27.01.06, 21:07
Obserwuj wątek
    • aslani Re: kolęda? 27.01.06, 21:10
      Czy ktoś zgłaszał się do parafii?
      Jakiś czas temu rozmawiałam z proboszczem na Rocha (tam mamy przydział), że nie
      miał zadnych zgłoszeń z tego miejsca, więc kolędy nie będzie. Może ktoś ma inne
      informacje. W sumie specjalnie mi nie zależy, ale bedę wdzięczna za odpowiedzi.
      • 1steve Re: kolęda? 13.02.06, 13:32
        Majster, który mi wykańczał mieszkanie mówił, że jakieś dwa tygodnie temu
        widział przez okno księdza chodzącego od klatki do klatki.
        Ale ten mój majster to straszny gawędziarz i nie jestem pewien, czy można mu w
        tej sprawie wierzyć.

• scorpik_39 Re: kolęda? 16.02.06, 19:20
          1steve napisał:

> Majster, który mi wykańczał mieszkanie mówił, że jakieś dwa tygodnie temu
          > widział przez okno księdza chodzącego od klatki do klatki.
          > Ale ten mój majster to straszny gawędziarz i nie jestem pewien, czy można mu w
          > tej sprawie wierzyć.
          >

Z tego co wiem to u nas nie bylo żadnego księdza a tym bardziej kolędy.
          • keisharain Re: kolęda? 16.02.06, 22:07
            bo atanery to ruja i porobstwo, siedlisko szatana wcielonego, agencje towarzyskie i skrajna dekadencja ;) ksieza omijaja szerokim lukiem.
            • karoolo83 Re: kolęda? 16.02.06, 22:15
              keisharain napisał:

> bo atanery to ruja i porobstwo, siedlisko szatana wcielonego, agencje
              towarzysk
              > ie i skrajna dekadencja ;) ksieza omijaja szerokim lukiem.

Dobre dobre !!!!
              Mieszkaniec ???
              • keisharain Re: kolęda? 16.02.06, 22:19
                :)))) tak, z 7-letnim stazem (batorego, polanka 1 i teraz 2). na batorego przez 3 lata ani razu nie widzialem ksiedza.
                • karoolo83 Re: kolęda? 16.02.06, 22:21
                  keisharain napisał:

> :)))) tak, z 7-letnim stazem (batorego, polanka 1 i teraz 2). na batorego
                  przez
                  > 3 lata ani razu nie widzialem ksiedza.

Czyli zadowolony z braku czarnych ??
                  • keisharain Re: kolęda? 16.02.06, 22:30
                    mnie to ani ziebi, ani grzeje - dziwie sie, ze nie "chodza", bo to chyba ich obowiazek i zarobek. ja nie przyjmuje koled, bo mnie ta forma "obcowania" nie interesuje, zbyt duzo "negatywow" u mnie w przeszlosci nazbierali, poza tym dla mnie religia i wiara to dwie rozne sprawy... ale jesli ktos chce i jest mu to potrzebne - to ja nie mam nic do gadania. tak czy siak, fakty sa takie, ze w okolicach atanera o duchownych raczej ciezko.
                    • karoolo83 Re: kolęda? 16.02.06, 22:44
                      To może zamiast ośrodka sportowego za IV etapem kościół ???
                      Ile za ile przeciw ??
                      przypominam że są 3 metody głosowania
                      • keisharain Re: kolęda? 16.02.06, 22:59
                        ciiiiii, bo jeszcze faktycznie ktos podchwyci ten pomysl ;) teraz u wladzy sa "odpowiedni" po temu ludzie :)
                      • kotschroedingera Re: kolęda? 17.02.06, 00:33
                        Arbitralnie narzucam metodę "przez kulki". Czarne za... lub odwrotnie czarne
                        za.. yy czarne przeciw, białe za ;-).

Metoda przez podniesienie ręki niestety nie jest najdoskonalsza :/

a do kościoła pw św. Rocha jest blisko, nie trzeba budować.
                        pozdrawiam
      • konsia Re: kolęda? 17.02.06, 07:54
        moi rodzice dopytywali sie ksiezy (mailem) przed pasterka o godziny w jakich
        sie odbywaja msze i w jakich godzinach bedzie pasterka, wtedy ksiadz chetnie
        udzielal informacji. potem padlo pytanie kolede i pozostalo bez odzewu. z tego
        cos ie orientuje koleda byla na pierwszym etapie a do nas nie doszla. zeby miec
        kolede pewnie trzeba sie bylo odezwac do nich z prosba by przyszli. teraz
        skonczyl sie juz okres koledowania wiec mysle ze marne szanse na to zeby do nas
        zawitali.
        no i wydaje mi sie ze przed koleda najpierw zawitaliby do nas ministranci z
        pytaniem czy chcemy przyjac ksiedza. slyszalam tez o karteczkach zostawianych w
        skrzynkach z informacja kiedy bedzie koleda ale nie wiem ile w tym prawdy
    • gioel Re: kolęda? 17.02.06, 21:38
      My również robiliśmy rozeznanie na parafii w kwestii kolędy u nas n aPolance 2.
      Ksiądz powiedział, że po prostu nie było zbytniego zapotrzebowania i wydawało
      się Jemu, że jest u nas bardzo mało mieszkań zamieszkanych.W każdym razie
      obiecał, że zawita do nas, ale w okolicy Wielkanocy i że zawita do każdego, kto
      taką chęć wyrazi.
      Pzdr
      Gioel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka