Dodaj do ulubionych

Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE

31.10.12, 09:24
Wiem , były juz te wątki ale jak wszystkim wiadomo nie zostało to zrealizowane , nadal powiadomienia przychodzą , kiedy w protestach ktoś z odpowie to juz wicej "władza" nie zagląda i choć była odpowiedź :

Re: Powiadamianie o odpowiedziach - NIE CHCĘ!!!
Autor: peploid ☺ 24.10.12, 14:32
cześć,
przepraszamy - to błąd przy wdrożeniu, zaraz powinien zostać naprawiony. Z góry "zaptaszamy" jedynie opcje o powiadomieniach dla użytkowników, którzy zakładają nowy wątek. W innych przypadkach checkbox będzie "odptaszony".

.....nikt tego błędu nie naprawił a powiadomienia jak przychodziły tak nadal przychodzą
Kiedy zaprzestaną ? kiedy ktoś zrobi z nimi porządek ?
Zrobiliscie bubel , naprawcie go , zlikwidujcie te powiadomienia , dodajcie wreszcie odpowiednie możliwości aby każdy indywidualnie decydował czy chce mieć powiadomienia czy ich nie chce ................ ja nie chce a nie mam możliwości takiego "odptaszkowania" a "odptaszkowanie" wiadomości raz dziennie to żadna alternatywa

Autor: peploid ☺ 24.10.12, 14:32 przepraszamy - to błąd przy wdrożeniu, zaraz powinien zostać naprawiony.

Mija już 7 dni czyli zaraz ? to znaczy ile 14 ? 21 ? 27 ? a może 30 ? dni
Obserwuj wątek
    • six_a Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 31.10.12, 09:34
      >.....nikt tego błędu nie naprawił a powiadomienia

powiadomienia przychodzą, gdy zakładasz nowy wątek. możesz to sobie od razu odznaczyć.
      a jak przychodzą do starszych wątków, wejdź na stronę danego wątku i na dole to odznacz.
      • dziunia2b Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 31.10.12, 10:03
        six_a napisała:

> >.....nikt tego błędu nie naprawił a powiadomienia
        >
        > powiadomienia przychodzą, gdy zakładasz nowy wątek. możesz to sobie od razu odz
        > naczyć.
        > a jak przychodzą do starszych wątków, wejdź na stronę danego wątku i na dole to
        > odznacz.
        >
        >

O tym to ja wiem tylko dlaczego to ja mam zawsze pamiętać aby "odptaszkowywać" każdy zakładany wątek , czasem zakładam ich kilka w ciągu dnia a czasem kilkanaście /na własnym forum/ czasem rozmowa jest bardzo intensywna i nie myśli się o "ptasiowaniu"
        Od czego sa informatycy na portalu gazetowym , od parady ? czy od ułatwienia życia/klokania
        Przecież jest sposób bardzo prosty , juz o nim wspominałam :

Teraz w ustawieniach jest tak :

Powiadomienia
        Częstotliwość powiadamiania

od razu po aktywności
        raz dziennie

A wystarczyłoby dodać jeden "klik" więcej :

Powiadomienia
        Częstotliwość powiadamiania

od razu po aktywności
        raz dziennie
        nie powiadamiaj nigdy

I sprawa byłaby załatwiona

Takie to trudne do realizacji ? chyba wystarczy troche chęci
        • six_a Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 31.10.12, 10:11
          więc mówisz, że potrzebny Ci kolejny "klik", bo jeden klik pt. 'odznacz' nie wystarcza?
          interesujące.
          no ale ja się nie znam, mało zakładam.
          • bartoszcze Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 31.10.12, 10:30
            Ja nie zakładam ostatnio wcale, po czym dostaję znienacka powiadomienia. W tym z wątków, które kiedyś odznaczałem, a po ponownym w nich napisaniu znów jest zaznaczone. So cut that crap.
            • marrant Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 31.10.12, 11:32
              Możesz podać link do takiego wątku i historię od i zaptaszkowywania + historię powiadomień na forum@agora.pl?
              • bartoszcze Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 31.10.12, 11:53
                Wątek:
                forum.gazeta.pl/forum/w,299,139913714,139913714,Dlaczego_trzeba_sie_logowac_.html
                Powiadomienia dostawałem 27.10 (6 sztuk), potem 28.10 (3 sztuki) i potem 30.10 (3 sztuki).
                Jestem pewien, że ten wątek odptaszkowywałem, acz daty nie podam w tej chwili.
                I jestem też pewien, że pisząc jakiś kolejny post w tym wątku zauważyłem, że opcja jest zaptaszkowana.
                Tak na marginesie, sprawdziłem teraz, że wykasowało mi ustawienie częstotliwości powiadomienia, które ustawiłem sobie 24.10 na raz dziennie (i przez chwilę działało).
              • dziunia2b Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 31.10.12, 13:09
                marrant napisała:

> Możesz podać link do takiego wątku i historię od i zaptaszkowywania + historię
                > powiadomień na forum@agora.pl?

A z jakiej racji to znowu my mamy cos podawać , zgłaszamy problem a wy jesteście od tego aby go rozwiązac a jeśli nie jest to w waszej kompetencji to zgłaszajcie to wyżej i wyżej aż problem przestanie istnieć
                • stefan4 Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 31.10.12, 18:08
                  dziunia2b:
                  > jeśli nie jest to w waszej kompetencji to zgłaszajcie to wyżej i wyżej aż problem
                  > przestanie istnieć

Czy liczysz na to, że problem przestanie istnieć od zgłaszania go wyżej i wyżej? Że niby tam w górze siedzą kompetentniejsi specjaliści? O, naiwna Dziuniu...

W realnym świecie tam w górze siedzą specjaliści od jednego problemu, jak się skutecznie pchać w górę. Na ogół są oni całkowitymi dyletantami w problematyce funkcjonowania różnych forów. A specjaliści od forów właśnie zostali wygryzieni z zawodu przez obecnych dyletantów i teraz odbierają pracę np. kompetentnym szoferom i hydraulikom. Każdy zostaje w końcu wygryziony z pracy, na której się zna i załapuje się na jakąś, na której się nie zna, wygryzając z niej specjalistę.

Jak chcesz nie mieć tych powiadomień, to poradź sobie sama. Np. zapomnij o tym, że GW daje Ci jakąś skrzynkę mejlową i wtedy to im będzie się przelewać i pękać w szwach a nie Tobie.

- Stefan
                  Zwalczaj biurokrację!
            • six_a Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 31.10.12, 14:55
              >So cut that crap.
              no prosz. a ja ostatnio właśnie założyłam i dostawałam powiadomienia, dopóki tego nie wyłączyłam na stronie wątku i nie wyrzuciłam tej konwersacji powiadomieniowej do kosza. więc widocznie jesteś wybrańcem. należy się cieszyć, a nie smęcić.
          • dziunia2b Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 31.10.12, 13:14
            six_a napisała:

> więc mówisz, że potrzebny Ci kolejny "klik", bo jeden klik pt. 'odznacz' nie wy
            > starcza?
            > interesujące.
            > no ale ja się nie znam, mało zakładam.
            >
            >

Lepiej jeden klik więcej niż jednego za mało a dodatkowo ci przypomne że nie wszyscy siedzą w necie od 3 - 5 lub więcej lat , są tacy co dopiero zaczynają swoją historie i nie zawsze wiedzą co jest grane :S , zgłaszają taki lub inny problem na forach gdzie piszą i chcą odpowiedzi .................. cóż im odpowiedzieć ? że portal robi ich w bambuko ! i do momentu gdy się nie nauczą to powiadomienia przychodzić będą :(

Są z prawej strony ustawienia , po co ? aby tam "zaptaszkować" i mieć święty spokój a nie każdorazowo przy zakładaniu wątku pamiętać ...."ptaszkowałem czy nie ptaszkowałem " ???
            • brezly Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 31.10.12, 13:48
              A może tak spojrzeć prawdzie w oczy i zostawić JW Powiadomienia jako opcję do włączenia sobie, domyślnie wyłączona, tak jak drzewiej było. Spokój był, choć go nie docenialim, bo okazało się dopiero że można inaczej.
              • bartoszcze Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 31.10.12, 14:27
                Będzie jak z tą kozą?:)
                • brezly Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 31.10.12, 15:56
                  I gęśmi. :-)
        • wersja_robocza Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 01.11.12, 20:22
          dziunia2b napisała:

> od razu po aktywności
          > raz dziennie
          > nie powiadamiaj nigdy
          >
          > I sprawa byłaby załatwiona

Jestem bardzo ZA.
          • giwi Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 02.11.12, 11:48
            Ale te powiadomienia chyba nie dotyczą pojedyńczych watków tylko całego konkretnego forum.
            Mozna (tak sobie myslę) załozyć dodatkowe konto dla adresu alternatywnego (poza gazetą, oczywiście) i w ustawieniach zaznaczyć, żeby powiadomienia szły na to konto. I nigdy tam nie zaglądać. To oczywiście przy założeniu, ze nigdy się nie będzie korzystać z powiadomień albo będzie się pamietac o tym, że one idą w siną dal. Bo może sie w przyszłości zdarzyć, że się zapragnie powiadomień z jakiegoś mało odwiedzanego forum. :)
            • a_chacun_son_paradis Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 02.11.12, 12:03
              Ciekawa propozycja, żeby zasyfiać pocztę u innego usługodawcy, na innym portalu. Dlaczego akurat nie robić tego na gazecie ? Może jak serwery zaczną puchnąć, to informatycy przestaną grać w sapera i wezmą się do roboty ?
            • wersja_robocza Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 02.11.12, 12:24
              Przychodzi z różnych for. Nie z jednego.
              Można wysyłać powiadomienia na inną pocztę, ale to chowanie głowy w piasek. Problem istnieje nadal. Jest luka w systemie i poprawy żadnej. :/
              • bartoszcze Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 02.11.12, 13:39
                Ja dla porządku powiem, że do mnie od wtorku już nie przychodzi. Ale poodhaczałem wszystkie wątki zgodnie z powiadomieniami.
                • wersja_robocza Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 02.11.12, 14:56
                  To ja dla porządku chciałabym wiedzieć, z których wątków dostanę powiadomienia. Bo wcale o nie nie zabiegam.
                  • bartoszcze Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 02.11.12, 18:16
                    Ja bym typował, że niespodzianki możesz mieć z wątków, w których pisałaś w okresie "wdrażania błędu". Ale to moje prywatne przypuszczenie tylko.
                    Zgłaszałem powyżej w wątku, że przyuważyłem pisząc w takim wątku, zaptaszenie przy powiadomieniach, a przecież człowiek zasadniczo w ogóle na to okienko nie patrzy.
                    • a_chacun_son_paradis Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 02.11.12, 18:26
                      Właśnie przychodzą mi powiadomienia z wątków, w który w ogóle nie pisałem. Odznaczyłem tylko, że chcę powiadomienia. Pewnie tutaj pojawił się błąd. Może wystarczyło tylko zajrzeć do wątku, żeby uzyskać "status" zainteresowanego powiadomieniami.
                    • wersja_robocza Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 02.11.12, 18:34
                      Nie wiem, komu zawdzięczam te powiadomienia, ale na pewno nie sobie. Niech to odkręcają ci, co narozrabiali. To nie powinno być tak, że dostaje powiadomienia a potem muszę latać po forach i je odptaszkowywać. Ja ich nie ptaszkowałam. [słyszą ci na górze?:>]
              • a_chacun_son_paradis Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 02.11.12, 14:54
                Jak zapewne widziałaś w odpowiedzi bartoszcze wszystko dobrze działa. Trzeba tylko pilnować odhaczania. Ja (co widać) pisuję od czasu do czasu zalogowany i tylko na początku przychodziły do mnie powiadomienia, gdy się zagapiłem. Teraz nic. Właściwie poza przypadkami zakładania wątku nawet nic nie odhaczam. Wychodzi na to, że chyba nie umiesz sobie poradzić z prostą sprawą. Może wynika to z tego, że tłuczesz wątki na potęgę i nie panujesz nad tym ?
                • wersja_robocza Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 02.11.12, 15:03
                  dostaję powiadomienia z wątków, których NIE JESTEM autorką. I nawet pisując w różnych wątkach NIE KLIKAM W OTRZYMYWANIE POWIADOMIEN. Odhaczę w wątkach z powiadomienia, to na drugi dzień dostaje info o kolejnych watkach. Jestem na forum juz całkiem długo i ani wcześniej, ani teraz, ani nie przypuszczam w przyszłości nie chciałam i nadal nie chcę powiadomień.
                  • a_chacun_son_paradis Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 02.11.12, 17:37
                    Ojojoj... Wielkie litery*.

Przed chwilą pod Twoim postem widziałem link "Powiadamiaj o nowych wpisach". Wynika z tego, że nie trzeba być autorem wątku. Wystarczy cokolwiek wpisać. Można podejrzewać, że nawet nic nie trzeba pisać**. Może któryś z programistów Ciebie nie lubi, a może nie dałaś cukierka (w zeszłym roku) i teraz jest psikus ;))
                    _____
                    * Z netykiety: "Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie, możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_"

** Z ciekawości sprawdzę :)
                    • wersja_robocza Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 02.11.12, 18:32
                      Ty nie cwaniakuj. Wmawiasz mi dziecko w brzuch, więc mój podniesiony głos uważam za uzasadniony (niektóre słowa pisałam capsem, nie cała wypowiedź).
                      Przecież właśnie o tym piszę. Że wcale nie pragnę powiadomień, nie klikam w nie, nie chce ich otrzymywać, a jednak je dostaję. I to nie tak powinno być, ze z automatu je dostaję, a potem ja mam to odkręcać. Niech dostają je ci, którzy tego chcą. Czytaj uważniej i nie nadinterpretuj tego, co jest faktycznie napisane.
                      Admini sprawdzają moją stopkę powiadomień, bo możliwe że coś z nią nie tak. A jeśli to nie to to idzie zwariować.:-/
                      • giwi Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 03.11.12, 20:06
                        A co masz zaznaczone przy częstotliwości powiadomień w Ustawieniach? Ja nie mam nic, bo nigdy nie zaznaczałam tam. Ale jak sobie testowo zaznaczyłam pod wątkiem powiadomienia, to przychodziły na bieżąco. Prawdopodobnie domyslnie jest ustawione "od razu po aktywności". Byc może w tej drugiej opcji (raz na dobę) jest jakiś błąd. Ustaw "od razu po aktywności", nie powinno przychodzić, bo ja niczego nie dostaję.
                    • stefan4 Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 02.11.12, 22:58
                      a_chacun_son_paradis:
                      > Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie, możesz użyć *gwiazdek* lub
                      > _podkreślenia_

Naprawdę tam stoi coś takiego?! Czy oni ostatni raz redagowali tą swoją wersję netykiety w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku, kiedy stosowano takie gwiazdeczki, bo nie było jeszcze możliwości podkreślania, wytłuszczania i kursywienia?

- Stefan
                      Zwalczaj biurokrację!
                      • Gość: = Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.12, 00:02
                        Poczytaj forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html
                        Generalnie spora część punktów tam wypisanych, mimo że w większości i w ogólności słuszne, to zwykłe bzdury w obecnym stadium forum.
    • ex.mila Dlaczego mam zapchaną prywatną skrzynkę 05.11.12, 08:11

• gerda11 Re: Dlaczego mam zapchaną prywatną skrzynkę 05.11.12, 08:28
        ex.mila napisała:

> Proszę to naprawić w trybie pilnym!

:D :( :S my próbuje pozbyć się tej funkcji już od prawie 2 tygodni więc nie licz że nagle z dnia na dzień zrobią wyjątek :S , niestety sama ręcznie musisz odptaszkować wszystkie wątki jakie gdziekolwiek założyłaś na gazecie i posty które napisałaś bo będzie ci nadal skrzynki zatykać
        Oni jak zaczynają kombinować to przecież zawsze wykombinują na gorzej aby mieć prace w poprawkach i tak to się kręci , najpierw nowość , potem bubel , czas na korekty poprawkowe i na końcu pianie z zachwytu jak to czy coś innego jest zrobione dobrze ale że po pół roku lub dłużej to żaden z nich nie widzi
      • bartoszcze Re: Dlaczego mam zapchaną prywatną skrzynkę 06.11.12, 10:42
        Może ustawiłaś sobie przekierowanie na tę skrzynkę zewnętrzną? Jesteś pewna, że chcesz, aby Ci naprawić to przekierowanie?

A do administracji: ja co do zasady podtrzymuję stanowisko, aby odptaszkowanie wiadomego okienka było defoltowe. Także przy zakładaniu wątków. (Co prawda do poczty zaglądam tak se i do niczego ważnego jej nie używam, poza ewentualnym zgłaszaniem spamerów do wycinki).
    • bling.bling Re: Powiadamianiom mailowym - stanowcze NIE 05.11.12, 21:31
      domyślnie ustawiają się zaczekowane kwadraciki wyboru automatycznych powiadomień.
      dziadostwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka