Dodaj do ulubionych

Ja wiem, ze to nie dotyczy forum, ale...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 11:46
Nie wiem do kogo podkablowac redaktora pewnego serwisu.
Facet sprawdzil ceny gadzetów elektroniczych w kilku sklepach.
Problem w tym że na końcu umieścił filmik pochodzacy z
monitoringu "sklepu nie dla idiotów" z niepełnosprawnym człowiekiem.
Dotatkowo filmik ten poprzedził dość niewybrednym komentarzem.
===========
Nabijanie się z niepełnosprawności przynosi wstyd Agora SA!
www.technoblog.pl/blog/1,84943,5796130,Czas_zostac_idiota.html
Obserwuj wątek
    • jan-w Żartujesz. Prawda? 26.10.08, 13:28
      W stopce każdej strony masz obok napisu Agor, link opisany "o nas" po kliknięciu zabaczysz duży link do zgłaszania swoich opinii. Zgadzam się z tobą że przepłacanie w MM i podobnych sklepach to głupota, ale trudno każdego kto jest tym zachwycony nazywać niepełnosprawnym.
      • Gość: qweqwe Z "o nas" nie wynika kto jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 13:52
        przełożonym redaktora.
        Ty chyba nie kumasz w czym rzecz...
        Redaktorzyna zilustrowała swój tekst filmami z youtube.
        Ostatni film przestawia osobę niesprawna intelektualnie zachowującą
        się w dość niestandardowy sposób.
        W dodatku ten kretyn poprzedził film dość niewybrednym komentarzem.
        Nie wypada nabijać się z cudzej ułomności.
        • jan-w Re: Z "o nas" nie wynika kto jest 26.10.08, 14:00
          Wystarczy że napiszesz do gazeta.pl
          Zapewniam cię że tam wiedzą kto jest czyim przełożonym i odpowiednio potraktują
          twój list. Wczoraj wiele osób tańczyło na stacji metra. Też ich z tego powodu
          nazwiesz niepełnosprawnymi umysłowo? A gospodynie domowe które w reklamach
          zachwycają się zupami z proszku? Powinieneś napisać skargę na twórców takich
          reklam do KRRiTV ;-)
          • Gość: qweqe ty dalej nie kumasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 14:20
            jakiś czas temu sprawa była dosyć głośna.
            Chłopak jest nie w pełni sprawny intelektualnie. Po pojawieniu sie
            nagrania w sieci, został zidentyfikowany przez sasiadów, znajomych,
            nauczycieli w szkole itd. Stał się pośmiewiskiem. Miał przerąbane...
            Jego rodzice jeszcze bardziej - bardzo ich to bolało. Sprawa była
            wałkowana przez media.
            Nie jestem pewnien, ale chyba także portal gazeta.pl też o tym pisał.
            W tej sytuacji skandalem jest to co zrobił redaktor zartudniony
            przez Agora SA.
            PS
            Ty naprawdę nie odrożniasz durnej reklamy od materiału z monitoringu
            sklepowego? Kim ty jesteś? Chyba do twoich rodziców skargę
            powinienem napisać. Daj maila do tatusia.
            • jan-w Możesz to udowodnić? 26.10.08, 15:57
              Czy tylko powtarzasz wyczytane plotki? Jeżeli widzisz w reklamie shreka, też piszesz skargę? Reklamy wykorzystują różne techniki.
              Jeżeli masz jakieś dowody na to że to był niepełnosprawny i że dziennikarz zamieścił to świadomie, napisz do redakcji gazeta.pl
              Jeżeli jednak powtarzasz tylko plotki i nie masz dowodów, sam jesteś winien pomówienia. Adresem mojego tatusia, dysponuje twoja pani od polskiego.
              • Gość: qweqwe człowieku skąd ty się wziałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 16:07
                Jaka rekalam!? To nie jest zadna reklama tylko film żywcem wziety z
                monitoringu sklepowego!?
                Plotki? A czego ty niby oczekuszesz? Co ciebie przekona? Mam
                przyprowadzic tego czlowieka do redakcji na Czerską?

www.dziennik.pl/wydarzenia/article167910/Niepelnosprawny_wysmiany_w_Media_Markt.html
                • jan-w Trochę rozwagi i opanowania proponuję 26.10.08, 16:29
                  Nawet jeżeli notatka w Dzienniku jest oparta na faktach (a z tym w tamtym piśmie
                  różnie bywa), zanim zaczniesz psioczyć na dziennikarza technoblogu, powinieneś
                  upewnić się że był tego świadom.
                  BTW: Ja nie pracuję na Czerskiej, ani w gazeta.pl
                  • Gość: asdasd No to pojechałeś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 16:40
                    Pragnę zwrócić uwagę, że Dziennik to nie Fakt.
                    Dziennik jest gazetą opiniotwórczą i jest tak samo wiarygodny ja
                    Gazeta Wyborcza.
                    Po za tym ma to drugorzedne znaczenie poniewaz sprawę poruszal nie
                    tylko Dziennik ale inne madia również (juz wyrazilem przypuszczenie,
                    że był wśród nich portal gazeta.pl).
                    Dziennikarz technoblogu jak kazdy dziennikarz (a szczególnie
                    dziennikarz zatrudniony przez tak poważną firmę jak Agora SA)
                    powinien sprawdzać publikowane materiały tak by unikać równie
                    kompromitujących sytuacji.
                    Nie pracuszej dla gazeta.pl? To dobrze świadczy o tej firmie.
                    • jan-w Wiarygodność Dziennika 26.10.08, 16:56
                      > Pragnę zwrócić uwagę, że Dziennik to nie Fakt
                      > (...) i jest tak samo wiarygodny ja Gazeta Wyborcza.
                      To twój osobisty pogląd. Masz do tego prawo i ja to szanuję.
                      • Gość: asasd bidula nie miała świadomości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 18:11
                        Nie chce mi się nawet sprawdzać komentarzy pod filmem na youtube.
                        Pewnie bez trudu znalazłbym takie, które uświadomiłu
                        by autorowi technoblogu, co tak naprawdę ten film przedstawia.
    • giwi Re: Ja wiem, ze to nie dotyczy forum, ale... 26.10.08, 20:09
      Na każdej stronie portalu (oprócz pierwszej) jest formularz do zgłaszania uwag. Link "Zgłos problem" jest na samym dole.
      • Gość: dssdfsdf a jednak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 18:13
        facet film z niepełnosprawnym usunął.
        tłumaczy sie tekstem (mało wiarygodnym) z tego wątku.
        liczy się skuteczność a nie formularze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka