Dodaj do ulubionych

Komentarze do artykulow: autor strzela, admin nosi

IP: 217.197.165.* 02.09.02, 12:47
Komentarze do noty Lema o karze smierci (Lem chce zabic wszystkich) wpadaja
na forum ksiazka - to nie jest dobry adres. Kiedys podpisalem cos po recenzja
tytana pracy Sobolewskiego z ksiazek o Polanskim - wpadlo to tez oczywiscie
na forum ksiazka, choc wedlug mnie powinno raczej na forum kino. I pewnie
zdarzac sie tak bedzie, jesli komentarze umieszczane sa z klucza i
automatycznie. A moze nalezaloby dac ludziom mozliwosc umieszczenia
komentarza na wybranym przez niego forum. Np. komentarze do artykulu o
wpuszczalskiej sa na forum kobieta, a dyskusja tym tekstem wywolana na forum
o czacie. To zreszta ekstra pomysl - kilku gosci skrzykuje sie i tokuja na
forum rzadko odwiedzanym (po prostu po piracku je zajmuja) - tez bym tak
chcial, ale ze mna - starym [----] - nikt juz gadac nie chce.
PS. Za moja wspaniala uwage - fotka maas, prosze.
Obserwuj wątek
    • eela Re: Komentarze do artykulow: autor strzela, admin 02.09.02, 12:59
      Gość portalu: Niech napisał(a):

> PS. Za moja wspaniala uwage - fotka maas, prosze.

Wykadruj sobie ze zdjęcia
    • tebe Re: Komentarze do artykulow: autor strzela, admin 02.09.02, 13:01
      > Komentarze do noty Lema o karze smierci (Lem chce zabic wszystkich) wpadaja
      > na forum ksiazka - to nie jest dobry adres. Kiedys podpisalem cos po recenzja
      > tytana pracy Sobolewskiego z ksiazek o Polanskim - wpadlo to tez oczywiscie
      > na forum ksiazka, choc wedlug mnie powinno raczej na forum kino. I pewnie
      > zdarzac sie tak bedzie, jesli komentarze umieszczane sa z klucza i
      > automatycznie.
      Napiszę jak jest, potem maas to weźmie do faqa.

W portalu jest jakieś 130 -150 tys. tekstów w danym momencie. Niektóre są w kilku miejscach na raz - tu zaczynają się schody. Algorytm publikuje opinię w dziale forum, które jest przypisane do działu artykułu, w którym będzie on "żył" najdłużej.
      Te działy i czasy publikacji NIE BYŁY ustawiane pod kątem publikacji opinii, ale okazało się, że w większości przypadków - przy takim ustawieniu opinii - to działa dobrze. Jest jeszcze reszta, którą stopniowo porządkujemy po stronie obiegu artykułów, bo opinie mamy raczej dobrze "podpięte". Ale nie mam złudzeń, że np. za pół roku jakieś dziwolągi się nie zdarzą...

Pomysł z wybieraniem forum podziałałby tylko w nielicznych przypadkach (wyobraź sobie listę 500 forów). Bo np. masz artykuł o osobach zatrudnionych (Praca) przy kręceniu Pianisty Polańskiego (Kultura, Muzyka, Film, Książka) w jednej z dzielnic Warszawy (Stołeczna, forum dzielnicy). Nie ma szans, żeby wszyscy byli zadowoleni.

> PS. Za moja wspaniala uwage - fotka maas, prosze.
      :-)
      • Gość: Niech Re: Komentarze do artykulow: autor szelma, admin IP: 217.197.165.* 02.09.02, 13:12
        Widze, ze nie chcecie dac mi tej fotki. W przypadku Lema komentarz moglby
        ladowac na forum kultura (bo w takim dziale tekst jest opublikowany w GW) lub
        np. spoleczenstwo (bo tego dotyczy). Umieszczenie go na forum ksiazka, tylko
        dlatego, ze Lem pisze ksiazki nie jest trafne. I tylko o to mi chodzilo.
        Komentarze do tekstow z Wysokich obcasow (tez czasami w takich chodze) laduja
        na forum kobieta - a przeciez niekoniecznie musza dotyczyc wylacznie kobiety. I
        w ten sposob ktos, kto chetnie by je przeczytal, nie trafi na nie - bo np. jest
        mizoginem (moj mruczek tak sie nazywa). Jesli mozna by samemu wybrac miejsce
        wyladowania komentarza to np. o ksiazce o filmie dyskutowano by na forum kino -
        i to by mialo rece i nogi (ja tez mialem, ale wszystko mi sie gdzies pogubilo).
        Rozumiem jednak, ze jest to problem techniczny - moze kiedys da sie to jakos
        rozwiazac. Nastepny przyklad - Latkowski zrobil film o mMzdzerze i komentarze
        do tego laduja na muzyce - a powinno na "filmie" lub "kulturze". I w ten sposob
        tracicie dobrowolnych komentatorow. A poza tym jest to pomysl na zwiekszenie
        liczby postow, a przeciez to tez jeden z waszych celow (ja to chce tylko byc
        piekny, mlody, zdrowy i bogaty - bo co biednemu po chorobie).
        PS do Pani Eeli - ja chce miec zdjecie DOBREJ JAKOSCI - adekwatne do jakosci
        maas. Zebym mogl je powiekszyc bez bolu - bo ja nie chce maas krzywdzic.
        • zdzicha OT/w kwestii zdjęcia 02.09.02, 13:50
          Pani Eela jest szczęśliwą posiadaczką zdjęcia Maas, ale się z Toba nie
          podzieli, bo pani Eela nie lubi sie dzielić. Co najwyżej pączkować.
          • Gość: Niech Zdjecie i komentarze IP: 217.197.165.* 02.09.02, 13:57
            Pani Eelu, a moze Pani opisac to zdjecie dokladnie?
            Komentarze do Manniaka czwartkowego ladowaly na muzyce, teraz znalazlem na
            Gazecie Wyborczej.
            • eela Re: Zdjecie i komentarze 02.09.02, 14:06
              Identyczne zdjęcie ma zdzicha, widac tez lubi pączkowanie
              • Gość: Niech Re: Zajecie i komentarze IP: 217.197.165.* 02.09.02, 14:13
                No to ja chce miec takie zdjecie, zeby go inni nie mieli - bo tu sie zaraz
                okaze, ze zdjecie maas dodawano do jakiejs gazety, jak im sie plyty skonczyly.
              • zdzicha Re: Zgięcie i kominiarze 02.09.02, 14:18
                To ze mam identyczne zdjęcie wcale nie znaczy, ze lubię pączkowanie - kolejny
                błędny wniosek. Zonk. Nie wygrała pani tostera.
                Poza tym ja go nie mam bo pożyczyłam Sloggiemu do pooglądania, a ten je gdzieś
                zgubił. Albo zepsuł. Nie pamiętam.
          • maas Re: OT/w kwestii zdjęcia 02.09.02, 14:17
            Ja bardzo prosze o nieuskutecznianie czarnorynkowej wymiany zdjec :-)
            Wystarczy, ze Pyzia nas obfotografowala. Jako tajemnicze stwory zyjace w
            czelusciach portalu nie lubimy wyciagania na swiatlo dzienne (np, moze DJ :-)
            • Gość: Niech W bestii zdjęcia IP: 217.197.165.* 02.09.02, 14:20
              No to ja to zdjecie bede ogladal wylacznie w nocy i przy zgaszonym swietle!
              • zdzicha Re: W bestii zajęcia 02.09.02, 14:23

> No to ja to zdjecie bede ogladal wylacznie w nocy i przy zgaszonym swietle!

Chyba zapomniałeś dodać: bez podtekstów erotycznych.
                • Gość: Niech Re: W bestii zajaca IP: 217.197.165.* 02.09.02, 14:27
                  Ale wpadka. Tak sie zawsze pilnowalem, a teraz spieszylem sie z tym postem tak
                  bardzo (bo chcialem sasiadowac z postem maas, ale tak jak kumple, bez
                  podtekstow erotycznych) i zapomnialem tego dodac, i wyszlo na to, ze ja z tym
                  zdjeciem w nocy i przy zgaszonym swietle nie wiadomo co bede robil. Wiec
                  wyjasniam - ja te rzeczy (nie pytajcie jakie - i tak sie nie przyznam) robie w
                  dzien i przy wlaczonym swietle. Dlaczego? Bo w nocy mozna niezla gafe strzelic.
            • mikolaj7 Re: OT/w kwestii zdjęcia 02.09.02, 15:06
              maas napisała:

> Ja bardzo prosze o nieuskutecznianie czarnorynkowej wymiany zdjec :-)
              > Wystarczy, ze Pyzia nas obfotografowala.

teraz wy ja obfotografujcie (tylko tak, zeby poszlo na
              forum!! :-))
            • eela Re: OT/w kwestii zdjęcia 02.09.02, 19:19
              Dobrze, bez uskuteczniania. DJ będzie na pożarcie ;-)
            • pwrzes Re: OT/w kwestii zdjęcia 02.09.02, 22:17
              jakie tam czeluscie, jasno macie i tyle :-)wszyscy na widoku, chociaz zgubic
              sie w waszym budynku mozna :-)dobrze, ze mialem przewodnika dzisiaj :-))

Mors
              PS nastepnym razem przemyce aparat ;-)
              • eela Re: OT/w kwestii zdjęcia 02.09.02, 22:28
                A zrób mi ładne zdjecia DJ i Tebe(dla mnie i Kropki), i mam zamówienie na
                zdjecia (w dużych ilosciach)Pyzi.
                • Gość: Niech Komentarze c.d. IP: 217.197.165.* 03.09.02, 11:05
                  Informacja o klopotach ZASPu komentowana jest na forum kultura. A dlaczego nie
                  w teatrze. Poza tym to jest informacja gospodarcza. Za to jak zwykle forum
                  Gazeta W. jest zsypem do ktorego spadaja teksty, z ktorymi sa jakies problemy.
                  I na przyklad jest tam komentowany tekst o architekturze hitlerowskiej - a
                  wlasnie dlaczego nie w kulturze. Spora czesc zamieszczonych tam komentarzy
                  powinna wyladowac w spoleczenstwie - np. teksty o tematyce religijnej,
                  mniejszosciach itd. Dla tych co czytaja GW w wersji papierowej (czyzby bylo ich
                  juz tak niewielu) wyglada to tak - przeczytalem tekst, chce zobaczyc
                  komentarze, tekst jest o teatrze, w forum teatr nie ma - nikt nie skomentowal.
                  No a tekst jest w czas wolny/zwierzeta bo mial tytul "Na koniu i na scenie".
                  Jak pisalem opcja wyboru forum do komentarza jest zabawniejsza niz domyslanie
                  sie, gdzie tekst zostal umieszczony. dalej: komentarz ma tytul wziety zywcem z
                  gazety. Czasem wiadomo o co chodzi - czasem nie. Ja nie ucze sie tytulow na
                  pamiec, wiec nie wiem o czym byl tekst pt. Inne okulary. Na forum gina krotkie
                  jednolinijkowe objasnienia o tresci tekstu, widoczne w czasie jego komentowania
                  na stronie GW. Pierwsze posty najczesciej nie wyjasniaja o co chodzi w tekscie -
                  a nie chce mi sie za kazdym razem sprawdzac czego dotyczy komentarz: "tak,
                  tak, zgadzam sie calkowicie". Wydaje mi sie, ze mozna by przy tym jeszcze
                  pomajsterkowac.
                  • Gość: Niech Re: Komentarze c.d. 2 IP: 217.197.165.* 05.09.02, 15:45
                    Komentarze do recenzji z Pyjanisty trafiaja na forum kultura - a to jest
                    recenzja z filmu. Ale komentarze do artykulu o wystawie rysunkow i zdjec
                    scenografii do "Pyjanisty" wpadaja juz do kina. Komentarze do tekstu o
                    Szpilmanie tez - a byl on glownie kompozytorem, w "Stawce wiekszej niz zycie"
                    wystepowal sporadycznie. I tak dalej.
                    PS. Malo zaposzczone fora na ktore automatycznie wpadaja komentarze do tekstow
                    wygladaja fatalnie (vide kino). Ale to juz nie moj problem - ja do czegos
                    takiego nie wchodze - a w czasach prekomentarzowych wchodzilem.
                    • kropka. Re: Komentarze c.d. 2 06.09.02, 18:40
                      Niech, dlaczego Ty w dzień palisz światło? Strasznie rozrzutny jesteś. No i to
                      niepolitycznie, bo monopolistów należy niszczyć. Teraz tak modnie.

Z tym wpadaniem wątków gdzie popadnie, to prawda. Okropnie denerwujące. Czy
                      człowiek nie mógłby sam wybrać, gdzie chce komentować? Maszyna mądrzejsza od
                      nas? (hm, może nie odpowiadaj, Tebe, co?)
                      pozdrawiam
                      • Gość: Niech Re: Komentarze c.d. 3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.02, 20:19
                        Mozna komentowac kazdy artykul - oprocz tych, ktore nie sa dostepne i tych,
                        ktore nie daja takiej mozliwosci (a znalazlem takie). I budzi sie jakis mis z
                        zimowego snu i komentuje tekst sprzed dwoch miesiecy. Nie wiem jaka jest
                        polityka portalu w dziedzinie utrzymywania tekstow w sieci (za friko), ale za
                        jakis czas bedzie mozna komentowac kurs dolara sprzed roku.
                        • Gość: Niech Re: Komentarze c.d. 4 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 21:44
                          Peter Brook w Warszawie - forum Warszawa
                          Peter Brook w Polsce - forum kultura (dlaczego nie Polska)
                          A na forum teatr - Petera Brooka nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka