25.04.25, 11:23
Czy zostały tylko płatne pobrania z tej i tak juz dość ograniczonej oferty?

Oststnio krzyczało nawet o opłatę za niektóre lektury szkolne (chcialam młodemu przed maturą pobrać)...

Ostatnio trafilyscie na pozycję godną polecenia (bez oplat)?

Na razie mam sporo na półce, ale wkrótce konczy mi się umowa i zastanawiam się, czy dalsza subskrypcja ma sens.
Obserwuj wątek
    • grey_delphinum Re: Legimi 25.04.25, 11:25
      Językowo wyszło koślawo, chyba potrzebna mi jeszcze jedna kawa 😉
    • jottka Re: Legimi 25.04.25, 11:27
      rozejrzyj się za bibliotekami, które oferują kody do Legimi na początku miesiąca - dziwnie to brzmi, ale np. Czarne jest dostępne w wersji bibliotecznej, a płatne osobno w subskrypcji. dużo badziewia, ale bodaj jeszcze Poznańskie jest dostępne, na pewno Karakter, z lżejszych gatunków Jadowskasmile
      • daniela34 Re: Legimi 25.04.25, 11:34
        jottka napisała:

> dziwnie to brzmi, ale np. Czarne jest dostępne w wersji bibliotecznej, a pł
        > atne osobno w subskrypcji.

Serio? No ludzie! A ja za najnowszą Ernaux musiałam 7.59 dopłacić!
        • jottka Re: Legimi 25.04.25, 11:55
          też się nie spodziewałam, ale koleżanka poinformowałasmile w każdym razie najnowsza Bikont w kodzie bibliotecznym jest za pieniądze, ale np. też nowa "Gdynia" Boćkowskiej, bardzo dobra, dostępna. to ja nie wiemsmile
          • daniela34 Re: Legimi 25.04.25, 11:59
            Za Gdynię w abonamencie też musiałam dopłacić. Z Bikont czekam na odpowiedni czas i stan ducha, żeby podjąć lekturę.
            • jottka Re: Legimi 25.04.25, 12:02
              tam trochę się powtarza, ale to taka swoista synteza kilku pierwszych lat powojennych, może przez to robi tak ponure wrażenie...
    • daniela34 Re: Legimi 25.04.25, 11:30
      Nie no. Nadal są jeszcze bezpłatne pozycje ale z wartościowych niewiele.
    • andaba Re: Legimi 25.04.25, 11:57
      Niewiele jest za darmo.
      Ale mam tyle na półce, że mi do śmierci starczy.
      Jak coś bardzo chce to korzystam z biblioteki lub kupuję, ewentualnie dopłacam te 7, coś tam
      • grey_delphinum Re: Legimi 26.04.25, 18:39
        Ja tez mam mnostwo pozycji na półce, ale zaczęłam przeglądać katalog i za każdą interesującą mnie książkę każą mi dopłacić.

Zawzielam sie i doplacac nie będę, więc prawdopodobnie za kilka miesiący pozegnam legimi. Trudno.
        • grey_delphinum Re: Legimi 26.04.25, 18:41
          A w ogóle to świat oszalał - nowa "Vera" na papierze jest dużo tansza niz ebook.

• login-zajety321 Re: Legimi 27.04.25, 07:31
      Mam jeszcze abonament przez najbliższych kilka miesięcy, doczytam to co na półce, a potem (po kilku latach współpracy) żegnam się z Legimi.
      Większość dodawanych tam teraz książek to niestety chłam. Pewnie kasa za abonament na Legimi będzie porównywalna z 2-3 ebookami, a tyle teraz czytam, więc wiem mieć możliwość wyboru pojedynczych książek.
    • czarna_kita Re: Legimi 27.04.25, 08:18
      Ja tam nie mam już czego szukać. Prawie wszystkie pozycje które mnie interesowały były płatne. Zrezygnowałam z abonamentu całkowicie. Tak mnie nie pogrzało żeby dopłacać, to już wolę kupić raz w miesiącu książkę i mieć na własność ( 40 zł abonament + dopłata do e-booka który I tak nie będzie twoj). Lub przejść do konkurencji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka