pralinka283 07.04.08, 23:28 witam jakie są stawki za transfery lotnisko-hotel-lotnisko ( wawa) oraz za 24h opieke nad klientami ? dziekuje z góry za odpowiedź paula Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reisefuhrer Re: stawki 08.04.08, 00:22 minimalna stawka to 150 euro na dzien (dla pilota) dla biura ile idzie wycisnac-ja place przewodnikowi w takich Niemczech,Austrii (obywatelowi tychze) 6 euro od osoby na GODZINE!latwo policzyc -przy ilosci 20 osob za dwie godziny "opieki" ma 240.wiec nie chce widziec piszacych organizatorow wypoczynku przyjazdowek ze to stawka wygorowana.mam nadzieje ze nie bedzie takich a wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
smerv Re: stawki 08.04.08, 01:01 Znowu leczysz swoje kompleksy usiłując zdołować tych biednych Polaczków. Przecież dziewczynie nie chodzi o to, ile zarabia pilot w Niemczech, tylko ile pilotka (sądzę, że bez doświadczenia) może dostać w tym pięknym kraju nad Wisłą, a który, jak widać, masz głęboko w pewnym miejscu. W Niemczech nie tylko każdy zarabia więcej, ale i marchewka jest jak z Czernobyla, a krowy dają więcej mleka. Droga Paulo. Jak za podrzucenie grupy na lotnisko /z lotniska dostaniesz pięć dych, to będzie to zgodne z polskimi realiami. A stawki za dzień? Podziel sobie średnią krajową (ok. 3000 brutto) na 30 dni w miesiącu. Ile Ci wyjdzie? To będzie punkt odniesienia do stawek, które Ci zaproponują. To jest - niestety - rynek pracodawcy. Przynajmniej dla młodych pilotów, zaczynających swoją karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
malediwypiotrs Re: stawki 08.04.08, 07:09 reisefuhrer! Masz co chciałeś. Poparcie ze strony organizatora:-) Stawka 240e za dwie godziny pracy to minimum jakie powinien zarobić pilot za ciężki transfer lotnisko - hotel. W końcu nie na marno spędził 2 tygodnie na kursie i jest do dyspozycji przez te całe dwie godziny dla grupy. A niech by się coś stało... A teraz poważnie. reisefuhrer! - zaczynasz mi wyrastać na niezłego bajkopisarza... Generalnie czas chyba, żebyś poza uprawnieniami pilota zdobył jeszcze jakieś wykształcenie turystyczne. Wykazujesz się biegłą znajomością marketingu w turystyce. W końcu w mig zorientowałeś się na czym polega różnica pomiędzy ofertą last minut z lotniska w Niemczech i ofertą katalogową z Polski, zdecydowanie odróżniasz też stawkę za transfer od ostatecznego wynagrodzenia niemieckiego pilota powiększonego o napiwek od klienta, i w końcu przecież dla Ciebie Niemcy - Polska to RELATYWNIE to samo. I pewnie brakuje Ci tylko stosownego papierka, żebyś został prezesem jakiegoś renomowanego biura w Niemczech. Zatrudnisz tych wszystkich biednych pilotów z Polski i pokażesz im co to znaczy być docenianym pilotem... Odpowiedz Link Zgłoś
turdoradca Re: stawki 08.04.08, 16:53 Dziewczyna (reisef.) z tego co kiedyś mi napisała to popracowała dla niemieckiego organizatora jako rezydentka, a teraz jej się tu bajki mylą. Natomiast nikt z nas nie miałby nic przeciwko, by być dobrze wynagradzanym. To co napisała wspomniana wyżej forumowiczka to mi się wydaje, że na polskie realia nazwać by można "bardzo dobrze". Odpowiedz Link Zgłoś
turdoradca Re: stawki 08.04.08, 16:58 pralinka283 napisała: > witam > jakie są stawki za transfery lotnisko-hotel-lotnisko ( wawa) oraz za 24h > opieke nad klientami ? > dziekuje z góry za odpowiedź > paula Konkretnie odpowiadając Tobie Paula, to pewnie jesteś w stanie otrzymać za przejazd i całodzienną opiekę nad turystami (ale nie pracę przewodnicką) od 100 do - max. - pewnie 250 zł na rękę, ale mogę się mylić. Może Ci ktoś pewniej to określi. Odpowiedz Link Zgłoś
reisefuhrer Re: stawki 08.04.08, 19:28 co za debilizm,piloci sami strzelają sobie gola,znikam stąd ,takiej masy kretynów,sprzedających się za grosze jeszcze nie widziałam.a biura podróży niech dalej czytają to forum i mają uciechę jak to brać pilocka sama zaniża sobie stawki w ich interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
malediwypiotrs Re: stawki 08.04.08, 20:29 My wszyscy kretyni i debile a Ty jedyny normalny... Sam widzisz, że tu do nas nie pasujesz. Odpuść sobie. Zapisz się na jakieś inne forum i tam sobie pisz bajeczki dla normalnych... Odpowiedz Link Zgłoś
reisefuhrer Re: stawki 08.04.08, 21:48 proponuje reszcie ciebie nie czytac,ty jestes tym organizatorem ktory kantuje pilotow i turystow,aby jak najwiecej dla biura..to forum dla pilotow ,nie dla organizatorow ktorzy probuja sterowac mlodymi pilotami zalecajac im lamanie przepisow i ustalajac marne stawki,gdy zoltodziob spyta sie za ile jechac,za ile potraktowac przyjazdowki.zalosny jestes. bo jak wzczytalam jestes ON. THE END Odpowiedz Link Zgłoś
renata.rosner Re: stawki 08.04.08, 22:47 Tak na prawdę, to ani "brać pilocka", ani biura podróży nie ustalają stawek. TO RYNEK JE USTALA. Odpowiedz Link Zgłoś
agnie1982 Re: stawki 08.04.08, 23:02 To moze ktos mi powie jaka jest stawka za przyjazdowke w jezyku obcym????Lacznie z podrozowaniem z turystami do miejsca docelowego??? Z gory dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonemaki1 Re: stawki 08.04.08, 23:24 Reisefuhrer - może nie napiszesz, ale przeczytasz? Jak fajnie popatrzeć na teatr jednego aktora! Przeczież ONEMU tylko o to chodzi, żeby wśród swoich mocodawców uchodził za zapalonego inkwizytora przeciwko pilockiej zmowie...! A odnośnie turystycznego rynku, który by miał coś ustalać..., to ja go naprawdę nie widzę - może dlatego że jest zamknięty w stodole - jak Rynek z Wąchocka! A widziałem już w swoim życiu dużo - i u nas i tam, gdzie Rynki są większe od krakowskiego (dosłownie i w przenośni)... Drodzy Organizatorzy Imprez Turystycznych - ŻYCZĘ Wam 100 lat działalności ... ale WRÓŻĘ aż 50(!)... zanim ZROZUMIECIE i OSIĄGNIECIE to, co mądrzejsi JUŻ mają! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonemaki1 Re: stawki 08.04.08, 23:34 agnie1982 - pisz na adres "maledivy...", bo nikt inny oprócz RYNKU I JEGO, na forum tego nie wie. Chyba, że zadowoli cię przedział: 101 - 301 PLN na łapkę + OBRYWY oczywiście. Powodzenia na WOLNYM RYNKU! Wolnoć Tomku w swoim domku...! Odpowiedz Link Zgłoś
smerv Re: stawki 09.04.08, 00:35 Nie znikniesz, mein fuhrer, nie znikniesz. Za dużo masz w sobie kompleksów, które usiłujesz leczyć udowadniając sobie, jaka jesteś wspaniała i jak ci dobrze w tym Vaterlandzie. Jak tylko będzie okazja, wyskoczysz znowu z tekstem o durnych Polaczkach. A cóż innego można poradzić młodzianowi startującemu w tej branży? Jak zaczynasz, dostaniesz stówę za dzień i kombinuj jak umiesz. Pokażesz, że jesteś dobry/a - dostaniesz więcej. Będziesz bardzo dobry - może załapiesz się u Neckermanna, albo jeszcze lepiej - u Reisefuhrera. A wtedy to już będą kokosy. Odpowiedz Link Zgłoś
malediwypiotrs Re: stawki 09.04.08, 10:11 reisefuhrer! Wybacz, że tu jestem ale mnie się jednak wydaje, że jestem na odpowiednim forum w przeciwieństwie do Ciebie. Ja nie potrzebuje się tutaj reklamować ale mam wystarczające doświadczenie, żeby móc tutaj wypowiadać swoje zdanie. Natomiast jeśli chodzi o Ciebie to wydaje mi się, że zachłysnełaś się troche niemiecką turystyką i wydaje Ci się, że odkryłaś amerykę i teraz, jak dawniej zza żelaznej kurtyny, będziesz nawoływała to zmiany "ustroju" w naszej rodzimej turystyce. Poza tym, jak można na poważnie brać Twoje słowa jeśli w jednym z postów piszesz, że w Niemczech są tańsze wycieczki niż w Polsce a w innym, że zawsze jest miejscowy przewodnik, Niemcy mieszkają w lepszych hotelach, a pilot zarabia 250e/dzień... Matematyki nie da się oszukać. Może przydałby Ci się jakiś dodatkowy fakultet z marketingu (zrobiony oczywiście w Niemczech bo tam taniej, lepiej, solidnie i bez kretynów i oszustów), żebyś zrozumiała, że żeby wyjąć najpierw trzeba włożyć... Do pozostałych którzy oburzyli się na to co napisaem do reisefuhrer! Czy ja chociaż raz napisałem, że nie możecie zarobić np. 250e/dzień??? Jedyne co mogę radzić to weźcie się do roboty bo reisefuhrer! wam tych stawek zapewne nie załatwi. Zresztą gdyby sama je regularnie otrzymywała nie zawracałą by sobie głowy pisaniem do "leszczy" w Polsce. I coś w temacie samego wątku: agnie1982! Zacznij czytać uważnie forum a najlepiej od samego początku ten temat. Odpowiedź na Twoje pytanie już tu padła. I to na mój gust kilkakrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
agnie1982 Re: stawki 10.04.08, 17:33 Czytalam uwaznie i byla podana tylko ogolna stawka 100-250 zl.Mnie interesuje koknretnie przyjazdowka, nic innego.Na innych imprezach wiem jakie sa stawki. Ktos juz podal 100 euro,ale jesli grupa jest np 5 osobowa? Odpowiedz Link Zgłoś
rysy_pl Re: stawki 09.04.08, 11:24 a gdzie ten teks o durnych polaczkach?nic nie pisze coby miało szkodzić pilotom ,wręcz namawia do dbania o swoje interesy.Teraz to ja Ciebie nie rozumiem........A jeśli chodzi o stawki:będziesz pracowała z grupą zagraniczną,będziesz ich opiekunem ,tłumaczem,dyspozycja dwudziestoczterogodzinnie.Jak jest ich duzo,nie ma problemu aby zapłacono Tobie MINIMUM 100 euro/dzień.Miałem takie grupy,Kanadyjczyków,Amerykanów,Japończyków.Dla nich to śmieszne pieniądze.Biuro bierze od nich za Twoją opiekę dużo ,dużo więcej... Odpowiedz Link Zgłoś