab.lica Re: oj maas, jak zwykle kula w plot 26.05.04, 15:23
                              maas napisała:

> Jesli chcecie krytykowac spolecznych - piszcie sobie smialo. Najlepiej pod
                              > jednym loginem dla wiekszej jasnosci. Zauwazcie, ze np. Jurkowi czy Basi
                              takich
                              >
                              > ostrzezen nie wysylamy.
                              >
                              > Forum (istotnie, nalezy do drugiego trolla - pardon) - radze je uwazniej
                              > przeczytac, zanim zaczniesz twierdzic, ze czegos tam nie ma, bo mijasz sie z
                              > prawda. Prosba do agenta o wynoszenie info stoi jak byk, i to pochodzaca od
                              > osoby, ktora juz zostala ostrzegawczo zablokowana.

forum zostalo zalozone przeze mnie
                              pod logine "mlecznybar", ktory jest loginen sluzacym do administracji tegoz
                              forum i poza tym forum nie uzywam go nigdzie
                              podobnie jest na wielu innych forach prytwatnych,np. na slawetnym TDP
                              dziekuje uprzejmnie za nazwanie mnie trollem
                              • maas Re: oj maas, jak zwykle kula w plot 26.05.04, 15:29
                                Tu musze stonowac diablico - istotnie, w porownaniu z trzema kolezankami z forum
                                trollem nazwac cie nie mozna, choc z nimi wspolpracujesz i tolerujesz ich
                                dzialalnosc. Przynajmniej piszesz jako ty i nie wyzywasz sie co do kwestii
                                osobistych. Niemniej przydaloby sie adminowanie twardsza reka, ze tak powieem.
                                • diab.lica Re: oj maas, jak zwykle kula w plot 26.05.04, 15:40
                                  > Niemniej przydaloby sie adminowanie twardsza reka, ze tak powieem.

dziekuje za dobra rade doswiadczonej adminki
                                  rozwazam wprowadzenie na moim forum funcji admina spolecznego
                                  • messja Re: oj maas, jak zwykle kula w plot 26.05.04, 19:24
                                    diab.lica napisała:

> > Niemniej przydaloby sie adminowanie twardsza reka, ze tak powieem.
                                    >
                                    > dziekuje za dobra rade doswiadczonej adminki
                                    > rozwazam wprowadzenie na moim forum funcji admina spolecznego

rotfl:)
                            • messja Re: oj maas, jak zwykle kula w plot 26.05.04, 18:57
                              maas napisała:

> Forum (istotnie, nalezy do drugiego trolla - pardon) -

za taka pomylke na twoim stanowisku wypadaloby chyba jednak powiedziec po
                              polsku: "przepraszam". nie czepiam sie szczegolow, ale moim zdaniem zbytnio
                              bagatelizujesz swoje wyrazne potkniecia, przy tak powaznej sprawie jak
                              etkietowanie nas, forumowiczow: "torllami", "smieciarzami" itp.
                        • messja Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 26.05.04, 19:05
                          maas napisała:

> Basiu, Jurku i inni dyskutujacy merytorycznie - mozemy sie nie zgadzac z
                          Waszym
                          > i
                          > argumentami, ale czytamy je i bierzemy pod uwage, m.in. dzieki nim pewne
                          zmiany
                          > sa rozwazane. Natomiast wypowiadanie sie w towarzystwie i przy wsparciu osob
                          > przez caly czas lamiacych netykiete i regulamin forum nie dodaje tym
                          argumentom
                          > sily przebicia. Trollom nie chodzi o instytucje spolecznych czy naprawianie
                          > forum, tylko o dowalanie prywatnym wrogom.

nie wiem czy ta dramatyczna odezwa by omijac "tredowatych" byla tez skierowana
                          do mnie, czy nie, ale pomine teraz ciekawosc czy moja pytania wydaja sie maas
                          wystraczajaco merytoryczne.

zastanawiam sie tylko maas, gdzie w tej segregacji na dobrych i "nieczystych"
                          forumowiczow znajduje sie soczewica?

bo swoje "miejsce" po akcji "bamowanie" juz znam:PPP
                    • messja Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 26.05.04, 19:22
                      maas napisała:

> Chodzi po prostu o to, ze na innych portalach sa podpowiedzi.
                      > Ostrzezenia dotyczace ustawiania trudnych hasel i podpowiedzi, regularnego ich
                      > zmieniania, nie dzielenia sie haslami maja po prostu charakter uniwersalny.
                      > Nie ma tu tajnej kasty loginow majacych podpowiedzi :-)

aha. czyli twoja informacja o tym, ze niektorzy userzy do tej pory maja taka
                      sama podpowiedz jak haslo tak naprawde nie miala ze sprawa wlamania na tym
                      forum nic wspolnego, bo od dawna opcji podpowiedz na tym forum nie ma? po co
                      wiec wogole bylo te kwestie poruszac? zeby pogadac ogolnie o wlamaniach, ktore
                      nie moga miec z wlamaniami na tym forum nic wspolnego? dlaczego? w nadziei, ze
                      da sie te sprawe tak zagmatwac, iz nikt sie nie domysli, ze o zadnym "wlamaniu"
                      nie tylko nic nie wiecie, ale prawopodbnie sluzy wam jedynie jako pretekst do
                      wycinania "wyniesionych" innym sposobem informacji?
                      swietny pomysl, szkoda tylko, ze nietrafiony:P

p.s.
                      mam nadzieje, ze mnie nie masz za zle, ze komentuje twoje wypowiedzi. w koncu
                      ja na moim forum nikogo nie namawia sie by wynosil informacje z innego forum.
                      zreszta nawet "wscieklego_pieska" jakos trudno ci bylo przekonac by sie wlasnie
                      z tego powodu zamknal:PPP
        • reniatoja Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 11:43
          > Niestety nadal sa osoby, u ktorych podpowiedz jest np. taka sama
          > jak haslo :-(

Skad o tym wiesz droga Maas, skoro twierdzisz, ze nie macie mozliwosci
          zobaczenia czyjegos hasla?

Przy okazji - czy wg Ciebie moje haslo (ktorego boje sie zmienic - bo zapomne
          potem i co wtedy) jest latwo odgadnac?

Dzieki przy okazji tez za szybka reakcje na moj post. Chcialam tez zapytac, w
          temacie tego wlamywacza do kont i prywatnych forow - czy to co pisze Betty to
          prawda? Czy osoba ta wlamuje sie na konta, czy po prostu jest to jakis
          dopuszczony przez admina do forum ukrytego uzytkownik, ktory okazal sie
          nieciekawym typkiem i wykorzystal swoj akces przeciwko innym uzytkownikom
          danego forum, a potem sie chwalil klamiac, ze potrafi sie wlamywac do cudzych
          kont? Chodzi mi o to, czy wg Waszej (adminow wiedzy) Betty ma racje - ktos
          faktycznie sie wlamuje na nie swoje konta i fora, czy tez Betty napisala na
          wyrost, kierujac sie jedynie podejrzeniami swymi i intuicja, co niekoniecznie
          musi miec pokrycie w rzeczywistosci. Bede wdzieczna za dalsze rozwianie moich
          watpliwosci.
          • maas Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 11:59
            reniatoja napisała:

> Skad o tym wiesz droga Maas, skoro twierdzisz, ze nie macie mozliwosci
            > zobaczenia czyjegos hasla?

Bo to potem wychodzi przy okazjach takich jak ta :-) Nie mamy dostepu do hasel.
            Kiedy jeszcze byly podpowiedzi, system przypominal, zeby nie byly takie same,
            ale zdarzalo sie (wiemy od poszkodowanych uzytkownikow), ze podpowiedz pozwalala
            na bezproblemowe odgadniecie hasla.

> Przy okazji - czy wg Ciebie moje haslo (ktorego boje sie zmienic - bo zapomne
            > potem i co wtedy) jest latwo odgadnac?

Nie wiem - nie widze go...

> Dzieki przy okazji tez za szybka reakcje na moj post. Chcialam tez zapytac, w
            > temacie tego wlamywacza do kont i prywatnych forow - czy to co pisze Betty to
            > prawda? Czy osoba ta wlamuje sie na konta, czy po prostu jest to jakis
            > dopuszczony przez admina do forum ukrytego uzytkownik, ktory okazal sie
            > nieciekawym typkiem i wykorzystal swoj akces przeciwko innym uzytkownikom
            > danego forum, a potem sie chwalil klamiac, ze potrafi sie wlamywac do cudzych
            > kont? Chodzi mi o to, czy wg Waszej (adminow wiedzy) Betty ma racje - ktos
            > faktycznie sie wlamuje na nie swoje konta i fora, czy tez Betty napisala na
            > wyrost, kierujac sie jedynie podejrzeniami swymi i intuicja, co niekoniecznie
            > musi miec pokrycie w rzeczywistosci. Bede wdzieczna za dalsze rozwianie moich
            > watpliwosci.

Wlasnie to dokladnie sprawdzamy. Osoba ta sama publicznie sie chwalila, ze
            odgadla haslo i stad ma wstep na forum, lista uzytkownikow tego forum jest
            krotka i podobno sprawdzona.
            • diab.lica Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 12:08
              > Wlasnie to dokladnie sprawdzamy. Osoba ta sama publicznie sie chwalila, ze
              > odgadla haslo i stad ma wstep na forum, lista uzytkownikow tego forum jest
              > krotka i podobno sprawdzona.

o ile wiem, mozna sprawdzic, z jakich adresow logowano sie na dane konto
              a ip ostaniego logowania moze sobie sprawdzic kazdy, jest we wlasciwosciach
              poczty
        • agent.o.stu.twarzach Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 12:11
          Maas, czy osoba, która publicznie pomawia o włamywanie na cudze konta bądż
          która (bez)myślnie powtarza oszczerstwa przez innych wymyślone, powinna byś
          adminem? retorycznie,,,
        • agent.o.stu.twarzach Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 12:12
          bynajmniej, nie jestem persona non grata na TDP, ba! jestem rzekłbym nawet
          bardzo pożądany, jestem tam od dawna, lecz odkąd poznałem całą prawdę o
          wredocie większości osób tam piszących,,,
          • messja Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 17:42
            agent.o.stu.twarzach napisał:

> bynajmniej, nie jestem persona non grata na TDP, ba! jestem rzekłbym nawet
            > bardzo pożądany, jestem tam od dawna, lecz odkąd poznałem całą prawdę o
            > wredocie większości osób tam piszących,,,

to moze zapytam u zrodla, skoro maas daje jak zwykle bardzo ogolne i wymijajace
            odpowiedzi.

wlameles/as sie komus na konto? jesli tak to w jaki sposob? jesli tak, to czy
            prawda jest, ze ujawniales/as informacje zdobyte ta droga?
        • messja Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 17:48
          maas napisała:

> Reniu, przypadek, o ktorym pisze Betty dotyczy forum prywatnego (ukrytego).
          > Wchodzi na nie osoba niepozadana, ktora jak sama sie chwalila odgadla czyjes
          > haslo. Nastepnie publikuje uzyskane informacje na forach publicznych, a my je
          > kasujemy.

czy mozna znalezc jakies informacje zrodlowe na ten temat? np. link do postu,
          gdzie oskarzona osoba "chwalila sie", ze odgadla czyjes haslo.

aha i jeszcze jedno. skad wiecie, ze te "uzyskane informacje" akurat zostaly
          zdobyte ta droga? przeciez moglo sie zdarzyc, ze konkretna informacja to zrodlo
          przecieku (ktos zaprzyjazniony powiedzial), czy skutek zamieszczenia na forum
          publicznym. na jakiej zasadzie mozecie ustalic, ze ktos na prawde publikowal
          informacje prywatne zdobyte w skutek wlamania?
      • basia Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 11:31
        Reniu, wiem, że apelujesz do administracji. Ja też chciałabym przeczytać opinię
        Tebego lub Maas w sprawach poruszanych przez Betty, ale może w między czasie
        przeczytasz sobie inną wypowiedź betty(głównego rzeczoznawcy) w sprawie
        domniemanych włamań na konta użytkowników:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10619974&a=10621673
        • aniela Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 24.05.04, 23:00
          mam nadzieje ze sie Panibarbara nie uczyla na pamiec postow, w ktorych
          informowalam ze pogoda owszzem ladna. bo dzis napisze, ze zimno i pada i w
          ypadne blado w roli obserwatora pogody
          • basia Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 25.05.04, 08:35
            Anielo, mam nadzieję, że betty zapewniła ci koszule na zmianę, bo swoje
            konsekwentnie rozdzierasz po rejtanowsku. Nie przezięb się.

Ps. a teraz powiem coś co powinnaś dobrze zrozumieć, czyli twoimi słowami:
            ciągnij się za kimś innym i słowami aesów : nie ujadaj.
            • fdj Re: watek betty-bt - do maas lub tebe 25.05.04, 10:38
              basia napisała:

> Anielo, mam nadzieję, że betty zapewniła ci koszule na zmianę, bo swoje
              > konsekwentnie rozdzierasz po rejtanowsku.

O, mogę zobaczyć?
    • betty-bt :))) 24.05.04, 23:51
      Czy ktos z "ciekawie" komentujacych jest w stanie jeszcze spojrzec na to co tu
      wypisywaliscie trzezwym okiem? Tak zupelnie z boku...
      Ludzie, ktorzy od miesiecy piekla sie o bezpieczenstwo, szaleja z obawy o swoja
      prywatnosc, walcza o nienaruszanie ich praw na forum NAGLE zmienili front i
      teraz stoja murem po stronie sukinsynstwa po potegi entej? W ciagu paru godzin
      wszystkim odechcialo sie im przyslugujacych praw?
      Jedyny komentarz na jaki mnie stac po lekturze tego kiczu to: W gowach wam sie
      ludziska poprzewracalo. Zenujace i zabawne ciut.

ps. Ostrzezenie nie bylo skierowane do ferajny agenta o stu twarzach. Wy nie
      musicie sie go obawiac.
      • herkules.poirot Re: :))) 25.05.04, 00:55
        Moja zawodowa intuicja podpowiada mi, że Pani chyba wie coś więcej na temat
        owego przestępczego loginu. Z największą przyjemnością poddałbym Panią Betty
        przesłuchaniu.
        Przesyłam ukłony
        Poirot
      • fdj Re: :))) 25.05.04, 10:41
        betty-bt napisała:

> Ludzie, ktorzy od miesiecy piekla sie o bezpieczenstwo, szaleja z obawy o
        > swoja prywatnosc, walcza o nienaruszanie ich praw na forum NAGLE zmienili
        > front i teraz stoja murem po stronie sukinsynstwa po potegi entej?
        > W ciagu paru godzin wszystkim odechcialo sie im przyslugujacych praw?

Aha, wiatr zawiał z drugiej strony ;-)
        Idzie na burze.
      • diab.lica Re: :))) 25.05.04, 11:37
        betty-bt napisała:

> Czy ktos z "ciekawie" komentujacych jest w stanie jeszcze spojrzec na to co
        tu
        > wypisywaliscie trzezwym okiem? Tak zupelnie z boku...

a ty jestes w stanie?
        przeczytaj sobie moze raz jeszcze swoje wypociny...

swoja
        >
        > prywatnosc, walcza o nienaruszanie ich praw na forum

od miesiecy? moj pierwszy post na forum o forum jest z 13.05
        jesli zas za poczatek dyskusji nalezy uznac post triss z kobiety o anomiwosci w
        necie, pochodzi on z 22.04

pamietam, ze pisalas kiedys tez o kilkumiesiecznym "nekaniu" soczewicy przez
        Marte, kiedy raptem trwalo to okolo tygodnia

twoje nieprzywiazywanie wagi do takich "drobiazgow" znacznie obniza twoja
        wiarygodnosc

>NAGLE zmienili front i
        > teraz stoja murem po stronie sukinsynstwa po potegi entej?

betty-bt, a co nas (pozwole sobie uzyc liczby mnogiej) obchodza twoje prywatne
        klotnie z koleznka z forum? prawdopodobnie ktos z twojego ukrytego forum
        poklocil sie toba, nagle zmienil front a ty dorobilas do tego teorie o wlamaniu
        sie na konto i pierzesz swoje brudy na forum o forum, zamiast porozmawiac ze
        swoja byla? koleznak mailowo, przez gg czy telefonicznie
        jestes smieszna piszac o tym tutaj

>W ciagu paru godzin
        > wszystkim odechcialo sie im przyslugujacych praw?

nikomu sie nie odechciewa przyslugujacych praw
        nie porownuj swoich prywatnych konfliktow z faktem udostepniania AS-om ip
        uzytkownikow
        sprawa z agentem jest sprawa miedzy toba a nim, i wszystko do czego doszlo,
        lacznie z ewnetualnym wlamaniem na konto (w co jak na razie chyba nikt ci nie
        uwierzyl) odbylo sie _bez_ _udzialu_ _gazety_
        chyba, ze agent jest AS-em i wszedl w posiadanie informacji dzieki swojej
        funkcji, jesli tak jestem absolutnie po twojej stronie!

> Jedyny komentarz na jaki mnie stac po lekturze tego kiczu to: W gowach wam
        sie
        > ludziska poprzewracalo.

jesli komus sie w glowie poprzewracalo, to niestey raczej tobie :(

> ps. Ostrzezenie nie bylo skierowane do ferajny agenta o stu twarzach. Wy nie
        > musicie sie go obawiac.

to agent ma tez ferajne??? nic o tym nie pisalas...
        • Gość: hihi Re: :))) IP: *.waw.pdi.net / *.waw-smy.leased.ids.pl 25.05.04, 12:17
          >pisalas kiedys tez o kilkumiesiecznym "nekaniu" soczewicy przez
          Marte, kiedy raptem trwalo to okolo tygodnia<
          Jak bardzo około? Sześć dni czy osiem?
          Pamięć cię zawodzi.
      • messja Re: :))) 25.05.04, 20:49
        betty-bt napisała:

tu
        swoja
        >
        > prywatnosc, walcza o nienaruszanie ich praw na forum NAGLE zmienili front i
        > teraz stoja murem po stronie sukinsynstwa po potegi entej?

nie wiem kogo masz na mysli, mowiac o ludziach, ktorzy sie od "miesiecy piekla
        o bezpieczenstwo itd.", ale ktokolwiek by to nie byl, nie widze zadnego powodu
        by im tutaj zarzucac cokolwiek. z tego co zauwazylam to wywiazala sie dosc
        merytoryczna rozmowa z maas ( na ile jest to mozliwe w wypadku maas) na temat
        zasadnosci oskarzen zawrtych w twoim watku.
        to chyba normalne, ze forumowicze byli ciekawi jakie jest stanowisko adminow w
        tej sprawie. a, ze wiekszosc z postronnych osob odebrala twoj tekst raczej jako
        wyznanie wariata, albo w najlepszym razie fragment opowiadania fantasycznego z
        elementami kryminalu, a nie s... (pozwolisz, ze nie bede cytowac), to nie ma
        sie czemu dziwic. probowalas nas przekonac, jak pamietasz, ze ktos
        systematycznie wlamuje sie na gazetowa konta i prowadzi jakas wredna,
        zorganizowana dzialalnosc na masowa skale - co jest oczywista bzdura.
        twoj watek naprawde przypominal raczje nieprzemyslana prowokacje niz glos
        oburzenia.

p.s.
        przepraszam tutaj pejsata za to, ze z cytowanego postu nie usunelam wulgaryzmow.
        nie chcialam interweniowac w cytowany tekst. poza tym w koncu jest to admin
        spoleczny i mnie, zwyklemu userowi nie wypada go wycinac:PPP
      • wsciekly_piesek Re: :))) 25.05.04, 22:49
        betty-bt napisała:

tu
        swoja
        >
        > prywatnosc, walcza o nienaruszanie ich praw na forum NAGLE zmienili front i
        > teraz stoja murem po stronie sukinsynstwa po potegi entej? W ciagu paru
        godzin
        > wszystkim odechcialo sie im przyslugujacych praw?
        > Jedyny komentarz na jaki mnie stac po lekturze tego kiczu to: W gowach wam
        sie
        > ludziska poprzewracalo. Zenujace i zabawne ciut.
        >
        > ps. Ostrzezenie nie bylo skierowane do ferajny agenta o stu twarzach. Wy nie
        > musicie sie go obawiac.

widac ze ty i pokraczny_kotek mialyscie analogiczne oczekiwania co do tej
        swojej prowokacji, oczekiwałyście wzorcowej polaryzacji ze zwrotem o 180
        stopni, a tu co? a tu gu...cio
        to,ze ktos nie daje wiary slowom znanej konfabulantki betty-bt pseudonim
        artystyczny: coolle :-) nie znaczy ze cieszyby sie gdyby byly one wiarygodne

wiem ze masz problemy z czytaniem i rozumowaniem, wiec ci powtorze: to co
        obserwujesz to nie jest zachwyt nad haslolamaczem, tylko wyraz dezaprobaty dla
        ciebie jako zrodla informacji, czyli nic sie nie zmienilo :-)
        • maas Re: :))) 26.05.04, 15:20
          wsciekly_piesek napisał:

> widac ze ty i pokraczny_kotek mialyscie analogiczne oczekiwania co do tej
          > swojej prowokacji, oczekiwałyście wzorcowej polaryzacji ze zwrotem o 180
          > stopni, a tu co? a tu gu...cio
          > to,ze ktos nie daje wiary slowom znanej konfabulantki betty-bt pseudonim
          > artystyczny: coolle :-) nie znaczy ze cieszyby sie gdyby byly one wiarygodne
          >
          > wiem ze masz problemy z czytaniem i rozumowaniem, wiec ci powtorze: to co
          > obserwujesz to nie jest zachwyt nad haslolamaczem, tylko wyraz dezaprobaty dla
          > ciebie jako zrodla informacji, czyli nic sie nie zmienilo :-)

To klamstwo. Na forum, na ktorym udzielasz sie z innymi trollami, agent byl
          znany, popularny i proszony o wynoszenie informacji.
          • basia Re: :))) 26.05.04, 15:24
            maas napisała:
            >
            > To klamstwo. Na forum, na ktorym udzielasz sie z innymi trollami, agent byl
            > znany, popularny i proszony o wynoszenie informacji.

