eela 27.03.03, 11:56 Podobno ma być wprowadzone zawiadamianie pocztą o nowych postach w odpowiedzi na własne posty w wątku. Od kiedy można sie tego spodziewac? Dla modemowców byłaby to dobra wiadomośc. Link Zgłoś Obserwuj wątek
tebe Re: Subskrypcja? 27.03.03, 12:00 Czujna Eela :-) Do mnie coś już tam przychodzi ale całość nie jest dopracowana jeszcze. To taka subskrypcja wykorzystująca Moje forum. Ale jak już wywołałaś temat to zapytam - jakieś ciekawe pomysły na realizację tego (na razie wersja minimum wchodzi w grę, bo chcemy zobaczyć efekty). Link Zgłoś
miltonia Re: Subskrypcja? 27.03.03, 12:12 Czy również będą przychodziły zawiadomienia, że przyszła odpowiedź w rodzaju: ty głupia k......, j.....przez, jakbym ci ....., tobyś ......., itd.? Basiu, a Ty też masz jakiś do Tebe biznesik, czy parol na niego zagięłas, że tak niedyskretnie spytam? Link Zgłoś
Gość: gitman Re: Subskrypcja? IP: debian:* / 192.168.9.* 27.03.03, 12:06 ja bym chcial czytac tylko madre odpowiedzi na moje posty. czy mozecie opracowac taki skrypt? Link Zgłoś
Gość: gitman Re: Subskrypcja? IP: debian:* / 192.168.9.* 27.03.03, 12:13 dziekuje tebe, wiedzialem, ze moge na ciebie liczyc. PS a co z tym malym statkiem, co sie wlecze za nami? a gdyby go tak ktorejs nocy po cichutku odciac, co? zwalilbys wine na burze, to znaczy na mgle, pelno jej ostatnio wszedzie. ;))) Link Zgłoś
basia! Re: Subskrypcja? 27.03.03, 12:09 Gość portalu: gitman napisał(a): > ja bym chcial czytac tylko madre odpowiedzi na moje posty. czy mozecie > opracowac taki skrypt? e, to mało ich będzie ,przecież admini rzadko się odzywają Link Zgłoś
eela Re: Subskrypcja? 27.03.03, 12:16 Ja osobiście wolałabym nie subskrypcję, ale zaznaczanie nowych postów w wątku literką "n" lub jakos podobnie. To obecne wyróżnianie kolorami przeczytanych postów słabo działa. Gdy się post zaznacza ręcznie, to owszem kolor tytułu przeczytanego watku zmienia się, natomiast przy opcji poprzedni/następny bywa różnie, czasami działa, czasami nie. Ale wracając do subskrypcji, dla osób dużo piszących nie będzie miała znaczenia. I tak trzeba będzie wchodzic na forum, bo poczta bedzie tylko wysyłać zawiadomienie, bez przesyłania treści postów. Wydaje mi się, ze to sie sprawdzi tylko przy sporadycznym korzystaniu z jakiegos forum tematycznego lub eksperckiego (nie trzeba będzie szukac odpowiedzi na własny post). Link Zgłoś
basia! Re: Subskrypcja? 27.03.03, 12:19 o z tymi kolorami to poieram,a przy czytaniu rozwiniętych powinny się wszytkie zaznaczyć jako przeczytane Link Zgłoś
skarolina Re: Subskrypcja? 27.03.03, 14:19 eela napisała: > Ale wracając do subskrypcji, dla osób dużo piszących nie będzie miała > znaczenia. I tak trzeba będzie wchodzic na forum, bo poczta bedzie tylko > wysyłać zawiadomienie, bez przesyłania treści postów. Wydaje mi się, ze to sie eela, to nie do końca tak. Jak masz subskrypcję, to dostajesz całe posty do Outlooka, odpowiadasz sobie w Outlooku lub Wordzie i potem tylko przeklejasz. A tak musisz wejść na żółwio - powolne forum, rozwinąć wątek i jeszcze pisać on - line. No, można off- line, ale to i tak kolejny impulsik. O, żeby Ci odpowiedzieć, to co najmniej jeden musiałam zużyć :-(. Link Zgłoś
eela Re: Subskrypcja? 27.03.03, 12:24 tebe napisał: > Do mnie coś już tam przychodzi ale całość nie jest dopracowana jeszcze. To taka > subskrypcja wykorzystująca Moje forum. Ale jak to będzie wyglądać? Będą szły zawiadomienia o wszystkich nowych postach w odpowiedzi na własne, czy bedzie można wybrać o jakich postach chce się miec zawiadomienie? Link Zgłoś
aniela_ Re: Subskrypcja? 27.03.03, 12:08 a zeby a mozecie mnie esemesem informowac o liscie aktualnych dyskutantow na wskazanym forum? bo nie wiem czy warto wlaczac komputer Link Zgłoś
aniela_ Re: Subskrypcja? 27.03.03, 12:12 aha wniosek racjonalizatorski taki chcialabym zlozyc w biurze podawczym. z gory dziekuje za pozytywne rozpatrzenie. Link Zgłoś
basia! Re: Subskrypcja? 27.03.03, 12:18 a gdyby tak wzorem g-g ,wyskakiwały nicki zielone ,dając znak ,że są Link Zgłoś
aniela_ Re: Subskrypcja? 27.03.03, 12:27 yyy moze to gupie ale nie mam gg, wiec pozostane przy cazrno-bialych smsach Link Zgłoś
mika_p Re: Subskrypcja? 27.03.03, 12:35 A wiesz, Eelu, na tym małym statku co się wlecze z tyłu (na edziecku) subskrypcja działa tak, że zaznaczasz sobie forum i co włączysz pocztę, to ci nowe posty w komplecie przychodzą. Pojedyńcze wątki tez można sobie zażyczyć, żeby przychodziły. Kręcisz się tam trochę, to pewnie czytałaś, jakim nieszczęsciem dla tych, co mieli dotąd to dobro, jest brak subskrypcji w takiej formie na gazetowym forum. Może jakby tubylcy nacisnęli, to i tu by tak było ? Admini kochają swoich userów, wszystko dla was/nas zrobią. ;-) Link Zgłoś
eela Re: Subskrypcja? 27.03.03, 12:50 Czytałam i nawet sama korzystałam z subskrycji, bo nie chciało mi się zagladać i sprawdzać, czy mi ktos na konkretny post odpowiedział :-). Obawiam się, ze takiej postaci jak macie obecnie, nie będzie tu można wprowadzić. Za wielkie forum. Pewnie będa tylko jakies powiadomienia o nowym poście bez przesyłania treści. Wnioskuje na podstawie odpowiedzi Tebe, ze ustawiać będzie się opcję na "Moim forum". To raczej wyklucza możliwość zaznaczania postów, na które oczekuje się odpowiedzi. Ale może można byłoby zrobić podobnie jak z zaznaczaniem najciekawszych watków, wrzucanych do Mojego forum - to znaczy wrzucac tam te, na które się oczekuje odpowiedzi. Link Zgłoś
kropka Re: ale tylko na życzenie!!! 27.03.03, 12:39 poproszę o wersję "na życzenie", bo jak "z urzędu" mi będą maile przychodzic o odpowiedzi na każdy mój post, to mi gazetowa skrzynka pęknie po tygodniu. Strasznie gadatliwa jestem. No i tylko te mądre oczywiście poproszę. I tylko miłe, z dobrymi wiadomościami. I bez błędów ortograficznych, bom dysgrafik i powtarzam. I żadnych politycznych, bo mnie od nich trzęsie Jak jeszcze na coś wpadnę, to napiszę. Link Zgłoś
Gość: gitman Re: ale tylko na życzenie!!! IP: debian:* / 192.168.9.* 27.03.03, 12:42 bron boze!!! na usenecie mieszkaja trolle! Link Zgłoś
tebe Re: ale tylko na życzenie!!! 27.03.03, 12:50 Subskrybowania forum sobie nie wyobrażam. Jak ktoś by się zapisał na Aktualności to już nikt nigdy nie byłby w stanie wejść na ten portal. Na razie myślimy o takim rozwiązaniu: Na stronie Moje Forum można trzymać "ulubione" wątki. Bedzie w tym opcja "informuj o zmianach". I jeśli w zasuskrybowanych wątkach nastąpi jakaś zmiana to użytkownik dostanie JEDEN mail o tym, że to nastąpiło. Następny dostanie dopiero po kolejnym zalogowaniu się na forum... W majlu będzie link do strony Moje Forum co skróci drogę do interesujących wątków. Link Zgłoś
eela Re: ale tylko na życzenie!!! 27.03.03, 12:57 tebe napisał: > Na stronie Moje Forum można trzymać "ulubione" wątki. Bedzie w tym opcja "infor > muj o zmianach". I jeśli w zasuskrybowanych wątkach nastąpi jakaś zmiana to uży > tkownik dostanie JEDEN mail o tym, że to nastąpiło. Następny dostanie dopiero p > o kolejnym zalogowaniu się na forum... Podobnie myślałam. Będzie tak jak wcześniej pisałam, do korzystania okazjonalnego. Link Zgłoś
eela Re: ale tylko na życzenie!!! 27.03.03, 12:52 No jasne, że będzie na życzenie. Ne wyobrażam sobie, żeby mogło byc inaczej. Zresztą im mniej osób bedzie korzystało z subskrypcji, tym lepiej dla serwera, bo z gumy nie jest. Link Zgłoś
Gość: Niech Re: ale tylko na życzenie!!! IP: 217.197.165.* 27.03.03, 13:02 eela napisała: Zresztą im mniej osób bedzie korzystało z subskrypcji, tym lepiej dla serwera, bo z gumy nie jest. Znakomity pomysl, ale juz ktos cie ubiegl. Ci wszyscy ktorzy opuscili to forum w ostatnich miesiacach. Nie wiem czy chodzilo im o prezent dla serwera, a moze tylko o to zeby uprzedzic szczury? W kazdym razie mi sie podoba. Ziscil sie moj sen o pustym forum. PS. No wiem, sa jeszcze e-mamy. Link Zgłoś
eela Re: ale tylko na życzenie!!! 27.03.03, 13:54 Ale Ciebie ciągle widzę. I siebie też. I czerwoną koszulkę Tebe. To juz jest nas troje. Czyli nie jest pusto tak zupełnie. :-) Nie denerwuj sie tak, wiosna za oknem. Link Zgłoś
Gość: Niech Re: ale tylko na życzenie!!! IP: 217.197.165.* 27.03.03, 13:57 My sie nie liczymy. My jestesmy tu jak rosliny. Wlasnie zakwitamy. Link Zgłoś
tebe Re: ale tylko na życzenie!!! 27.03.03, 13:58 A ja liczę na to, że dyskusja roślin zaowocuje jakimś pomysłem... Link Zgłoś
Gość: Niech Re: ale tylko na życzenie!!! IP: 217.197.165.* 27.03.03, 14:02 Mnie w to nie mieszaj. Ja sie nie loguje, nie rozumiem tez idei nadssylania takiej odpowiedzi jesli w jakims watku wymieniam z druga osoba po 50 postow w ciagu dwoch godzin. To ma sens tylko wtedy kiedy bede mogl wskazac konkretny watek w ktorym zasadze pytanie. Jesli tak bedzie to niech beda szerokie sciezki wasze. I niech maja barierki owiniete filcem. Link Zgłoś
kropka Re: ale tylko na życzenie!!! 27.03.03, 14:04 tiaaaa... chyba że owocki zrobaczywieją po drodze Link Zgłoś
Gość: Niech Re: coś o owockach? IP: 217.197.165.* 27.03.03, 14:13 Ty to chyba z tych mrozonych jestes... Link Zgłoś
Gość: Niech Re: coś o owockach? IP: 217.197.165.* 27.03.03, 14:18 Nie musze zgadywac, bylem wczoraj na bazarze i cie nie widzialem. Link Zgłoś