Dodaj do ulubionych

Awraia na FotoForum

08.06.12, 17:11
Od wielu dni jest awaria,nie można dodawać zdjeć.
Kiedy się wreszcie ktoś tym zainteresuje?
Na Forum o FotoForum nie zagląda już nikt z administratorów?
Prosimy o interwencję.
Obserwuj wątek
    • karen64 Re: Awaria na FotoForum 08.06.12, 17:13
      Poza tym co chwilę system wylogowuje :(
      • karen64 Re: Awaria na FotoForum 08.06.12, 17:44
        w galerii zdjęć na FotoForum załączyłam zrzut ekranu,z którego wynika,że FotoForum jest niedostępne/nie istnieje :(
        • matanzani Re: Awaria na FotoForum 08.06.12, 19:25
          Zróbcie coś ,bo to frustrujące. Raz się można zalogować , za chwilę już nie, nie mówiąc już o załączaniu zdjęć .. Czy ktoś czyta nasze uwagi ????? Jak długo jeszcze potrwa ta awaria ?????
          • panidemonka Re: Awaria na FotoForum 08.06.12, 21:06
            Mają to w tyle, przecież teraz ważne są tylko igrzyska pt. "spoko koko".
    • marrant Re: Awraia na FotoForum 08.06.12, 21:58
      Czy ktoś tą trwającą od wielu dni awarię zgłosił na forum@agora.pl?

W jakich wypadkach dokładnie nie można dodawać zdjęć? Do galerii czy wątku? Opiszcie proszę dokładnie z przykładowymi linkami(gdzie czego się sie na umieścić).
      • matanzani Re: Awraia na FotoForum 08.06.12, 22:12
        Ja mam tak : wpisuję login , hasło ,wciskam ok i..... nic !! wylogowuje mnie natychmiast.
        Od wczoraj udało mi się dwa razy zalogować na poczcie ,odczytałam powiadomienia ,ale już odpowiedzieć nie mogę , bo mnie wylogowuje . Nie mogę wysyłać żadnych komentarzy , a jak nie mogę się zalogować to się przez się rozumie,że zdjęć też dodawać nie mogę .
      • baga Re: Awraia na FotoForum 08.06.12, 22:13
        marrant napisała:

> Czy ktoś tą trwającą od wielu dni awarię zgłosił na forum@agora.pl?
        Ja zgłaszałam. Zero odpowiedzi, zero reakcji.

> W jakich wypadkach dokładnie nie można dodawać zdjęć? Do galerii czy wątku?
        > Opiszcie proszę dokładnie z przykładowymi linkami(gdzie czego się sie na umieścić)

W ogóle nie daje się zalogować, a jak już się uda, to przy próbie wstawienia zdjęcia albo nawet napisania posta czy komentarza wylogowuje i nic nie wchodzi. Nie da się zrobić zrzutu, bo co pokażę? Okienko logowania?

• karen64 Re: Awaria na FotoForum 08.06.12, 22:16
          Ja pisałam również.W galerii mam jeden zrzut,w którym fotoforum nie istnieje,wysłałam również zrzut z bydgoskiego fotoforum,gdzie miniaturki zdjęć to czarne kwadraciki...
          Nawet nie mogę nic napisać na forum o fotoforum,bo ciągle jestem wylogowywana...
    • baga Re: Awaria na FotoForum 08.06.12, 22:04
      Dzisiaj ewak dzwoniła do działu technicznego (w Łodzi). Olali ją totalnie, twierdząc, że u nich wszystko OK.
      • marrant Re: Awaria na FotoForum 09.06.12, 02:11
        Jeżeli niektórym działa, a innym nie, to najpewniej problem jest z jednym z serwerów. Ja wiem, że to brzmi banalnie, ale wyczyśćcie ciasteczka proszę - to może być tymczasowe rozwiązanie problemu(połączycie się z innym serwerem) - powiedzcie czy pomogło.
        • baga Re: Awaria na FotoForum 09.06.12, 09:32
          marrant napisała:

> Jeżeli niektórym działa, a innym nie, to najpewniej problem jest z jednym z serwerów.
          > Ja wiem, że to brzmi banalnie, ale wyczyśćcie ciasteczka proszę - to może być
          > tymczasowe rozwiązanie problemu(połączycie się z innym serwerem) - powiedzcie
          > czy pomogło.

A komu działa? Bo nic o tym nie wiem. Wystarczy spojrzeć na ostatnią aktywność na FF. Ostatnie zdjęcia zostały dodane wczoraj około 14-tej. Podobnie z wpisami na fora. Na naszym, na którym dziennie przybywało co najmniej kilkanaście postów, przez cały dzień nie pojawiło się nic.
          Ciasteczka, tak, brzmi to banalnie. Większość z nas jest już na tyle obeznanymi z netem użytkownikami, że takich sposobów już próbowaliśmy. Tak, to nie pomaga!
          Bardziej mi to wygląda na problemy z dostępem do serwera. Może ktoś zablokował jakąś grupę adresów IP? Skoro w dziale technicznym wszystko działa? Kontaktowałam się z kilkoma userami, żeby sprawdzić czy dostęp nie zależy od miejsca logowania. Niestety, wszędzie był brak dostępu. Nie wiem jak zorganizowane są serwery i jaki do nich dostęp ma dział techniczny, ale może właśnie ta różnica jest istotna? Pan w serwisie powinien wykazać na tyle zainteresowania, żeby spróbować się zalogować na użytkownika, który ma problemy, ale to go nie interesowało. Czy Fotoforum jest na innym serwerze niż forum? Bo na zwykłym forum tych problemów nie ma. Więcej, jeśli się zaloguję na forum, potem przejdę na FF (wtedy oczywiście moje logowanie jest anulowane) i wrócę na zwykłe forum, to moje logowanie nadal jest aktywne, bez konieczności ponownego logowania, podobnie z dostępem do poczty.
          • karen64 Re: Awaria na FotoForum 09.06.12, 10:17
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3135194,2,1,Awaria-FotoForum.html
            to mój wczorajszy zrzut,pod nim widzę komentarz bez autora,czyli kolejny błąd na FotoForum...
            więcej zrzutów nie mogę dodać,bo mnie wciąż wylogowuje na FF...
            • baga Re: Awaria na FotoForum 09.06.12, 11:25
              karen64 napisała:
              > to mój wczorajszy zrzut,pod nim widzę komentarz bez autora,czyli kolejny błąd na
              > FotoForum...

Tych błędów jest mnóstwo: wylogowania, wyrzucania, sygnalizowania różnych błędów, znikające fotki i komentarze.

Jeśli to awaria serwera (nawet jak sugerowane było, jednego), to wypadałoby coś z tym zrobić, nawet w weekend, bo za chwilę możemy stracić całą zawartość FF.
        • panidemonka Re: Awaria na FotoForum 09.06.12, 10:48
          Wyczyściłam co się dało, jest bez zmian czyli źle. Wchodzę na fotoforum zalogowana i w tej samej chwili jestem wylogowana ale tylko z fotoforum. Na innych forach wciąż jestem zalogowana.
          Napisano już tutaj, że chyba jednak nikomu nie działa, to może pora coś z tym zrobić?
          • kk345 Re: Awaria na FotoForum 09.06.12, 18:12
            U mnie od wczoraj to samo- bez związku z przeglądarką i ciasteczkami
    • panidemonka Re: Awraia na FotoForum 09.06.12, 10:53
      karen64 napisała:

Na Forum o Fotoforum też wylogowuje.
      > Na Forum o FotoForum nie zagląda już nikt z administratorów?
      > Prosimy o interwencję.
      • matanzani Re: Awraia na FotoForum 09.06.12, 15:14
        Teraz to mi nawet strony startowej nie wyświetla !!!!!
        fotoforum.gazeta.pl/0,0.html
        • baga Re: Awraia na FotoForum 09.06.12, 16:01
          Ale spamer ma się dobrze :)
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/141715,6,1,2,0,501624.html?s=2#opinie
          • leziox Re: Awraia na FotoForum 09.06.12, 18:18
            Mnie z kolei podczas prób wrzucenia fotek pokazalo jakis nowy regulamin ktory trzeba bylo zaakceptowac i ktory podczas prob zaakceptowania kierowal na manowce.
            I dalej nic.
            Przy okazji nie moge wstawic fotki na czolowke swojego prywatnego forum,bo pojawia sie,zamiast jak dawniej fotki-tylko link.Po nacisnieciu nawet tego linka wyswietla sie info ze nastapil blad i fotki nie ma chociaz na FF jest.Dawniej wstawialo sie tylko linka i pokazywala sie od razu fotka.Na temat ciasteczek prosze juz wiecej nic nie mowic.Przez was,kochana Gazeto, wyzarlem wszystkie i teraz przybiore na wadze.
            • barbaranajman1 Re: Awraia na FotoForum 09.06.12, 19:05
              no i co....czy tu jest ktoś ..... kto udzieli jakiejś informacji ???????????????????????
              • kropka Re: Awraia na FotoForum 09.06.12, 19:43
                a jakiej odpowiedzi spodziewasz się w weekend, a tym bardziej w sobotę wieczorem?
                Techno ogląda mecze albo grilluje. Do poniedziałku nikt palcem nie ruszy.
                • metodiw Re: Awraia na FotoForum 09.06.12, 19:47
                  Już odpaliło :)
                  Oby na dobre.
                  • baga Re: Awraia na FotoForum 09.06.12, 21:10
                    metodiw napisała:

> Już odpaliło :)
                    > Oby na dobre.

Oby. Jeszcze nie działa stuprocentowo dobrze, ale przynajmniej jest cokolwiek. Może to była reakcja na nasze narzekania? Żebyśmy się cieszyli z tego co jest, a nie chcieli nic lepszego? Jak w przypowieści o Żydzie i kozie ;)
                    • can_x Re: Awraia na FotoForum 10.06.12, 20:23

Nie ma powodu do radości. Mogę się zalogować ale wysłać zdjęcia niestety nie. Coś mi blokuje.
    • baga Re: Awraia na FotoForum 11.06.12, 12:57
      Rozmawiałam dzisiaj z działem technicznym, oczywiście okazało się, że oni nadal nic nie wiedzą o naszych kłopotach (nikt nie zgłaszał!!!) Kazał napisać maila na pomoc@agora.pl. Poprzednie maile wysyłałam na forum@agora.pl jak radziła odchodząca administratorka. Pan powiedział, że na tym adresie mają obowiązek odpowiedzieć....... po 21 dniach!!!!
      Napisałam na adres pomocy. Obiecał odpowiedzieć. Zobaczymy.
      • can_x Re: Awraia na FotoForum 11.06.12, 13:26

Dzisiaj w nocy napisałem na pomoc@agora i jednocześnie na forum@agora.pl

Czekamy:-(

Zdjęć oczywiście dodać nie mogę.
        • baga Re: Awraia na FotoForum 11.06.12, 13:50
          A widzisz, jakie kłamczuszki? Powiedzieli, że na pomoc@agora.pl nic nie przyszło!
    • baga Przyszła odpowiedź 11.06.12, 22:02
      To naprawdę są kpiny!!!

Witam,

zgłoszenia problemów należy wysyłać(wraz z ich opisem) e-mailem. Pierwsze zgłoszenie tego typu zostało przyjęte 8.06 po godzinie 19 i nie zawierało żadnego opisu problemu - jedynie zgłoszenie jego zaistnienia. Błąd FotoForum nie występuje u wszystkich użytkowników, więc przy braku dokładnych opisów i okoliczności jego wystąpienia nie jesteśmy w stanie zweryfikować takiego zgłoszenia. Odsyłanie do wątków na forach w których takich wyjaśnień nie ma nie poskutkuje usunięciem ewentualnej awarii, więc zamiast odsyłać sugeruję jednak opisać.

Odnośnie spamu - pracujemy nad tym. Niestety tymczasowo skutkiem mogą być problemy z utrzymywaniem zalogowania przy przechodzeniu pomiędzy serwisami.

"Od tygodnia użytkownicy tego serwisu mają potężne kłopoty z wstawianiem zdjęć, pisaniem postów i komentarzy, logowaniem się itp."

wstawianiem zdjęć: jakich(link), gdzie(link), kto(login), przeglądarka(która i wersja). Problemy występują w wątkach, czy także w galerii? Kiedy użytkownik może, a kiedy nie - dodać zdjęcie w wątku? Jak rozumiem jest to w jakiś sposób zależne od treści.

pisaniem postów: kto(login), gdzie(link), treść postu i komunikat odrzucenia/błędu - najlepiej screen.

"Przy okazji: na tych forach nie pojawia się nikt z obsługi czy administracji, żeby wyjaśnić sprawę, więc wygląda to jak gadanie baby do obrazu."

FotoForum nie ma przypisanego opiekuna, a my jak już pisałam, o awarii(niepotwierdzonej przez dział technologiczny) dowiedzieliśmy się dziś rano.

"(...)ale mam sygnały, że niektórzy ludzie wciąż nie mogą się logować i wstawiać zdjęć (jakaś blokada adresów IP?), drobniejsze usterki występują nadal u wszystkich."

Bez podanych powyżej szczegółów nie jesteśmy w stanie potwierdzić ewentualnej blokady, czy powodu problemów w ogóle. Nie jesteśmy w stanie wywołać żadnego błędu, który by przypominał te w dyskusji, a z tego wynika wniosek, że nie występują u wszystkich. Jakiego typu są te usterki? (opis, linki, loginy, screeny, specyfikacja ustawień systemu i przeglądarki).

Na FotoForum nie było wprowadzanych zmian tego typu.

Pozdrawiamy

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka