Dodaj do ulubionych

Pani Marrant

24.07.12, 15:10
Nie zgadzam się z Pani interpretacją Regulaminu.
Właśnie zgłosiłam moje spostrzeżenia Dyrekcji Portalu
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Pani Marrant 24.07.12, 15:25
      Z tego wynika, ze lamac Regulamin mozna - nie mozna natomiast o tym mowic i oczekiwac, ze lamiacy Regulamin zostana ukarani.
      No i nie mozna tez zauwazac bledow w systemie - bo wtedy to ban gwarantowany - kradziez i wykorzystywanie przy pomocy forum, kradzionego, jest jak widac ok.
    • stefan4 Re: Pani Marrant 24.07.12, 15:29
      al-szamanka:
      > Nie zgadzam się z Pani interpretacją Regulaminu.

Al-Szamanko, wydaje się, że sprawę przegrałaś i raczej zastanów się, jak nie przegrywać podobnych spraw w przyszłości.

Po pierwsze, jeśli wplątujesz w swoje sprawy ludzi obcych (przez przeniesienie kłótni z forum prywatnego na publiczne), to zadbaj o spokojne przedstawienie im, o co chodzi. W tym przypadku najpierw dostaliśmy po łbie wielką emocją, potem z trudnością próbowaliśmy się dowiedzieć, co kto komu zrobił, a w międzyczasie już i w nas budziły się negatywne emocje przeciwko tym bliżej nam nieznanym swarliwym kobietom, przekrzykującym się jedna przez drugą.

Po drugie Twojej interpretacji wydarzenia nie wygrałabyś przed żadnym sądem. Nic nie pomogą retoryczne pytania ,,czy wolno kraść?!'', dopóki nie udowodnisz, że to była kradzież. Jeśli wyłożysz na widok publiczny stosik broszurek i ktoś weźmie jedną, sądząc, że to darmowy materiał reklamowy, i zaraz odda, gdy się dowie, że to towar stanowiący własność, to żadnej kradzieży nie popełnia. To jest lepsza analogia do tego zajścia, niż Twoja.

A po trzecie straciłyście u nas te punkty, które zyskał Jokker39, przez to, że dbał o grzeczność. Kto na lewo i prawo rzuca wyzwiskami i oskarżeniami, ten od razu wzbudza nieufność w stosunku do siebie. Może Jokker39 nie ma racji, a może ma, ale póki co jest bardziej przekonując.

- Stefan
      • m.maska Re: Pani Marrant 24.07.12, 15:41
        Sprawa jest jasna... mozesz broszurke wziac, obejrzec i odlozyc na miejsce... pod warunkiem ze nie wlamiesz sie do szuflady w ktorej broszurka sie znajduje i nie pojdziesz jej powielac.... bo do tego juz prawa nie masz.
        Regulamin mowi jasno, jesli cos publikujesz na forum to znaczy ze posiadasz prawa wlasnosci, nie naruszasz cudzych praw do wizerunku - nie masz takich praw - lamiesz Regulamin i tutaj interpetacja jest jasna.
        A jesli przy broszurce jest adnotacja, "wszelkie prawa zastrzezone" - to musisz sie ograniczyc do obejrzenia i nie upubliczniania.
        • stefan4 Re: Pani Marrant 24.07.12, 16:05
          m.maska:
          > Sprawa jest jasna...

Sprawę przegrywasz między innymi i dlatego, że na siłę próbujesz włożyć ludziom do głowy własną ocenę sytuacji, nie pozwalając im na wyrobienie sobie własnego zdania. Zobacz, Twój wątek ma 65 wypowiedzi, w tym:
          * Giwi
          • m.maska Re: Pani Marrant 24.07.12, 16:23
            Powiedzialam co mialam do powiedzenia.
            Zlamano zasady Regulaminu a reakcja na ten fakt oznacza, ze nie ma on zadnego zastosowania.
            • 1zorro-bis Ludzie....szkoda czasu! 24.07.12, 16:39
              dostaniecie znowu BANA za prawde.:S
              Nie jest wazne kto ukradl, wazne jest kto zlapal tego kto ukradl.:S
              I temu trzeba dac "po paluchach"...:S

• al-szamanka Re: Ludzie....szkoda czasu! 24.07.12, 16:55
                Bez przesady, ja wierzę mimo wszystko w sprawiedliwość
                • 1zorro-bis Re: Ludzie....szkoda czasu! 24.07.12, 17:04
                  ja juz nie.:D
                  A przynajmniej nie w tym kraju....:S
                  Dowodow jest az nadto....:S
          • al-szamanka Re: Pani Marrant 24.07.12, 16:38
            stefan4
            A od kiedy to sąd wydaje publika, od kiedy rzetelny wyrok zależy od sympatyzantów złodzieja?
            Nie zależy nam, czy ktoś tam nas lubi, czy nie, bo to nie wnosi nic do sprawy.
            Liczą się fakty, które czyn jokkera określają jednoznacznie, tak jak to zrobiła wczoraj adminka giwi mówiąc o tym czlowieku ten przestępca
          • maja-z-podworka Re: Pani Marrant 24.07.12, 16:54
            Szanowny Panie Stefanie.

> Gdybyś jasno wyłożyła, jaką krzywdę Ci zrobiono, a potem poczekała
            >
            na wyrazy wspóczucia, to mogłabyś zyskać sympatię, a może nawet potępienie
            > dla swojego przeciwnika.

Chyba trafił Pan w tzw. dziesiątkę.
            Problem jednak polega na tym, że Al i Maska nie oczekują dowodów sympatii od Adminów, lecz stosowania Regulaminu, łącznie z punktem 4b.

To, czy Admin ma prawo kierować się sympatią w tym stopniu, w jakim (niestety nie pierwszy raz) widzimy to tutaj, pozostaje oczywiście do oceny Firmy, która Go zatrudnia.

Mieliśmy już na forum sytuację, w której ujawniono nazwisko nauty, potem skradziono jego własność, teraz mamy publikację zdjęcia.... Mimo, że osoby widoczne na zdjęciach wyraźnie przeciwko temu zaprotestowały i wyjaśniły, że zdjęcie zostało ukradzione i złamano ich prawa autorskie - publikowane są pod adresem sprawcy posty typu: Brawo Jokker. Czego należy oczekiwać w przyszłości, skoro ukaranie takich postępków zależy od pozyskania sobie sympatii Adminów?

Może, zamiast publikować szczegółowy Regulamin Forum z wieloma punktami i podpunktami, należy ogłosić:
            Uważaj, żeby się nie narazić!
            Pamiętaj że Twoje bezpieczeństwo zależy od tego, czy zaskarbisz sobie sympatię Adminów!?
            Zanim odezwiesz się broniąc swoich praw sprawdź, czy Twojego przeciwnika nie ma na liście pieszczochów Adminów (lista do wglądu na pomoc@Agora.pl)
            Tak pewnie byłoby bardziej uczciwie.

Łączę wyrazy szacunku
            • kasi.aa Re: Pani Marrant 24.07.12, 17:11
              Proszę przestać wprowadzać użytkowników w błąd. O tym, czy ktoś popełnił przestępstwo decyduje sąd, a nie Administracja. Z naszego punktu widzenia sprawa została załatwiona 'polubownie' - Administracja nie musiała nawet ingerować w sprawie omawianego tu ciągle zdjęcia.

W Regulaminie wyraźnie napisane jest, że 'Agora zastrzega sobie prawo do usuwania treści, o których mowa w ust. 3, 4 lub 5 niniejszego Regulaminu, jak również prawo do blokowania uczestnictwa w Forum.gazeta.pl w stosunku do osób naruszających w sposób notoryczny postanowienia ust. 1, 3, 4 lub 5 Regulaminu.'
              Jednorazowe naruszenie i usunięcie wpisu bez ingerencji administracji nie kwalifikuje się jako "notoryczne" naruszanie regulaminu.

Prosimy przenieść dalszą dyskusję na kanał prywatny, kolejne wpisy w tym wątku będą usuwane.
              • al-szamanka Re: Pani Marrant 24.07.12, 17:44
                kasi.aa napisała:

> Z naszego punktu widzenia sprawa zost
                > ała załatwiona 'polubownie' -

Nic nie wiemy o polubownym załatwieniu sprawy. Tym bardziej, że to "polubownie" wygląda teraz w taki sposób, że przekazywane z rąk do rąk zdjęcie jest przedmiotem niewybrednych komentarzy różnych nautów. Umożliwiła to kradzież, publikacja i przyzwolenie.
                I ja jestem tu poszkodowana
                Myślę, że nasz punkt widzenia tez powinien się liczyć
                I proszę nie usuwać tego wpisu, nikogo nim nie obrażam.
                • m.maska Re: Pani Marrant 24.07.12, 18:00
                  kasi.aa napisała:

> Z naszego punktu widzenia sprawa zost
                  > ała załatwiona 'polubownie' -

Polubownie bylaby zalatwiona, gdyby sprawca przyszedl, przeprosil i obiecal, ze tego wiecej nie zrobi - tymczasem nadal udostepnia on zdjecie, w ktorego posiadanie wszedl nielegalnie - a wiec jest to juz notoryczne.... bo na zamkniety watek jak widac sa wpuszczani kolejni nauci, ktorzy na otwartych forach komentuja co obejrzeli.
                  Ja tutaj tez jestem poszkodowana.
    • stefan4 Re: Pani Marrant 24.07.12, 15:31
      marrant:
      > Popełnienie błędu zdaża się każdemu

Pani Marrant, z treścią tej wypowiedzi zgadzam się w pełni, ale z jej ortografią zgodzić się nie mogę...

- Stefan
      • al-szamanka Re: Pani Marrant 24.07.12, 16:00
        Stefan4
        Dowody kradzieży zostały przesłane drogą mailową pod 5 adresów Agory.
        A nasze emocje.???
        Gdyby Tobie ukradł ktoś samochód zachowałbyś zapewne święty spokój, a gdyby sędzia powiedzial, że kradzież była pomyłkowa i każdy tak może bez najmniejszych konsekwencji, to oczywiście dałbyś się złodziejowi przekonać i wspomógłbyś go jeszcze rowerem.
        Nie obchodzi mnie komu Ty dajesz się przekonać. Ja wiem, że zdjęcie zostało skradzione i opublikowane i żądam w związku z tym kary oficjalnie przewidzianej regulaminem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka