arczx360 22.10.09, 22:07 Chyba się nie oprę i kupię w dniu premiery! Trailer przekozacki!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kry-pta Re: Trailer: Left 4 Dead 2 22.10.09, 22:45 Left4Dead2,HaloODST,Horda w GOW2 to sie właśnie nazywa gameplay jakby ktoś nie wiedział Odpowiedz Link Zgłoś
hqpoznan Re: Trailer: Left 4 Dead 2 22.10.09, 22:46 Nie gralem w jedynke al po trailerze gra mi sie bardzo spodobala pomimo jak na te czasy juz ubogiego silnika Source. Odpowiedz Link Zgłoś
peesu Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 01:53 to się nazywa gameplay dla dzieciaków - musi być dużo flaków i koniecznie zero pomysłu. grałem w jedynkę jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
krismaciejewski Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 02:20 Woooow.. WOOOOOWWWWW.... Rewelacja... Chodzę i zabijam zombiaki... I ta rozwinięta fabuła, dylematy moralne głównych bohaterów, zwroty akcji... WWWOOOOOWWWWWWWW... Sory za ten oczywisty sarkazm ale gdyby nie takie gry jak Forza3 czy nadchodzące Alan Wake i Splinter Cell to w końcu wszystko ułożyło by się w jedną wspólną całość... Że po prostu xbox jest swietną konsolą dla miłośników gier niewymagających myślenia! Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem ale taka a nie inna biblioteka gier na to wskazuje... GoW to świetna gra o niczym (o chodzeniu i napieprzaniu we wszystko co się rusza) Halo to ja naprawdę nie rozumiem, L4D to dla mnie jak horror 5 klasy jakości (przypomina mi się film Martwica Mózgu Stevena Jacksona.. Nawet w 6klasie podstawówki ten film mnie porażał swoim debilizmem)... I wszystko było by ok gdyby nie to że to są absolutnie największe hity na tą konsolę... Czy ma ktoś może jakieś statystyki jaka jest średnia wieku przeciętnego użytkownika xboxa?? Bo to by mogło wiele wyjaśnić... I żeby sprawa była jasna... Nie mam nic do samej konsoli.. Xbox, oprócz awaryjności to świetne urządzenie do grania w gry... Ale ta biblioteka exclusivów mnie załamuje... Może jak wyjdzie Splinter Cell i Allan Wake to się skuszę na arcade. PS. Trailer głupi aż boli Odpowiedz Link Zgłoś
szymczakz Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 07:03 Aż mi przypomniał któryś z Meet the... Najlepszy trailer jaki widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
dead-space Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 07:51 krismaciejewski - zapamietaj sobie, ta generacja charakteryzuje sie glownie w grac na "kazda konsole", przyjlady takie jak Killzone 2 ktory sprzedal sie cienko a to taki mialbyc hicior. Tekken 6 na obcie platformy choc zawsze bylo tylko na PS, Soul Calibur, Resident Evil, jakies RPGy. Gry ekskluzywne sa w mniejszosci bo zrobienie takiej jest znacznie drozsze niz kiedys i na 1 platforme sie malo kto zdecyduje. Z reszta gry maja bawic - chcesz cos fabularnego pogracz moze lepiej poczytaj ksiazki badz kupc PS3 Odpowiedz Link Zgłoś
mikas2 Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 07:57 @krismaciejewski A Uncharted 2 wymaga myślenia ? Czy Killzone2 wymaga myslenia ? Czy seria God of War wymaga myślenia ? Daj chłopie na luź i nie rób jaj Odpowiedz Link Zgłoś
ascarib Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 08:16 @mikas2-God Of War ma na prawdę dobrą fabułę(chyba najlepszą jaką znam, poczytaj sobie mitologie i w to zagraj-zakochasz się ;p) Killzone wymagachoć trochę strategii(zresztą to FPS), a w gearsach idziesz i strzelasz do wszystkiego co się rusza... Uncharted 2 ma też świetną fabułe... Odpowiedz Link Zgłoś
hqpoznan Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 08:20 @krismaciejewski Czy Counter Strike wymaga myslenia? Bo sam przedstawiciel Valve mowil ze ma byc to nastepca cs'a w innej formie. I wedlug mnie patrzac slyszac gameplaye z pierwszej czesci to nie byl horror i nie mial byc. Odpowiedz Link Zgłoś
nuno25 Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 08:22 krismaciejewski@ przypierd... jak dzik w sosnę ;D mnie osobiscie podobają sie filmy takie jak 30 dni pożniej a ta gra doskonale to odwierciedla;] chodzi o zabawę Odpowiedz Link Zgłoś
metal_heart Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 08:25 powiedzmy sobie szczerze wiekszosc pomyslow na dobra gre juz gdzies kiedys bylo, gry sie troche jakby powtarzaja.. zastoj.. Odpowiedz Link Zgłoś
mikas2 Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 08:36 @ascarib @krismaciejewski Wiecie co to jest cooperativ ? Granie w zespole online ? W Left4Dead żeby przetrwać to trzeba współdziałać Podobnie jest w Gearsach które maja lepsza fabułę niż Killzone2. A może crapowaty multiplayer w Uncharted 2 jest dla was wyznacznikiem grywalności ? Odpowiedz Link Zgłoś
crinos_pl Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 08:55 Uwielbiam wszelkiej maści zombiaki czy innych zainfekowanych. Pierwszą część kupiłem tylko ze względu na tematykę - pograłem w sumie może 3-4 dni i gra leży Ale nie żałuję - dwójkę zresztą też kupię na podobnej zasadzie - po to, żeby ją mieć. P.S. Jak zombie założą swoją partię polityczną to mają mój głos ;> Odpowiedz Link Zgłoś
nathanielll Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 09:17 "God Of War ma na prawdę dobrą fabułę" moglbys mi ktos pokazaz gdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomi1988pl Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 09:26 lol, sednem tej gry jest kooperacja i przetrwanie pomagajac sobie nawzajem - pojdziesz sam i zginiesz, a ten pisze tu o tym, ze gra ma slaba fabule. i uwielbiam to generalizowanie 360tki jako konsoli dla dzieciakow, bo przeciez ps3 z seria Resistance, Ratchet & Clank, God of War, Killzone, Uncharted jest taaaaka ambitna, ze hej. przemilcze fakt, ze 95% gier na ps3 znajduje sie na 360tce. przeciez 360tka to gra dla dzieciakow z takimi grami jak Mass Effect, Alan Wake, Tropico 3, Braid, Race Pro, Catan itd. czlowieku ty bys nawet nie zauwazyl ambitnej produkcji nawet gdybym ci nia strzelil w ten pusty leb. Odpowiedz Link Zgłoś
peesu Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 09:43 z fabułą w uncharted 2 bym nie przesadzał, ot standardowa historyjka przygodowa, pasuje idealnie. myślenie jest, są zagadki (trudne nie są, ale zawsze), trzeba kombinować z jakiej broni i jak przeciwników wykończyć. ale bez przesady z tym myśleniem, to raczej kombinowanie jest. na tyle, że gra się nie nudzi. natomiast gry takie jak l4d to tylko rzeźnia bez jakiegokolwiek sensu. tak jak to zauważył krismaciejewski, na x360 większość gier to młócki albo gry sportowe. microsoft wspiera takie produkcje, bo konsola jest dla nastolatków głównie (i to amerykańskich). dlatego prawie nikt się nie przejmuje awaryjnością, jakością wykonania i sprzętu i gier. starsi ludzie przykładają do tego wagę, nawet jeśli to kosztuje. wolą też mniej a w lepszej jakości, patrz exclusivy sony. większość z nich jest dla dorosłych. plus kilka gier typu eyepet czy ratchet, które ci dorośli mogą kupić swoim dzieciom. nie wyobrażam sobie żeby taki heavy rain sprzedał się na x360. na ps3 też pewnie nie sprzeda się tonami, ale sony o tym wie, mimo to ładuje w grę kasę. bo chodzi o dostarczenie gamy produktów, nie pojedynczych tytułów. jak ktoś chce postrzelać do zombiaków to na ps store są jakieś gry tego typu. nawet nie bardzo portale o nich piszą, na takiej polygamii liczą się tylko tytuły z hype, a ostatnio to mam wrażenie, że microsoft kogoś tu głaszcze po pupci. też się zgadzam, że z ostatnich exów na x360 jedynie forza coś pokazuje. gdybym był fanem wyścigów to bym może żałował, że nie pogram. ale ja w żadne gt nie grałem dłużej niż 10 minut. a tak to bida, alan wake okazał się chodzonym shooterem, a w splintera zagram albo na pececie, albo poczekam. xbox nie oferuje mi nic poza flakami i strzelaniem do mutantów/krzywych kosmitów/zombiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi1988pl Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 09:49 peesu, tak sobie tlumacz. dla mnie ps3 nie ma nic poza Valkyria Chronicles, Demon Soul's oraz grami z serii Yakuza - jaki z tego wniosek? ps3 to g, bo poza Valkyria Chronicles zadna z pozostalych gier nigdy nie zostanie wydana w europie. to moze ja powtorze jeszcze raz - ponad 95% gier na ps3 to gry, ktore sa wydane rowniez na 360tce(choc jakby policzyc dokladnie to chyba jedynie 2% calej biblioteki gier na ps3 stanowia tytuly ekskluzywne). Odpowiedz Link Zgłoś
imbetterthanyou Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 10:05 krismaciejewski Myślenia wymagali od nas w szkole i na studiach, gry konsolowe są po to żeby zapewnić maksymalną rozgrywkę, mają bawić i L4D właśnie to robi.Kz2 i strategia hahaha chyba pomyliłeś gry z Rainbow six vegas 2.W U2 wygląda to tak że trzeba tam pomyśleć na jaką skałę wskoczyć i czego się załapać ot co, schematy znane z tomb raider. Odpowiedz Link Zgłoś
peesu Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 10:26 "bo poza Valkyria Chronicles zadna z pozostalych gier nigdy nie zostanie wydana w europie." Obecnie nie ma żadnego problemu z zakupem importów, mamy XXI wiek, internet, sklepy online, Allegro... GOW Collection wychodzi w Stanach, a ja bez problemu składam preorder w polskim sklepie. "choc jakby policzyc dokladnie to chyba jedynie 2% calej biblioteki gier na ps3 stanowia tytuly ekskluzywne" Cytując Wikipedię: "There are currently 557 (exclusive: 159; non exclusive: 395; console exclusive: 9 PS3 games". Kalkulator masz w Start -> Akcesoria. O obliczanie procentów spytaj swoją panią w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
czezare_pl Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 10:34 @krismaciejewski Idac Twoim tokiem rozumowania to absolutnie wszystkie gry sa dziecinne, pozbawione fabuly i glebi.Skoro tak to po co zabierasz glos na blogu o grach, skoro masz az tak krytyczny stosunek do nich? Odpowiedz Link Zgłoś
lethaldoze Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 10:52 Super gra, szkoda że nie mam już teraz 360 Odpowiedz Link Zgłoś
metal_heart Re: Trailer: Left 4 Dead 2 23.10.09, 10:59 imbetterthanyou, chyba sam sobie zaprzeczasz, skoro twierdzisz, ze gry powinny bawic to wszystko jest ok , ale dlaczego twierdzisz , ze left4 dead moze bawic a uncharted 2 juz nie? Odpowiedz Link Zgłoś