Maas, dużo dziś wyjaśniasz, a może coś na temat klonu.hanny.banszak ?
            • diab.lica Re: :))) 26.05.04, 15:38
              mnie zastanawia dlaczego tak chetnie dzielisz sie na fof, tym co sie dzieje na
              forum ukrytym, natomiast nie potrafilas sie zdobyc na wyjasnienie sprawy
              soczewicy=mechanicznej_pomaranczy (mimo iz tak naprawde byla to sprawa duzo
              bardziej powazna)

i jeszcze jedno: dlaczego miriammirian (wsciekly_piesek, ktory powstal jako
              odpowiedz na pokracznego_kotka(nowe wcielenie soczewicy)) jest nazwya trollem
              podczas gdy druga byla aminem spolecznym???
              • maas Re: :))) 26.05.04, 15:58
                Diablico. Nie podoba wam sie instytucja moderatorow spolecznych lub konkretni
                moderatorzy - sluchamy opinii. Niektore pomysly przyjmujemy. Tak robia np.
                wspomnaini Jurek i Basia.
                Natomiast nie bedziemy tolerowac rzeczy takich jak:
                - nagonka z uzyciem informacji osobistych
                - publikowanie czyichs danych, zdobytych lub zmyslonych
                - podszywanie sie pod innych
                - spamowanie takimi watkami FK, FoF, innych
                itp.
                Tak robily trolle zwane Lubiczami.
                Tak sie sklada, ze robia to trzy osoby, ktore goscisz na swoim forum (lub tez,
                hm, osoby przypadkowo korzystajace z ich komputerow), i ich niezliczone
                wcielenia. I jezeli beda to kontynuowac, to za to wlasnie, a nie za krytyke
                spolecznych, beda wobec nch stosowane srodki regulaminowe.
                Jurek i Basia pisza sobie spokojnie na forum, Lubicze juz nie. Wniosek chyba
                jest prosty, co jest dozwolone, a co nie?

• wuzetka1 Re: :))) 26.05.04, 16:05

• jureek Re: do Basi 26.05.04, 16:35
                  No popatrz Basiu, jak z nas parkę zrobili :)
                  Jura
                  • messja do jurka 26.05.04, 18:11
                    jureek napisał:

> No popatrz Basiu, jak z nas parkę zrobili :)
                    > Jura

zostales jurek poglaskany po glowie:) i jak tu teraz taka reke gryzc?. glupio
                    teraz ci bedzie adminom mowic wbrew, skoro uznali cie za grzecznego chlopca i
                    posadzili w pierwszej lawce zebys dal z basia dobry przyklad calej klasie.
                    ciekawe czy uda im sie zrobic z ciebie kolejnego lizusa, za garsc milych slow:P
                    • jureek Re: do Messji 26.05.04, 18:18
                      messja napisała:

> jureek napisał:
                      >
                      > > No popatrz Basiu, jak z nas parkę zrobili :)
                      > > Jura
                      >
                      > zostales jurek poglaskany po glowie:) i jak tu teraz taka reke gryzc?. glupio
                      > teraz ci bedzie adminom mowic wbrew, skoro uznali cie za grzecznego chlopca i
                      > posadzili w pierwszej lawce zebys dal z basia dobry przyklad calej klasie.
                      > ciekawe czy uda im sie zrobic z ciebie kolejnego lizusa, za garsc milych slow:P

Ty się, Messja, nie nabijaj, dobrze?
                      Przeczytałaś moją odpowiedź dla Maas o wybieraniu przyjaciół i wrogów?
                      Od głaskania po głowie poglądów nie zmieniam.
                      Pozdrawiam
                      Jura

• aniela Re: do Messji 26.05.04, 18:19
                        o! Jureek przestaje rozumiec posty. na jego miejscu, przesiadlabym sie.
                        • jureek Re: do Messji 26.05.04, 18:22
                          aniela napisała:

> o! Jureek przestaje rozumiec posty. na jego miejscu, przesiadlabym sie.

Wykrakałaś! Tego powyżej naprawdę nie zrozumiałem.
                          Jura
                          • aniela Re: do Messji 26.05.04, 18:23
                            a nie mowilam?:)
                            • jureek Re: do Messji 26.05.04, 18:25
                              aniela napisała:

> a nie mowilam?:)

Dopiero co Cię pochwaliłem:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=12763503&a=12960026Jura
                              • aniela Re: do Messji 26.05.04, 18:27
                                zdazylam okopac sie w pogladach zanim mnie poglaskales po glowie

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=12763503&a=12960052
                        • messja do anieli 26.05.04, 18:52
                          aniela napisała:

> o! Jureek przestaje rozumiec posty. na jego miejscu, przesiadlabym sie.

jesli przeczytalas cos, czego nie napisalam to opowiedz o tym. chetnie sie
                          dowiem jaka jest twoja interpretacja mojego postu.
                      • messja do jurka 26.05.04, 18:51
                        jureek napisał:

>
                        > Ty się, Messja, nie nabijaj, dobrze?
                        > Przeczytałaś moją odpowiedź dla Maas o wybieraniu przyjaciół i wrogów?
                        > Od głaskania po głowie poglądów nie zmieniam.
                        > Pozdrawiam
                        > Jura
                        >

przyznam sie, ze przeczytalam dopiero po wyslaniu mojego postu:)
                        bardzo ladnie napisales, ale zobaczym jak sie maja deklaracje do realiow:)
                        niejednego buntownika juz zdolano kupic za kostke cukru:)

pozdrawiam
                  • basia Re: do Basi 26.05.04, 21:37
                    Kurcze, to co teraz? na FeN przyjdzie nam pójść skonsumować ten związek netowy ;)
                    • jureek Re: do Basi 27.05.04, 11:42
                      basia napisała:

> Kurcze, to co teraz? na FeN przyjdzie nam pójść skonsumować ten związek netowy
                      > ;)

Teraz pewnie wyjdzie na to, żem zboczony, ale wolałbym konsumować na
                      www.zagraj.pl przy partyjce scrabbla. Nie udało mi się jeszcze namówić żadnego
                      forumowicza na taką partyjkę, a jak już pisałem wolę grać ze znajomymi niż z
                      przypadkowymi przeciwnikami. To co, dasz się namówić?
                      Jura
                      • basia Re: do Basi 27.05.04, 15:10
                        jureek napisał:

> Teraz pewnie wyjdzie na to, żem zboczony, ale wolałbym konsumować na
                        > www.zagraj.pl przy partyjce scrabbla. Nie udało mi się jeszcze namówić żadnego
                        > forumowicza na taką partyjkę, a jak już pisałem wolę grać ze znajomymi niż z
                        > przypadkowymi przeciwnikami. To co, dasz się namówić?
                        > Jura

Ha! niewiemniewiem....obawiam się, że chcesz mnie na łopatki rozłożyć ;)
          • niech Buhahahahaha!!! 26.05.04, 15:54
            Niejaka maas napisala: "Na forum, na ktorym udzielasz sie z innymi trollami,
            agent byl znany, popularny i proszony o wynoszenie informacji." Teraz wiem
            dlaczego wywalili tylu pracownikow partolu. Poniewaz maas placa za czytanie
            postow na forum musieli zwolnic dla niej kilka dodatkowych etatow.
          • messja Re: :))) 26.05.04, 18:04
            maas napisała:

> To klamstwo. Na forum, na ktorym udzielasz sie z innymi trollami, agent byl
            > znany, popularny i proszony o wynoszenie informacji.

a to, zle, ze agent byl "znany i popularny"? mamy usatwowo nie lubic
            forumowiczow, ktorzy nie ciesza sie powazaniem redakcji? (mowie oczywiscie
            ogolnie, bo nawet nie wiem o jakie forum chodzi, pewno prywatne:).
            jesli tak to proponuje zebys oglosila liste nielubianych i niepopularnych wsrod
            adminow nickow, zebysmy mogli zawsze byc politycznie poprawni.

aha. druga sprawa: jak te informacje mial "wynosic" w torbce czy w plecaku?
            rozumiem, ze ktos moze miec zal, ze jakies informacje z forum prywatnego
            wylecialy w swiat. ale na Boga! te fora zakladaja ludzie na WLASNA
            ODPOWIEDZIALNOSC i dopuszczaj uczestnikow do forum ukryteg wedlug WLASNEGO
            UZNANIA. pretensje teraz na fof, ze ktos "wyniosl" to zwykly dowod na naiwnosc
            i obraz usera, ktory obudzil sie z reka w nocniku. mozna mu wspoczuc, ale
            INTERWENCJA w takich sprawach pod pretekstem karania wlamania, to juz bardzo
            daleko posuniete kumoterstwo.

aha i ostatnia sprawa: informacja jaka zamiescilas w cytowanym poscie to nic
            innego jak przyklad wynoszenia informacji z forum prywatnego. jesli sie myle,
            to powiedz czym sie twoja dzialalnosc rozni od dzialalnosci innych "trolli"
            (jak bylas laskawa okreslic "agenta" itp.) i dlaczego?
            • miss.murple Re: :))) 26.05.04, 22:21
              > a to, zle, ze agent byl "znany i popularny"? mamy usatwowo nie lubic
              > forumowiczow, ktorzy nie ciesza sie powazaniem redakcji?
              Za moich czasów (tak, tak, wiem, że to dawno było i "moje czasy" już, niestety,
              nie wrócą) zdradzanie tajemnicy korespondencji, szpiegowanie, sprzedawanie
              cudzych tajemnic i sekretów, powierzonych w zaufaniu, było czynem nagannym,
              powodującym wykluczenie z towarzystwa. No, ale jakie towarzystwo, takie
              obyczaje.
              • aniela Re: :))) 26.05.04, 22:25
                to byly czasy niewoli slowa. dzis, nasi agenci.o.stu.twarzach (nicki bohaterow
                moge mylic z ich nadmiaru), uwalniaja slowo. puszczaja je w swiat, wolne.
                • miss.murple Re: :))) 26.05.04, 22:28
                  (rumieniec okrasił pomarszczoną jak jabłuszko twarz panny Murple)
                  • miss.murple Re: :))) 26.05.04, 22:29
                    (a zaraz potem na jej obliczu odmalował się grymas zagniewania)
                    • miss.murple Re: :))) 26.05.04, 22:30
                      Nie! (krzyknęła) To być nie może! A staromodna za słowo odpowiedzialność?!
                  • aniela Re: :))) 26.05.04, 22:30
                    typowe dla niemowlat (zajrzalam w Panny metryke forumowa. wiek liczony w
                    postach wyniosl 0. to nie wzbudza zaufania )
                    • miss.murple Re: :))) 26.05.04, 22:31
                      Gdyż każda droga zaczyna się od pierwszego kroku...
                      • aniela Re: :))) 26.05.04, 22:33
                        aha chyba ze sie zaczyna od konca
                        • miss.murple Re: :))) 26.05.04, 22:38
                          Panna Murple pokonuje wrodzoną nieśmiałość, by z obserwatora stać się
                          wcieleniem NEMESIS. Zabawne to wcielenie, okutane w kłeby różowej włóczkie,
                          niemniej...
              • messja Re: :))) 26.05.04, 22:32
                miss.murple napisała:

> > a to, zle, ze agent byl "znany i popularny"? mamy usatwowo nie lubic
                > > forumowiczow, ktorzy nie ciesza sie powazaniem redakcji?
                > Za moich czasów (tak, tak, wiem, że to dawno było i "moje czasy" już,
                niestety,
                >
                > nie wrócą) zdradzanie tajemnicy korespondencji, szpiegowanie, sprzedawanie
                > cudzych tajemnic i sekretów, powierzonych w zaufaniu, było czynem nagannym,
                > powodującym wykluczenie z towarzystwa. No, ale jakie towarzystwo, takie
                > obyczaje.

i dlatego ja sie z maas nie pokazuje w towarzystwie.

• miss.murple Re: :))) 26.05.04, 22:37
                  Panna Murple zamyśliła się przez chwilę... Jej wiktoriańskie wychowanie i
                  zasady wpojone w młodości podpowiadały jej, że czasami fanatyzm zaślepia.
                  • messja Re: :))) 26.05.04, 22:50
                    miss.murple napisała:

> Panna Murple zamyśliła się przez chwilę... Jej wiktoriańskie wychowanie i
                    > zasady wpojone w młodości podpowiadały jej, że czasami fanatyzm zaślepia.

to dobrze, ze stac cie na dystans do siebie:)
                    • miss.murple Re: :))) 26.05.04, 22:51
                      Mnie tak. A Ciebie?
                      • messja Re: :))) 26.05.04, 23:01
                        miss.murple napisała:

> Mnie tak. A Ciebie?

na taki jak ty? nie. nie che mi sie wymyslac glupich nickow by sobie tutaj
                        trollowac:P
                        • miss.murple Re: :))) 26.05.04, 23:05
                          Strzał niecelny. Ja nie trolluje. Ja wkaczam do akcji. Zajmuję stanowiśko.
                          Wyrażam pogląd. Włączam się do dyskusji.
                          • messja Re: :))) 26.05.04, 23:09
                            miss.murple napisała:

> Strzał niecelny. Ja nie trolluje. Ja wkaczam do akcji. Zajmuję stanowiśko.
                            > Wyrażam pogląd. Włączam się do dyskusji.

...pod ktoryms kolejnym juz nickiem w tym tygodniu:P
                            • miss.murple Re: :))) 26.05.04, 23:09
                              O, skąd ten wniosek? W każdym razie - strał niecelny. Znowu :((
                              • messja Re: :))) 26.05.04, 23:15
                                miss.murple napisała:

> O, skąd ten wniosek? W każdym razie - strał niecelny. Znowu :((

"stral", "strzal", czy "sral", "wnosek" czy "wniosek" - nie wazne. ja wiem i ty
                                wiesz, a jesli chcesz dowodow to zapytaj maas ona ci chetnie powie ile masz
                                loginow:P
                                • miss.murple Re: :))) 26.05.04, 23:17
                                  To co, pytamy?
    • aniela 100 26.05.04, 22:32
      do kolekcji, ktora upstrzylam przedpokoj :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka