Dodaj do ulubionych

Michał Krawczyk spamuje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 16:20
Michal.Krawczyk@agora.pl wysyła na adresy niegazetowe spam
zatytułowany "Świąteczny prezent-Gazeta.pl".
Niewinny tytuł kryje jednak za sobą ofertę sprzedaży czegoś przez portal - a
więc jest informacją handlową. A "zakazane jest przesyłanie niezamówionej
informacji handlowej skierowanej do oznaczonego odbiorcy za pomocą środków
komunikacji elektronicznej, w szczególności poczty elektronicznej".
W związku z tym za waszym pośrednictwem podsyłam mu linka:
www.abc.com.pl/serwis/du/2002/1204.htm
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Michał Krawczyk spamuje 12.12.06, 22:03
      Jeżeli jest to "niegazetowy" adres e-mail, podany przez użytkownika w formularzu
      rejestracyjnym jako alternatywny (przy zakładaniu konta/nicka), lub dopisany
      później, lub wynikający z przekierowania poczty, to wszystko jest OK. Każdy
      rejestrujący się w portalu gazeta.pl, wyraził zgodę na następujące punkty
      regulaminu:

15.
      Zakładając bezpłatne konto w domenie gazeta.pl użytkownik wyraża zgodę na:
      a) wysyłanie przez Agorę S.A. na założone przez niego konto treści
      informacyjnych oraz treści o charakterze informacji handlowej pochodzących od
      Agory S.A lub innych podmiotów;
      b) dołączanie przez Agorę S.A. do stopki poczty elektronicznej wychodzącej z
      założonego przez niego konta, treści informacyjnych oraz treści o charakterze
      informacji handlowej pochodzących od Agory S.A lub innych podmiotów, przy czym
      dołączanie takie nastąpi bez ingerencji w treść i poufność korespondencji.

16.
      Zgoda użytkownika na otrzymywanie informacji handlowych, o której mowa w pkt. 15
      lit. a) może być w każdej chwili cofnięta, z zastrzeżeniem zapisu pkt. 18 lit. d).
      Agora S.A. udostępnia użytkownikom kont opcję zablokowania poczty elektronicznej
      przychodzącej na ich konta z określonych przez nich adresów, w tym poczty
      zawierającej niezamawiane treści informacyjne i reklamowe. Użytkownik może
      dokonać takiej blokady przy pomocy funkcji "SPAM killer", dostępnej każdorazowo
      po zalogowaniu się na stronie Poczta.
    • ols Re: Michał Krawczyk spamuje 13.12.06, 10:38
      Informacja handlowa Biura Reklamy wysyłana jest do podmiotów współpracujących z Gazeta.pl. Jeżeli Twój adres omyłkowo znalazł się na tej liście lub nie chcesz dalej otrzymywać tego typu informacji wyślij email na adres michal.krawczyk@agora.pl z prośbą o usunięcie z listy.
      • Gość: klaxon Re: Michał Krawczyk spamuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 11:07
        Nie współpracuję (dzięki Bogu) z gazeta.pl i nie podawałem mojego adresu - choć
        widnieje on w sieci jako adres do korespondencji - z adnotacją by nie wysyłać
        nań spamu i nie umieszczać w bazach danych. Pan Krawczyk złamał prawo a ja nie
        mam obowiązku wysyłać do was żadnej prośby. Dziwię się, że pracownicy tego
        portalu nie znają przepisów dotyczących bezpośrednio ich działalności. Pan
        Krawczyk mógł co najwyżej przysłać mi list z pytaniem czy chcę dostać wasza
        ofertę. A jeśli pan Krawczyk zdobył/kupił jakąś bazę z umieszczonym w niej
        nielegalnie moim adresem to jego - i wasz - kłopot. Ale oczywiście chcecie
        zrobić z niego mój. A ja wolałbym żeby on jednak był wasz i by nie musiały wam
        tego przypomnieć odpowiednie instytucje.
        A ten mądrala co coś tam lejzorkował to chyba nie potrafi czytać własnych
        wpisów:
        "Zakładając bezpłatne konto w domenie gazeta.pl użytkownik wyraża zgodę na:
        a) wysyłanie przez Agorę S.A. na ZAŁOŻONE przez niego KONTO treści
        informacyjnych oraz treści o charakterze informacji handlowej pochodzących od
        Agory S.A lub innych podmiotów".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka