Dodaj do ulubionych

Fora GW umierają

04.11.15, 20:20
Obserwuję aktywność uczestników forów od czasu ostatniej reformy jego oprogramowania. I widzę wszędzie to samo - ona wygasa. Sam też coraz rzadziej tu pisuję. Szukam alternatywy i stopniowo ją sobie znajduję. Zapewne wielu ma podobnie jak ja.

Apeluję jeszcze raz do programistów - oddajcie nam widok struktury drzewka ze starego modelu. Na pewno jest to możliwe, przynajmniej poprzez realizację skryptów na komputerach użytkowników. Wiem, co mówię.

A jeśli zamierzacie cokolwiek w tym kierunku robić, to zdradźcie plany i określcie w przybliżeniu terminy. Bo jeśli nie, to już niedługo i tak to nic nie da. Ci, którzy tu byli od lat odejdą i nie wrócą, bo sobie znajdą coś innego.
Obserwuj wątek
    • morfeusz_1 Re: Fora GW umierają 04.11.15, 20:27
      Zaraz dodam nowy post do mojego bloga Co mnie dziś wnerwia
      Tam jest kilka podsumowań związanych z tematem zmian, ale nie tylko ...
      Jest też jeszcze jedna niespodzianka - może ten post odnajdziesz a w razie co po drzewku się wspinaj bo jak na razie cały czas gazeta bawi się z nami w chowanego...
      • 9rgkh Re: Fora GW umierają 04.11.15, 21:28
        Wiesz, wydaje mi się, że oni nie zaczaili tego, że my często rozmawiamy głównie z kimś konkretnym (skupiamy się na jego rozsianych gdzieś tam wpisach). Czasem po jakiejś dłuższej nieobecności na forum. Nowe widoki nie pozwalają na ocenę, GDZIE te nowe wpisy naszego np. oponenta się pojawiły i CZY ktoś już na to odpowiedział. Bez wgłębiania się w treść, bo to ewentualnie następny etap.

W takiej sytuacji ja nie potrzebuję jeszcze oglądać całego rozwinięcia a nawet to częściowe, początkowe (dwa pierwsze piętra) już i bardzo zaciemnia obraz na ekranie.

Do tej pory wystarczył jeden rzut oka na ekran, czasem sprawdzenie czasu publikacji... Potem otwierałem sobie tylko to, co potrzebuję, bez tego wielokrotnego klikania, od którego nas chcą z wielkiej łaski uwolnić, a którego wcale nie doświadczałem.

A te częściowe zwinięcia w obecnym widoku najzwyczajniej od czasu do czasu przeoczam.
    • aankaa Re: Fora GW umierają 04.11.15, 22:12
      >> Ci, którzy tu byli od lat odejdą

przeca admini jasno wyłożyli, że zmiany są niezbędne bo nowi (to miało być boldem ale nowa forma nie potrafi dodać formatowania tekstu...) nie potrafią ogarnąć (naszej, starej, sprawdzonej) struktury drzewka..,
      • morfeusz_1 Re: Fora GW umierają 04.11.15, 22:36

Chcą mieć swoje drzewka a nas wysyłają na drzewo ;)
      • bartoszcze Re: Fora GW umierają 04.11.15, 23:19
        aankaa napisała:

> to miało być boldem ale nowa forma nie potrafi dodać formatowania tekstu...

eee, jak to nie potrafi?
      • stefan4 Re: Fora GW umierają 05.11.15, 00:25
        aankaa:
        > (to miało być boldem ale nowa forma nie potrafi dodać formatowania
        > tekstu...)

Wygląda na to, że naprawili i już potrafi.

Ale nawet wtedy, gdy nad okienkiem z odpowiedzią nie było tych przycisków
           B   i   U   IMG   VIDEO   URL

to pogrubienie, kursywę i inne ozdobniki można było osiągnąć, bezpośrednio stosując BBcode. Np. żeby czytelnik widział
            tłusty druk
        powinnaś napisać w okienku
            [b]tłusty druk[/b]

- Stefan
    • bartoszcze z tego co pamiętam 04.11.15, 23:18
      to umierają co najmniej od 2004 roku, nawet wspominałem o tym pisząc wspomnienie o Giwi.

Na wprowadzenie widoku pozwalającego na same tytuły postów oraz automatycznego rozwijania całego wątku niezmiennie czekamy, traktując to jak rzeczy przyobiecane.
    • student_zebrak Re: Fora GW umierają 05.11.15, 00:32
      wlasnie zauwazylem, ze stare wrocilo!!!
    • kasi.aa Re: Fora GW umierają 05.11.15, 13:01
      9rgkh napisał:

> A jeśli zamierzacie cokolwiek w tym kierunku robić, to zdradźcie plany i określ
      > cie w przybliżeniu terminy.

Jeszcze w listopadzie mamy nadzieję oddać Wam do testów usprawniony wątek, uwzględniający Wasze kluczowe uwagi. Przepraszamy za wydłużony czas oczekiwania, ale chcemy dostarczyć Wam jak najlepiej dopracowaną wersję. Dlatego proszę, dajcie nam jeszcze trochę czasu. Robimy wszystko, by wersja poprawiona trafiła do Was jak najszybciej.
      • axyzaa Powiedzicie dzień wcześniej 05.11.15, 13:51
        żebyśmy mieli czas na zorganizowanie między-forumowej stypy, pożegnalną imprezę wraz z ustaleniem miejsca gdzie będziemy mogli pogadać o ewentualnym miejscu zastępczym do spotkań, bo szkoda byłoby tracić kontakt z ludźmi, których tu poznaliśmy, i niejednokrotnie bardzo polubilismy.

Tak więc apeluję - powiedzcie dzień wcześniej.
      • stefan4 Re: Fora GW umierają 05.11.15, 21:21
        kasi.aa:
        > Jeszcze w listopadzie mamy nadzieję oddać Wam do testów usprawniony wątek

Czy do tego czasu można by przywrócić stare-dobre-sprawdzone na tych forach, gdzie już zdążyliście zaprowadzić powszechnie znienawidzony fejs-zbukizm (np. na tym)? W ten sposób odzyskalibyście część utraconego zaufania społecznego i poparlibyście czynem tezę, że Waszym celem jest ułatwienie a nie zlikwidowanie dyskusji na forach.

A jeśli nie można by, to dlaczego?

- Stefan
      • Gość: bleble Rozumiem że przy nadludzkim wysiłku zdołacie dojść IP: *.ego-int.de 13.11.15, 13:09
        do punktu wyjścia? :-D
    • morfeusz_1 Re: Fora GW umierają 05.11.15, 23:14
      To co kiedy stypę robimy, ustalcie termin miejsce i co ze sobą mam przynieść
      • super.halusia Re: Fora GW umierają 08.11.15, 22:23
        Moje forum,właśnie zostało otwarte,a było ukryte przez bardzo długi okres i do dziś nie znam przyczyny dlaczego tak się stało pomimo wysyłania dużo maili do gazety odnośnie problemów żadnej odpowiedzi nie otrzymałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka