Dodaj do ulubionych

Problemy z moderacją na savoir vivre

06.05.18, 19:30
Chciałam się z Wami podzielić pewnym problemem, jaki mamy na forum savoir vivre.
Jedna z naszych moderatorek - Minnieouse, jest równocześnie aktywną dyskutantką. Problem polega na tym, że niewygodne dla siebie posty... likwiduje. Forumowicze poruszali ten problem wielokrotnie, rzecz w tym, że swoje skargi na forumowiczkę Minnie, są zmuszeni kierować do moderatorki Minnie. Osobiście uważam, że to nieco schizofreniczna sytuacja.
Ostatnio Minnie, która wymaga od uczestników forum sv przestrzegania Netykiety, uznała, że jej samej ona nie obowiązuje. W jednym z wątków zaczęła reklamować jakieś strony internetowe i zachęcać do korzystania z nich. Na zwróconą uwagę, że Netykieta tego zabrania, zlikwidowała post z uwagą, oczywiście zostawiając swoją wypowiedź z reklamą.
Czy macie jakieś doświadczenia,które pomogłyby uzdrowić nieco tę sytuację? Czy jesteśmy skazani na tak stronniczą moderację?
Obserwuj wątek
    • ser_metafizyczny Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 06.05.18, 20:16
      Podpisuję się pod tym.
      Dodatkowo, po burzliwych dyskusjach obie moderatorki zgodziły się opublikować regulamin forum, który do tej pory nie był oficjalnie spisany (mimo to egzekwowaly na użytkownikach jego założenia). Niestety, zrobiły złośliwie listę skupioną tylko na sobie i swojej funkcji.

Niezależnie od skarg i stanu forum, druga moderatorka dąży do utrzymania status quo, czyli pozwala Minniemouse robić, co ta chce, co najwyżej zamiata skargi pod dywan.
      Założyciel forum, Kiciorstwo, nie odzywa się chyba do nikogo.
      • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 06.05.18, 20:31
        O tak, tak jest na forum savoir-vivre.
        Moderatorka kasuje posty bez wyjaśnienia, używa wulgarnego języka, obraża użytkowników.

Uciekłam z s-v do nowego forum 'Dobre obyczaje' w dziale Kultura, gdzie można grzecznie podyskutować.
        • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 22:55
          jolanta4447 napisała:
          Moderatorka kasuje posty bez wyjaśnienia, używa wulgarnego języka, obraża użytkowników.

podaj prosze przyklady - cytaty gdzie uzywam wulgarnego jezyka. koniecznie w kontekście zdania prosze.

Minnie
          • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 23:21
            @Minnie
            Kornel Ci przypomniał, proszę jeszcze raz link: fotoforum.gazeta.pl/photo/3/lb/mc/yk4b/nU3hctK2iS1pqoOEQX.jpg
            A ja przed chwilą zacytowałam Twój "wpiernicz". Mało Ci?
            • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 00:22
              condesa napisał(a):
              > Kornel Ci przypomniał,...
              > A ja przed chwilą zacytowałam Twój "wpiernicz". Mało Ci?

tak, malo.
              jesli chodzio o rzekome uzywane przeze mnie wulgaryzmy, to prosze podac cos aktualnego,
              nie stare historie sprzed wielu lat ktore ciebie w ogole nie dotyczyly i nie majace juz racji bytu.
              bo jesli masz do mnie zarzuty to TY masz do mnie zarzuty TERAZ i PRAWDZIWE,
              a nie zaslaniasz sie cwanie archiwalnymi brudami - OK?

a "wpiernicz"? lol, no i co coz to takiego?
              mam ci podac linki gdzie uzytkownicy wyrazaja sie duuuuzo gorzej?? np:
              Re: Wulgaryzmy w pracy i domu
              jolanta4447 09.04.18, 05:33
              Akurat uważam, że słowo 'cholera' nie jest wulgaryzmem.
              W mojej opinii - jesteś rozgrzeszona ;=)
              Dobrze, że zadziałało smile

Chole*a nie jest wulgarzymem a nagle "wpiernicz" jest straaasznie niegrzeczny? dobre :/
              a moze po prostu szukacie dziury w calym??

Minnie
              • ser_metafizyczny Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 00:33
                Oczywiście, Minnie, przecież możesz sobie przeklinać jak chcesz na swoim forum. Ty rządzisz...
                Jak to było z tym "chorym myśleniem"?
                • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 00:43
                  @Minnie
                  Chore myślenie to takie, które nie zgadza się z poglądami Minnie. Więc w sumie komplement, nie czepiaj się😉
              • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 00:37
                @Minniemouse
                Podałam, razem z cytatami tego kibolskiego języka sprzed kilku dni. Teraz i prawdziwe, więc nie krzycz z łaski swojej. To nie Twój prywatny folwark sv. Nerwy Ci puszczają, zarzucasz ludziom kłamstwa, cwaność, zarzucasz złą wolę. Każdy sądzi według siebie.
                A Jolanta napisała, co uważa, w wątku na temat wulgaryzmów. Ale ani razu spod jej palców nie wyszły takie słowa jak Tobie.
          • ser_metafizyczny Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 00:19
            @Minniemouse
            Podać cytaty z postów które są przez Ciebie usunięte i już niedostępne dla zwykłych użytkowników? Ależ oczywiście, przecież wszyscy dokumentujemy każde Twoje słowo...
            • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 00:34
              ser_metafizyczny napisał(a):
              > Podać cytaty z postów które są przez Ciebie usunięte i już niedostępne dla zwykłych użytkowników? Ależ oczywiście, przecież wszyscy dokumentujemy każde Twoje słowo...

Oooo, jesli jestem tak wulgarna i obrazliwa jak utrzymujesz to z pewnoscia i w tych postach co zostaly, bez trudu mozna znalezc dowody mojego rzekomego chamstwa, wiec bardzo prosze, przytaczajcie.
              a w tych ktore usunelam musiala byc niezla "kaszana", wystarczy jak przypomnisz sobie slowo-key, to osobiscie stosowne cytaty przykleje. wez tylko pod uwage iz podam takze kontr -argumenty przy ktorych ty tez nie wypadniesz za dobrze.

Minnie
              • ser_metafizyczny Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 00:38
                Nie wiem, co to jest "slowo-key", przykro mi. Trudno Cię zrozumieć czasami.
              • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 00:49
                @Minniemouse
                Jakiego "rzekomego" chamstwa?
    • panna.ze.dworku Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 06.05.18, 21:29
      Podpisuję się. Minniemouse nieraz kasowała moje posty jako "łamiące netykietę" - ale swoje, które ewidentnie tąże naruszają - zostawia. Jeśli ona uważa coś za zabawne - może wisieć, jeśli coś JEST zabawne, ale uderza w nią - znika jak sen jaki złoty. Nagminne jest ignorowanie przez nią próśb forumowiczów, o zaprzestanie takich praktyk - ONA wie lepiej.
      Pominę tu, iż nie rzadko ma zasady polskiej gramatyki w nosie ("krojenie torta"!).
      Beata, indagowana kilkakrotnie - nie odpowiedziała ani razu. Podobno jej poczta zanikła, ale ma zamiar ją "jakoś" odzyskać. Ani jak ani kiedy - nie wyjaśniła, odpowiedzi nie otrzymałam. Łaskawie napisała na forum (nie, nie do mnie, skądże!), że "Jeśli ktoś TWIERDZI, iż do niej pisał, to może wysłać ponownie, a ona może odpisze...". Sorry, ja się tak bawić nie zamierzam. Abstrahując od tego, że samo sugerowanie, że ktoś "twierdzi, że coś pisał" (czyli de facto poddawanie w wątpliwość uczciwości dyskutantów!) jest nader w "dobrym tonie" i wcale w ogóle nie narusza zasad kulturalnej dyskusji...
      Ja na "S-V" więcej nie napiszę ani słowa - nie mam ochoty nawet czekać ile czasu słodkiej Minniemouse zajęłoby usunięcie mojego wpisu...
      • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 22:58
        panna.ze.dworku napisała:
        Pominę tu, iż nie rzadko ma zasady polskiej gramatyki w nosie ("krojenie torta"!).

Delikatnie osmielam sie zwrocic uwage iz w tym zdaniu "nie rzadko" powinno byc razem:
        'nierzadko'.

Minnie
        • ser_metafizyczny Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 00:20
          @Minniemouse
          Zanim zaczniesz poprawiać literówki innych, bądź łaskawa trzymać się zaleceń Netykiety. Wielkie litery i polskie znaki są powszechnie dostępne, także za granicą można ustawić odpowiednio komputer. Nic poza butą nie tłumaczy twojego niechlujstwa.
          • znana.jako.ggigus Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 23:38
            mnie się też samej czasem zdarza bez polskich liter. To wg mnie najmniejszy problem, nie można wymagać od kogoś polskich znaków. Chce, to pisze. Ważne, co pisze minnie w roli moderatorki. Ale jak sam ująłe/ujęłaś - po sprawie.
            Fajnie że nowe forum się udało.

> @Minniemouse
            > Zanim zaczniesz poprawiać literówki innych, bądź łaskawa trzymać się zaleceń Ne
            > tykiety. Wielkie litery i polskie znaki są powszechnie dostępne, także za grani
            > cą można ustawić odpowiednio komputer. Nic poza butą nie tłumaczy twojego niech
            > lujstwa.
            • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 14.05.18, 20:26
              W Polsce klawiatury komputerów też nie mają polskich liter.
              To kwestia ustawienia komputera - łatwa dla wszystkich, którzy nie są leniwi i butni.
              Można nawet ustawić chińskie znaki lub cyrylicę.
    • kasi.aa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 07.05.18, 11:31
      To forum prywatne, niestety nie mamy jak pomóc.
      Osobiście uważam takie praktyki - o ile faktycznie tak jest - za wyjątkowo nietrafione, szczególnie na forum o takiej tematyce.

Z tego co widzę, na forum jest 2 moderatorów, być może warto odezwać się do drugiego lub zbiorowo wyrazić swoje niezadowolenie w wątku na forum i spróbować sytuację wyjaśnić. Może to nie kwestia złej woli, a braku odpowiedniego feedbacku dla moderatora?
      Moderacja forum prywatnego ma prawo ciąć wg własnych kryteriów, uważam jednak, że moderatorki powinny zadać sobie pytanie, czy nie warto dojść jednak wspólnie do jakiegoś porozumienia.

O przeniesieniu się na inne forum pisać nie będę, to już wiecie.

PS. Bywały sytuacje, kiedy na forum wybierany był, głosem aktywnych użytkowników, dodatkowy moderator. Natomiast to również zależne jest od dobrej woli obecnych moderatorek.
      • panna.ze.dworku Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 07.05.18, 11:49
        Jak już napisałam - próbowałam interweniować u drugiej moderatorki - to najpierw jej się "poczta zgubiła", ale ona ją znajdzie i odpowie. Odpowiedzi nie ma do dziś. Tylko pod czyimś innym (nawet nie moim!) wpisem zamieściła coś w stylu "Jeśli ktoś TWIERDZI, że do mnie napisał to może napisać drugi raz, a ja może odpiszę, chachacha"... Plus "pseudoregulamin" stworzony przez OBIE moderatorki wspólnie sprowadza się de facto do dwóch punktów:
        1. Moderator ma zawsze rację.
        2. Jeżeli moderator nie ma racji to patrz punkt 1.
        No, ewentualnie z dodatkiem, że zarzuty wobec Miniemouse rozważy sama Minniemouse i jeśli uzna za słuszne to może się odniesie...
        Zbiorowo było już kilka wątków w temacie moderacji, forumowicze wyrażali zdecydowanie niezadowolenie ze stany istniejącego, wnosili o zmiany itd. Efektem było wyłącznie wycięcie postów lub wręcz całych wątków.
        I to by było na tyle jeśli idzie o "dobrą wolę" moderatorek...
      • kornel-1 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 07.05.18, 20:01
        kasi.aa napisała:
        > Z tego co widzę, na forum jest 2 moderatorów, być może warto odezwać się do dru
        > giego

Nie. Drugi moderator nie zmienia decyzji pierwszego. Taką mają umowę.

Jako administratorzy portalu gazeta.pl nie jesteście całkiem bezradni: możecie nie promować forum Savoir vivre na głównej i zacząć promować nowe forum. Oba są prywatne, prawda?

O kompetencjach do moderowaniach forum pierwszej moderatorki wypowiadano się wielokrotnie, opinie znajdziesz w skasowanych postach. Dla mnie wystarczającym świadectwem jest ten post.

Kornel
      • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 04:57
        Osobiście uważam takie praktyki - o ile faktycznie tak jest - za wyjątkowo nietrafione, szczególnie na forum o takiej tematyce.

wlasnie Kasiu - o ile faktycznie tak jest..... o ile....

Minnie
        • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 08:27
          @Minniemouse
          Zarzucasz nam kłamstwo? A te inwektywy, wyzywanie ludzi od chłystków, mówienie że się ma ich w zadzie, że mają narąbane we łbie, to czyje słowa, jak nie Twoje? Minniemouse- moderatorki z forum savoi vivre!
          Nie reklamujesz? A to co niby jest? Co to za linki ze stronami, na których zachęcasz do kupowania? Proszę, to Twój post:
          "Re: ciasto dla gości - ślub
          minniemouse 02.05.18, 23:18
          Elegancko to po jednej paczuszce. dobrze jest zawczasu sobie takie opakowania przygotowac.
          Mozesz zamowic np tu:
          www.slubnezakupy.pl/sklep,244,pudelka_na_ciasto.htm
          lub tu
          www.weselnawyprawka.pl/pl/p/pudelko-na-ciasto-z-wlasnym-tekstem-/1544
          ale to pewnie juz wiesz.
          Minnie"
          Nie było tak, że moją uwagę na ten temat zlikwidowałaś a linki zostały? Było. Dopiero drugi moderator na moją prośbę interweniował i Twój post usunął, czego być może do tej pory nie zauważyłaś. Napisał, że miałam rację.
          Prawda, do Ciebie nikt już nic nie pisze, po prostu nie widzi sensu, bo jesteś nieobiektywna, małostkowa i uważasz, że wolno Ci więcej.
          A moderator nowego forum Dobre Obyczaje z działu Kultura - na które większość osób się przeniosła, które w ciągu 3 tygodni ma mnóstwo wątków i tematów - nie ma wpływu na to, że ludzie sami z siebie chcą nowe forum reklamować. Prosi jedynie o zachowanie form. Jak to dobrze Minnie, że przynajmniej tutaj nie możesz nam zamknąć buzi, tutaj Twoja władza nie sięga!
        • panna.ze.dworku Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 02:46
          Minnie, napiszę tylko raz - nie trudź się odpisywaniem.
          1. Wypisujesz wciąż te same bzdury, że coś co napisałaś cztery lata temu się nie liczy. Czemu się nie liczy? Kto to ustalił? Dla mnie się liczy, bo moderator forum sv powinien być jak "żona Cezara". A pomijając już dawniejsze "zaszłości" - całkiem niedawno pozwalałaś sobie na durne "pseudożarciki" z mojego nicka - i jakoś głupiego "Przepraszam" z siebie nie wydusiłaś? A wszak netykieta, z tego co wiem, zaleca OSTROŻNOŚĆ w żartach...
          2. Nawet i w tej dyskusji to TY pieniaczysz, obrażasz dyskutantów i usiłujesz ich dyskredytować tym swoim durnowatym LOLLOLLOL, cokolwiek to znaczy.
          3. Nagminnie rzucasz bullami (cokolwiek masz na myśli?) - przypomnę, że jesteś na POLSKIM forum, więc racz się posługiwać polskimi słowami. I pamiętam co najmniej kilka wątków, gdzie nie pojąwszy jakiegoś idiomu odpowiadałaś kompletnie nie do sensu, a potem miałaś za złe, że nie zrozumiałaś...
          Więc, niestety, wszystkie zarzuty do ciebie - są faktycznie trafione...
          • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 05:10
            1. Wypisujesz wciąż te same bzdury, że coś co napisałaś cztery lata temu się nie liczy. Czemu się nie liczy? Kto to ustalił

Panno.ze.dworku,
            Nawet przestepcy nie wypomina sie dawnych grzechow a zwlaszcza jak je odsiedzi a ja wlasnie swoje postepowanie sprzed 4 lat zmienilam, ten rozdzial zostal zamkniety. przez ostatnie 4 lata wcale nie znajdziesz rzekomych "bluzg" i wulgaryzmow ktore mi sie tu imputuje. taki np "wpiernicz" to nie jest ani bluzg ani wulgaryzm, i wrzuc sobie w wyszukiwarke jak nagminnie jest stosowany.
            I zauwaz ze przez kolejne 4 lata nikt jakos specjalnie nie narzekal do momentu az Condesa nie zaczela robic tej nagonki.

Takie wyciaganie brudow sprzed kilku lat, ktore nie maja nic do rzeczy ze stanem aktualnym i nie wnosza niczego konstruktywnego, to zauwaz nic innego jak tylko kampania obsmarowywania a ci ktorzy sie w niej specjalizuja poza rozsmarowywaniem syfu w zaden sposb przyczyniaja nie sie do rozwiazania konfliktu - nieprawdaz?

A pomijając już dawniejsze "zaszłości" - całkiem niedawno pozwalałaś sobie na durne "pseudożarciki" z mojego nicka - i jakoś głupiego "Przepraszam" z siebie nie wydusiłaś?

Raz cie tak nazwalam - wiec teraz nie rozdmuchuj tego w "pseudozarciki, bardzo cie prosze, bo to jest nieprawda - jeden zarCIK.
            RAZ, i wiecej tego nie zrobilam, a poniewaz czulas sie tym bardzo urazona to ten wpis wkrotce usunelam, tak ze tak czy siak nikt wiecej tego nie widzial ani nie czytal.
            I juz nie bede ci wypominac jak i ile razy ty mnie nazwalas.

Niemniej, skoro tak cię to bardzo uraziło, to przekręcenie -jednorazowe- twojego nicka to bardzo ale bardzo za to cię przepraszam.
            jeszcze raz :

PRZEPRASZAM CIĘ PANNO.ZE.DWORKU ZA PRZEKRĘCENIE TWOJEGO NICKA.

PRZEPRASZAM
            PRZEPRASZAM
            PRZEPRASZAM
            PRZEPRASZAM
            PRZEPRASZAM
            OGROMNIE PRZEPRASZAM~!

Minnie
            • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 05:33
              @minniemouse

"Nawet przestepcy nie wypomina sie dawnych grzechow a zwlaszcza jak je odsiedzi a ja wlasnie swoje postepowanie sprzed 4 lat zmienilam,"

Kiedy i gdzie odsiedziałaś za swoje wyczyny?

Zmiany też nie widać - są aktualne przykłady - łamanie netykiety, odzywki kibolskie, kaleczenie polszczyzny, wtrącanie słów z obcego języka na polskim forum, brak polskich liter i interpunkcji (Wiesz w ogóle, co to jest? Ile klas ukończyłaś w Polsce i z jakim wynikiem?).

Zaczynasz pojedynczo przepraszać osoby, ale to nie zmienia całej opinii o Tobie.

"Takie wyciaganie brudow sprzed kilku lat,..."

czyli przyznajesz się do knajackiej mowy i wulgaryzmów oraz zachowań niezgodnych z s-v przez 4 lata?

Zachowaj się honorowo (masz honor i godność?) i zniknij, bo pogrążasz się coraz bardziej.
              • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 07:00
                Nic się nie zmieniło - nadal moderatorka s-v na gazeta.pl podnieca się wynikami kanadyjskiej ligi i publikuje to na polskim forum savoir vivre

minniemouse 15.05.18, 03:25
                Golden Kings : Winnipeg Jets
                "jak na razie prowadza GK 2:0
                ale ja nie trace nadziei smile
                poki co, serie prowadza Jets 1:0
                trzymam kciuki"

To forum o dobrych zachowaniach czy o lokalnej Kanadzie?
                Moderatorka nie łamie netykiety takimi postami na polskim forum o zachowaniu?

Macie tu przykład moderacji minniemouse - żałosne!
                • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 07:06
                  Czy ty sie dobrze czujesz Jolanto? powaznie pytam.

Minniemouse
                • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 07:08
                  Chyba jej coś odbiło.
                  Co to ma za związek z dobrym zachowaniem?
                  Niech założy sobie lokalne wsiowe kanadyjskie forum, bo Polakom wiszą te wyniki i jej ekscytacje.
                  Ktoś to czyta i przejmuje się jej emocjami?

Moderacja - do skasowania moderatora - sam łamie netykietę i regulaminy.
                  Jeszcze jakieś wątpliwości?
                  Pani - odbiło i miesza tematy.
                  Niedługo zacznie opisywać swoje dolegliwości reumatyczne lub swoje sny na forum savoir vivre.
                  • ser_metafizyczny Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 08:23
                    Jolanto, poniosło Cię i to zdecydowanie za daleko. Weź na wstrzymanie, bo sprowadzasz dyskusję do pyskówki w złym tonie. A tego się po Tobie nikt nie spodziewał. :(
            • panna.ze.dworku Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 09:02
              1. Czy przez te cztery lata cokolwiek się zmieniło? Czy choć raz przyznałaś, że to ty sprowokowałaś itd? Nie. Więc i nie ma o czym mówić - przestępcy nie wypomina się dawnych grzechów JEŚLI swoje odsiedział. I, owszem, istnieje coś takiego jak przedawnienie:
              "Karalność przestępstwa w polskim prawie ustaje po upływie (art. 101 § 1 k.k.):
              30 lat – gdy czyn stanowi zbrodnię zabójstwa,
              20 lat – gdy czyn stanowi inną zbrodnię,
              15 lat – gdy czyn stanowi występek zagrożony karą pozbawienia wolności przekraczającą 5 lat,
              10 lat – gdy czyn stanowi występek zagrożony karą pozbawienia wolności przekraczającą 3 lata,
              5 lat – gdy chodzi o pozostałe występki."
              Ja uważam, za słuszne co najmniej 20letnie przedawnienie - bo bluzgi ze strony moderatora forum sv - to zbrodnia. :P
              2. Narzekania na moderację były. Zaskoczę cię i zdradzę ci tajemnicę: niektórzy forumowicze mają kontakt prywatny: pisują do siebie maile na przykład...I wiem, że co najmniej kilka osób zwracało się (zgodnie z nieistniejącym wówczas regulaminem!) do ciebie i w odpowiedzi uzyskali... Nic. Ba, sama pisałam i do ciebie (odpowiedzi brak!) i do Beaty. Do ciebie na chyba miesiąc przed "aferą" i w całkiem innej sprawie, więc nie zrzucaj na Condesę. Do Beaty w TEJ sprawie - i uzyskałam tylko jej wypowiedz do INNEGO użytkownika forum, że "niektórzy TWIERDZĄ jakoby do mnie pisali, to mogą sobie napisać jeszcze raz a ja może odpowiem!" - to nie cytat, nie chce mi się szukać tej wypowiedzi, ale w tym tonie. Poddawanie w wątpliwość czyichś słów - ma się do sv jak? I tak, ja mam kopie tych wysyłanych maili, ale nie mam zamiaru nikomu udowadniać, że nie jestem wielbłądem.
              3. Raz złośliwie dokleiłaś do mojego nicka nazwisko z kiepskiej literatury i niosące negatywne konotacje - złośliwie, a nie dowcipnie, podkreślam. Po czym moją odpowiedź (jak najbardziej złośliwą!) usunęłaś, jako łamiąca netykietę, a TWÓJ wpis wisiał sobie radośnie. BYĆ MOŻE teraz go usunęłaś - nie mam najmniejszej ochoty sprawdzać. A drugi raz, być może omyłkowo, a być może nie - przekręcałaś odmianę mojego nicka - na co ci Jolanta zwróciła uwagę - do czego się nie odniosłaś, acz zaczęłaś odmieniać poprawnie.
              4. Przeprosiny mogłabym przyjąć, gdyby były szczere. A w tej formie - możesz sobie nimi wytapetować kuchnię.

Do pozostałych moich kwestii nijak się jakoś nie odnosisz - czyżby brak argumentów?
              • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 11:12
                Ba, sama pisałam i do ciebie (odpowiedzi brak!)

Nigdy nic od ciebie nie dostalam.
                A przysiegam to na zycie mojego meza, mojej corki, mojego psa i w ogole wszystkich moich przyjaciol i krewnych - mozesz mi wiec wierzyc ze mowie to powaznie i nie klamie.
                Moze zle wpisalas nazwe, moze poczta nie dzialala, moze inny blad.
                wiec moze podaj mi swoj adres i ja sie pierwsza sprobuje z toba skontaktowac - zobaczymy czy sie uda.

Minnie
                • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 11:17
                  ps
                  moje przeprosiny sa jak najbardziej szczere - daze do i pragne rozwiazania konfliktu.

nie chcesz, nie wierz, ale prosze daruj juz sobie ten hejt bo to ani do niczego nie prowadzi ani nie ma juz dluzej sensu.

M
                • panna.ze.dworku Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 12:15
                  Gazetową mam funkcjonującą - GDYBYŚ serio chciała, to zamiast tu jęczeć, jaka to biedna poszkodowana jesteś - swobodnie mogłaś napisać. GDYBYŚ serio chciała rozwiązać sytuację konfliktową, a nie udowodnić wszem i wobec, że jesteś biedną, uciśnioną niewinnością, na która się cały podły świat uwziął. Przysięgać sobie możesz do woli, i nawet tego nie neguję. ale po prostu i tak nie widzę sensu gadania z tobą - ty i tak wiesz lepiej, jaka to jesteś kryształowa i święta, a wszyscy podli i hejtują.
                  Stwierdzenie, że twoje przeprosiny (de facto wymuszone - dotąd jakoś sama z siebie nie czułaś potrzeby przeprosin, z łaski mi rzuciłaś, że nie mam poczucia humoru i każdy się może w dyskusji zagalopować) są szczere - niech ci będzie, przyjmuję do wiadomości. I przeprosiny także przyjmuję do wiadomości. Ale na cień życzliwości z mojej strony - nie licz. Bo w moich oczach jesteś fałszywą hipokrytką, która może zaczęła dostrzegać, że na forum dyskusyjnym średnio fajnie gada się samej ze sobą.
                  I nie, nie "hejtuję" cię, bo i nie mam powodów. Nie lubię, uważam za fałszywą, dość wredną, egoistkę z przerostem ego - ale nie hejtuję.

Nadal się nie odnosisz do konkretnych pytań:
                  1. Dlaczego uważasz, że to iż kilka lat temu wypowiadałaś się paskudnie, wulgarnie i ordynarnie nie ma znaczenia dla faktu iż moderujesz forum o kulturalnym zachowaniu?
                  2. Dlaczego uważasz że nadużywanie różnych "bull" (cokolwiek to jest?) i lolololol (cokolwiek to jest?) nie łamie netykiety, natomiast twoje chamskie dowcipasy tejże nie naruszają, nawet gdy ktoś ci zwrócił uwagę, że sa mało śmieszne?
                  3. Czemu kłamiesz, że nikt nie narzekał na moderację, skoro były i wątki na ten temat i maile? Wątków ci nie przytoczę, bo je po prostu usuwałaś, a co do maili - to tez ci ich nie przytoczę, bo były albo do ciebie samej, albo do Beaty i powinnaś o nich doskonale wiedzieć.
    • znana.jako.ggigus Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 11.05.18, 10:54
      radze uwazac na moderatorke minnie. Mnie zablokowala na pare lat na forum SV i ponoc jestem odblokowana, ale nie ide tam.
      Powod - w tytule odpowiedzi wpisywalam czesc mojego posta.
      To rzekomo zabrania netykieta
      Minnie uprzedzila mnie mailowo, ze naruszam netykiete ,ale nie uprzedzila, ze chce mnie zablokowac. Maile do wlasiciecla forum - bez odp.
      wiele osob skarzy sie na minnie, ktora usuwa nieygodne jej osoby.

condesa napisał(a):

> Chciałam się z Wami podzielić pewnym problemem, jaki mamy na forum savoir vivre
      > .
      > Jedna z naszych moderatorek - Minnieouse, jest równocześnie aktywną dyskutantką
      > . Problem polega na tym, że niewygodne dla siebie posty... likwiduje. Forumowic
      > ze poruszali ten problem wielokrotnie, rzecz w tym, że swoje skargi na forumowi
      > czkę Minnie, są zmuszeni kierować do moderatorki Minnie. Osobiście uważam, że t
      > o nieco schizofreniczna sytuacja.
      > Ostatnio Minnie, która wymaga od uczestników forum sv przestrzegania Netykiety,
      > uznała, że jej samej ona nie obowiązuje. W jednym z wątków zaczęła reklamować
      > jakieś strony internetowe i zachęcać do korzystania z nich. Na zwróconą uwagę,
      > że Netykieta tego zabrania, zlikwidowała post z uwagą, oczywiście zostawiając s
      > woją wypowiedź z reklamą.
      > Czy macie jakieś doświadczenia,które pomogłyby uzdrowić nieco tę sytuację? Czy
      > jesteśmy skazani na tak stronniczą moderację?
      >
      • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 04:49
        Usuwane sa posty ktorych tresc w jakis sposob narusza Netykiete, Regulamin i ostatnio zalozony na wyraznie zyczenie dokladnie tych uzytkowniczek ktore zalozyly ten tu watek, Regulamin Forum Savoir Vivre.

W sprawach budzacych watpliwosci zapraszamy do wyjasnienia problemu pod:
        kontakt w sprawie moderacji:
        beata_@gazeta.pl
        minniemouse@gazeta.pl

- co jest zreszta bardzo wyraznie podane pod naglowkiem forum SAVOIR VIVRE.
        Dodam, iz jak na razie ani jedna wysuwajaca tu oskarzenia osoba nie skontaktowala sie ze mna osobiscie, ogranicza sie jedynie do bullingu poza forum, o zaprzestanie czego prosi nawet admin forumu Dobre Obyczaje -Positronium - na razie jak widac, bez echa..:

Fair play
        positronium 11.05.18, 08:41
        Bardzo proszę, abyście w trosce o reklamowanie forum nie zapędzali się za daleko.
        Na innym forum powstał wątek reklamujący nasze, do tego z nieładnym komentarzem.
        Nie popieram tego.
        Doceniam zapał i zaangażowanie, ale pamiętajmy, że nazwa zobowiązuje.
        Noblesse oblige...
        • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 09:51
          @Minniemouse
          Ha ha ha!
          Regulamin? To popatrzcie jaki to jest regulamin, dwa tygodnie w bólach powstawał:

"minniemouse 18.04.18, 13:35
          Regulamin Prywatnego Forum Savoir Vivre
          - czyli jak się zachowujemy

1. Zastrzeżenia, uwagi i sugestie na temat moderacji przyjmujemy na:
          beata_@gazeta.pl
          minniemouse@gazeta.pl

2. Na tym forum moderatorzy biorą udzial w dyskusjach jako osoby prywatne.
          Wszelkie aluzje do pelnionej funkcji moderatora bedą traktowane jako atak ad personam i zgodnie z Netykietą usuwane natychmiastowo oraz bez wyjaśnienia na forum - vide: adresy moderatorów.

3. Zgodnie z punktem nr 1, na forum Savoir Vivre tematy związane z moderacją nie bedą omawiane,
          wystarczy zglosić zwiezla wzmianke typu "prosze o usuniecie wątku, postu" itp.

4. W przypadkach spornych i nieuwzględnionych przez regulamin stosuje się
          przepisy Netykiety.

(zatwierdzone przez: Kiciorstwo)"

Innymi słowy: jak nam się nie podoba, co Minnie- dyskutantka pisze, to sobie możemy napisać skargę do Minnie- moderatorki. Z pewnością uwaga zostanie rozpatrzona😂 Ewentualnie, jak Minnie- moderatorka wytnie to, co Minnie- dyskutantce sie nie podoba i jest jej niewygodne, to też możemy się poskarżyć. Tylko absolutnie nie publicznie - po cichutku, żeby nikt się nie zorientował, że są jakieś uwagi na nią, za to kompletnie brak reakcji. I Minnie jest oburzona, że nie chcemy brać udziału w tej schizofrenicznej sytuacji.
          Popatrz Minnie, dzięki Tobie prężne niegdyś forum savoir vivre zdycha. To w dużej mierze Twoja zasługa- bo jesteś niereformowalna, widzisz źdźbło w oku innych, a u siebie belki nie dostrzegasz, a krytyka tylu osób spływa po Tobie jak po kaczce.
          Na szczęście udział w forum, jak sama kiedyś napisałaś, jest dobrowolny. Skoro Gazeta nic z moderacją na SV nie może zrobić, to ludzie zrobili sami - przenieśli sie na inne forum i tam starają się wspólnie stworzyć ( nie bez wpadek, fakt) takie miejsce, w którym można się bez wstydu pojawić.
          • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 13:38
            condesa napisał(a):
            Innymi słowy: jak nam się nie podoba, co Minnie- dyskutantka pisze, to sobie możemy napisać skargę do Minnie- moderatorki. Z pewnością uwaga zostanie rozpatrzona😂 Ewentualnie, jak Minnie- moderatorka wytnie to, co Minnie- dyskutantce sie nie podoba i jest jej niewygodne, to też możemy się poskarżyć. Tylko absolutnie nie publicznie - po cichutku, żeby nikt się nie zorientował, że są jakieś uwagi na nią, za to kompletnie brak reakcji.

1. Dokladnie -w Regulaminie jest wyrazna prosba TYLKO aby w trakcie dyskusji nie czynic uzytkownikom aluzji do pelnionej funkcji moderatora, i tyle. nie mniej, nie wiecej.
            o nic innego nie chodzi.
            A wszelkie takie uwagi beda traktowane jako atak ad personam i w zwiazku z tym usuwane - to wszystko. Jaki problem??
            Regulamin i Netykieta nie zabraniaja bowiem moderatorom dyskutowac jako prywatni uzytkownicy - jakbys nie wiedziala.
            Czy Condeso masz problem aby dyskutujac nie robic uzytkownikom uwag na temat moderacji?
            Z gory zamierzasz lamac Regulamin i prowokowac? doprawdy nie rozumiem.

2.Drobne uwagi typu "prosze skasowac watek/ wpis" itp sa jak najbardziej dopuszczalne na forum. ale wieksze sprawy wolimy omawiac poza forum via poczta aby nie zasmiecac forum watkami organizayjnymi. akurat tak wolimy. kazde forum ma swoje zasady - czy to cos zlego?
            narzekasz i krytykujesz ale jeszcze ANI RAZU nie sprobowalas czy to dziala. na pewno nie ze mna.

3. Netykieta i Regulamin obowiazuja na kazdym forum i nie ma znaczenia na jakim forum sie jest, gdziekolwiek by nie zostaly zlamane tam musi byc za to watek lub wpis usuniety - takze na forum SV. tego sie stosujemy.

Nic nie stoi na przeszkodzie abys robila normalne wpisy na forum Savoir Vivre oprocz ciebie samej.

Minnie
            • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 14:32
              @Minnie
              Odwróćmy pytanie. Czy nie umiesz dyskutować z innymi, nie wykorzystując swojej władzy moderatorki?
              Chcesz wmówić nam, że dziesiątki skarg na Ciebie, to przypadek?
              Jakoś milczeniem pominęłaś kwestię reklamy, a kłamstwo nam zarzucałaś. Gdyby nie druga moderatorka, byłabyś całkiem bezkarna.
              Wiesz co, jątrz sobie na swoim forum. Rozmawiaj tam sama ze sobą, wtedy nie będziesz mieć oponentów. Ja się tutaj zwróciłam o pomoc do Gazety, nie po to, żeby z Tobą prowadzić dyskusje.
              • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 22:27
                condesa napisał(a):
                @Minnie Odwróćmy pytanie. Czy nie umiesz dyskutować z innymi, nie wykorzystując swojej
                władzy moderatorki?

Nie, nie odwracajmy pytania - moze po raz pierwszy w tej historii TY wreszcie odpowiedz na niewygodne dla ciebie pytania ktore zdaje ci od poczatku i na ktore ty jeszcze ani razu nie odpowiedzialas:

1. stworzony na zyczenie uzytkownikow Regulamin forum Savoir Vivre wyraza jedynie prosbe aby dyskutujacych prywatnie moderatorow nie atakowac za pelniona funkcje w trakcie dyskusji.

Jaki zatem masz problem z tym punktem Regulaminu? z gory zamierzasz lamac ten punkt Regulaminu?

2. Netykiete i Regulamin Agory nalezy przestrzegac na kazdym forum. na prywatnym forum Savoir Vivre mamy poza tym zasade ze nie zakladamy watkow moderacyjnych tylko omawiamy te sprawy bezposrednio u moderatorow przez poczte.
                Przez 4 lata nikt nie mial z tym problemu, uzytkownicy zglaszali problemy via poczta@ gazeta i przez nieistniejacy juz system Wyslij Wiadomosc na Profilu.
                Lub, jesli to byly sprawy palace typu "skasujcie ten watek" - nie bylo problemu jesli ktos zrobil taki wpis bezposrednio na forum.
                Dlaczego nigdy nie zwrocilas sie ani nie probowalas zwrocic z tym do ktorejs z nas
                najpierw przez poczte, zobaczyc jak to dziala? z pewnoscia nie zrobilas tego do mnie.
                Ja do ciebie napisac nie moglam bo jak sama przyznalas bedac na SV nie zalozylas konta na poczcie. dopiero jak przenioslas sie na forum Dobre Obyczaje ale to mnie juz nie dotyczy.

Jakoś milczeniem pominęłaś kwestię reklamy,

Po prostu zapomnialam.
                Wpis moj, o ktorym mowisz, byl z po prostu linkami do sklepu sprzedajacym paczuszki na ciasta weselne i w ogole weselne wyprawki. mial na celu pomoc autorce watku ktora pytala jak podac owe porcje ciasta gosciom weselnym.
                twoj usuniety post byl tresci:

@Minnie
                Netykieta wyraźnie zabrania tego, co robisz. Czyżbyś jej nie czytała? "Nie publikuj ogłoszeń ani reklam! Do ich publikacji służą serwisy ogłoszeniowe lub wyznaczone fora."

- i nie byly ani ogloszeniem ani reklama. byly po prostu sklepami, aja nie jestem handlarka tylko od wielu lat znana uzytkowniczka. chyba nie podejrzewasz mnie o prace w tych sklepach?
                niemniej na twoje zyczenie wpis zostal usuniety.
                - przy okazji masz najlepszy wlasnoreczny dowod iz
                moderacja na forum Savoir Vivre jednak dziala - pod warunkiem ze sie do niej czynnie zwroci.

Wiesz co, jątrz sobie na swoim forum.

Jakim prawem bezpodstawnie mnie oskarzasz?

Ja nie wchodze na forum Dobre Obyczaje ani nie wypowiadam sie na jego temat - z wyjatkiem wylacznie tego watku ktory TY zalozylas.
                nie wchodze na ZADNE forumy by pisac na temat forum D. O. ani na temat uzykownikow tego forum ani forum Savoir Vivre ani w ogole zadnych uzytkownikow. Nie prowadze rowniez prywatnych dyskusji z nikim w temacie.
                Odwrotnie, to na forum Savoir Vivre nie ma dnia aby nie bylo co najmniej jednego- dwoch nieprzyjemnych wpisow (jakich watpie abys chciala bym zacytowala).
                Ten watek tez ty zalozylas, nie wiem po co - nie ma przeciez zadnych przeszkod aby ktokolwiek swobodnie sie wpisywal na forum Savoir Vivre jesli ma ochote i dobre intencje.
                Zacytuj mi prosze gdzie tak "jatrze" inaczej tylko skompromitujesz sie swoimi bezpodstawnymi oskarzeniami.

Minnie
                • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 23:09
                  @Minnie
                  Już Ci odpowiadam. Nie zamierzam ani z góry ani z dołu łamać regulaminu oraz Netykiety. W przeciwieństwie do Ciebie. Właśnie sama założyłaś na savoir vivre wątek, niemający kompletnie nic wspólnego z tematyką forum. Od 7 dni tłuczesz tam posty dotyczące wyników meczów hokejowych w Kanadzie, swojej ulubionej drużyny i picia piwa przez " "chlopów". Cytacik? Proszę, oto próbka z merytorycznych pistów Minniemouse:
                  Re: Mecz hokejowy...
                  minniemouse 08.05.18, 07:38
                  ajajajaj sad::::: ... ale moje Jety dostali wpiernicz!, i to u siebie w domu!
                  tak, teraz po tym bedzie najciekawszy, dech zapierajacy mecz bo teraz prowadza 3:3
                  Winnnipeg Jet rulez! smile

... -ale musze przyznac- pieknie Drapiezniki zagrali!
                  Minnie

Co Netykieta mówi o postach nie na temat? Ale Tobie wolno? Ciebie Netykieta nie dotyczy? A może nie zauważyłaś, że to rozmowa nie na temat SV? Takie przeoczenie, co?
                  A dlaczego się nie zwracam z problemami do Ciebie? Już Ci pisałam: bo według wielu osób jesteś nieobiektywna, stronnicza, małostkowa i problemy jedynie generujesz, a nie rozwiązujesz. Piszesz, że Twoja reklama została zlikwidowana a więc moderacja działa? Tak, ale nie przez Ciebie i nie dzięki Tobie. Ty zlikwidowałaś moją prośbę o usunięcie linków, a same linki zostawiłaś. Więc się pod zasługi Beaty - drugiej moderatorki nie podpinaj. Co do bycia handlarką - nie wypowiadam się.
                  A to, że nie wiesz po co ja ten wątek założyłam, to jestem skłonna uwierzyć. Od przynajmniej 2014 roku i słynnej awantury na forum, po której wiele osób odeszło, ciągle nie możesz zrozumieć o co ludziom chodzi. No, ale w końcu sama kiedyś napisałaś, że mimo starań nie jesteś w stanie paru osobom intelektualnie dorównać, pamiętasz?😁
                  Cytatu Ci oszczędzę.
                  P.S. Ale przyznać muszę, że żart o swobodzie wypowiadania się na forum savoir vivre Ci się udał, gratulacje.
                  • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 23:32
                    @Minnie

condesa napisała:
                    "Od 7 dni tłuczesz tam posty dotyczące wyników meczów hokejowych w Kanadzie, swojej ulubionej drużyny i picia piwa przez " "chlopów"."

Niby 'podwątek'???

A co Polaków obchodzą jakieś mecze hokejowe lokalnych drużyn w Kanadzie, ich wyniki, machanie białymi chusteczkami do telewizora przy oglądaniu i jaki to ma związek z savoir vivre???

Żałosne moderowanie i oderwanie od rzeczywistości.
                    Ekscytujesz się hokejem? Masz prawo, ale opinie wymieniaj z engine8 i mika_p prywatnie mailem, a nie na forum.
                    • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 23:40
                      @Jolanta
                      Tym bardziej, że na przykład wątek Sera o kulturze moderowania został bezlitośnie okrojony. Bo Minniemouse nie wiedziała co to jest kultura moderowania. Według niej nie ma czegoś takiego. No zgodzę się, że na sv nie ma. Ale co zrobić, jeśli moderatorka Minniemouse twierdzi, że nie ma obowiązku być taktowną?
                    • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 23:43
                      Na prośbę o skasowanie tego żenującego wątku Minniemouse odpisała:
                      "Jesli pozostali uzytkownicy tego watku rowniez wyraza taka prosbe, to skasuje."

A niby dlaczego, skoro wątek łamie Netykietę - jest niezgodny z tematyką forum?
                      Odpowiadają 2 osoby mieszkające za granicą i moderatorka sama nie liczy się z regulaminem i zasadami.

Za chwilę zacznie opisywać swoje robótki ręczne czy napady reumatyzmu, podobnie jak wyniki lokalnych rozgrywek - to, co jej dotyczy, ale nie interesuje użytkowników.
                      Można nie czytać, ale przecież jest to forum do czytania ito tematyczne.
                  • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 00:58
                    condesa napisał(a):
                    Już Ci odpowiadam. Nie zamierzam ani z góry ani z dołu łamać regulaminu oraz Netykiety. W przeciwieństwie do Ciebie. Właśnie sama założyłaś na savoir vivre wątek, niemający kompletnie nic wspólnego z tematyką forum. Od 7 dni tłuczesz tam posty dotyczące wyników meczów hokejowych w Kanadzie,

Watek o ktorym mowisz jest zalozony zgodnie z tematyka - zadalam pytanie czy wypada podac panom bezalkoholowe piwo gdy spotykaja sie na ogladanie hokeja.
                    dalej watek, jak to bywa w bardzo wielu watkach, naturalnie wykoleil sie na podwatek o meczach. nawet tobie zdarza sie zboczyc z tematu.
                    Z dyskusji poza tym wynika iz uzytkownicy maja z tego zabawe, lecz jesli uwazasz ze to zle to juz i jak odpowiedzialam jesli wiecej osob wyrazi chec skasowania watku - to ten mily watek oczywscie poleci.

Nie zamierzam ani z góry ani z dołu łamać regulaminu oraz N etykiety.

nie zamierzasz? na pewno? bo wiesz, dyskusja to jednak autentyczne, bez zlej woli partycypowanie z udzialem merytorycznych wypowiedzi odnosnie tematu.
                    A od 19-tego kwietnia (wlasciwie to nawet duzo wczesniej) twoje wypowiedzi na forum Savoir Vivre, bez wzgledu na temat watku i odnosnie komenatrzy wygladaja mniej wiecej nastepujaco:

Re: Mecz hokejowy...
                    condesa 12.05.18, 21:51
                    @Minniemouse
                    Uprzejmie proszę o skasowanie wątku, gdyż nie ma nic wspólnego z tematyką savoir vivre.
                    Re: ciasto dla gości - ślub
                    condesa 05.05.18, 01:37
                    @Minnie
                    Netykieta wyraźnie zabrania tego, co robisz. Czyżbyś jej nie czytała? "Nie publikuj ogłoszeń ani reklam! Do ich publikacji służą serwisy ogłoszeniowe lub wyznaczone fora."
                    Kursy etykiety i dobrych manier..
                    condesa 28.04.18, 10:24
                    @Minnie
                    Czyżbyś miała ochotę się wybrać? Pewnie warto, choćby po to żeby podstawy ogarnąć. Szkoda tylko, że pan ambasador P. od dwudziestu lat nie żyje, kto wtedy nie skorzystał, niech żałuje.

- to sa twoje ostatnie, najswiezsze i jedyne wpisy na forum Savoir Vivre.
                    czy sa one rzeczywscie merytoryczne - kwestia debaty.
                    bo jak wskazuja tytuly watkow, mowa wlasciwie o czyms calkiem innym.
                    nalezy sie wiec zastanowic co wlasciwie jest celem twoich takich wpisow na SV?
                    Czy rzeczywscie chec autentycznej dyskusji, partycypowania w dyskusjach, czy cos calkiem innego?

A dlaczego się nie zwracam z problemami do Ciebie? Już Ci pisałam: bo według wielu osób jesteś nieobiektywna, stronnicza, małostkowa i problemy jedynie generujesz, a nie rozwiązujesz. Piszesz, że Twoja reklama została zlikwidowana a więc moderacja działa? Tak, ale nie przez Ciebie i nie dzięki Tobie.

Powtorze - opinie mozesz sobie miec jaka chcesz, ALE bez sprawdzenia nie mozesz decydowac czy cos dziala czy nie.
                    nie zwrocilas sie do mnie na poczte z niczym,
                    nie mozesz wiec twierdzic ze jestem stronnicza czy nie, bo zwyczajnie nie wiesz.

Ty zlikwidowałaś moją prośbę o usunięcie linków, a same linki zostawiłaś

bo, lol myslalam ze chodzi ci o moj link w sygnaturce do forum SV - akurat wtedy zrobilam.
                    zaszlo po prostu nieporozumienie.

Więc się pod zasług i Beaty - drugiej moderatorki nie podpinaj.

nie podpinam sie, a tobie przypominam ze nie wiesz jak bym zareagowala gdybys normalnie sie do mnie zwrocila poczta - a byc moze np o ktora reklame chodzi od razu bysmy wyjasnily . a tak doprowadzilas do niepotrzebnego bicia piany.

Co do bycia handlarką - nie wypowiadam się.

no i potrzebna taka w uwaga? w celu...?

Ale przyznać muszę, że żart o swobodzie wypowiadania się na forum savoir vivre Ci się udał, gratulacje.

Swobode wypowiedzi ma kazdy kto ma czyste intencje i autentyczna chec dyskutowania na tematy zawarte w watkach.
                    Zart jest pewnie dla tych ktorzy wchodza na forum z zamarem potrollowania lub dokopania - to owszem, na nich sa ograniczenia zawarte w Netykiecie i Regulaminach.
                    Jezeli wiec nie zamierzasz lamac Netykiety i Regulaminow, czyli:
                    -nie zamierzasz w dyskusjach robic niewyroznionym innym kolorem druku dyskutantom aluzji do pelnionej funkcji moderatora
                    -nie zamierzasz lamac Netykiety i Regulaminow
                    - problemy z moderacja bedziesz zglaszac poczta drugiej moderatorce (ktora jak widac jednak reaguje), a mozesz takze i mnie, mimo wszystko
                    - drobne usterki z dzialaniem forum mozesz zglaszac bezposrednio na forum
                    - masz zawsze opcje aby realne i autentyczne bledy i wykroczenia moderatorow zglaszac do Agory

.. - to nie rozumiem co stoi na przeszkodzie abys dyskutowala na forum Savoir Vivre jak masz ochote?

Minnie
                    • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 01:16
                      @Minniemouse
                      Możesz sobie debatować oczywiście, ale mój pierwszy post z prośbą o usunięcie reklamy już został uwzględniony (choć nie przez Ciebie), drugi mam nadzieję że będzie, a trzeci jest odpowiedzią na Twoje pytanie, czy warto chodzić na kursy sv. Jak Ty widzisz w tym coś niemerytorycznego, to szacunek. Nic dziwnego, że mało kto potrafi się z Tobą dogadać. Co do stronniczości - zwracałam się, ale reklam nie usunęłaś.A dzisiejsze tłumaczenia, dlaczego tak się stało, są żałosne. Jakoś Beata nie miała problemu ze zrozumieniem. Jak Cię, Minnie, funkcja przerasta, to zrezygnuj z bycia moderatorką. Bo to, że nią jesteś - to dopiero jest nieporozumienie!
                      • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 01:49
                        condesa napisał(a):
                        Możesz sobie debatować oczywiście, ale mój pierwszy post z prośbą o usunięcie reklamy już został uwzględniony (choć nie przez Ciebie),

czyli po raz kolejny sama poswiadczasz ze moderacja dobrze dziala.
                        a po to wlasnie sa dwie moderatorki by w przypadku gdy jednej nie ma badz nie jest sie z niej zadowolonym - mozna bylo udac sie do drugiej.

btw kiedys ty sama podalas na SV link do NG co wlasciwie tez mozna bylo uznac za reklame:
                        Re: Lektury SV
                        condesa 01.02.18, 13:54
                        Bardzo proszę. www.national-geographic.pl/ludzie/savoir-vivre-czyli-sztuka-zycia.
                        Miłej lektury☺
                        Odpowiedz Cytuj Link

ale jakos ci glowy nie urwalam :)

A dzisiejsze tłumaczenia, dlaczego tak się stało, są żałosne. Jakoś Beata nie miała problemu ze zrozumieniem.

niemniej to prawda, a Beata moze dlatego nie miala bo ona nie wstawila sobie akurat w sygnaturke linku wiec nie mialo jej co mylic.

Minnie
        • znana.jako.ggigus Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 10:22
          Minnie, w netykiecie NIE MA tego punktu, że nie mogę pisać części wypowiedzi w tytule. Tobie to nie pasowało, a co Tobie nie pasuje do konceptu, jest usuwane. I to nie jest cecha człowieka dobrze wychowanego.

minniemouse napisała:

> Usuwane sa posty ktorych tresc w jakis sposob narusza Netykiete, Regulamin i os
          > tatnio zalozony na wyraznie zyczenie dokladnie tych uzytkowniczek ktore zalozy
          > ly ten tu watek, Regulamin Forum Savoir Vivre.
          >
          > W sprawach budzacych watpliwosci zapraszamy do wyjasnienia problemu pod:
          > kontakt w sprawie moderacji:
          > beata_@gazeta.pl
          > minniemouse@gazeta.pl
          >
          > - co jest zreszta bardzo wyraznie podane pod naglowkiem forum SAVOIR VIVRE.
          > Dodam, iz jak na razie ani jedna wysuwajaca tu oskarzenia osoba nie skontaktow
          > ala sie ze mna osobiscie, ogranicza sie jedynie do bullingu poza forum, o zapr
          > zestanie czego prosi nawet admin forumu Dobre Obyczaje -Positronium - na
          > razie jak widac, bez echa..:
          > [i]
          > Fair play
          > positronium 11.05.18, 08:41
          > Bardzo proszę, abyście w trosce o reklamowanie forum nie zapędzali się za dalek
          > o.
          > Na innym forum powstał wątek reklamujący nasze, do tego z nieładnym komentarzem
          > .
          > Nie popieram tego.
          > Doceniam zapał i zaangażowanie, ale pamiętajmy, że nazwa zobowiązuje.
          > Noblesse oblige...
          • znana.jako.ggigus Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 10:34
            i jeszcze kwstia blokady, ban bklokada są na forach publicznych czasowe. Natomaist usunięcie kogoś na amen z jakiegokolwiek forum, dyskusji nie tylko jest aboslutnie sprzeczne z zasadami dobrego wychowania, zdrowego rozsądku itepe, jest też po porstu zamykaniem komuż ust i to tylko dlatego, że Tobiebie, minnie, tak wolno i że kicio nie odpowiada na maile.
            To spora różnica, ale nie wiem, czy osoba dobrze wychowana powinna pokazywać innym osobom, np Tobie, rażące braki w kulturze.
            Idź w spokoju ducha ze swoim przerośniętym gruczołem władzy, blokuj, kogo chcesz i rób, co chcesz.

znana.jako.ggigus napisała:

>
            >
            >
            • kornel-1 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 11:43
              > Idź w spokoju ducha ze swoim przerośniętym gruczołem władzy, blokuj, kogo chces
              > z i rób, co chcesz.

Kilka tysięcy lat cywilizacji uczy, że żadna władza nie trwa wiecznie. Imperia i ludzie przemijają.
              Przeżyjesz moderatorkę na tym forum.

Gdy moderatorka już odejdzie w niepamięć, sytuacja może rozwinąć się dwojako: albo druga moderatorka odblokuje setki nicków (wypadałoby wtedy poinformować ich o tym) i zacznie się nowy rozdział w życiu forum SV; albo druga moderatorka nic z tym nie zrobi a towarzystwo wzajemnej adoracji będzie przeżywać grupowe orgazmy.

Pozostaje drugie forum "Dobre obyczaje", na którym moderatorka w sposób nie budzący (jak na razie) kontrowersji sprawuje swoje obowiązki.

Savoir Vivre - forum z klasa
              • znana.jako.ggigus Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 12:20
                dzieki za info, zajrze
            • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 13:11
              jeszcze kwstia blokady, ban bklokada są na forach publicznych czasowe. Natomaist usunięcie kogoś na amen

Ggigus, przed chwila z latwoscia udowodnilam twoje klamstwo re: ze nie dostalas ostrzezenia w sprawie zabanowania na forum SV a ty dalej swoje - po co ci to?
              Jak widac bezsprzecznie dostalas ostrzezenie i to dwa nie jedno.
              To nie pierwszy raz kiedy w zywe oczy wypierasz sie ze czegos nie zrobilas a zrobilas
              lub ze nie dostalas a dostalas
              na co mam dowody w postaci korespondencji z toba. mam takze stare watki w ktorych uzytkownicy domagaja sie abys zaprzestala wstawiac poczatek zdania w tytule watku i odsylaja cie do tego puntku Netykiety:
              Postaraj się, by tytuł wątku, który zakładasz był czytelny i zrozumiały.

- urwane zdanie w tytule watku to jeszcze nie tytul. naprawde chcesz sie tak co chwila czyms kompromitowac zebym przedstawiala dowody jak naprawde bylo?

A propos blokady
              - palce masz, czemu nie napisalas - juz dawno -zeby cie juz odblokowac? ci co do mnie napisali z prosba o odblokowanie zostali odblokowani.
              acha, balas sie ze ci korona z glowy spadnie?

Minnie
              • znana.jako.ggigus Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 13:22
                Minnie i Twój drogi gruczole władzy, list był z 2014, miałam prawo zapomnieć Wybacz, nie żyję forum SV, ani Twoją osobą. Wybacz mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                I jak już napisałam, ban/blokada są czasowe, tymczasem Ty wykluczasz kogoś NA AMEN. Przeczytaj jeszcze raz NA AMEN. I to za to, że używałm części mojej wypowiedzi w NAGŁóWKU.
                Dwa - info o blokadzie było skopiowane z netykiety, ogólnej informacji . Mogłabyś - gdybyś była moderatorką fair (a nie jesteś, jesteś stronnicza i chcesz potwierdzenia własnych opinii, stąd Twoje problemy) - mogłabyś napisać fair i w pierwszym zdaniu - chcę Cię zablokować, bo mam taką możliwość, gruczoł władzy mi ciśnie, a poza tym wkwia mnie, co robisz.
                Jeszcze raz - NA AMEN za NAGŁóWEK.
                Przeczytaj to sobie jeszcze raz. Najlepiej na głos.
                Wiele osob z forum SV było zaskoczonych moją blokadą.
                Pisałam do Ciebie w tej sprawie, pisałam do Kiciora też.
                Idź w spokoju razem ze swoim gruczołem przez ówiat. Ludzie dobrze wychowani nie zamykają ust innym, bo tak mohą i już. Niestety, ale też ludzie dobrze wychowani nie zwracają uwagi na braki w wychowaniu innych, więc milczę.

minniemouse napisała:

> znana.jako.ggigus napisała:
                > jeszcze kwstia blokady, ban bklokada są na forach publicznych czasowe. Natom
                > aist usunięcie kogoś na amen

>
                > Ggigus, przed chwila z latwoscia udowodnilam twoje klamstwo re: ze nie dostala
                > s ostrzezenia w sprawie zabanowania na forum SV a ty dalej swoje - po co ci to?
                > Jak widac bezsprzecznie dostalas ostrzezenie i to dwa nie jedno.
                > To nie pierwszy raz kiedy w zywe oczy wypierasz sie ze czegos nie zrobilas a
                > zrobilas

> lub ze nie dostalas a dostalas
                > na co mam dowody w postaci korespondencji z toba. mam takze stare watki w ktor
                > ych uzytkownicy domagaja sie abys zaprzestala wstawiac poczatek zdania w tytul
                > e watku i odsylaja cie do tego puntku Netykiety:
                > Postaraj się, by tytuł wątku, który zakładasz był czytelny i zrozumiały.
                >

> - urwane zdanie w tytule watku to jeszcze nie tytul. naprawde chcesz sie tak co
                > chwila czyms kompromitowac zebym przedstawiala dowody jak naprawde bylo?
                >
                > A propos blokady
                > - palce masz, czemu nie napisalas - juz dawno -zeby cie juz odblokowac? ci co d
                > o mnie napisali z prosba o odblokowanie zostali odblokowani.
                > acha, balas sie ze ci korona z glowy spadnie?
                >
                > Minnie
                >
                • znana.jako.ggigus Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 13:27
                  Ps - czyli Ty i gruczoł władzy wymagacie także błagań?
                  Ciekawe odbkolowałaś mnie w 2018 roku zupełnie bez powodu. Nie wiem, jaki gruczoł teraz przejął kontrolę nad Twoim moderatorskim życiem.

> minniemouse napisała:
                  > > A propos blokady
                  > > - palce masz, czemu nie napisalas - juz dawno -zeby cie juz odblokowac? c
                  > i co d
                  > > o mnie napisali z prosba o odblokowanie zostali odblokowani.
                  > > acha, balas sie ze ci korona z glowy spadnie?
                  > >
                  > > Minnie
                  > >
                  >
                  >
                  >
                  >
                  • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 21:30
                    Ciekawe odbkolowałaś mnie w 2018 roku zupełnie bez powodu.

Alez oczywscie ze podalam powod, o czym ty doskonale wiesz bo ci to od razu wyjasnilam na forum Kuchnia:

Re: Co na grype zoladkowa?...
                    minniemouse 01.05.18, 00:02
                    To nie byla wlasciwie moja decyzja. zostalam o to poproszona poniewaz namietnie wpisywalas poczatek tresci w pole tytulu.
                    ale z prawdziwa przyjemnoscia widze ze przeszedl ci ten zwyczaj wiec cie odblokowuje. mam nadzieje ze nie pozaluje smile
                    Minnie

- co ci daje takie takie krecenie i manipulowanie? naprawde wierzysz ze ktos pomimo niezaprzeczalnych dowodow czarno na bialym i tak uwierzy w twoja klamliwa wersje?

Minnie
                    • znana.jako.ggigus Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 23:40
                      wiesz co, nie ma co komentować takich wypowiez'dzi jak ta poniżej. Nie dałabyś rady nigdy nikomu na żywca w twarz powiedzieć tak nieprzyjemnych rzeczy, jakie mi napisałaś, cytat poniżej.
                      Twoja sprawa. Pozostawiam bez komentarza takie erupcje, nic więcej się nie da zrobić.

minniemouse napisała:

> To nie byla wlasciwie moja decyzja. zostalam o to poproszona poniewaz namietnie
                      > wpisywalas poczatek tresci w pole tytulu.
                      > ale z prawdziwa przyjemnoscia widze ze przeszedl ci ten zwyczaj wiec cie odblok
                      > owuje. mam nadzieje ze nie pozaluje smile
                      > Minnie[/i]
                      >
                      > - co ci daje takie takie krecenie i manipulowanie? naprawde wierzysz ze ktos
                      > pomimo niezaprzeczalnych dowodow czarno na bialym i tak uwierzy w twoja klam
                      > liwa wersje?
                      >
                      > Minnie
                • znana.jako.ggigus Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 13:45
                  PS - Minnie, wybacz, że ośmielam Ci się zwrócić uwagę, al słownictwo wypierasz się w żywe oczy albo czy ci korona z głowy nie spadnie, słownictwo takie jest średnio zgodne, by nie powiedzieć sprzeczne, z ideą sv
                  Jak również w jęz. polskim jest przyjęTa forma ehm GRZECZNOśCIOWA - TY, Ciebie itpe.
                  Tyle w kwestii sv.

> minniemouse napisała:
                  > > Ggigus, przed chwila z latwoscia udowodnilam twoje klamstwo re: ze nie d
                  > ostala
                  > > s ostrzezenia w sprawie zabanowania na forum SV a ty dalej swoje - po co
                  > ci to?
                  > > Jak widac bezsprzecznie dostalas ostrzezenie i to dwa nie jedno.
                  >
                  > > To nie pierwszy raz kiedy w zywe oczy wypierasz sie ze czegos nie zrobila
                  > s a
                  > > zrobilas

> > lub ze nie dostalas a dostalas
                  > > na co mam dowody w postaci korespondencji z toba. mam takze stare watki
                  > w ktor
                  > > ych uzytkownicy domagaja sie abys zaprzestala wstawiac poczatek zdania w
                  > tytul
                  > > e watku i odsylaja cie do tego puntku Netykiety:
                  > > Postaraj się, by tytuł wątku, który zakładasz był czytelny i zrozumiał
                  > y.
                  > >

> > - urwane zdanie w tytule watku to jeszcze nie tytul. naprawde chcesz sie
                  > tak co
                  > > chwila czyms kompromitowac zebym przedstawiala dowody jak naprawde bylo?
                  > >
                  > > A propos blokady
                  > > - palce masz, czemu nie napisalas - juz dawno -zeby cie juz odblokowac? c
                  > i co d
                  > > o mnie napisali z prosba o odblokowanie zostali odblokowani.
                  > > acha, balas sie ze ci korona z glowy spadnie?
                  > >
                  > > Minnie
                  > >
                  >
                  >
                  >
                  >
                  • asia.sthm Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 14:24
                    @znana.jako.ggigus

Nauczylas sie nie zmieniac tematu w kazdym poscie, ale nadal automatycznie cytujesz caly tekst wlacznie z cytatem z cytatu cytatego Tacyta. I znow ci ktos zwroci grzecznie uwage, i znow sie upiornie uprzesz, i znowu zabanuja. I znowu jak zwykle beda protesty, awantura i lament.
                    • znana.jako.ggigus Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 19:11
                      Nieprawda, niektore cytaty wycinam. A co do mojego upiornego uporu - nie czytaj moich postow

asia.sthm napisała:

> @znana.jako.ggigus
                      >
                      > Nauczylas sie nie zmieniac tematu w kazdym poscie, ale nadal automatycznie cy
                      > tujesz caly tekst wlacznie z cytatem z cytatu cytatego Tacyta. I znow ci kto
                      > s zwroci grzecznie uwage, i znow sie upiornie uprzesz, i znowu zabanuja. I zno
                      > wu jak zwykle beda protesty, awantura i lament.
                • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 14:00
                  @ Ggigus.
                  kazdy jest stronniczy. np, zajrzyj do lustra.

znasz powiedzenie "jeszcze sie taki nie urodzil coby ... a wk.....ic wszystkich jest bardzo latwo"?
                  no wlasnie.

fakty, moja droga, mowia same za siebie.
                  ja swoje dowody czyli rozmowe miedzy toba a mna w emailach przedstawilam - ty jak wypadlas tak wypadlas wlasna reka, wlasnymi slowami - i nic nie musze tlumaczyc na pol strony bo, powtorze - fakty mowia same za siebie.

natomiast jesli chodzi o kulture wyrazania sie, to moj boze,
                  moze na poczatek wyjmij sobie swoj wlasny arogancki i calkowiecie zaslepijacy ci obiektywizm gruczol z oka, a nawet z obu.

Pozdrawiam

Minnie
                  • znana.jako.ggigus Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 19:14
                    Minnie, problem z gruczoem wladzy masz Ty, nie ja. Ja bym nie zablokowala NIKOGO ZA NAGLOWEK.
                    Nie musisz nikomu dogadzac, nie jestes kurtyzana, jestes moderatorka. I o Twojej roli jako moderatorki piszemy sobie, wiec do lustra zajrzyj TY.
                    I naucz sie gorm grzecznosciowych,a takze unikania form bazarowych jak zapierac sie w zywe oczy i inne wulgaryzmy, ktorych chetnie uzywasz.
                    A poki co idz przez swiat z gruczolem wladzy i innymi.
                    minniemouse napisała:

>
                    > Minnie
                    >
                    >
                    • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 21:21
                      > Minnie, problem z gruczoem wladzy masz Ty, nie ja. Ja bym nie zablokowala NIKOGO ZA NAGLOWEK.

Nie zostalas zablokowana wylacznie "za naglowek" - 4 lata temu zostalas zablokowana za lamanie Natykiety i dostawalam skargi na ciebie za twoj sposob bycia na forum.
                      Poza tym, jak wczesniej zwrocilam ci uwage- kazdy postepuje w/g swojego uznania.
                      A TY, jak zauwazaylam, z jakiegos powodu jednak zrezygnowalas z wstawiania urywkow zdania w tytul watku.
                      moze wyjasnisz dlaczego?

Minnie
                      • znana.jako.ggigus Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 23:28
                        piewsze słyszę o skargach na mnie. Miałaś cztery lata, aby mnie poinformować. Wszyscy inni, którym psiałam o mojej blokadzie, byli zdziwieni.
                        Nie muszę Ci niczego wyjaśniać.

minniemouse napisała:

> > Minnie, problem z gruczoem wladzy masz Ty, nie ja. Ja bym nie zablokow
                        > ala NIKOGO ZA NAGLOWEK.

>
                        > Nie zostalas zablokowana wylacznie "za naglowek" - 4 lata temu zostalas zabloko
                        > wana za lamanie Natykiety i dostawalam skargi na ciebie za twoj sposob bycia na
                        > forum.
                        > Poza tym, jak wczesniej zwrocilam ci uwage- kazdy postepuje w/g swojego uznania
                        > .
                        > A TY, jak zauwazaylam, z jakiegos powodu jednak zrezygnowalas z wstawian
                        > ia urywkow zdania w tytul watku.
                        > moze wyjasnisz dlaczego?
                        >
                        > Minnie
                        >
                        >
                • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 22:45
                  Minnie i Twój drogi gruczole władzy, list był z 2014, miałam prawo zapomnieć Wybacz, nie żyję forum SV, ani Twoją osobą. Wybacz mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  I jak już napisałam, ban/blokada są czasowe, tymczasem Ty wykluczasz kogoś NA AMEN. Przeczytaj jeszcze raz NA AMEN. I to za to, że używałm części mojej wypowiedzi w NAGŁóWKU.

jezli rzucasz na kogos oskarzenia ze dostalas bana bez uprzedzenia i ze "nie wiesz dlaczego zostalas odblokowana"
                  co jest oczywstym, wierutnym klamstwem to nie masz prawa publicznie jeczec na forum ze spotkala cie krzywda, mozesz co najwyzej pisnac iz nie pamietasz jak bylo inaczej oczerniasz niewinnego czlowieka.
                  i po raz ostatni - naglowek byl przyslowiowa slomka lamiaca wielbladzi garb. poza tym byly skargi na twoj niewyparzony jezyk.

Minnie
                  • znana.jako.ggigus Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 23:32
                    Niewinny człowieku alias minnie alias inne nicki - proponuję Ci małą psychodramę.
                    Idź z tym zdaniem - zablokowałam jedną cizię, bo pisała w nagłówkach, zablokowałam ją na amen.
                    Zablokowałam na amen za nagłówki.
                    Idź powiedz córce i mężowi, albo do lustra. Spróbuj.

Poza tym w ramach zdrowego rozsądku, drogi niewinny czlowieku aka minie pragnę przypomnieć, że netykieta NIE zabrania takiego pisania. Nie podobało się to wielu ludziom, ale nie nie ma ZAKAZU w netykiecie. Niech niewinny człowiek aka minnie się zapozna.

minniemouse napisała:

> Minnie i Twój drogi gruczole władzy, list był z 2014, miałam prawo zapomnieć
                    > Wybacz, nie żyję forum SV, ani Twoją osobą. Wybacz mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    > I jak już napisałam, ban/blokada są czasowe, tymczasem Ty wykluczasz kogoś NA
                    > AMEN. Przeczytaj jeszcze raz NA AMEN. I to za to, że używałm części mojej wypow
                    > iedzi w NAGŁóWKU.

>
                    > jezli rzucasz na kogos oskarzenia ze dostalas bana bez uprzedzenia i ze "nie w
                    > iesz dlaczego zostalas odblokowana"
                    > co jest oczywstym, wierutnym klamstwem to nie masz prawa publicznie jeczec n
                    > a forum ze spotkala cie krzywda, mozesz co najwyzej pisnac iz nie pamietasz ja
                    > k bylo inaczej oczerniasz niewinnego czlowieka.
                    > i po raz ostatni - naglowek byl przyslowiowa slomka lamiaca wielbladzi garb. po
                    > za tym byly skargi na twoj niewyparzony jezyk.
                    >
                    > Minnie
                    >
        • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 19:40
          @minnie

"Korespondecje owa na zyczenie do wgladu moge z przyjemnoscia przeslac administracji Agory
          jak i z latwoscia poobalac rozne inne twoje nieprawdziwe zarzuty."

Również my możemy przesłać administracji Agory Twoje cytaty pokazujące jakość moderowania, Twój język i obrażanie innych.
          • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 22:37
            jolanta4447 napisała:
            Również my możemy przesłać administracji Agory Twoje cytaty pokazujące jakość moderowania, Twój język i obrażanie innych.

bardzo dobrze Jolanto, wlasnie na to licze - na dowody na moje aktualne "wulgaryzmy", bardzo prosze, przeslij.
            zasugeruje tylko iz dobrze jest miec cos bardziej na czasie - cos rzeczywistego -
            niz przestarzale i juz nieaktualne historie sprzed 4 lat, inaczej mozna sie tylko osmieszyc.
            I wez pod uwage ze watki usuniete nadal wisza, sa tylko niewidoczne dla uzytkownikow. wszystko co napisalas (i nie tylko ty) moge wiec bez problemu w kazdej chwili przytoczyc.
            Moze jednak przydaloby sie nieco ochlonac. juz...

Minnie
            • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 23:01
              @minniemouse

Żartujesz, prawda?

Pod wpływem wielkiej masowej krytyki postanowiłaś okiełznać swój język (ciekawe, na jak długo) i myślisz, że dawne chamskie wpisy nie liczą się?

Od ilu lat jesteś moderatorką?

4-3-2 lata temu mogłaś obrażać użytkowników, ale dziś to się nie liczy? Bluzgałaś jako moderatorka, a internet jest pamiętliwy! Są skany i screeny.
              Naiwna jesteś, jeśli uważasz, że kiedyś mogłaś bluzgać, ale dziś nie ma to znaczenia.
              A gdzie usunięte posty z krytyką i cytatami?
              Prawda w oczy kole, to moderatorka usuwa po cichu, najlepiej w czasie naszej nocy, by najmniej osób zdążyło przeczytać.
              • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 23:29
                @Jolanta
                A najzabawniejsze, że jak poprosiłam o skasowanie hokejowego wątku nie na temat, to się okazało, że owszem, skasuje, jak inni poproszą. Bo to "naturalny podwątek" głównego wątku o piciu piwa- bez mała 30 postów na 35 wszystkich. I właściwie dlaczego inni mają decydować, od czego jest moderator?
                • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 12.05.18, 23:54
                  @condesa

No właśnie.

To jest ten poziom moderacji, bo wątek założyła moderatorka - niby o piwie bez alkoholu w 3 postach, a w pozostałych ekscytowała się wynikami rozgrywek jak małolata i machała białą chusteczką do telewizora, he he he :)
                • ser_metafizyczny Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 00:26
                  @Condesa
                  No tak, Minnie tu skasuje hokejowy wątek jak inni poproszą, a wcześniej kiedy Wagonetka jako jedyna poprosiła o skasowanie, to mimo zaangażowania w dyskusję czterech innych forumowiczów wątek poleciał... Który to był, ktoś pamięta? Coś o przyzwoitości? O uczciwości? Jakoś tak, nie?
            • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 00:22
              @Minnie
              Twoja drużyna dostała, jak to określiłaś "wpiernicz" 08.05.2018, To wystarczająco współcześnie? Wiesz, ja rozumiem, że
              "btw psiakrew, druga przerwa a Szarki obrywaja od Vegas 1:0 a juz prawie mieli pierwsi bramke ale krazek trafil w slupek sad" a Ty jak piszesz " z tej frustracji to chyba sama lykne piwo z procentami big_grin", ale chyba forum savoir vivre to nie stadion z kibolami?
              • ser_metafizyczny Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 00:31
                Cóż, Condeso, jak to lubi napisać Minnie... LOL
            • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 02:28
              @minniemouse

"wlasnie na to licze - na dowody na moje aktualne "wulgaryzmy", bardzo prosze, przeslij.
              zasugeruje tylko iz dobrze jest miec cos bardziej na czasie - cos rzeczywistego -
              niz przestarzale i juz nieaktualne historie sprzed 4 lat, inaczej mozna sie tylko osmieszyc."

Podkreślenie - moje.

Żałosna jesteś w swojej determinacji. Płacą Ci za moderowanie i żal Ci tych złotówek? Dużo dorabiasz na tej nieudanej moderacji? Opłaca się? Nawet jak na Kanadę?

Może wreszcie Agora lub gazeta przyjrzą się Twojej działalności.

Sama od lat ośmieszasz się. Po prostu - nie nadajesz się na moderatora przez swój język, brak obiektywizmu, brak znajomości polskich realiów i przekonanie, że Tobie wolno wszystko. Przez Ciebie z forum odeszło wiele osób, a dziś s-v jest prawie martwe. Odzywają się 3-4 osoby dziennie w wydumanych na siłę wątkach.

Kilka lat chamskich odzywek, wycinania postów niezgodnych z Twoimi poglądami i obrażania nie mają wg Ciebie znaczenia, tylko kilka aktualnych postów ma znaczenie?

A co z tamtymi postami? Nie liczą się? Przez tyle lat? Jest bogata historia Twoich odzywek.
              Dorosła jesteś czy masz 5 lat i myślisz, że jeśli coś już było, to nie liczy się?
              Myślisz, że nie dałaś się poznać przez tyle lat?
              Przecież to jest w sieci, nawet, jeśli Ty usunęłaś. Internet nie zapomina.
              W każdej chwili mogą być cytaty, Kornel już podał swój. Odnieś się do swojej odpowiedzi w jego cytacie. Boisz się czy wstydzisz?
              To jest język s-v?

Nagle poczułaś się zagrożona i poprawiłaś swój język?

Całą swoją twórczością pokazałaś, kim jesteś - nieważne czy wczoraj czy 4 lata temu.

Trudno też przyjąć, że Twoje wątki o sztucznych różyczkach i serwetkach na stole przy imprezie dla dzieci, jakichś butach Birkenstocki, w Polsce nie znanych lub nikło, odwożenie na bal czy linki do pudełeczek albo podawanie wyników ligi hokejowej w Kanadzie, są właściwe na polskim forum s-v.

30 lat siedzisz w Kanadzie, to załóż sobie tam forum, a nie pouczaj Polaków zza oceanu.

Nie pojmuję, jak osoba, która od 30 lat mieszka poza Polską, nie zna jej realiów i do tego jest tak toksyczna, mogła zostać moderatorką polskiego forum, a nie jestem rasistką.
              Tu jest potrzebny ktoś, kto tu mieszka, żyje, obserwuje nasze zmiany zwyczajów i jest obiektywny i tolerancyjny.

Totalna pomyłka z taką moderatorką! Czas na zmianę!
    • ser_metafizyczny Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 00:37
      W tym wszystkim najzabawniejsze jet to, że na każdą próbę naprawienia czy wyjaśnienia sytuacji na forum sv, od moderatorek wychodził jasny przekaz - o moderacji rozmawia się na forum "o moderacji"
      Czyli, zamiatamy kłopot pod dywanik, co z oczu, to z serca.
      My jako użytkownicy forum nie mamy wg Minnie i Beaty nic do powiedzenia w temacie charakteru forum. Ok. To się wyniesiemy i Minnie będzie mogła w spokoju prowadzić monologi o sporcie i czym tam sobie chce.
      Nieświadoma tego, jak wygląda w oczach innych. Bo nie wierzę, że świadomie tak się ośmiesza.
      • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 00:55
        @Ser
        No to rozmawiamy na moderacji, ale to też się Minnie nie podoba. Jest zdziwiona, po co wątek założyłam. Tylko że tu nie może nas wykasować, więc krzykiem i groźbami chce nas spacyfikować.
        • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 01:22
          condesa napisał(a):
          Jest zdziwiona po co wątek założyłam. Tylko że tu nie może nas wykasować, więc krzykiem i groźba chce nas spacyfikować.

oczywscie ze jestem zdziwiona, bo nie ma zadnych przeszkod abys partycypowala w forum SV co ci juz kolejny raz tlumacze.
          I kolejny raz prosze o KONKRETNE przyczyny dlaczego uwazasz ze nie mozesz.
          przyczyny usuwania watkow mialas wyjasnione juz na forum Savoir Vivre - bo lamaly Netykiete i Regulamin.
          teraz, jak juz dokladnie wiesz czego unikac aby wpisy nie byly usuwane
          -czyli przestrzegac Netykiety Agory -jaka obowiazuje w calym portalu - i masz wyszczegolniony Regulamin SV ktory w zasadzie wymaga tylko aby nie atakowac podczas dyskusji za pelniona funkcje moderatora - to wlasciwie o co chodzi?

I nie imputuj ze krzycze ani tym bardziej groze - jesli cos podkreslam przy uzyciu wielkich liter badz italiki badz tlustego druku
          - to dlatego by zwrocic na to szczegolna uwage.
          Rowniez nie imputuj ze groze - zwracam tylko uwage na fakt iz proba dalszego oczerniania mnie moze sie bezkarnie nie udac poniewaz w nerwach kazdemu sie zdarzy pomylka a bledy robi kazdy o czym mogl zapomniec. i to wszystko.
          co ja natomiast widze w powyzszych insynuacjach:
          - przykra probe odwrocenia uwagi od golego faktu iz tak naprawde nie masz o co sie do mnie przyczepic wiec probujesz teraz to przyslonic skierowujac uwage na bzdury typu "o, krzyczy i grozi".

a moze jednak jakies konkrety - kto i co i dlaczego broni brac ci udzial w forum Savoir Vivre???

Minnie
          • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 01:34
            @Minniemouse
            1.A gdzie ja napisałam, że ktoś mi broni i nie mogę?
            2. Duże litery są w necie odpowiednikiem krzyku, więc podkreślaj sobie w inny sposób, albo pogódź się z tym, że jednak krzyczysz.
            3. Twoje teksty na temat wysyłania cytatów do Agory, znajdowania rzekomych niewygodnych wypowiedzi - są grożeniem.
            W dodatku -znowu- są wykorzystywaniem Twojej funkcji moderatora. Ty masz dostęp do usuniętych postów, a my nie.
            • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 01:39
              To twoja opinia.
              utrzymuj ja sobie jak ci pasuje,
              ja swoje stanowisko wyjasnilam jasno i kazdy kto czyta widzi bez problemu F A K T Y.

Minnie
              • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 01:50
                @Minniemouse
                Na to właśnie liczę.
              • ser_metafizyczny Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 01:51
                Tak, fakty są bardzo jasno widoczne.
                Użytkownicy zwrócili uwagę na problem.
                Moderatorzy problemu się pozbyli -usunęli całe wątki.
                Problemu nie ma.
                :)
                Użytkownicy sobie poszli gdzie indziej, tak jak im nie raz wytykano. Nikt przecież nie broni być na forum savoir-vivre, w którym panuje fałsz. Kto lubi taki klimat, ten tam jest. Coraz mniejsze kółko wzajemnej adoracji.
                Nikt tam nie ma też wstydu, najwidoczniej.
                • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 02:04
                  tak - zawsze grupka tych samych, ktorzy jak sie wypowiadaja (co mowi samo za siebie) widac w tym watku..
                  i nie, niestety nie calkiem poszli, prawie codziennie wchodza na forum SV robic nieprzyjemne niemerytoryczne wpisy, o zaprzestanie czego publicznie prosi was wasz wlasny moderator w watku Fair Play - co pominelas calkowitym milczeniem do tej pory.

Minnie
                  • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 02:07

ps
                    i przypominam ci ze oskarzylas mnie o jatrzenie.
                    jak do tej pory nie przedstawilas zadnego na to dowodu.
                    nie probuj tylko cytatow z tego watku ktory TY zalozylas - bo jest odpowiedzia na twoja wlasna prowokacje.

Minnie
                    • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 02:28
                      @Minnie
                      Dowodem jest cała rozmowa z Tobą. A poza tym, szarogęsić to się możesz na sv. A tutaj nie będziesz nikomu mówic, co ma robić, albo czego ma nie próbować.
                      • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 02:44
                        condesa napisał(a):
                        > @Minnie
                        > Dowodem jest cała rozmowa z Tobą. A poza tym, szarogęsić to się możesz na sv.
                        > A tutaj nie będziesz nikomu mówic, co ma robić, albo czego ma nie próbować.

lol
                        no i popatrz jaka bezradna sie zrobilas... :)
                        a taka pewna siebie bylas "jatrzysz, jatrzysz" - no i co? gdzie masz dowody?
                        zaslaniasz sie teraz ze ja sie "szarogesze"?
                        lol
                        nie moja droga Condeso ja tylko grzecznie pytam gdzie masz dowody na swoje slowa - slucham. no gdzie?

no pokaz jaka jestes nieskazitelna a ja niedobra, stronnicza, JATRZACA moderatorka z SV
                        no niech wszyscy zobacza - niech ci brawo bija.

no pokaz, z zainteresowaniem poczytam te moje jatrzace watki, wpisy z SV i innych forumow.
                        czekam....

Minnie
                        • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 03:07
                          @Minnie
                          Nie Minnie, nie jestem bezradna, tylko nie widzę najmniejszego sensu rozmowy z Tobą. Świadectwo sobie już sama wystawiłaś i o to chodziło. Wystarczy☺
                          • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 03:36
                            condesa napisał(a):
                            > Nie Minnie, nie jestem bezradna, tylko nie widzę najmniejszego sensu rozmowy z
                            > Tobą. Świadectwo sobie już sama wystawiłaś i o to chodziło. Wystarczy☺

sorry ale nie nie wystarczy
                            postawmy sprawe jasno - jestes bezradna, bo bezpodstawnie oskarzylas mnie o cos czego nie zrobilam, teraz oczywscie nie masz na to dowodu.
                            ale na to co ty zrobilas jest, tu, w twoim wlasnym watku,
                            twoje nieszczesne wlasne slowa, czarno na bialym:

condesa 12.05.18, 14:32
                            Wiesz co, jątrz sobie na swoim forum. Rozmawiaj tam sama ze sobą, wtedy nie będziesz mieć oponentów. Ja się tutaj zwróciłam o pomoc do Gazety, nie po to, żeby z Tobą prowadzić dyskusje.

przepraszam - a co, spodziewalas sie ze bezkarnie bedziesz wylewac na mnie pomyje a ja nie bede sie przed tym bronic?

slowko wrobelkiem wylecialo, kobyla u plotu wrocilo, acha.
                            teraz prosze nie wymigiwac sie a to "szarogesiem", a to "brakiem sensu rozmowy ze mna"
                            bo ani jedno ani drugie nie ma nic do rzeczy z faktem ze to TY to mnie to oskarzylas i to TY musisz teraz poprzec wlasne slowa dowodami inaczej bedziesz tylko - zwykla klamczucha.
                            a jezli tak potrafisz zmyslac i manipulowac, to wypada zadac sobie pytanie jeszcze o czym tak nazmyslalas na moj temat?

A moze wypadaloby mnie tak przeprosic za bezpodstawne oskarzenia? po prostu?

Minnie
                            • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 04:16
                              @minniemouse

" spodziewalas sie ze bezkarnie bedziesz wylewac na mnie pomyje a ja nie bede sie przed tym bronic?"

Ale jak się bronisz? Są przykłady Twoich odzywek.
                              Jakie pomyje? To Ty wylewałaś pomyje. Pisanie do Ciebie ze skargą na Ciebie? Paranoja. Post w kosmosie.

@kornel-1 dał już kilka przykładów Twoich odpowiedzi - jakoś nie potrafisz odnieść się do swoich słów.

Zacznij używać polskich czcionek na polskim forum.
                            • kornel-1 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 10:38
                              minniemouse napisała:

> slowko wrobelkiem wylecialo, kobyla u plotu wrocilo, acha.

Uwielbiam nowe związki frazeologiczne.

Moderatorce, oderwanej od polskiej kultury i języka, uprzejmie wyjaśniam, iż w naszym języku ojczystym są dwa przysłowia:
                              Słowo wróblem wyleci a powróci wołem
                              Słowo się rzekło, kobyłka u płota

Warto przyswoić sobie znaczenie tych mądrości ludowych. I stosować adekwatnie.

k.
                  • ser_metafizyczny Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 02:15
                    Wasz własny moderator? Serio?
                    Czy Ty myślisz, że nami ktoś kieruje?
                    • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 02:36
                      Mysle, ze nie macie zadnych klarownych przeslanek iz moderacja na forum Savoir Vivre zle dziala i wyrazacie wylacznie wlasna, nie poparta konkretami subiektywna opinie. mocno subiektywna.

co gorsza, w trakcie dyskusji systematycznie obnazacie bezsens swych zazalen,
                      i wlasnymi slowami udowadniacie ze gdy aktualnie skontaktujecie sie z moderacja to wasze postulaty zostaja wysluchane i uwzglednione.

Minnie
                      • ser_metafizyczny Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 02:43
                        Tak jak w przypadku regulaminu forum uwzględnione, prawda?
                        Ponownie, pozwolę sobie na obcojęzyczny zwrot, I rest my case.
                        Udowadniasz każdym zdaniem to, że nasze obiekcje są jak najbardziej zasadne.
                        • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 03:43
                          > Udowadniasz każdym zdaniem to, że nasze obiekcje są jak najbardziej zasadne.

Jakie obiekcje?
                          bo mysmy od poczatku czyli juz 4 lata temu mowily aby w sprawach moderacji kierowac sie do jednego z dwoch moderatorow:
                          kontakt w sprawie moderacji:
                          beata_@gazeta.pl
                          minniemouse@gazeta.pl

wybor moderatorow dowolny i dobrowolny. czemu zatem nie korzystales z tej opcji?

Minnie
                          • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 04:11
                            Przy okazji wyszukiwania stosownych urywkow i cytatow musialam poczytac nieco starych watkow, w tym skasowanych i z perspektywy czasu musze przyznac ze niekiedy w ferworze dyskusji moze rzeczywscie nieco za luzacko wyrazilam swoje opinie.
                            (nie myslcie ze wasze moich uczuc nigdy nie urazaja).
                            Mam na mysli watek o pierscieniach.
                            Jesli wiec Condeso to cie gryzie, czujesz sie urazona za nazwanie twojej opinii "chorym mysleniem" to cie przepraszam, wcale nie chcialam tym ciebie obrazic. wyrazilam sie tak o tekscie jaki przeczytalam, ale skoro cie to urazilo to przepraszam.
                            sam wpis, jak na pewno wiesz, zostal usuniety jak tylko zaprotestowalas ze ci to sie nie podoba.
                            Czy kogos jeszcze urazilam? i za co?

Minnie
                            • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 04:26
                              @minniemouse

"moze rzeczywscie nieco za luzacko wyrazilam swoje opinie."

"Czy kogos jeszcze urazilam? i za co?"

Hi hi hi - nadeszła pora kajania się?

Dostałaś ostrzeżenie?
                              Trochę za późno. I tak już prawie nikogo nie ma na Twoim forum po Twoich wyczynach przez wiele lat.
                            • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 04:32
                              Razi mnie brak wielkich liter na początku zdań, brak polskich liter i brak obiektywizmu tej osoby.
                              Posypywanie głowy popiołem po wielu latach, to zbyt mało.
                              Czas na emeryturę takiego moderatora.
                              • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 04:55
                                jolanta4447 napisała:
                                Razi mnie brak wielkich liter na początku zdań, brak polskich liter i brak obiektywizmu tej osoby. Posypywanie głowy popiołem po wielu latach, to zbyt mało.
                                Czas na emeryturę takiego moderatora.

Jolanto - moze ci sie nie podobac brak polskich liter, moj styl pisania itd niestety Netykieta nic z tego nie zabrania, sorry.
                                O jakim posypywaniu "po latach" lol popiolem ty mowisz?
                                bo ja o znacznie, znacznie bardziej aktualnycy sprawach.
                                Taka jestes zdesperowana iz z braku argumentow chwytasz sie lol archiwalnej brzytwy?
                                A czy mi czas na emeryture to pozwol ze zadecyduja inni nie ty.

btw ostatnie twoje wpisy sa bardzo emocjonalne, chwiejne i niezbyt grzeczne.
                                pozwole sobie zasugerowac ze przydalaby ci sie przerwa.

Minnie
                                • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 05:22
                                  "pozwole sobie zasugerowac ze przydalaby ci sie przerwa."

Możesz sobie sugerować.
                                  U Ciebie nie piszę i nie mam zamiaru.
                                  Skończyłam z fajerwerkami (mam zachowane, bo może się przydać przy różnej sprawie).

"moze ci sie nie podobac brak polskich liter, moj styl pisania"

Brak wielkich liter na początku zdania, interpunkcji, grzecznościowych form z dużej litery na forum s-v !!! (Ty, Tobie, Ciebie itd.) i polskiej czcionki u moderatora POLSKIEGO FORUM, to nie styl, tylko lekceważenie czytelników.

Trochę szacunku i wysiłku i mogłoby lepiej wyglądać, ale oczywiście - masz to gdzieś. Niech się czytelnicy męczą, wszak jesteś moderatorem i możesz wszystko.

To właśnie jest Twój styl moderatora - pogarda dla czytelników i obowiązek podporządkowania.
                                • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 05:45
                                  @minniemouse

"... z braku argumentow chwytasz sie lol archiwalnej brzytwy?"

A co? - słowa padły i wiszą przez lata. Kiedyś mogłaś ubliżać, ale dziś to 'archiwum'?
                                  Tak, nie wyprzesz się chamskich słów, które nie przystoją moderatorce, nieważne czy wczoraj czy 4 lata temu.

Myślisz, że jest jakieś 'przedawnienie' po 4 latach dla aktywnej moderatorki?
                                  Mylisz się.
                                  Sieć pamięta Twoje bluzgi i internauci - też.
                                  Mało tego - są też niedawne przykłady - sama przyznałaś Condesie.
                                  Jeśli nie ma się kultury, reaguje grubiańsko, to nie można moderować forum savoir vivre.
                                  To tak, jak gdyby kannibal miał opiekować się żłobkiem, czyż nie?

"ostatnie twoje wpisy sa bardzo emocjonalne, chwiejne i niezbyt grzeczne"

To fakt, bo nie cierpię hipokryzji i nie mogę zmilczeć i nie zareagować. Zasłużyłaś, a ja mam spokojniejsze sumienie.

Czy po Tobie naprawdę każda krytyka spływa jak ciepły deszcz? Nic nie dociera przez grubą skórę? Ktoś inny dawno by się schował po takiej fali niezadowolenia, ale Ty niczego nie chcesz pojąć.
                                  • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 05:58
                                    jolanta4447 napisała:
                                    Tak, nie wyprzesz się chamskich słów, które nie przystoją moderatorce, nieważne czy wczoraj czy 4 lata temu.
                                    Myślisz, że jest jakieś 'przedawnienie' po 4 latach dla aktywnej moderatorki?

Jolanto - sorry za szczerosc, ale z toba chyba cos nie tak :/
                                    Serio, SERIO??- domagasz sie zdjecia mnie ze stanowiska za wulgaryzmy jakie mialy miejsce 4 lata temu? nie widzisz jaki to absurd, ba, belkot?
                                    Powinnas sie chyba opanowac i zastanowic.

Minnie
                                    • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 06:32
                                      @minniemouse

"SERIO??- domagasz sie zdjecia mnie ze stanowiska za wulgaryzmy jakie mialy miejsce 4 lata temu? nie widzisz jaki to absurd, ba, belkot?"

SERIO ???
                                      Uważasz, że jako moderatorka mogłaś bluzgać przez 4 lata i dzisiaj jesteś 'czysta'?
                                      Przedawniło się czy jesteś inną osobą, bo chodzi o to samo forum.
                                      To Twoje słowa i są zapisane!

Jeszcze nie odniosłaś się do tamtych obelg, w tym, do kornela-1, a wciąż czekamy na pokajanie, skruchę i przeprosiny, a najbardziej na Twoją dobrowolną rezygnację lub urzędowe zdjęcie z funkcji.

To naprawdę żałosne - święta, niewinna moderatorka bluzgająca przez 4 lata nagle czuje się oczyszczona i bez grzechu.
                                      Oświeciło Cię nagle po latach krytyki użytkowników czy po ostrzeżeniu z Agory?

'Absurd'? - a niby dlaczego? Jak się bluzgało, to trzeba ponieść konsekwencje. Nie każdy musi być moderatorem. Wielu się nie nadaje. I tak długo się utrzymałaś - aż dziwne.

'Bełkot'?- to za duże słowo - chyba nie wiesz, co znaczy w języku polskim. Posty były logiczne, wyraźne i bez znamion bełkotu.
                                      • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 10:27
                                        jolanta4447 napisała:
                                        Uważasz, że jako moderatorka mogłaś bluzgać przez 4 lata i dzisiaj jesteś 'czysta'?

tak, owszem, nie tylko ze uwazam ze mozna sie zmienic ale dowodem na to jest z powodzeniem prowadzone od 2014 forum Savoir Vivre.
                                        A ty, jesli masz czelnosc wysuwac oskarzenia pod moim adresem - ze rzekomo przez te ostatnie 4 lata bluzgam - to miej tez czelnosc przedstawic dowody rzekomych "bluzgow" w postaci cytatow i kontekstu w jakich zostalo to uzyte, inaczej tylko sie skompromitujesz tak jak osmieszyla sie Condesa gdy usilowala imputowac mi jatrzenie.

Minnie
                                        • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 10:36
                                          ps
                                          i jeszcze dodam ze wlasciwie oprocz tej nerwowej obsesji na moim punkcie,
                                          to jak do tej pory nie przedstawilas zadnej konkretnej przyczyny dlaczego w/g ciebie zle wykonuje moja prace na forum Savoir Vivre.

Punkt po punkcie spokojnie i rzeczowo zbijam kazde twoje argumenty, udowadniajac moje racje twoimi wlasnym przykladami z twojego nowego forumu, twojego wlasnego watku i na przykladzie twoich wlasnych slow.
                                          ty z kolei coraz bardziej rozpaczliwie miotasz sie, w sumie nie majac nic konkretnego do powiedzenia oprocz wywlekania starych, dawno nieaktualnych brudow. tak robi desperat.
                                          fuj.

Minnie
                                        • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 11:16
                                          @Minniemouse
                                          Nie założyłam tego wątku, żeby z Tobą rozmawiać, nie wiem kiedy to zrozumiesz? Może Kodeks Boziewicza by Ci w tym pomógł? I to, że nie chcę z Tobą dyskutować, nie znaczy że nie mam dowodów. Zresztą, nie ma po co czegokolwiek przytaczać skoro odwalasz za nas sama robotę, pokazując jaką cienką warstewką kultury jesteś pokryta. Ja wolę miło spędzić czas na innym forum, gdzie nawet niedoświadczony moderator, który dopiero się uczy fachu, jest sto razy lepszy niż Ty. Zrób mi tę łaskę Minnie i daj mi święty spokój, taka ładna niedziela...
                                          • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 12:32
                                            condesa napisał(a):
                                            > Nie założyłam tego wątku, żeby z Tobą rozmawiać, nie wiem kiedy to zrozumiesz?

Coz, za kazdym razem kiedy zakladasz jakikolwiek watek, na jakimkolwiek publicznym forum, a juz zwlaszcza dyskusyjnym, musisz liczyc sie z tym ze kazdy kto go przeczyta ma prawo go skomentowac tyle razy ile uwaza za stosowne.
                                            jesli tego nie rozumiesz lub mi po prostu nie wierzysz - to zwroc sie z prosba o wyjasnienie w tej materii do administracji forum - tam ci wyjasnia lepiej niz ja.
                                            A moim bezwglednym prawem na publicznym forum jest bronic sie gdy mnie szkaluja.
                                            A tu mnie wlasnie szkaluja.
                                            Najpierw szkalowala mnie Ggigus wszystkie zarzuty odparlam z dowodami.
                                            Gdy szkalowala mnie Jolanta, rowniez odparlam jej zarzuty, logicznie i i klarownie oraz podalam cytaty z watku do ktorego ona sama mnie skierowala.
                                            Teraz ty - do tej pory nie jestes w stanie wyjasnic konkretnie jak wlasciwie moderacja na forum Savoir Vivre nie wywiazuje sie z obowiazkow,
                                            a nawet lol sama niechcacy potwierdzilas ze dziala i to dobrze bo Beata usunela na twoja prosbe watki ktore chcialas.
                                            dalej - nie jestes w stanie podac dowodow na moje rzekome "jatrzenie" - czyli rozsiewasz o mnie zwykle kalumnie.
                                            bo gdybys miala to bys do tej pory podala, proste.
                                            A cytujac twoje najnowsze i jedyne wypowiedzi na forum Savoir Vivre wykazalam jasno i niezbicie iz nie jestes zainteresowana neutralnym, kolezenskim partycypowaniem na forum Savoir Vivre a jedynie czepiasz sie drobiazgow, prawie wcale lub wcale niezwiazanych z tematem.

Ten watek to tez tylko twoja kolejna nagonka na mnie, bo jak inaczej nazwac watek w ktorym nie ma wlasciwie zadnych konkretow?

I owszem, w pelni zgodze sie ze milo sie spedza czas na forum gdzie lol nie wpisujecie takich tekstow jak mi,
                                            tak tutaj jak i na forum Savoir Vivre.
                                            Proponuje aby np Jolanta na forum D/O zaczela sprawiedliwie pouczac tych co nie maja polskiej klawiatury, robia literowki i nie uzywaja poprawnie duzych liter - dlaczego tylko mnie nie wolno? a ty Condeso zacznij codziennie zakladac powitalne watki reklamujace forum Savoir Vivre na D/O -
                                            - a ja popatrze jak dlugo wtedy bedzie milo i sympatycznie przy takich wpisach, lol i ile "nie" bedzie kasowania :)

Minnie

Bob Hope:
                                            Bank to miejsce, które pożyczy ci pieniądze, jeśli możesz udowodnić, że ich nie potrzebujesz.
                                            Savoir Vivre - forum z klasa
                                            • condesa Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 13:08
                                              @Minniemouse
                                              Forum jest publiczne i nikt Ci nie broni wypowiadać się. Ale to nie znaczy - i tego najwyraźniej nie rozumiesz- że ja nie mam obowiązku Ci odpowiadać ani wdawać się z Tobą w wymianę zdań. Nie odpowiada mi poziom. Już Ci kiedyś powiedziałam, że z gołębiem się w szachy nie gra: zabrudzi planszę, porozwala figury a i tak powie, że wygrał.
                                              Jesteś tak przekonana o własnej nieomylności, jakości tych swoich argumentów, kontrargumentów i dowodów, że rozmowa nie ma żadnego sensu. Jesteś tak odporna na cudze racje, że szkoda czasu.
                                              • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 22:07
                                                condesa napisał(a):
                                                ja nie mam obowiązku Ci odpowiadać ani wdawać się z Tobą w wymianę zdań. Nie odpowiada mi poziom. .

LOL
                                                - NO I WYDALO SIE, PRAWDA JEST BEZLISTOSNA,
                                                JESTES TYLKO PROWOKATOREM I KRZYKACZEM RZUCAJACYM BEZPODSTAWNE KALUMNIE
                                                KTORY W ZDERZENIU Z FAKTAMI I DOWODAMI NIE MA NIC DO POWIEDZENIA

nie masz co powiedziec to probujesz odwrocic kota ogonem, ot i tyle.
                                                ot i tyle.
                                                to widac.
                                                spadla ci falszywa maska kultury z twarzy, na zadna moja prosbe, zadne pytanie nie masz dowodu - gdzie masz cytaty ze jatrze, Beata na twoja prosbe zareagowala, Regulamin nie stoi na przeszkodzie aby robic normalne watki,
                                                - jedynie co potrafisz to bezpodstawnie bic piane, agitowac i szczuc - oto PRAWDZIWA CONDESA.

Teraz jeszcze prosze pokaz, zacytuj, w ktorym miejscu w TYM watku wykazalam sie "poziomem ktory ci nie odpowiada" ?
                                                moze w miejscu w ktorym domagam sie dowodow od ciebie na twoje wlasne insynuacje - a ty ich nie jestes w stanie podac?

Minnie
                                                • wariant_b Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 13.05.18, 22:49
                                                  Problemy Savoir Vivre chyba wkrótce się same rozwiążą, bo patrząc po aktywności obu forów
                                                  ludzie zagłosowali nogami.
                                                • reinadelafiesta Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 14.05.18, 06:06
                                                  @Minnie
                                                  Możesz to sobie tak tłumaczyć, jeśli Ci to ma poprawić samopoczucie. Mnie jest to obojętne, tak samo jak Ty, Twoja opinia o mnie i Twoje żądania. Sama sobie wystawiłaś świadectwo i ja niczego Ci więcej nie będę udowadniać, cytować, pokazywać. Choćbyś nie wiem jak się gotowała ze złości. Nie rozumiesz słowa "nie"?
                                                  • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 14.05.18, 10:52
                                                    reinadelafiesta napisała:
                                                    > Możesz to sobie tak tłumaczyć, jeśli Ci to ma poprawić samopoczucie.

- ja "sobie tego tak" nie tlumacze - takie sa FAKTY.
                                                    dotychczasowy i dlugotrwaly brak twoich dowodow najglosniej tlumaczy sam za siebie.

Mnie jest to obojętne, tak samo jak Ty, Twoja opinia o mnie i Twoje żądania.

... osobliwe, po takiej zajadlej nagonce jaka na mnie urzadzilas --
                                                  • reinadelafiesta Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 14.05.18, 11:16
                                                    @Minnie
                                                    Biedna Minnie, tyle osób się na nią uwzięło i szykanuje biedaczkę od lat.
                                                    Już Ci powiedziałam, co miałam napisać - napisałam, forumowicze mogą przeczytać. Przykłady od Kornela też. I żadnych Twoich żądań spełniać nie zamierzam, a co o tym myślisz to Twoja sprawa, nie sądzę, żeby to kogokolwiek wzruszało.
                                                  • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 14.05.18, 11:55
                                                    Biedna Minnie, tyle osób się na nią uwzięło i szykanuje biedaczkę od lat.

LOL Prosze pokaz mi przyklady, cytaty ze jestem szykanowana od lat
                                                    na razie to lol ty mnie szykanujesz, robisz na mnie nagonke od monentu wywieszenia Regulaminu na forum SAVOIR VIVRE.
                                                    a zupelnie niepotrzebnie :)

Przykłady od Kornela też.

LOL
                                                    Kornela przyklady sprzed 4 - czterech lat ?? :)
                                                    achh, odtracony Kornel, wciaz we mnie bez wzajemnosci zakochany, sledzi kazdy moj krok i czule piesci moje jedyne slowa do niego :D

Minnie
                                                  • reinadelafiesta Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 14.05.18, 17:21
                                                    @Minnie
                                                    To wprost niewiarygodne, jak do Ciebie nie dociera, że nie chcę z Tobą dyskutować, podawać Ci kolejnych przykładów Twojego wulgarnego, prostackiego języka czy przykładów jątrzenia. Podałam kilka, Kornel tak samo, są linki do różnych wypowiedzi, również współczesnych, jest wreszcie cały ten wątek, kto chce - przeczyta. Dla Ciebie to mało, dla mnie wystarczająco. Ale skoro tak bardzo się domagasz, to zrobię wyjątek. Tylko umówmy się, że to ostatnie ustępstwo z mojej strony. Masz link do bardzo gorącej dyskusji z 2014r. o moderacji na sv: forum.gazeta.pl/forum/w,10226,150417846,150417846,Hehe_oczekujsz_po_forum_s_v_Wersalu_.html
                                                    Brzmi znajomo? Déjà vu?
                                                    Zrozum Minnie, nasza dyskusja nie ma sensu, ludzie odchodzą z Twojego forum, czyli jak ktoś ładnie napisał, zagłosowali nogami. Mają Cię dosyć i tylko Ty nie przyjmujesz tego do wiadomości.
                                                  • reinadelafiesta Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 14.05.18, 20:36
                                                    @Moi Drodzy
                                                    Sytuacja na SV nabiera tempa😁 Skoro nie da się mnie uciszyć tutaj, to przynajmniej tam będzie mi można buzię zamknąć.
                                                    Jak wiecie, poprosiłam o usunięcie wątku, bądź przynajmniej postów, niezwiązanych z pytaniem zadanym w wątku głównym o piciu piwa podczas meczu hokejowego. Uznałam, że skoro niewygodne wypowiedzi są usuwane pod pretekstem łamania Netykiety, to trudno, ale trzeba być konsekwentnym i własne śmieci też skasować. Dostałam absurdalną prośbę od Minnie, o wskazanie takich usuniętych wątków. Nie bardzo wiem, jak to zrobić, skoro wątki są usunięte, macie jakiś pomysł? Bo Minnie ma:
                                                    "minniemouse 13.05.18, 22:57
                                                    zawsze moge je na zyczenie przytoczyc.
                                                    Jesli ja usuwam post to nie dlatego ze jest "niewygodny" tylko albo lamie Netykiete, albo ktorys (lub oba) Regulaminy - i wtedy jestem w stanie podac zlamane punkty, albo post jest prowokatorski, niczego nie wnoszacy poza checia wywolania awantury. co widac to po tonie wypowiedzi, po tresci wypowiedzi, mocno rozmijajacej sie z ogolnie tematem i trescia reszty komentarzy w watku.
                                                    Sugeruje wiec, abys nastepnym razem zastanowila sie zanim wstawisz kolejny wpis lub watek bo poki co nie jestes zablokowana,
                                                    ale twoj udzial w tym forum wisi na wlosku poniewaz zmeczona i znudzona jestem usuwaniem zbednych wpisow niezgodnych z Regulaminem i Netykieta.
                                                    i o ile dobrze pamietam raz juz dostalas takie ostrzezenie, to jest drugie, wiec.. uwazaj.

Droga Minniemouse, pozwolę sobie powiedzieć to, co odpowiedziałam Ci na forum SV - zacznij od siebie. Jak to napisałaś, ostatnio nie jestem aktywna na forum, więc nie wiem, czym tak jesteś zmęczona. No ale nie męcz się więcej i nie fatyguj banowaniem mnie i tak nie zamierzam więcej tam zaglądać. Po co, skoro nie ma tam już nikogo ze starych znajomych?
                                                  • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 14.05.18, 21:43
                                                    @reinadelafiesta

"Jak wiecie, poprosiłam o usunięcie wątku, bądź przynajmniej postów, niezwiązanych z pytaniem zadanym w wątku głównym o piciu piwa podczas meczu hokejowego. "

I miałaś rację. Posty moderatorki były nie związane z tematem piwa, tylko z ekscytacją wynikami lokalnych rozgrywek hokejowych w Kanadzie - kilka cytatów:

" minniemouse 06.05.18, 05:10
                                                    ps
                                                    ogladasz rozgrywki Engine? ja jestem za Winnipeg Jets smile"

" minniemouse 06.05.18, 20:45
                                                    ja akurat za Szarkami kibicowalam no bo jakzebym nie kibicowala Brentowi Burnsowi wink
                                                    akurat nienajgorzej im poszlo w w tym sezonie. jada 2:3 z Vegas Golden Knights, jeszcze maja szanse.
                                                    Kanadyjczycy niestety odpadli za wyjatkiem Winnipeg Jets ktorzy do tej pory wygrali spektakularnie z Nashville Predators i ktorym oczywscie nostalgicznie z calego serca kibicuje : )
                                                    najbardziej oczywscie kibicuje zawsze naszym 'kanukom' ale niestety nasze 'bicijanskie' chlopaki nigdy nie mialy szczescia, coz.
                                                    Kiedy ponad 30+ lat temu przyjechalam do Kanady to w Jetach gral Dale Hawerchuk dzieki ktoremu winnipegowskie Jets staly sie silna druzyna. trzynam kciuki ze oto nastepuje odrodzenie Winnipeg Jets smile

ps - w tej czesci Kanady (BC) obserwuje jeszcze nadzieje na wzrost zainteresownia pilka nozna, ta europejska, czyli soccer. od czasu brazylijskiej FIFY znacznie, znacznie czesciej podaja wyniki i ogolnie info naszych Whitecaps. imo najprzystojniejsza druzyna pilkarska ever : )"

" minniemouse 07.05.18, 02:59
                                                    hahaha ma zone o jakiej mozna pomarzyc smile
                                                    btw psiakrew, druga przerwa a Szarki obrywaja od Vegas 1:0 a juz prawie mieli pierwsi bramke ale krazek trafil w slupek sad"

" minniemouse 07.05.18, 21:07
                                                    O, to fajnie ze emituja. Szarki niestety tez odpadly, koncowy wynik 3:0.
                                                    teraz kibicuje Winnipeg Jets : Nashville Predators (dzisiaj graja). dalej nie wiem co bedzie ale ja przepraszam bede kibicowac Pingwinom bo u nich gra Sidney Crosby ktory byl kapitanem team Kanada jak byla Olimpiada zimowa w 2010 w Vancouver : )
                                                    niemniej zycze szczescia i Owieczkinowi : )"

" minniemouse 08.05.18, 07:38
                                                    ajajajaj sad::::: ... ale moje Jety dostali wpiernicz!, i to u siebie w domu!
                                                    tak, teraz po tym bedzie najciekawszy, dech zapierajacy mecz bo teraz prowadza 3:3
                                                    Winnnipeg Jet rulez! smile

... -ale musze przyznac- pieknie Drapiezniki zagrali!"

" minniemouse 09.05.18, 02:24
                                                    a ja w koncu dalej nie wiem kto dzisiaj gra bo nam nie zaanonsowali jeszcze. 5:30 po poludniu, a u nas w TV dalej wisi "to be announced". grrrrrrrr"

" minniemouse 09.05.18, 10:36
                                                    czyli w piatek! no, moze chlopaki odbija : )
                                                    dzieki Nchyb, a z tej frustracji to chyba sama lykne piwo z procentami big_grin"

" minniemouse 11.05.18, 04:39
                                                    Sorry najdrozsza Nchyb, dzisiaj moje Jety hen, hen, wysoko fruwaja, 5:1, ostatnie sekundy !!!
                                                    ocieram ci lezki i tracam Molsonemsmile"

" minniemouse 11.05.18, 04:42
                                                    machacie bialymi szmatkami, bo ja tak !!
                                                    Winnipeg Jets wygraly serie 4:3 i przechodza dalej YAY !!!!"

" minniemouse 12.05.18, 02:20
                                                    ....dzisiaj czyli piatek, maj 11, gra Owieczkin w Capitalsach, Wash z Tampa Bay (Flo) Piorunami (Lightning)

nie wiem jak wy ale ja dzisiaj trzymam kciuki za Washington, ha!"

podkreślenia moje

i tak dalej - w wątku o piciu piwa bezalkoholowego.

Czy moderatorka sama nie łamie Netykiety forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html
                                                    , a szczególnie punktu 1. Pisz zwięźle i na temat. oraz nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum.

Co wyniki rozgrywek w Kanadzie i machanie białymi szmatkami do telewizora mają wspólnego z tematyką polskiego forum Savoir vivre???
                                                  • reinadelafiesta Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 14.05.18, 21:55
                                                    @Jolanto
                                                    No należałoby, zamiast machania białą szmatką, całą zasłonę milczenia spuścić na te wpisy😂 Może być biała.
                                                  • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 14.05.18, 22:03
                                                    Hi hi hi - ja nie jestem aż tak dowcipna. Gratuluję!
                                                  • reinadelafiesta Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 14.05.18, 22:10
                                                    @Jolanta
                                                    Są tu zdecydowanie bardziej dowcipni, co to uważają że na SV jest swoboda wypowiedzi😁😁😁😁😁
                                                    Im się palma pierwszeństwa należy.
                                                  • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 14.05.18, 22:46
                                                    Dobre ;-)
                                                    Mogą sobie uważać, a ludzie głosują nogami i wpisami.
                                                  • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 14.05.18, 23:40

> No należałoby, zamiast machania białą szmatką, całą zasłonę milczenia spuścić n
                                                    > a te wpisy😂 Może być biała.

lol
                                                    tak, to jest cos co bys za wszelka cene chciala aby nareszcie sie stalo, prawda Condeso vel Reinadelafiesto, zeby szybciutko teraz wszyscy zapomnieli jaki ty jestes bull i jaka zrobilas na mnie wstretna nagonke, jak mnie ohydnie, bezpodstawnie szczujesz, jak ty i twoja przyboczna gwardia przylaza na forum SAVOI VIVRE lololol
                                                    i robia np takie wpisy:
                                                    natka_rcs 01.05.18, 22:58
                                                    Przyznaj że obsrałaś córce gacie.

a teraz a na pytania to pokaz gdzie masz te cytaty, gdzie masz te dowody na zarzuty przeciw mnie jakie mi postawilas - podwinelas ogon i zaczelas nieudolnie odwracac kota ogonem ze "nie masz zamiaru sie tlumaczyc" lolol,
                                                    zalosnie usilujesz udawac ze nic sie nie stalo

Jestes Condeso tylko bullem ktory tak dlugo jest odwazny dopoki ktos sie go boi -a ja sie ciebie nie boje, bo wiem ze jestem w porzadku i nie zrobilam nic z tego co usilujesz tu ludziom wmawiac,
                                                    czego najlepszym dowodem sa twoje wlasne slowa przeciwko sobie samej, lolololol

usilowalas np wmawiac ze ja "likwiduje niewygodne dla siebie posty" - lol - to dostalas wyjasnienie iz posty w kwestii lamaly Netykiete i Regulamin forum.
                                                    moim bledem bylo owszem nie odpowiedziec natychmiast dlaczego posty zostaly usuniete
                                                    zanim nie wywiesilismy Regulaminu.

Co nie zmnienia faktu, zauwaz, ze ty prowadzila na mnie nagonke i szkalowalas mnie juz PO WYWIESZENIU REGULAMINU, jak np zalozylas ten watek grubo w miesiac pozniej (w celu???) wiedzialas wiec juz bardzo dobrze ze np sprawy moderacyjno-organizacyjne prosimy aby omawiac poza forum. przyczyna wiec dlaczego pewne watki znikaly byla dla ciebie bardzo jasna
                                                    a twoje oszczerstwa ze "likwiduje niewygodne posty" - bezpodstawne i oczerniajace.

A teraz jak coraz bardziej i bardziej widac jak beznadziejnie sie zachowalas to na glowie stajesz byle odwrocic uwage od swojej osoby lolol

taa, jasne, machajmy biala szmatka i spuszczajmy zaslone milczenia ale NA TWOJE Condeso ZACHOWANIE.

Bo fakty sa takie ze to nie ja - to ty i twoja przyboczna gwardia przylazicie na forum
                                                    SAVOIR VIVRE by wszczynac nieprzyjemne zamieszanie, wy zakladacie pieniacze watki na moj temat na innych forumach, i to wy pasjonujecie sie wyciaganiem starych brudow na moj temat. gratuluje!

Minnie
                                                  • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 14.05.18, 23:55
                                                    ps
                                                    dodam jeszcze ze oprocz pacynkowania w tym watku zabronionego Condeso vel Reinadelafiesto,

to widac ze usilujesz mnie wciaz obrazic (powloczac nogami) przy pomocy niewaznych juz "argumentow" sprzed 4 lat - zalosne.
                                                    wielce zalosne...
                                                    kto tak robi - nikczemna osoba, ktora nie zawaha sie potaplac w gnoju byle sprobowac cos na tym zyskac.
                                                    ot i tyle.

nie wstyd ci?

Minnie
                                                  • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 00:34
                                                    @minniemouse

"usilujesz mnie wciaz obrazic (powloczac nogami) przy pomocy niewaznych juz "argumentow" sprzed 4 lat - zalosne. wielce zalosne..."

Nieważnych? A kto tak stwierdził i zasądził?
                                                    Chamskie wypowiedzi moderatorki 4 lata temu są 'nieważne'??

Przecież one świadczą o jej kulturze i możliwości moderacji!
                                                  • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 01:56
                                                    @minniemouse

"usilujesz mnie wciaz obrazic (powloczac nogami) przy pomocy niewaznych juz "argumentow" sprzed 4 lat - zalosne."

A skąd wzięłaś ' (powloczac nogami) ' ???
                                                    Widzisz ją? A może naigrawasz się z osób niepełnosprawnych?

Twój język to karykatura polskiego i empatii dla inwalidów.
                                                    Jeszcze bardziej świadczy o osobie. Wstydź się.

"przy pomocy niewaznych juz "argumentow" sprzed 4 lat"

A kto osądził, że już nieważne?
                                                  • reinadelafiesta Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 00:01
                                                    @Minniemouse
                                                    Jaka Natka, jakie gacie???
                                                    Masz rację, to jest jedno wielkie LOL!!! A nawet LOLOLOLOL! Dobranoc, Minnie.
                                                  • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 00:11
                                                    W tej chwili cie ostrzegam Condeso ve Reinadelafiesto ze skonczylam z zartami i kazdy twoj krok, kazde twoje posuniecie nie bedace prawda bede kierowala do Agory pod zarzutem nekania.
                                                    Tak ze uwazaj zebys nie przekroczyla granicy bo jestes juz niestety blisko.

Minnie
                                                  • reinadelafiesta Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 00:44
                                                    @Minnie
                                                    O co Ci Minnie chodzi?
                                                    Ani z żadną Natką nie mam nic wspólnego, ani w ogóle rozmawiać z Tobą nie chcę. Powtarzam Ci to drugi dzień, a do Ciebie nie trafia. I to nie ja Cię wyzywam tutaj od kłamców, prowokatorów tylko Ty mnie. Poprosiłam Agorę o pomoc, okazało się że nie mają wpływu na to, co się na prywatnym forum dzieje. I na tym pewnie by się skończyło. To Tobie było mało przykładów Twojego zachowania i domagałaś się więcej. Forumowicze: Ser, Jolanta, Panna.ze.dworku, Kornel, Znana.jako.ggigus i inni spełnili Twoją prośbę. A przytaczanie Twoich własnych wypowiedzi, choćby i sprzed lat, w dodatku na Twoje własne żądanie, trudno nazwać nękaniem. Więc odczep się wreszcie ode mnie i przestań mi grozić, bo się lol nie boję. Dobranoc.
                                                    P.S. Ale dzięki za podpowiedź. Jak mnie jeszcze raz kłamcą nazwiesz, to wyślę do Agory info o nękaniu.
                                                  • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 02:46
                                                    O co Ci Minnie chodzi?

O co? o to ze zalewasz mnie wzietymi z sufitu zarzutami ( np. jatrzenie) i nie wiem z jakiego powodu prowadzisz na mnie jakas niezdrowa nagonke zamiast, zgodnie z propozycja forumu Savoir Vivre najpierw napisac do mnie na podany adres na poczte bysmy po ludzku wyjasnily sobie jakie masz do mnie konkretnie pretensje i o co.
                                                    Nie zastrzegam sobie prawa do tajemnicy korespondecji - jakbys chciala to mozesz pokazac tresc komu chcesz.

Bo kiedy - zgodnie z jeszcze niewywieszonym jeszcze- regulaminem usuwalam np watki nawiazujace do funkcji moderatora - a ty sie dopytywalas dlaczego znikaja i ja nie wyjasnialam, to mialas racje a a ja nie, i powinnam byla odpowiedziec skoro byly pytania. ALE w trakcie dyskusji zesmy te sprawe rozwiazali a po tygodniu wywiesilismy Regulamin jasno okreslajacy co lamie reguly i jak i kwestia usunietych watkow zostala doszlifowana.
                                                    Dlaczego wiec ciagle zarzucasz mi "ze likwiduje niewygodne watki" skoro ta sprawa zostala ostatecznie wytlumaczona? to ugadza w moje dobre imie moderatora i wcale nie jest prawda, jest jedynie twoim obiektywnym odczuciem - zauwaz. do ktorego masz oczywscie prawo ale nie zarzucaj mi "stronniczych poczynan" na forum. ja moje decyzje popieram punktami Netykiety i Regulaminu.

I to nie ja Cię wyzywam tutaj od kłamców, prowokatorów tylko Ty mnie.

bo tez, sorry, ale nie ja zalozylam watek w ktorym ktos komus zarzuca rozne nieprawdziwe rzeczy, nieprawdaz? .

Poprosiłam Agorę o pomoc, okazało się że nie mają wpływu na to, co się na prywatnym forum dzieje.

ale CO sie dzieje wlasciwie? ponownie pytam -co-wlasciwie-, i ponownie pytam dlaczego nie zwrocisz sie o rozwiazanie sprawy do mnie by jakos rozsadnie o tym porozmawiac, tylko zakladasz o mnie zaogniający, prześmiewczy watek w stylu:
                                                    Jedna z naszych moderatorek - Minnieouse, jest równocześnie aktywną dyskutantką. Problem polega na tym, że niewygodne dla siebie posty... likwiduje.
                                                    Osobiście uważam, że to nieco schizofreniczna sytuacja.
                                                    Ostatnio Minnie, która wymaga od uczestników forum sv przestrzegania Netykiety, uznała, że jej samej ona nie obowiązuje.

- nie uwazasz ze to jest dla mnie obraźliwe? na pewno to jest wlasciwa, dobra - zachecajaca? metoda na rozwiazywanie problemu?

. Forumowicze: Ser, Jolanta, Panna.ze.dworku, Kornel, Znana.jako.ggigus i inni spełnili Twoją prośbę.

Jolanta podala przyklady moich "bledow" jakie popelnia bez mala co drugi forumowicz w tym i ona sama, i ty, z ta tylko roznica ze moje wytyka a twoje i swoje wlasne - przemilcza.
                                                    ponownie, uwazasz ze to sprawiedliwe publicznie wytykac kogos palcem za bledy jakie samemu sie nagminnie popelnia (re: wykolejanie watku, literowki - lol, patrz: Minnieouse ;) )?,
                                                    i jeszcze - czy to dobra metoda na rozwiazywanie konfliktow, taka stronnicza krytyka?
                                                    a Ggigus raz po raz sie upiera ze tak nie bylo, a przeciez 2- DWA - emaile ode mnie do niej z ostrzezeniem o banowaniu wisza tu jak byk - nie rozumiem wiec jak mozesz w ogole przytaczac ja jako wiarygodnego swiadka??

A przytaczanie Twoich własnych wypowiedzi, choćby i sprzed lat, w dodatku na Twoje własne żądanie,

nie, sorry, ja wlasnie nie prosilam o przyklady sprzed 4 lat, wrecz odwrotnie, pytalam jaki sens ma podawanie wypowiedzi z wulgaryzmami sprzed 4 lat do kilku dzisiejszych usunietych watkow?, bo dla mnie to jakis absurd. oprocz chyba checi potaplania kogos w błotku, co zaczyna byc zrozumiale.
                                                    ze niektorzy lubia tego typu brudna robote to nic dziwnego, ale zaskoczona jestem ze ty sie do tego znizylas bo mimo wszystko mialam cie za osobe na pewnym poziomie.

Proponuje Condeso abysmy zamiast kontynnuowac te niezdrowa sytuacje w tym watku pozostawily to, co tu jest do tej pory, w przeszlosci.
                                                    Tu jest moj adres minniemouse@gazeta.pl
                                                    napisz, zapraszam, co konkretnie, jakie posty, jakie watki uwazasz ze nieslusznie usunelam,
                                                    wystarczy jak mniej wiecej podasz co w nich bylo. podyskutujmy jakos rozsadnie, kulturalnie, i miejmy nadzieje dojdziemy do jakis wnioskow.
                                                    jak wspomialam nie zastrzegam sobie tajemnicy korespondecji wiec jesli bedziesz chciala komus pokazac nasza dyskuje, to prosze bardzo.

Minnie
                                                  • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 05:15
                                                    @minniemouse

"to ugadza w moje dobre imie moderatora "

Nie masz dobrego imienia moderatora. Te 148 negatywnych postów o Tobie o tym świadczą.

"Bo kiedy - zgodnie z jeszcze niewywieszonym jeszcze regulaminem usuwalam np watki nawiazujace do funkcji moderatora - a ty sie dopytywalas dlaczego znikaja i ja nie wyjasnialam, to mialas racje a a ja nie, i powinnam byla odpowiedziec skoro byly pytania."

Właśnie. Przez 4 lata usuwałaś wątki i posty wg swojego widzimisię, a nie było żadnego regulaminu.

"zgodnie z jeszcze niewywieszonym jeszcze regulaminem"

Jak może być coś zgodnie czy niezgodne z brakiem niewywieszonego regulaminu?
                                                    Chora jesteś czy majaczysz czy masz coś nie tak w głowie?
                                                    Nie było regulaminu, Ty miałaś go w głowie, choć nie był zapisany i usuwałaś jak chciałaś, bo post nie podobał Ci się.

"Ostatnio Minnie, która wymaga od uczestników forum sv przestrzegania Netykiety, uznała, że jej samej ona nie obowiązuje.

Minnie napisała:
                                                    "nie uwazasz ze to jest dla mnie obraźliwe? na pewno to jest wlasciwa, dobra zachecajaca? metoda na rozwiazywanie problemu?"

A przestrzegałaś netykiety w wątku o wynikach rozgrywek hokejowych w Kanadzie - nie związane z tematem forum!

Dowody?

. Forumowicze: Ser, Jolanta, Panna.ze.dworku, Kornel, Znana.jako.ggigus i inni spełnili Twoją prośbę.

i zero reakcji i odpowiedzi!

"ja wlasnie nie prosilam o przyklady sprzed 4 lat, wrecz odwrotnie, pytalam jaki sens ma podawanie wypowiedzi z wulgaryzmami sprzed 4 lat do kilku dzisiejszych usunietych watkow?, bo dla mnie to jakis absurd."

Pisałaś wulgaryzmy przez 4 lata i uważasz, że to się nie liczy? Mylisz się - ludzie i internet nie zapominają. To pokazuje Twoją kulturę. Odnieś się wreszcie do swoich wulgarnych postów i przestań udawać, że ich nie było. Przykłady zostały dostarczone, a może być ich jeszcze więcej.
                                                    Jak można być takim hipokrytą - bluzgała tyle lat, usuwała posty, banowała ludzi - a dzisiaj uważa, że to się nie liczy! Paranoja!
                                                    I poczytaj sobie jeszcze wcześniejsze posty o stosowaniu przez moderatora języka polskiego na polskim forum, bo jakoś dziwnie przemilczasz.
                                                    W ogóle pomijasz milczeniem wszelkie niewygodne dla siebie zarzuty. Odnieś się do nich - odwagi!
                                                  • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 00:24
                                                    @minniemouse

"pasjonujecie sie wyciaganiem starych brudow na moj temat. gratuluje!"

Starych brudów???
                                                    Mogłaś przez lata 'brudzić', a teraz nie liczą się?
                                                    Naiwna jesteś i niereformowalna.

Odpowiedzialność za słowa obowiązuje, nawet po latach.
                                                    Pokazałaś swoją kulturę.
                                                    Są zamieszczone cytaty - Twoje - i jakoś nie potrafisz odnieść się do tamtych swoich słów?
                                                    Co za tchórzostwo i hipokryzja! Niespotykane!
                                                  • jolanta4447 Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 15.05.18, 00:28
                                                    @minniemouse

"...jaki ty jestes bull ..."

A może tak po polsku? Zapomniałaś czy nie znasz?

Kobieto, pisz sobie w Kanadzie, a nie na polskim forum.
                                                  • minniemouse Re: Problemy z moderacją na savoir vivre 14.05.18, 22:49
                                                    jolanta4447 napisała:
                                                    I miałaś rację. Posty moderatorki były nie związane z tematem piwa, tylko z ekscytacją wynikami lokalnych rozgrywek hokejowych w Kanadzie - kilka cytatów:

ja z kolei moge przytoczyc kilka zupelnie niezwiazanych z tematem twoich cytatow Jolanto np
                                                    (watek otwierajacy:
                                                    Witam,
                                                    Myślałam,że znajdę odpowiedź na mój problem w innym wątku. Jestem na diecie bezglutenowej.)

Re: Gość na diecie bezglutenowej....
                                                    jolanta4447 16.03.18, 02:33
                                                    I tak zrobię. Dzięki.
                                                    Ostatnio wypróbowałam gąbeczki 'Magic Pad' z melaminy, które zwilżone tylko czystą wodą - świetnie usuwają brud, tłuszcz i czyszczą fugi. Po wypróbowaniu 2 sztuk ze sklepu, zamówiłam 100 sztuk z Chin (o 100 razy taniej za 1 sztukę smile ).
                                                    Myślę, że kiedy przyjdzie przesyłka wezmę się do roboty i dom zacznie lśnić

i to lololol wlasnie TY wykoleilas ten watek:

Re: Gość na diecie bezglutenowej....
                                                    jolanta4447 10.03.18, 02:43
                                                    Nie napisałam jeszcze o oknach, które w centrum dużego miasta są brudne w 2 godziny po myciu. W dodatku mam sporo połaciowych. Ze skośnego dachu spływa przy każdym deszczu nagromadzony na nim mech i porosty. Narobiłam się przez kilka godzin, a satysfakcja trwała przez 2. No sorry - albo ktoś jest zawzięty i ambitny albo wścieka się i macha ręką.
                                                    Podziwiam , a i dziwię się gospodyniom zawzięcie czyszczącym okna co tydzień.
                                                    Proszę, odbierz mi niesłuszny tytuł dobrej gospodyni, bo nie należy mi się.

LOL, kto pierwszy rzuca kamieniem :D :D :D
                                                    a moze Joluniu byc chciala wiecej takich przykladow na spolke z Condesa vel Reinadelafiesta
                                                    -ktorej btw Kornelek do tej pory zapomnial ups zwrocic uwage iz wpisywanie sie do tego samego watku pod dwoma roznymi nickami to pacynkowanie i jest zabronione przez Regulamin?

przy okazji mam do ciebie prywatne pytanie - potrafisz miec Jolanto wlasne zdanie, wlasna opinie czy tylko powtarzac jak papuga co inni ci narzucaja? bo po ostatnich twoich poczynaniach mam wrazenie ze niestety ale bezrefleksyjnie tylko to drugie :(

Minnie
                                                  • minniemouse Do Jolanty.. 14.05.18, 22:56
                                                    ..i jeszcze jedno:

Jolanto,
                                                    wielokrotnie zwracalas mi w bardzo nieprzyjemny sposob uwage jak to nie potrafie pisac poprawnie po polsku, robie literowki i przekrecam cudze imiona/nicki.
                                                    Podobno bardzo cie razi gdy ktos nie przestrzega polskiej ortografii i robi literowki itd.
                                                    Dlaczego wiec nie pouczylas natychmiast Condesy vel Reinadelafiesty ze przekrecila moj nick? i to w otwierajacym poscie?

condesa 06.05.18, 19:30
                                                    Chciałam się z Wami podzielić pewnym problemem, jaki mamy na forum savoir vivre.
                                                    Jedna z naszych moderatorek - Minnieouse

nie uwazasz ze to podwojna moralnosc napadac na jedna osobe za cos a na druga za to samo - juz nie?

Minnie
                                                  • jolanta4447 Re: Do Jolanty.. 15.05.18, 00:12

@Minniemouse

Nie czepiam się pojedynczych literówek - każdemu może omsknąć się palec na sąsiedni klawisz lub nie wejść litera - tylko braku wielkich liter na początku zdania, braku interpunkcji i polskich liter, co jest zwykłym lekceważeniem odbiorcy, a moderator polskiego forum powinien pisać po polsku, bo inaczej jego posty są często niezrozumiałe dla czytelników.

Nawet jeśli mieszkasz w Kanadzie od 30 lat, to pewnie zdążyłaś zauważyć, że w języku angielskim i francuskim, a i w innych, zdanie rozpoczyna się od wielkiej litery, a i przecinki są używane.

Ustawienie języka polskiego w komputerze jest banalnie proste, a reszta - wyżej wypomniana - to kwestia kultury i wykształcenia - tych raczej Ci brakuje.

Zawsze też można sprawdzić tekst przed wysłaniem - ja tak robię.
                                                    To nie izba reanimacyjna, gdzie każda sekunda ma znaczenie. Jeśli post (poprawny) poleci 2 minuty później, to świat się nie zawali, ale treść będzie logiczna i czytelna.

Mnie błędów w pisowni, gramatyce czy interpunkcji jakoś nie możesz zarzucić, choć nie jestem filologiem, tylko osobą o umyśle technicznym i prędzej wytłumaczyłabym się z robienia błędów, bo moje myślenie jest bardziej nastawione na logikę niż na pisownię.

Z szacunku dla czytających i samej siebie - stosuję się do zasad języka polskiego, sprawdzam post przed wysłaniem, koryguję ewentualne błędy.

TY też możesz, a nawet powinnaś tak robić, no i pohamować swoje emocje, czytać ze zrozumieniem (nawet kilka razy i na głos) i mieć szacunek dla innych poglądów.

I jeszcze jedno - czymś innym jest zwracanie przeze mnie uwagi dyskutantce o pisowni, a czymś innym przypominanie moderatorce o stosowaniu języka polskiego.

Moderator powinien być wzorem.