aslani Re: kolęda? 27.01.06, 21:10 Czy ktoś zgłaszał się do parafii? Jakiś czas temu rozmawiałam z proboszczem na Rocha (tam mamy przydział), że nie miał zadnych zgłoszeń z tego miejsca, więc kolędy nie będzie. Może ktoś ma inne informacje. W sumie specjalnie mi nie zależy, ale bedę wdzięczna za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
1steve Re: kolęda? 13.02.06, 13:32 Majster, który mi wykańczał mieszkanie mówił, że jakieś dwa tygodnie temu widział przez okno księdza chodzącego od klatki do klatki. Ale ten mój majster to straszny gawędziarz i nie jestem pewien, czy można mu w tej sprawie wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpik_39 Re: kolęda? 16.02.06, 19:20 1steve napisał: > Majster, który mi wykańczał mieszkanie mówił, że jakieś dwa tygodnie temu > widział przez okno księdza chodzącego od klatki do klatki. > Ale ten mój majster to straszny gawędziarz i nie jestem pewien, czy można mu w > tej sprawie wierzyć. > Z tego co wiem to u nas nie bylo żadnego księdza a tym bardziej kolędy. Odpowiedz Link Zgłoś
keisharain Re: kolęda? 16.02.06, 22:07 bo atanery to ruja i porobstwo, siedlisko szatana wcielonego, agencje towarzyskie i skrajna dekadencja ;) ksieza omijaja szerokim lukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
karoolo83 Re: kolęda? 16.02.06, 22:15 keisharain napisał: > bo atanery to ruja i porobstwo, siedlisko szatana wcielonego, agencje towarzysk > ie i skrajna dekadencja ;) ksieza omijaja szerokim lukiem. Dobre dobre !!!! Mieszkaniec ??? Odpowiedz Link Zgłoś
keisharain Re: kolęda? 16.02.06, 22:19 :)))) tak, z 7-letnim stazem (batorego, polanka 1 i teraz 2). na batorego przez 3 lata ani razu nie widzialem ksiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
karoolo83 Re: kolęda? 16.02.06, 22:21 keisharain napisał: > :)))) tak, z 7-letnim stazem (batorego, polanka 1 i teraz 2). na batorego przez > 3 lata ani razu nie widzialem ksiedza. Czyli zadowolony z braku czarnych ?? Odpowiedz Link Zgłoś
keisharain Re: kolęda? 16.02.06, 22:30 mnie to ani ziebi, ani grzeje - dziwie sie, ze nie "chodza", bo to chyba ich obowiazek i zarobek. ja nie przyjmuje koled, bo mnie ta forma "obcowania" nie interesuje, zbyt duzo "negatywow" u mnie w przeszlosci nazbierali, poza tym dla mnie religia i wiara to dwie rozne sprawy... ale jesli ktos chce i jest mu to potrzebne - to ja nie mam nic do gadania. tak czy siak, fakty sa takie, ze w okolicach atanera o duchownych raczej ciezko. Odpowiedz Link Zgłoś
karoolo83 Re: kolęda? 16.02.06, 22:44 To może zamiast ośrodka sportowego za IV etapem kościół ??? Ile za ile przeciw ?? przypominam że są 3 metody głosowania Odpowiedz Link Zgłoś
keisharain Re: kolęda? 16.02.06, 22:59 ciiiiii, bo jeszcze faktycznie ktos podchwyci ten pomysl ;) teraz u wladzy sa "odpowiedni" po temu ludzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotschroedingera Re: kolęda? 17.02.06, 00:33 Arbitralnie narzucam metodę "przez kulki". Czarne za... lub odwrotnie czarne za.. yy czarne przeciw, białe za ;-). Metoda przez podniesienie ręki niestety nie jest najdoskonalsza :/ a do kościoła pw św. Rocha jest blisko, nie trzeba budować. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
konsia Re: kolęda? 17.02.06, 07:54 moi rodzice dopytywali sie ksiezy (mailem) przed pasterka o godziny w jakich sie odbywaja msze i w jakich godzinach bedzie pasterka, wtedy ksiadz chetnie udzielal informacji. potem padlo pytanie kolede i pozostalo bez odzewu. z tego cos ie orientuje koleda byla na pierwszym etapie a do nas nie doszla. zeby miec kolede pewnie trzeba sie bylo odezwac do nich z prosba by przyszli. teraz skonczyl sie juz okres koledowania wiec mysle ze marne szanse na to zeby do nas zawitali. no i wydaje mi sie ze przed koleda najpierw zawitaliby do nas ministranci z pytaniem czy chcemy przyjac ksiedza. slyszalam tez o karteczkach zostawianych w skrzynkach z informacja kiedy bedzie koleda ale nie wiem ile w tym prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
gioel Re: kolęda? 17.02.06, 21:38 My również robiliśmy rozeznanie na parafii w kwestii kolędy u nas n aPolance 2. Ksiądz powiedział, że po prostu nie było zbytniego zapotrzebowania i wydawało się Jemu, że jest u nas bardzo mało mieszkań zamieszkanych.W każdym razie obiecał, że zawita do nas, ale w okolicy Wielkanocy i że zawita do każdego, kto taką chęć wyrazi. Pzdr Gioel Odpowiedz Link Zgłoś