Dodaj do ulubionych

Dostęp do archiwum

11.08.04, 11:26
Wątki poszczególnych forów są archiwizowane. Praktycznie są one dla
większosci osób stracone, dla nowych na pewno. Ale przeciez fizycznie wątki
te istnieja, tylko w innym miejscu. Czy nie można by utworzyć archiwum
uporządkowanego? W tym sensie, ze można by je czytac w ten sam sposób jak
forum aktywne. Chyba jest to mozliwe technicznie, bo to raczej sprawa
wrzucenia wątków w odpowiednie pudełka?
Obserwuj wątek
    • pollak Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 11:44
      A tak przy okazji dołączę się w sprawie tajnego archiwum Urzędu Bezpieczeństwa
      Forum. Jak długo jeszcze będzie ono tajne? Jak długo jeszcze będzie ono tajne
      dla nowych aesów?
      • eela Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 11:53
        Jestes nowym aesem? :-)
        • pollak Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:05
          A czy to takie istotne? :)
          • eela Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:08
            ...Nazywam się milijon bo za milijony kocham i cierpię katusze.... :-)))
        • jureek Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:15
          eela napisała:

> Jestes nowym aesem? :-)

Nie odpowiada się pytaniem na pytanie.
          Jura
    • tebe Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:11
      Pokombinujemy coś wokół tego - sporo ciekawych treści się marnuje gdy nie można
      się do nich doklikać...
      Z drugiej strony niewiele osób dochodzi do 15 strony normalnych forów. Naprawdę
      niewiele.
      Pozdrawiam
      • jureek Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:14
        tebe napisał:

> Pokombinujemy coś wokół tego - sporo ciekawych treści się marnuje gdy nie można
        > się do nich doklikać...
        > Z drugiej strony niewiele osób dochodzi do 15 strony normalnych forów. Naprawdę
        > niewiele.

Wcale się nie dziwię. Jak kiedyś doszedłem nawet trochę dalej, to za to że
        doszedłem aesica Owca dała mi po łapach.
        Jura
        • eela Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:18
          :-)))))
          Ale nie kantem drewnianej linijki?
        • tebe Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:19
          A tam zaraz. Tak się poprostu używa stron. Jak Ci coś w miarę szybko nie
          podleci to nie klikasz dalej, bo to męczące. Można tych starszych rzeczy
          poszukać wyszukiwarką ale tam znowu trzeba zmieniać lata...

Z innej beczki. Mam taki pomysł, żeby po naciśnięciu linku pokazywały się tylko
          bardziej rozbudowane wątki (od 5 postów wzwyż np.). Forum się robi o wiele
          ciekawsze wtedy :-) To tak na rybkę rzucam, bo to jeszcze koncepcja.
          • eela Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:25
            Koncepcja niezła. Jest trochę głosów na forum, że wątki jednopostowe utrudniają
            dojście do tych ciekawych. Byłby jakis wybór. Może by forumowicze sami sobie
            ustawiali ilośc postów w wątku?
            • tebe Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:28
              Jeśli już to na pewno.
              No i kusi mnie ocenianie wątków...
              Ale tu chyba nikt nie lubi ocen.
              • kataryna.kataryna Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:33
                tebe napisał:

> Jeśli już to na pewno.
                > No i kusi mnie ocenianie wątków...
                > Ale tu chyba nikt nie lubi ocen.

Ocenianie wątków jest niezłym pomysłem, macie już ten znaczek z paluchem,
                wystarczy tylko opracować jakieś zabezpieczenia, żeby jedna osoba nie mogła
                wyklikać stu głosów.
            • jureek Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:37
              eela napisała:

> Koncepcja niezła. Jest trochę głosów na forum, że wątki jednopostowe utrudniają
              >
              > dojście do tych ciekawych. Byłby jakis wybór. Może by forumowicze sami sobie
              > ustawiali ilośc postów w wątku?

Niesamowite! Forumowicze mogliby sami o czymś decydować? A nie obawiasz się że
              nadużyją tej wolności? Nie obawiasz się, że krzywdę sobie zrobią?
              Póki forumowicz nie może sam decydować o tym, co chce przeczytać, a co nie,
              wszystko inne to tylko pic na wodę fotomontaż.
              Jura
              • giwi Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 13:23
                Forumowiczom najbardziej zalezy na wygodzie z korzystania z forum, szybkim
                dostępie, szybkim wysyłaniu postów, bezawaryjnej poczcie, czynnej wyszukiwarce
                itp. I nie chcą się brudzić w szambie.
                • Gość: Jureek Re: Dostęp do archiwum IP: 212.20.131.* 11.08.04, 18:34
                  giwi napisała:

> Forumowiczom najbardziej zalezy na wygodzie z korzystania z forum, szybkim
                  > dostępie, szybkim wysyłaniu postów, bezawaryjnej poczcie, czynnej wyszukiwarce
                  > itp. I nie chcą się brudzić w szambie.

A skąd Ty to wszystko wiesz? Nie spodziewałem się, że Eela powie mi, że lepiej
                  ode mnie wie, czego chcę.
                  Jura
          • jureek Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:29
            Och jak bardzo się o mnie czytacza zwykłego troszczycie, żebym miał łatwo,
            szybko i wygodnie. Okażę się jednak niewdzięczny i napiszę szczerze, że
            wszystkie te ułatwienia mało mnie obchodzą, jeżeli i tak pozostanie cenzura i
            ktoś będzie decydował za mnie, co wolni mi czytać, a czego nie wolno. To jest
            rzecz zasadnicza, a nie tam skórki, sortowanie, kolejność według aktywności i
            inne takie.
            Jura
          • kataryna.kataryna Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:31
            tebe napisał:

> A tam zaraz. Tak się poprostu używa stron. Jak Ci coś w miarę szybko nie
            > podleci to nie klikasz dalej, bo to męczące. Można tych starszych rzeczy
            > poszukać wyszukiwarką ale tam znowu trzeba zmieniać lata...

Fajnie by było gdyby można było wracać do starych wątków i się do nich
            wpisywać. Ale jak się nie da to może można pomyśleć o propozycji Eeeli, na
            pewno dałoby się jakoś zorganizować archiwum.

> Z innej beczki. Mam taki pomysł, żeby po naciśnięciu linku pokazywały się
            tylko
            > bardziej rozbudowane wątki (od 5 postów wzwyż np.). Forum się robi o wiele
            > ciekawsze wtedy :-)

Po naciśnięciu jakiego linku?
            • tebe Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:51
              Kataryna: "jakiegoś". Nie wiem jeszcze jakiego.
              Mogę to zobrazować np. tak, że na stronie obok tego menu rozwijanego jest
              link "tylko długie wątki", który powoduje, że pojawiają się wyłącznie wątki
              od 5 postów wzwyż (link zmienia się na "wszystkie").
              Można go np. zmienić na "pokaż najlepsze", który będzie pokazywał tylko wątki
              od oceny 3+ oraz ponad 5 postów (do ustawieniu w moim forum).
              Ale może bujam w obłokach :-)
              pozdr
              • kataryna.kataryna Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 13:23
                tebe napisał:

> Kataryna: "jakiegoś". Nie wiem jeszcze jakiego.
                > Mogę to zobrazować np. tak, że na stronie obok tego menu rozwijanego jest
                > link "tylko długie wątki", który powoduje, że pojawiają się wyłącznie wątki
                > od 5 postów wzwyż (link zmienia się na "wszystkie").
                > Można go np. zmienić na "pokaż najlepsze", który będzie pokazywał tylko wątki
                > od oceny 3+ oraz ponad 5 postów (do ustawieniu w moim forum).
                > Ale może bujam w obłokach :-)

Może i bujasz, nie wiem jakie tam macie możliwości techniczne ale z punktu
                widzenia użytkownika to by było bardzo fajne. Tylko może nie od 5 postów (bo
                tyle może nastukać sam autor, żeby się załapać na minimum) tylko od trochę
                więcej. Bardzo mi się podoba pomysł z opcją wyświetlania tylko wątków dłuższych
                i ciekawych - można by łatwiej omijać jednopostowe spamy i wątki śmieciowe.
              • Gość: Jureek Re: Dostęp do archiwum IP: 212.20.131.* 11.08.04, 18:38
                tebe napisał:

> Kataryna: "jakiegoś". Nie wiem jeszcze jakiego.
                > Mogę to zobrazować np. tak, że na stronie obok tego menu rozwijanego jest
                > link "tylko długie wątki", który powoduje, że pojawiają się wyłącznie wątki
                > od 5 postów wzwyż (link zmienia się na "wszystkie").
                > Można go np. zmienić na "pokaż najlepsze", który będzie pokazywał tylko wątki
                > od oceny 3+ oraz ponad 5 postów (do ustawieniu w moim forum).
                > Ale może bujam w obłokach :-)

No proszę, nawet nie wiedziałem jakie to możliwości techniczne ma interfejs
                forum. A gdy chodziło o wprowadzenie linka "pokaż wszystkie w wersji
                nieocenzurowanej" to przekonywałeś, że to jakiś straszny problem techniczny i
                nie warto tego robić.
                Jura
                • tebe Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 19:13
                  Jura, techniczny? Pisałem, że techniczny?
                  Chyba nie. Wyprowadzisz mnie z błędu?
                  • Gość: Jureek Re: Dostęp do archiwum IP: 212.20.131.* 11.08.04, 20:56
                    Miedzy innymi techniczny. Pisales mniej wiecej, ze duzo bylony z tym zachodu, a
                    grupa zainteresowanych nie jest liczna, wiec nie warto.
                    Jura
                    • tebe Re: Dostęp do archiwum 12.08.04, 09:23
                      Nie, technicznie to nie jest problem. Zachód jest innego rodzaju, reszta się
                      zgadza. Tu niestety nie będę tłumaczył jakiego rodzaju.
                      pozdr
                      • jureek Re: Dostęp do archiwum 12.08.04, 10:03
                        tebe napisał:

> Nie, technicznie to nie jest problem. Zachód jest innego rodzaju, reszta się
                        > zgadza. Tu niestety nie będę tłumaczył jakiego rodzaju.

Rozumiem, dlaczego nie będziesz tłumaczył i domyślam się jakiego rodzaju to
                        zachód. To, że wcześniej nie domyśliłem się i przyjąłem, że chodzi o problem
                        techniczny świadczy o mojej nieuleczalnej naiwności.
                        Pozdrawiam
                        Jura
            • giwi Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 13:15
              Do starych watków raczej nie będzie można się dopisywac, bo są w zupełnie innym
              miejscu, niż bieżące forum. Ale zawsze można załozyć watek o podobnej treści i
              podac link do archiwalnego i dalej dyskutowac.
              pozdr.
              • kataryna.kataryna Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 13:20
                giwi napisała:

> Do starych watków raczej nie będzie można się dopisywac, bo są w zupełnie
                innym
                >
                > miejscu, niż bieżące forum.

A po jakim czasie wątek jest przerzucany do archiwum? Czy liczy się "wiek"
                wątku czy data ostatniego wpisu? Jakby była opcja oceny wątków, to te najlepsze
                mogłyby być zwolnione ze zsyłki do archiwum, a najgorsze szłyby tam szybciej.

Ale zawsze można załozyć watek o podobnej treści i
                > podac link do archiwalnego i dalej dyskutowac.

Ale to nie to samo.

Pozdrawiam :)
                • giwi Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 13:26
                  Przerzucany jest mniej więcej po połowie roku od daty napisania ostatniego
                  postu. Zróżnicowane tempo zsyłania do archiwum to ciekawa rzecz.
                  • kataryna.kataryna Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 13:44
                    giwi napisała:

> Przerzucany jest mniej więcej po połowie roku od daty napisania ostatniego
                    > postu.

Z tego wniosek, że aby utrzymać wątek przy życiu trzeba go od czasu do czasu
                    podbijać :)

> Zróżnicowane tempo zsyłania do archiwum to ciekawa rzecz.

Niektóre wątki są "rozwojowe" i warto im żywot przedłużyć (np. teraz już nie
                    można odświeżyć starych dyskusji o Rywinie a przecież w momemcie odsyłania ich
                    do archiwum wiadomo było, że sprawa nie jest zamknięta). Można jakieś kryteria
                    wprowadzić (ilościowe - promujące dłuższe wątki, lub jakościowe - przedłużające
                    żywot ciekawym dyskusjom).
        • owca Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:25

Jurku, nigdy mi nie wybaczysz, że opuściłam wątki, które tak uparcie podnosiłeś?
          sam przecież przyznałeś, że dobrze odczytałam Twoje intencje
          :-)
          • jureek Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:33
            owca napisała:

>
            > Jurku, nigdy mi nie wybaczysz, że opuściłam wątki, które tak uparcie podnosiłeś
            > ?

Nie podnosiłem, tylko wypowiadałem się w tych wątkach. A czy wybaczę? Już dawno
            wybaczyłem, ale wybaczyć nie znaczy zapomnieć.

> sam przecież przyznałeś, że dobrze odczytałam Twoje intencje
            > :-)

Robota aesa to nie odczytywanie intencji tylko usuwanie spamu.
            Jura
            • tebe Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:53
              Intencja autora ma pewien związek z uznaniem wypowiedzi za spam :-)
              (no to się zacznie)
              • diab.lica Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 13:33
                tebe napisał:

> Intencja autora ma pewien związek z uznaniem wypowiedzi za spam :-)
                > (no to się zacznie)

sie zacznie:)
                aes moze sie intencji co najwyzej _domyslac_ a domyslic sie moze zle lub dobrze
                mam duze watpliwosci, czy _domysly_ aesa sa dobrym kryterium....
                • owca Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 13:39

czasem intencje są bardzo łatwe do odgadnięcia
                  może przykład: (Twój ulubiony chyba ;-) Piotrusia
                  • diab.lica Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 13:42
                    owca napisała:

>
                    > czasem intencje są bardzo łatwe do odgadnięcia
                    > może przykład: (Twój ulubiony chyba ;-) Piotrusia

chyba raczej twoj ulubiony przyklad
                    na doatek zly, poniewaz posty piotrusia to ewidentny spam a co do jego intencji
                    to nie jestem w stanie wymyslec co powoduje, ze ten czlowiek z uporem maniaka
                    zaklada takie watki
                    byc moze jego psychiatra zna odpowiedz na to pytanie

• owca Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 13:52

otórz nie,
                      wątki Piotrusia dzielą się na ewidentny spam (cytować nie będę, wszyscy wedzą co
                      Piotruś lubi robić najbardziej) i na wątki typu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=14811186
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=14811239
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=14808692
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=14808062
                      gdzie AS dzięki wglądowi w IP (pewność, że wszystkie wątki zostały założone
                      przez tą samą osobę) może domyśleć się jego intencji i wysłać hurtowo na osła
                      • niech Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 13:57
                        To sa IP neostrady. Jest ich kilka (a nawet wiecej niz kilka) i nie sa
                        przypisane do komputera. Mozna takie IP zmienic rozlaczajac sie na chwile z
                        siecia.
                        • owca Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 14:55

ale Piotruś zazwyczaj za jednym zamachem zakłada kilka wątków o podobnej
                          tematyce pisząc z tego samego IP (mamy dostęp do szczegółów w formie zaszyfrowanej)
                          wątki które wyżej przytoczyłam dwa pochodzą z jednego nr IP dwa z drugiego, ale
                          w połączeniu z innymi wątkami założonymi przez tego autora (lub jak kto woli
                          tych dwóch autorów) ewidentnie łamiącymi Regulamin są dosyć czytele intencjonalnie
                          • niech Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 14:58
                            Rozumiem ze piotrus to len. Ale nie rozumiem czy w koncu widzicie cale IP czy
                            nie? Nie pytam dlatego zeby mnie to szczegolnie bulwersowalo ale skoro stalo
                            sie to tak czesto walkowanym problemem to moze warto by bylo to w koncu
                            wyjasnic. Bo z tego co piszesz wynika ze widzicie.
                            • diab.lica Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 15:05
                              niech napisała:

> Rozumiem ze piotrus to len. Ale nie rozumiem czy w koncu widzicie cale IP czy
                              > nie? Nie pytam dlatego zeby mnie to szczegolnie bulwersowalo ale skoro stalo
                              > sie to tak czesto walkowanym problemem to moze warto by bylo to w koncu
                              > wyjasnic. Bo z tego co piszesz wynika ze widzicie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=12266516&a=13987715
                              • niech Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 15:20
                                Dzieki. Nie jestem na biezaco. I nie zaluje tego.
                      • diab.lica Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 13:57
                        owca napisała:

>
                        > otórz nie,
                        > wątki Piotrusia dzielą się na ewidentny spam (cytować nie będę, wszyscy wedzą
                        c
                        > o
                        > Piotruś lubi robić najbardziej) i na wątki typu:
                        >
                        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=14811186
                        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=14811239
                        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=14808692
                        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=14808062
                        > gdzie AS dzięki wglądowi w IP (pewność, że wszystkie wątki zostały założone
                        > przez tą samą osobę) może domyśleć się jego intencji i wysłać hurtowo na osła
                        >

jak dla mnie te watki to tez spam:)
                        a powiedz mi, jakie sa jego intencje? ja naprawde nie mam pojecia
                        • owca Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 15:09
                          diab.lica napisała:

> jak dla mnie te watki to tez spam:)

to cieszę się, że w tej kwestii nie ma między nami rozbieżności :-)
                          ale są wątki Piotrusia, które są na granicy spamu np:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=14808243
                          wątek, gdyby był wychwycony wcześniej wyleciałby na osła (wraz z kilkoma innymi
                          jego autorstwa które tam się już znajdują)
                          jednak temat został podchwycony, rozwiązała się całkiem sensowna dyskusja, czy
                          mimo intencji spamera wątek powinien zostać usunięty?
                          sprawa dosyć dyskusyjna

> a powiedz mi, jakie sa jego intencje? ja naprawde nie mam pojecia

mogę się jedynie domyślać... psychologiem nie jestem ale z doświadczenia z tym
                          osobnikiem na przestrzeni dwóch lat wydaje mi się, że lubi zniesmaczać, lubi być
                          w centrum zainteresowania, lubi kiedy inni się oburzają na jego działalność
                          • diab.lica Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 15:13
                            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=14808243
                            > wątek, gdyby był wychwycony wcześniej wyleciałby na osła

dlaczego? pytanie do kobiet - w koncu to forum kobieta a nie przedszkolak.
                            za tresc watku chcialabys go usunac czy za autora? czy za "brzydkie"
                            slowo "penis"?

> jednak temat został podchwycony, rozwiązała się całkiem sensowna dyskusja, czy
                            > mimo intencji spamera wątek powinien zostać usunięty?

jakie sa te intencje?

> sprawa dosyć dyskusyjna

jak dla mnie nie :)

> > a powiedz mi, jakie sa jego intencje? ja naprawde nie mam pojecia
                            >
                            > mogę się jedynie domyślać... psychologiem nie jestem

no wlasnie:)
                            • owca Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 15:26
                              diab.lica napisała:

> dlaczego? pytanie do kobiet - w koncu to forum kobieta a nie przedszkolak.
                              > za tresc watku chcialabys go usunac czy za autora? czy za "brzydkie"
                              > slowo "penis"?

jeśli jeden autor zakłada kilka/kilkanaście wątków łamiących Regulamin i
                              Netykietę (linki w poprzednich moich postach, do których sama wątpliwości, że są
                              spamem chyba nie miałaś) i między nimi taki właśnie wątek o wielkości penisa
                              (nota bene bardzo ulubiony przez niego temat, wałkowany przynajmniej raz w
                              tygodniu, na kilku forach równocześnie) to on również moim zdaniem spamem jest

jeśli admini dostają informację że 'grasuje Piotruś' używając młota
                              antyspamowego nie wdają się również w szczegóły poszczególnych jego postów, i
                              nie zastanawiają się czy ten jest do wycięcia czy nie - rżną wszystko
                              • owca Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 15:32

i jeszcze jedno:
                                jeśli jest zgodność co do tego, że Piotruś powinien być zbanowany, że powinno
                                odciąć się mu dostęp do Forum (niektórzy nawet twierdzą, że powinno się wysłać
                                go na przymusowe leczenie) i tylko z powodów technicznych tego się nie robi
                                czy przypadkiem każdy jego post nie powinien być unicestwiany?

bo czy nie jest to w tej chwili taka zabawa:
                                'uwaga, teraz będę pisać z sensem i na temat, teraz mnie nie wycinajcie, jestem
                                grzeczny'
                                a zaraz potem:
                                'no dobra skończyłem, a teraz się trochę zabawię: SSSRRRAAAAAAAAAAAA... i td'
                                czy nie jest to absurdalne?

czy nie powinien ponosić odpowiedzialności za to co pisze?
                                • diab.lica Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 15:41
                                  > jeśli jest zgodność co do tego, że Piotruś powinien być zbanowany, że powinno
                                  > odciąć się mu dostęp do Forum (niektórzy nawet twierdzą, że powinno się wysłać
                                  > go na przymusowe leczenie) i tylko z powodów technicznych tego się nie robi
                                  > czy przypadkiem każdy jego post nie powinien być unicestwiany?

tylko, ze jak sama wiesz piotrus laczy sie z roznych miesjc. jedynie po
                                  tematyce watkow (sram...) _przyjmuje_ sie, ze ich autorem jest piotrus

> 'uwaga, teraz będę pisać z sensem i na temat, teraz mnie nie wycinajcie,
                                  jestem
                                  > grzeczny'
                                  > a zaraz potem:
                                  > 'no dobra skończyłem, a teraz się trochę zabawię: SSSRRRAAAAAAAAAAAA... i td'
                                  > czy nie jest to absurdalne?
                                  >
                                  > czy nie powinien ponosić odpowiedzialności za to co pisze?

jesli przyjmniemy, ze nia ma technicznej mozliwosci zbanowania piotrusia
                                  (laczenie sie z roznych kafejek itd) czy tez "zlokalizowania" go, to chyba nie
                                  ma tez mozliwosci pociagniecia go do odpowiedzialnosci

jesli zaklada na raz dziasiatki watkow "sram" i jeden czy dwa "grzeczne", w
                                  krotkim czasie z tego samego IP, to nie mam nic przeciwko usuwaniu rowniez
                                  tych "grzecznych", bo tak jest wygodniej

ale jesli ktos z tego samego IP co pisze tez piotrus zaklada jeden watek serio,
                                  to jaka masz pewnosc, ze to piotrus?

• owca Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 16:09
                                    diab.lica napisała:

> tylko, ze jak sama wiesz piotrus laczy sie z roznych miesjc. jedynie po
                                    > tematyce watkow (sram...) _przyjmuje_ sie, ze ich autorem jest piotrus

owszem

> jesli zaklada na raz dziasiatki watkow "sram" i jeden czy dwa "grzeczne", w
                                    > krotkim czasie z tego samego IP, to nie mam nic przeciwko usuwaniu rowniez
                                    > tych "grzecznych", bo tak jest wygodniej

i tak właśnie postępuję
                                    chyba, że dyskusja (kulturalnie) się rozwinęła jak w poście przytoczonym
                                    wcześniej, wątek nie jest kasowany

> ale jesli ktos z tego samego IP co pisze tez piotrus zaklada jeden watek serio,
                                    >
                                    > to jaka masz pewnosc, ze to piotrus?

jeśli nie mam pewności albo jeśli moje wątpliwości są duże, bo 100% pewność to
                                    raczej rzadko można mieć - nie kasuję
                                • tebe.i.maas Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 15:41
                                  > jeśli jest zgodność co do tego, że Piotruś powinien być zbanowany, że powinno
                                  > odciąć się mu dostęp do Forum (niektórzy nawet twierdzą, że powinno się wysłać
                                  > go na przymusowe leczenie)

Na przymusowe leczenie? Tylko za to, ze wypisuje idiotyzmy na forum? Bez
                                  przesady. O ile dobrze mi sie wydaje, to na przymusowe leczenie mozna wyslac
                                  tylko kogos, kto w danym momencie stanowi zagrozenie dla zdrowia/zycia swojego
                                  badz innych.

> czy przypadkiem każdy jego post nie powinien być unicestwiany?

Hmmm. Skoro pan piotr pisuje z kafejek, to byc moze z tej samej kafejki w
                                  podobnym czasie pisze tez ktos inny i istnieje ryzyko, ze pomylicie go z panem
                                  piotrem. Dlatego lepiej byloby, gdyby o tym, co jest spamem, nie decydowaly
                                  intencje autora (ktorych mozecie sie tylko domyslac) ani jego osoba. Czyli
                                  byloby znacznie lepiej, gdybyscie nie znali ip, a posty oceniali wylacznie na
                                  podstawie ich tresci, nie kierujac sie uprzedzeniami.

> czy nie powinien ponosić odpowiedzialności za to co pisze?

Ale jakiej odpowiedzialnosci? Czy pisanie wulgaryzmow na forum jest niezgodne z
                                  prawem i jest na to jakis paragraf, czy jedynie z netykieta?
                              • diab.lica Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 15:33
                                >
                                > jeśli jeden autor zakłada kilka/kilkanaście wątków łamiących Regulamin i
                                > Netykietę (linki w poprzednich moich postach, do których sama wątpliwości, że
                                s
                                > ą
                                > spamem chyba nie miałaś) i między nimi taki właśnie wątek o wielkości penisa

nie tylko o wielkosc, nie splycaj problemu :)

> (nota bene bardzo ulubiony przez niego temat, wałkowany przynajmniej raz w
                                > tygodniu, na kilku forach równocześnie) to on również moim zdaniem spamem jest
                                >
                                > jeśli admini dostają informację że 'grasuje Piotruś' używając młota
                                > antyspamowego nie wdają się również w szczegóły poszczególnych jego postów, i
                                > nie zastanawiają się czy ten jest do wycięcia czy nie - rżną wszystko
                                >

rozumiem, ze slowo "rznac" mozna roznie interpretowac, podobnie jak "walic"

wracajac do tematu- jesli watek o penisie usniety by zoslal przez automat
                                antysapmowy, to byloby to ok
                                ale, decyzje o jego zostawieniu podjelas tylko z tego wzgledu, ze rozpoczal sie
                                merytoryczna dyskusja.i dobrze. ale do podjecia tej decyzji nie bylo ci
                                potrzebna ani znajomosc IP jej autora watku ani odgadywanie jego intencji
                                • owca Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 16:16
                                  diab.lica napisała:

> do podjecia tej decyzji nie bylo ci
                                  > potrzebna ani znajomosc IP jej autora watku ani odgadywanie jego intencji

w tym przypadku nie, ale jeśli pojawiłabym się na forum wcześniej (zanim
                                  powstała dyskusja) IP potrzebne by mi było do ewentualnego zostawienia tego
                                  postu o penisie - jeśli założyła by go osoba nie spamująca wątkami łamiącymi
                                  Regulamin

bez znajomości IP mogłabym potraktowac wątek założony przez innego użytkownika
                                  jako element zabawy Piotrusia
                                  • diab.lica Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 16:22

> w tym przypadku nie, ale jeśli pojawiłabym się na forum wcześniej (zanim
                                    > powstała dyskusja) IP potrzebne by mi było do ewentualnego zostawienia tego
                                    > postu o penisie - jeśli założyła by go osoba nie spamująca wątkami łamiącymi
                                    > Regulamin

rownie dobrze moglabys go zostawic, nawet gdyby zalozyl go piotrus
                                    tragedia by sie nie stala

> bez znajomości IP mogłabym potraktowac wątek założony przez innego użytkownika
                                    > jako element zabawy Piotrusia
                                    >

jesli inny uzytkownik zalozylby spamerski watek w "stylu" piotrusia, to chyba
                                    tez powinien byc usuniety

naprawde, wciaz uwazam, ze IP ci potrzebne nie jest
                                    • owca Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 16:30
                                      diab.lica napisała:

> naprawde, wciaz uwazam, ze IP ci potrzebne nie jest

żadnej z nas raczej nie uda się przekonać w tej kwestii :-)
                                      • diab.lica owco 12.08.04, 12:04
                                        jeszcze raz:

"bez znajomości IP mogłabym potraktowac wątek założony przez innego użytkownika
                                        jako element zabawy Piotrusia"

przeciez sa dwie mozliwosci:

1. watek zalozony przez innego uzytkownika niz piotrus lamie regulamin- wiec go
                                        usuwasz
                                        2. watek zalozony przez innego uzytkownika niz piotrus nie lamie regulaminu-
                                        wiec go zostawiasz

dlaczego nie znajac IP mialabys jakis watek pomylkowo usunac?
                                        • bez_loginu4 Re: owco 12.08.04, 15:40
                                          diab.lica napisała:

> jeszcze raz:
                                          >
                                          > "bez znajomości IP mogłabym potraktowac wątek założony przez innego
                                          użytkownika
                                          > jako element zabawy Piotrusia"
                                          >
                                          > przeciez sa dwie mozliwosci:
                                          >
                                          > 1. watek zalozony przez innego uzytkownika niz piotrus lamie regulamin- wiec
                                          go
                                          >
                                          > usuwasz
                                          > 2. watek zalozony przez innego uzytkownika niz piotrus nie lamie regulaminu-
                                          > wiec go zostawiasz
                                          >
                                          > dlaczego nie znajac IP mialabys jakis watek pomylkowo usunac?

moze ze wzgledu na charakterystyczny styl...?
                                          dla owcy podstawa do usunicacia lub nieusunieca postu sa nastepujace powody wg
                                          podanej kolejnoscu:
                                          1. kto to napisal
                                          2. jakie mial intencje
                                          3.....................
                                          4......................
                                          5.....................
                                          6.....................
                                          7.....................
                                          8......................
                                          9.....................
                                          10...................
                                          11..................
                                          n + 1................
                                          n + 1 a)regulamin forum
                                        • Gość: pollak Re: owco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 18:01
                                          diab.lica napisała:

> dlaczego nie znajac IP mialabys jakis watek pomylkowo usunac?

Typowe cenzorskie zagrywki, usunie nie dlatego że łamie leguramin, tylko dlatego
                                          że napisał go konkretny ktoś[1].

[1] ktoś - piotruś, sfrustrowany troll, spamer - wśród użytkowników istnieją
                                          tylko te trzy kategorie. Ponad nimi są już tylko aesi.
                                          • messja Re: owco 12.08.04, 19:57
                                            Gość portalu: pollak napisał(a):

> diab.lica napisała:
                                            >
                                            > > dlaczego nie znajac IP mialabys jakis watek pomylkowo usunac?
                                            >
                                            >
                                            > Typowe cenzorskie zagrywki, usunie nie dlatego że łamie leguramin, tylko
                                            dlateg
                                            > o
                                            > że napisał go konkretny ktoś[1].
                                            >
                                            >
                                            > [1] ktoś - piotruś, sfrustrowany troll, spamer - wśród użytkowników istnieją
                                            > tylko te trzy kategorie. Ponad nimi są już tylko aesi.

no to juz wszystko na ten temat. nie trzeba bylo nawet duzo empatii by
                                            zrozumiec po co wlasciwie owcy ip.
                          • bez_loginu4 Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 21:05
                            owca napisała:

> diab.lica napisała:
                            >
                            > > jak dla mnie te watki to tez spam:)
                            >
                            > to cieszę się, że w tej kwestii nie ma między nami rozbieżności :-)
                            > ale są wątki Piotrusia, które są na granicy spamu np:
                            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=14808243
                            > wątek, gdyby był wychwycony wcześniej wyleciałby na osła (wraz z kilkoma
                            innymi
                            > jego autorstwa które tam się już znajdują)
                            > jednak temat został podchwycony, rozwiązała się całkiem sensowna dyskusja, czy
                            > mimo intencji spamera wątek powinien zostać usunięty?
                            > sprawa dosyć dyskusyjna
                            >
                            ------owca, czy ty slepa jestes?
                            czy sama nie widzisz co napisalas?
                            stoi tu jak wol, ze "znajomosc" intencji nijak sie ma do podjecia decyzji o
                            pozostawieniu watku
                            intencje zle, ale watek zostal bo nie lamie regulaminu - sama sobie przeczysz

> > a powiedz mi, jakie sa jego intencje? ja naprawde nie mam pojecia
                            >
                            > mogę się jedynie domyślać... psychologiem nie jestem ale z doświadczenia z tym
                            > osobnikiem na przestrzeni dwóch lat wydaje mi się, że lubi zniesmaczać, lubi
                            by
                            > ć
                            > w centrum zainteresowania, lubi kiedy inni się oburzają na jego działalność
                            >

hehehe ciekawe jakie intencje mial tebik piszac te zalosna prowokacje o
                            intencjach ROTFL
                            moze mial zle intencje i trzeba wykasowac :-?

nie wykastrowac, tylko wykasowac ROTFL

dotad brak odpowiedzi na moje pytanie: jakie intencje mial piotrr zglaszajac
                            sie na moderatora? jakie intencje mial ten kto usunal ten watek? jakie intencje
                            mial ten, kto usuwal ten watek wywalajac go w kosmos, a nie na OL, mimo ze na
                            OL w tym samym czasie przeniesiono kilka watkow
                            charakterystycznego "piotrusiowatego" spamu ?w tym jeden pochodzacy z fom.
                            slucham ekspertow od diagnozy e-ntenncji
                            • tebe Re: Dostęp do archiwum 12.08.04, 09:28
                              forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1919896.html
                              6 kropka od góry, ostatnie zdanie odpowiedzi
                              • jureek Re: Dostęp do archiwum 12.08.04, 10:17
                                Ale fajne rzeczy:
                                "Dlaczego mój wątek zniknął?!
                                Przeczytaj uważnie Netykietę i Regulamin. Twój wątek MUSIAŁ naruszyć któryś z
                                ich punktów."
                                Podkreśliłem słowo MUSIAŁ bo jego użycie świadczy o przeświadczeniu o własnej
                                nieomylności. Sygnał dla użytkownika jest jasny - jesteśmy nieomylni i nie
                                gardłuj, jeśli sądzisz inaczej, bo i tak się niczego nie dowiesz.
                                Dzięki Bogu, że chociaż praktyka jest inna.
                                Jura
                              • tebe.i.maas Tebe butny jak zawsze 12.08.04, 12:00
                                W takim razie proponuje zliwkidowac FoM i FoF. Bedzie mniej problemow ze
                                szczekaczami wszelkiej masci.
                              • bez_loginu4 Re: Dostęp do archiwum 13.08.04, 14:37
                                tebe napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1919896.html
                                > 6 kropka od góry, ostatnie zdanie odpowiedzi

a poza tym wszyscy zdrowi?
                      • bez_loginu4 Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 14:02
                        a propos piotrusia, czy tez piotrusiow ....
                        wczoraj niejaki piotrr zalozyl na fom watek, w ktorym zglosil sie na moderatora.
                        ciekawe jakie mial intencje zakladajac go i ciekwe jakimi intencjami kierowal
                        sie ten, kto wyslal ow watek w kosmos, nie na OL ?

licze na merytoryczna odpowiedz e-kspertow od intencji
                        • diab.lica i male pytanko 11.08.04, 14:05
                          jakimi intencjami kieruje sie bez_loginu4 zadajac ci to pytanie?
                  • bez_loginu4 Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 13:54
                    owca napisała:

>
                    > czasem intencje są bardzo łatwe do odgadnięcia
                    > może przykład: (Twój ulubiony chyba ;-) Piotrusia
                    >
                    ty sie kosmata lepiej skoncentruj na wynoszeniu smieci, a nie interpretacji
                    intencji
      • eela Re: Dostęp do archiwum 11.08.04, 12:22
        Wiem, że niewiele osób zagląda, ale szkoda przepadku ciekawych treści na
        niektórych forach. Przypuszczam że na niektórych forach tematycznych jak np.
        Kuchnia archiwum by miało spore powodzenie. Jeśli to tylko kwestia
        organizacji....
        • niech Nie rozumiem 11.08.04, 12:56
          Chcecie dostepu do starych watkow. Na przyklad na forum Kuchnia. Na przyklad o
          szparagach. Co sie wtedy robi - wrzuca w wyszukiwarke wyraz "szparagi". W ogole
          wyszukiwarka to dosc czesto uzywane w sieci narzedzie. Ale jest alternatywa -
          mozna przeczytac WSZYSTKIE watki na forum Kuchnia. Tak sam z wyszukiwaniem w
          sieci - mozna przeczytac WSZYSTKIE strony. Jesli tylko znajdzie sie czas i
          ochote.
          PS. Jestem za ocenianiem watkow. Na przyklad w skali 2-5. Te ponizej 3+ powinny
          byc kasowane a te powyzej automatycznie podbijane co tydzien.
          • tebe No właśnie - nie rozumiesz. 11.08.04, 13:12
            Chodzi o to, że nie wszyscy to potrafią. Wyszukiwarka jest niedoskonała, ludzie
            leniwi i wskutek tego np. pytają o rzeczy, na które odpowiedź można znaleźć.
            Nie dochodzą do ciekawych wątków na 3ciej stronie...
            Zastanawiamy się tu, co np. możnaby z tym zrobić...
            pozdr
            • niech Re: No właśnie - nie rozumiesz. 11.08.04, 13:18
              To ze ktos nie potrafi korzystac z wyszukiwarki - to rozumiem. Ale to ze
              odnajdzie watek sprzed roku na piechote - nie bylbym takim optymista. W czasie
              ktory na to poswieci moglby sie nauczyc nie tylko korzystac z wyszukiwarki ale
              takze wymyslilby kolo i odkryl Ameryke.
              PS. Posluguje sie przykladem forum Kuchnia - licznie nawiedzanego.
              PS2. "Zastanawiamy się tu, co np. możnaby z tym zrobić..." - jesli rozwiazesz
              ten problem to nie daj sie skusic propozycja zostania zastepca Gatesa - zaloz
              wlasna firme, wejdz z nia na gielde i zostan sam multimilionerem.
              • tebe Re: No właśnie - nie rozumiesz. 11.08.04, 13:44
                Zapamiętam sobie :-)
            • Gość: lojalna Re: No właśnie - nie rozumiesz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 17:31
              Zgadzam się, że wyszukiwarka nie zawsze się sprawdza.
              Lenistwo ludzi odwiedzających Wasze Fora.....w/g mnie różnie z tym bywa, nie
              uogólniałabym.
              Proszę wziąć pod uwagę fakt, że liczba osób mających dostęp do internetu ciągle
              rośnie. Nie myślę tu o dzieciakach wyżywająch się w kawiarenkach internetowych -
              - wystarczy porównać poziom wpisów (wyłączam tematy polityczne !) na Waszych
              Forach z wpisami na np. Onecie - dzień do nocy !!!
              Jestem pod wrażeniem kultury na forum "Kuchnia".
              Chciałabym, żeby coś z tego zastanawiania się nad dostępem do wątków
              zarchiwizowanch (kuchnia, dziecko, komputery...)wyszło.
              Szczerze Wam tego życzę. Pozdrawiam.
            • kropka Re: No właśnie - nie rozumiesz. 13.08.04, 03:33
              nauczyć ludzi czytać.
              Możesz spokojnie zacząć ode mnie. Całkiem poważnie.
              Życzę powodzenia :)
              • tebe Re: No właśnie - nie rozumiesz. 13.08.04, 12:03
                ale nie pisz takich rzeczy, bo nie załapią i wyciągną potem...
                • jureek Re: No właśnie - nie rozumiesz. 13.08.04, 12:12
                  Ja na pewno nie wyciągnę. W tej sprawie 100% popieram kropkę, jestem bowiem
                  zdania, że nie jest obraźliwe traktowanie forumowicza jako odpowiedzialnego i
                  dorosłego człowieka, wręcz przeciwnie - obraźliwym może być traktowanie go jak
                  małego dziecka, które trzeba prowadzić za rączkę i wszystko mu pod nos podsuwać.
                  Pozdrawiam
                  Jura
                  • tebe Re: No właśnie - nie rozumiesz. 13.08.04, 14:38
                    Wiem, że Ty nie :-)
                    Co do lenistwa i podsuwania... To brzmi nieładnie ale to raczej oparte na
                    obserwacji zachowania użytkowników. Takie coś widać np. na Turystyce, gdzie
                    nieustannie pojawiają się pytania o rzeczy, które już na tym forum są opisane
                    :-)
                    Lenistwo zresztą nie jest jakąś złą cechą.
                    • messja Re: No właśnie - nie rozumiesz. 13.08.04, 18:29
                      tebe napisał:

> Wiem, że Ty nie :-)
                      > Co do lenistwa i podsuwania... To brzmi nieładnie ale to raczej oparte na
                      > obserwacji zachowania użytkowników. Takie coś widać np. na Turystyce, gdzie
                      > nieustannie pojawiają się pytania o rzeczy, które już na tym forum są opisane
                      > :-)

skoro na turystyce ktos zadal pytanie na ktore juz wczesniej padla odpowiedz,
                      to na fof admini odmawiaja rzeczowej odpowiedzi na pytanie z obawy, ze kiedys
                      beda musieli ja uzasadnic, albo powtorzyc? swietna metoda!
                      napij sie teraz piwa i obejrzyj telewizje, a w przerwie wpadnij na forum, zeby
                      mnie wyciac (bo mam racje), albo pozwolic sobie na "5 min chamstwa". w koncu to
                      tylko twoja praca:)

> Lenistwo zresztą nie jest jakąś złą cechą.

wiem. wiem ,ze tak uwazasz. widac to po wizytach piotrusia i twoich
                      merytorycznych odpowiedziach na tym forum i na fom.
    • kopperek Re: Dostęp do archiwum 26.08.04, 00:46
      Cała idea archiwizowania wątków jest nieporozumieniem. Próbuję zrozumieć,
      wysilam się i próbuję - i nie mogę pojąć, dlaczego ktoś przychodzący na jakieś
      forum tematyczne (jako właściciel takiego a nie innego forum mogę mieć nieco
      "zwichrowane" postrzeganie spraw, jeśli tak to proszę o kontrargumenty) nie może
      sobie spokojnie przeglądnąć WSZYSTKICH wątków od momentu powstania forum??
      Wyszukiwarka to delikatnie mówiąc co innego. Przecież pomijając fora stricte
      towarzyskie i te, na których komentuje się "bieżące wydarzenia", większość
      tematów poruszanych w dyskusjach nie traci na aktualności. Spójrzcie na katalog
      forów prywatnych - przytłaczająca większość to po prostu fora dla ludzi o
      wspólnych zainteresowaniach, dyskutuje się tam na tematy uniwersalne. Co to za
      pomysł, żeby wątki się przeterminowywały??? Proszę, niech mi ktoś wytłumaczy.

Inna sprawa to brak możliwości dopisywania się do starych wątków, sygnalizowany
      tu przez niektórych - póki co nigdy się o to nie rozbiłem, nawet dopisując się
      do topików już niewidocznych na liście, ale jeśli faktycznie w pewnym momencie
      to się z wątkiem dzieje, no to luuudzie.......

Rozumiem jedną rzecz - że takie archiwizowanie (w pewnym sensie eliminowanie)
      starych wątków może być pomocne w przypadku forów o bardzo dużej liczbie wpisów,
      gdzie np. ktoś chciałby sortować topiki wg ilości postów, ale dla porządku z
      wyłączeniem staroci. No ok - czy zatem najlepszym pomysłem nie byloby dołączenie
      opcji "dołącz/wyłącz stare wątki"? To prosty filtr. (W bardziej skomplikowanej
      formie można by zasugerować określanie daty "odcięcia", ale to już bajer,
      przyrzekam, że w razie czego nie będę się czepiał o jego brak:)).

Pozdrawiam i liczę na jakiś odzew albo choćby komentarz od osób "władnych".

kopperek
      • kopperek Re: Dostęp do archiwum 26.08.04, 01:30
        Jeszcze parę słów. O ile dobrze rozumiem z treści tego wątku, jedna rzecz
        rozbija się o sprawy techniczne -
        "
        Do starych watków raczej nie będzie można się dopisywac, bo są w zupełnie innym
        miejscu, niż bieżące forum. Ale zawsze można załozyć watek o podobnej treści i
        podac link do archiwalnego i dalej dyskutowac.
        pozdr.
        "

Aha, i w tym "innym miejscu" nie ma dość miejsca:). Przykre. Zakładanie
        następnego wątku to oczywiście nie to samo, ale jeśli nie da się inaczej,
        trudno; natomiast co do dostępności starych wątków do swobodnego przeglądania -
        będę się upierał - zatem moja propozycja sprowadza się do tego, co powiedziała
        założycielka niniejszego zacnego wątku.

pzdr.
      • tebe Re: Dostęp do archiwum 26.08.04, 11:51
        To konieczność technologiczna. Starsze wątki - które przez ponad pół roku
        lekko licząc się nie rozwijały - przechodzą do bazy archiwalnej którą można
        czytać wyszukując w niej treści ale nie można aktualizować (dopisywać się).
        Udostępnianie wszystkiego - choćby do sortowania wg. liczby postów - nadmiernie
        obciążyłoby bazę. Odkąd wprowadziliśmy tę zmianę (i jeszcze parę) forum działa
        dużo lepiej.
        Pozdrawiam
        • kopperek Re: Dostęp do archiwum 26.08.04, 22:04
          tebe napisał:

> To konieczność technologiczna. Starsze wątki - które przez ponad pół roku
          > lekko licząc się nie rozwijały - przechodzą do bazy archiwalnej którą można
          > czytać wyszukując w niej treści ale nie można aktualizować (dopisywać się).
          > Udostępnianie wszystkiego - choćby do sortowania wg. liczby postów - nadmiernie
          > obciążyłoby bazę. Odkąd wprowadziliśmy tę zmianę (i jeszcze parę) forum działa
          > dużo lepiej.
          > Pozdrawiam

Okey. W takim razie niech wątki archiwalne nie będą "sortowalne", niech będą po
          prostu wylistowane (wg na przykład daty ostatniego wpisu). To już nie wymaga
          przeszukiwania bazy. Na przykład - na stronie forum jest link do listy
          wszystkich wątków, sortowanych wg tej daty. Szczerze mówiąc myślałem już o
          zrobieniu tego ręcznie - można założyć specjalny wątek, i tam dodawać wpis z
          linkiem do każdego nowego wątku na forum (no i trzeba by odszukać wszystkie
          wątki archiwalne)... ale to przecież robota dla automatu.
          Jeśli nie da się zapewnić tym starym wątkom pełnej funkcjonalnośi, to trudno,
          ale niech będzie chociaż możliwość ich wylistowania. Kurczę... jest trochę tak,
          że problemy generowane przez duże fora tak naprawdę odbijają się na tych
          mniejszych, bo jeśli na forum jest 20 tysięcy wątków, to i tak nikt ich nie
          przejrzy, ale jeśli jest powiedzmy dwieście, to już jak najbardziej - a tu
          klops, bo widoczna jest tylko połowa (w sumie dwie strony tytułów). Wręcz mam
          ochotę zasugerować stworzenie dwóch kategorii forów - takich w których wątki są
          kierowane do archiwum i takie w których wszystkie pozostają aktywne, a kryterium
          byłaby całkowita ilość postów na forum (z wartością graniczną, bo ja wiem, 20
          tysięcy?). No ale to raczej nie przejdzie...

również pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka