dr.g 22.07.05, 00:37 to co ten facet artur tam doradza powinno byc karalne, jestem lekarzem i zalecane dawki amoxykliny sa poprostu smieszne i niebezpieczne, zrobcie cos z tym forum. Link Zgłoś Obserwuj wątek
marianna.rokita Re: forum borelioza 22.07.05, 00:52 Juz byl na ten temat dlugi watek. Faktycznie, po zasiegnieciu opinii fachowca okazalo sie ze dawki amoxicillinum, polecane przez artura 737, kilkukrotnie lub kilkunastokrotnie przekraczaja dozwolone normy.W boreliozie dawka ta jest co prawda wysoka, lecz nie az tak. Z tego co wiadomo, od specjalisty, szczegolnie niebezpieczne jest to w proponowanym przez artura737 kilkuletnim leczeniu. Generalnie? Zdaje sie,ze to koniec forow experckich,szczegolnie medycznych, jesli ich zalozyciel sam nie bedzie uznanym expertem ( z odpowiednim dyplomem ) z danej dziedziny. Administracja zna juz ten problem i zajmuje sie jego rozwiazaniem. Link Zgłoś
umfana Forum Weterynaria 22.07.05, 02:40 Warto tym problemem zainteroesować ekspertów z Forum Weterynaria- Panią Annę Jóźwik i Panią Avę Sawaszkiewicz: ForumWeterynaria Link Zgłoś
jabbur Re: forum borelioza 22.07.05, 11:57 Autor porad został poproszony zaprzestanie udzielania kontrowersyjnych porad w naszym portalu. Osoby, które uważamy za ekspertów piszą oficjalnie na forach eksperckich. j/a Link Zgłoś
marianna.rokita Re: forum borelioza 22.07.05, 12:09 Tak Jabburze, ale rzeczone posty namawiajace do spozycia ogromnej ilosci amoxicillinum nie zniknely. A powinny, bez urazy. Link Zgłoś
anaiss Re: forum borelioza 22.07.05, 12:15 też tak myślę. Co będzie, jesli ktoś zechce wybróbować taką kurację na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem? Wiem, że portal nie odpowiada za posty zamieszczane przez użytkowników, ale jestem przekonana, że należy chronić tych mniej rozsądnych przed nimi samymi :-) Link Zgłoś
jabbur Re: forum borelioza 22.07.05, 13:28 Internet ma to do siebie, że zawiera treści mądre, nijakie i głupie. Tych ostatnich najwięcej. Jeżeli zaczniemy chronić użytkowników przed nimi samymi to przejmiemy obowiązki Wielkiego Brata. Wolimy im wierzyć, że skoro potrafią posługiwać się tym medium, to także potrafią myśleć i na przykład nie będą załatwiać na lewo antybiotyków bez udania się do lekarza na konsultacje i po receptę j/a Link Zgłoś
anaiss Re: forum borelioza 22.07.05, 13:43 Sądziłam, że intencją administracji i twórców portalu było jednak utrzymanie trochę wyższego poziomu, niż promowanie wysoce wątpliwych sposobów leczenia. Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: forum borelioza 26.07.05, 11:53 anaiss napisała: > Co będzie, jesli ktoś zechce wybróbować taką kurację na własną rękę, bez > konsultacji z lekarzem? Co będzie? To proste... wyeliminuje swój gen odpowiedzialny za swoją nieuleczalną głupotę z ogólnoświatowego zasobu genów wszelakich... wyeliminuje go raz na zawsze i skutecznie... I TO CHYBA DOBRZE... Link Zgłoś
aniadrg Re: forum borelioza 22.07.05, 18:24 wlasnie piotrusia kasujecie to czemu artura nie mozecie;) Link Zgłoś