Dodaj do ulubionych

Cyberpunk Crysis

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 11:54
Irytuje mnie to ciągłe powtarzanie, że Crysis nie jest "jakąś szczególnie dobrą grą". Ja tam świetnie bawiłem się w kryzysowej piaskownicy, jest to jeden z niewielu FPS-ów, umożliwiających wypróbowywanie autentycznie różnych strategii walki i stawiam go na półce obok najlepszych przedstawicieli gatunku.
Oczywiście o gustach się nie rozmawia, ale słabość Crysisa nie jest faktem, a tylko osobistą preferencją.
Obserwuj wątek
    • Gość: shalick Re: Cyberpunk Crysis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 12:00
      @ej no - popieram.
    • Gość: sds Re: Cyberpunk Crysis IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.09, 12:00
      crysis to nie jest dobra gra? to w co ty grasz, ze masz takie zdanie... ^^
    • han_solo_79 Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 12:09
      @S.S "Crysis to nie jest jakaś szczególnie dobra gra"

Nie bo jest bardzo dobra. Parafrazując jakiegoś armaewangelistę "gra Cię przerosła i dlatego uważasz że nie jest dobra".
    • Gość: a Re: Cyberpunk Crysis IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.09, 12:14
      po prostu powtarza za tłumem,

A ten mod wygląda super
    • Gość: znawca Re: Cyberpunk Crysis IP: *.net137.okay.pl 08.10.09, 12:15
      Crysis to kolorowy badziew z wypasioną grafiką! Gra jest praktycznie pozbawiona fabuły i nie wnosi nic nowego!
    • h3tman Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 12:18
      @han_solo_79 owszem Crysis to nic specjalnego, kolega zaś przecenia jego walory z braku prawdziwej konkurencji na polu silnika graficznego bo cała reszta jest wtórna do bólu
    • Gość: K. Re: Cyberpunk Crysis IP: *.limes.com.pl 08.10.09, 12:57
      Crysis się skończył.
    • Gość: czesiek Re: Cyberpunk Crysis IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.10.09, 12:59
      sam sie skonczyles
    • Gość: cube Re: Cyberpunk Crysis IP: *.strazgraniczna.pl 08.10.09, 13:04
      crysis nie jest dobrą grą no ludzie! co tam dobrego było? grafa piękna ale to w zasadzie wszystko.

crysis skonczyl sie na kill'em all tak w ogóle smile
    • Gość: chomik czarny Re: Cyberpunk Crysis IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.09, 13:04
      to Crysis ładna grafika nic więcej ale był czymś piękny gdyby miał piękną fabułę i NIELINIOWĄ.
    • han_solo_79 Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 13:11
      @h3tman

Bzdura, silnik Crysisa mi dynda i powiewa jakby było to zrobione na source (jak by się dało takie przestrzenie) to by podobało mi się tak samo. Owszem, z przyjemnością sondowałem możliwości silnika które na początku wydają się nieograniczone ale jednak po jakimś czasie wylazły jakieś nieuwzględnione elementy (chociażby zniszczenia pojazdów) i szybko skupiłem się na grze, która jest IMO bardzo dobra. Nie jest to może cudo otwartości ale w wielu miejscach gra daje Ci wiele możliwości rozwiązania problemu co dawało mi niezłą radochę, do tego dochodzi fajnie poprowadzona fabuła która nawet jak jest szczątkowa według co niektórych to jest odpowiednio "epicka" (srsly dude, inwazja Obcych, co może być lepszego, snajperzenie w Czarnobylu? Nigga pls).
    • Gość: Niezły Re: Cyberpunk Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 13:12
      Miałem z tej gry dużo radości. Po prostu. Bez zbędnego rozdzielania jej na czynniki (fabuła, grafika...). Oczywiście zupełnie nie przypadł mi motyw w statku obcych, ale cała reszta solidnie mnie wciągnęła.
    • fantasmagieria.net Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 13:12
      "Crysis to nie jest jakaś szczególnie dobra gra", pewnie, ze nie, bo ta gra jest zajebista smile
    • slawomir.serafin Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 13:26
      nie, Crysis minus swój doskonały engine to niezły przeciętniak, nijak się mający do Call of Duty na przykład.
    • alienisko Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 13:45
      Toż Crysis jest świetny. Bardzo grywalna gra. Fabuła trzyma poziom, nie ma w niej nic odkrywczego, ale w jakiej grze takie coś mamy? Jest jako dodatek, który jest przyczynkiem do akcji i spisuje się doskonale w tej roli. Tu chodzi o bieganie z pukawką i eliminacje wroga i Crysis w tym się sprawdza świetnie. Mało która tego typu gra jest na tyle grywalna, że przechodzi się ją z przyjemnością kilka razy.

W ciemno kupię kolejną odsłonę.

Wielu ludzi pewnie tak psioczy na kryzyska dlatego, że nie jest wstanie odpalić jej na swoich kompach, by im przyzwoicie działała.

Jakiego niby Wy chcecie FPS? Przystankami na pogadanki ze zwierzakami? big_grin Litości.

Obok Crysisa w ciemno kupiłbym chyba tylko kolejnego, Half-Life'a, Cywilizację i Splinter Cella. (patrząc na serie obecnie wydawane).
    • Gość: sex Re: Cyberpunk Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 13:50
      SS - jak nijak sięma do COD ? chodzi Ci o to, że w Crysis nie zasuwasz jak po sznurku w interaktywnym filmie ? czy że w crysisie na easy kilka wrażych strzałów może Cię zabić a w CODzie serduszko Ci po prostu szybciej puka smile

a tak w ogóle to...

sex
    • alienisko Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 13:51
      Ja np tak zachwalane Call of Duty Modern Warfare zakupiłem niedawno i jeszcze nie skończyłem. Doszedłem do misji przy czołgu i mi się chwilowo odechciało. Nie czuję w tej grze walki, nie specjalnie muszę się przed kimś chować, nikt mnie nie gania. Jakbym nie biegał wojakiem po terytorium wroga, a jechał tramwajem po szynach i zawsze trafiał do celu.

PS
      Co do tego co bym w ciemno kupił, to jeszcze Uncharted, ale to konsolowe wink
    • Gość: Viii Re: Cyberpunk Crysis IP: 91.150.139.* 08.10.09, 14:24
      Panie Serafinie, Crysis Warhead ma akcję poprowadzoną z równą swadą co w CoD 4: MW. Scena z topieniem Wietnamca się kłania.

Po drugie, jedyną wadą tej gry (a raczej serii) jest denne AI, nawet na najwyższym poziomie trudności.

Wystarczy zainstalwoać sobie jeden prosty mod "UItimate AI" i Crysis nagle staje się genialnym produktem.
    • Gość: turkoć Re: Cyberpunk Crysis IP: *.net137.okay.pl 08.10.09, 14:25
      Jedyną zaletą tej gry jest grafika, przy czym mało komu pójdzie ona na full detalach(piekielne wymagania zero optymalizacji),fabuła jest przeciętna trochę przesadzona, wiele elementow dodano na silę.
      Gierki takie jak Call Of Duty, Half-life, Fear miażdżą Crysis!
    • ender140 Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 14:26
      dla mnie far cry byl lepszy od crysisa. przynajmniej go ukonczylem, ledwo, ale jednak.
    • venmort Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 14:42
      Crysis to jeden z dwóch FPS-ów, którego nie ukończyłem i nie mam najmniejszej ochoty do niego wracać. Tym drugim jest Doom3.. W obu tych grach fajnie się strzelało, świat był całkiem ładny, ale... no właśnie, czegoś im brakło.

@alienisko
      Rany, na jakim poziomie trudności grasz, że nie musisz się chować???
      Daleki jestem od wychwalania CoDa, ale momentami jest(z różnych, nie zawsze chlubnych dla twórców gry powodów) naprawdę ciężko a wyzwania są czymś, co lubię smile
    • alienisko Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 14:45
      Z tym chowaniem, nie chodziło o przyjmowanie na klate strzałów smile nieprecyzyjnie się wyraziłem -le kombinowaniem jak tu się szybko ukryć. Nie wiem na jakim, na pewno nie najwyższym.
      Ja w takie gry nie gram jak jakiś hardcoreowy gracz. Lubie sobie biegać i strzelać i cieszyć się, że mi minęły 2h wink
    • leon691 Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 14:52
      far cry to mogę co miesiac przechodzic, sam miód. I chyba ma najlepsze wirtualne giwery. Najnudniejszym fpsem moim zdaniem był half - life 2, to była porazka. Episode 2 jest zjadliwy. Crysis nudny ale całkiem fajnie rozwiązana walka dystansowa.
    • Gość: Snejk Re: Cyberpunk Crysis IP: *.chello.pl 08.10.09, 14:54
      Dodam i ja swoją cegiełkę.

Dla mnie Far Cry 1 to najlepszy FPS w jaki grałem (a grałem w niego na najniższych detalach), ze świetnym klimatem, AI wroga, swobodą, pięknymi lokacjami

Natomiast Crysis mnie odrzucił, po prostu nie podobała mi się ani koncepcja kombinezonu, ani system walki ze wrogiem. Grałem na średnich detalach z jakimiś 30 fpsami i owszem grafika była ładna, ale jakaś taka sztuczność mnie odrzuciła po paru misjach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka