Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kogo za Ząbika?

17.07.03, 15:27
    No właśnie?
    Kniaz - lubilem go, odnosil sukcesy w Apatorze i Polonii B. Jesli nie
    zapomnial z czym to sie je, to jestem najbardziej za.

Per Jonsson - milo wspomina Torun i pewnie chcialby, ale czy dalby rade?
    Mysle, ze przy takiej presji jaka tu panuje jako inwalidwa wcale by nie mial
    lekko, moze nawet niektorzy zawodnicy by go lekcewazyli?

Zabialowicz, Miedzinski - hmz, sam nie wiem. Za malo ich znam.

Koselski - dobry trener, ale czy az tak?

Chomski - No i ten Pan. Zdaje sie, ze dalej prowadzi Stal, ale zawsze moze
    zerwac kontrakt. Nie lubie go bo agresywny, no ale wlasnie taki nam
    potrzebny. Zlapal by zawodnikow za jaja i nie poscil do puty do poki by
    mistrza nie zdobyli. On by im nie popuscil i wprowadzil dyscypline, czego
    czesto naszym brakuje (dlatego zawsze ktos zawali).

Mysle, ze rowniez wszyscy wymienieni wiedza lepiej od Zabika co zrobic, jesli
    w drugiej czesci zawodow warunki sie zmieniaja i nagle rywal zaczyna lepiej
    jechac.

No i fajnie by bylo jakby Zabik zostal przy szkoleniu mlodziezy. Szczegolnie
    dla najmlodszych bylby dobrym trenerem. Spokojny, opiekunczy, tego chyba male
    dzieciaki potrzebuja na starcie, zamiast ostrego poganiania do czegos co ich
    przerasta psychicznie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mario Re: Kogo za Ząbika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 15:53
        Wydaje mi sie że szkółka żużlowa to nie przedszkole i nie potrzeba głaskać
        młodych zawodników - może to przynieść wprost przeciwne efekty.Nie sądzę żeby
        Chomski w ogóle rozważał odejście ze Stali,a już na pewno nie w tym sezonie. Ja
        już wymieniałem 2 nazwiska - Czernicki i Koselski,obaj są bezrobotnymi
        trenerami.
        • alienisko Re: Kogo za Ząbika? 17.07.03, 18:06
          No ale maly dzieciak to maly dzieciak. Nie bedzie mial dojrzalej psychiki i
          trzeba do niego spokojnie podejsc. Zeby sie poczol spokojnie i pewnie i czegos
          nauczyl. A jak juz zacznie dorastac i isc na licencje to wtedy musisz byc
          traktowany jak ktos kto powaznie chce sie tym zajac i wtedy go gonic. Nie
          powiesz mi przeciez, ze 12 latek bedzie rozumial to ze jakis trener za nim
          biega i wyraza jakies pretensje.
          • Gość: Mario Re: Kogo za Ząbika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 18:50
            Ale do szkółki to chyba przyjmują od 15 lat?Niektórzy zawodnicy którzy kończyli
            wiek juniora żałowali że dotychczas tylko poklepywano ich po plecach,mówiono
            wszystko jest ok,jesteś jeszcze młody,nauczysz się itp.Wiele błędów w
            póżniejszym okresie cięzko jest wyeliminować.Zaznaczam też że nie podważam
            pracy Ząbika jako trenera juniorów.
            • alienisko Re: Kogo za Ząbika? 17.07.03, 20:50
              Z tego co pamietam to najchetniej biora 10-12 latkow, a wiadomo, ze tacy sa
              zafascynowani sportem i wiazacam sie z nim zabawa i traktowac ich jak
              pracownikow raczej sie nie powinno. Pamietam jak kiedys moj kolega majac chyba
              cos kolo 15-16 lat sie zglosil i powiedzieli mu ze za stary.
              • Gość: Mario Re: Kogo za Ząbika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 21:35
                O to nie wiedziałem że już w takim wieku jest nabór.Teraz taki młodzian musi
                mieć w miarę zamoznych rodziców żeby bawić sie w żużel albo być synem żużlowca.
                • alienisko Re: Kogo za Ząbika? 17.07.03, 22:47
                  Albo klub ktory nie boi sie zainwestowac, w koncu to tylko pare motocykli, mini
                  tor i trener. Ciekawe ile jest dzieciakow bez licencji w Apatorze.
      • Gość: sasiad Re: Kogo za Ząbika? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 00:11
        zabialowicza bym sobie odpuscil, nie wiem czy ogladaliscie relacje z meczu z
        wrockiem w polsacie (zeby nie bylo, ja retransmisje:) ). pan wojciech tak sie
        zajal windsurfingiem ze mylil imiona zawodnikow. wypadl z interesu znaczy.
        miedzinski niech sie lepiej synem zajmie, bysmy mieli pozytek taki jak z
        kasprzaka maja w lesznie.
        moje typy to: po pierwsze chomski, on nigdy nie ukrywal ze trenerem
        (doslownie) nie jest najlepszym, a cala kariere zawdziecza tym atrybutom
        ktorych brakuje zabikowi, czyli taktyce, strategii i psychologii. swoja droga
        to moglby byc ciekawy duet trenerski.
        problem ze jakos go nie widze w toruniu, ma wazny kontrakt w gorzowie a prezes
        karwan jakos tak rekawow nie zakasal w poszukiwaniach (moze by tak REAL
        poprosic?). jak nie on to kniaz jest moim numero uno.
        pzdr
        ps. nie wiem czy byl sens pisac bo polsat juz podal ze zarzad nie przyjal
        rezygnacji, no i bedziemy mieli nadal dobrego trenera i slabego psychologa i
        taktyka w osobie pana janka, tyle ze z łaski (w sensie "nie chcem, ale muszem")
        • Gość: Mario Re: Kogo za Ząbika? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 01:05

> ps. nie wiem czy byl sens pisac bo polsat juz podal ze zarzad nie przyjal
          > rezygnacji, no i bedziemy mieli nadal dobrego trenera i slabego psychologa i
          > taktyka w osobie pana janka, tyle ze z łaski (w sensie "nie chcem, ale
          muszem")

Zastanawiałem się czy to właśnie nie dlatego zostało wywołane to zamieszanie.
          • Gość: jerry Re: Kogo za Ząbika? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 10:08
            a pan karwan chyba nie ma dostepu do inetrnetu albo nie chce czytac za co cenia
            kibice pana janka. mianowicie nie za pierwsza druzyne a za prace z mlodzieza.
            jak widze znowu sie oberwie kowalikowi za to ze kibice sa za odejsciem zabika.
            a co niech kowalik wie kto rzadzi w zuzlu, dostanie chocby za to ze ma
            kontuzje i jezdzi za miedza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka