krisao 23.01.10, 17:29 Zapraszam na swojego świeżo upieczonego bloga: playingmind.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strzyka_w_kolanie Re: o grach, ale inaczej 24.01.10, 17:19 A dlaczego tutaj ma być inaczej niż w kolejnym-nudnym-rzadko-aktualizowanym-blogu-o- grach? .. Odpowiedz Link Zgłoś
gam-er Re: Ja też założyłem ciekawego bloga 24.01.10, 19:13 Korzystając z okazji, zapraszam do mojego niedawno otwartego bloga, też o grach Odpowiedz Link Zgłoś
krisao Re: o grach, ale inaczej 25.01.10, 11:56 Odpowiedzieć na to mogę tylko wpisami i tak też spróbuję. Czy mi się uda tego jeszcze nie wiem, ale postaram-się-aby-nie-był-rzadko-aktualizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
strzyka_w_kolanie Re: o grach, ale inaczej 25.01.10, 14:31 Ludzie, po co zakładać kolejne blogi, na których będziecie replikować te samy newsy i pocić te same opinie, które się walają po CAŁEJ sieci? Nie można się trzymać jednego miejsca, koniecznie trzeba się indywidualizować nawet jak sie to sprowadza do małpowania? Zmienie zdanie jak przeczytam jakiś dobry tekst, ale na razie to sorry, ale nie chce mi się zwyczajnie dodawać kolejnej zakładki do kolejnego "innego" blogu o grach. .. Odpowiedz Link Zgłoś
krisao Re: o grach, ale inaczej 25.01.10, 14:42 I nie masz takiego obowiązku. Recenzji i newsów nie będzie, bo nie chcę "replikować tych samych newsów i pocić tych samych opinii". A ludzie zakładają blogi z tego samego powodu dla którego tworzą mapy do gier, zostają Mistrzami Gry na sesji erpegów albo piszą własne opowiadania. Bo chcą tworzyć, a nie tylko odbierać. Zapraszam serdecznie razem z całym Twoim sceptycyzmem Odpowiedz Link Zgłoś
gam-er Re: o grach, ale inaczej 25.01.10, 20:27 @strzyka_w_kolanie Nie znajdziesz wszystkich informacji na jednym serwisie growym. Na prawdę staram się dodać świeżego newsa, a nie "wytartą" informacje, która obiega sieć od kilku godzin lub dni. Sądze też, że wrzucanie informacji na bloga, to bardziej informacja dla czytelnika, że blog jest aktualizowany na bieżąco. Większe, teksty zamieszcza się z reguły, kiedy się ma czas( A ja tego ostatnio nie mam za dużo).Więc w ogóle licz się człowieku z tym, że mam jakąkolwiek chęć ukazania ci ciekawego newsa, którego ty, musiałbyś szukać w sieci. Traktuj to jako łatwiejszy dostęp informacji, a nie jak wysypisko "żałosnych i dennych" blogów kopiujących każdą informację. Odpowiedz Link Zgłoś
branza_gier Re: o grach, ale inaczej 15.02.10, 16:03 No to wejdź na mojego. Po pierwsze staram się pisać o grach a nie tłumaczyć newsów a po drugie staram się go aktualizować tak często jak się da. gamesworld.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
michrz Re: o grach, ale inaczej 15.02.10, 22:51 +za chęci, ale z szacunku dla oczu czytających zmień layout Blog fajnie wygląda, ale białe literki na czarnym tle bolą i aby czytać tekst o TES przekleiłem całość do notatnika. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
krisao Re: o grach, ale inaczej 28.01.10, 11:10 Może odpowiadanie sobie zakrawa na lekką schizofrenię, ale co tam... Grasz w MMO? Lubisz? Co myślisz o nolife'ach i spędzaniu połowy życia w World of Warcraft? Przeczytaj i wypowiedz się! Odpowiedz Link Zgłoś
krisao O Heavy Rain 08.02.10, 11:20 Czyli moje przemyślenia i wątpliwości: playingmind.blogspot.com/2010/02/ciezki-deszcz.html Odpowiedz Link Zgłoś
matio.k Re: o grach, ale inaczej 15.02.10, 14:48 W takim razie korzystając okazji chytrze zareklamuję swój własny; także poświęcony grom ... ale planszowym ;} Zrodzone z pasji Co to tematu zaś - inicjatywa dawania czegoś od siebie jest świetna; problem w tym, że wszystko zbytnio rozdrabniamy. Każdy chce być panem samego siebie, a przecież możnaby współdzielić jedną przestrzeń, rosnąć w siłę i zwiększając tym samym potencjalną oglądalność. Dlatego przeciwny jestem tworzeniu kolejnych serwisów o grach, które powielają utarte schematy i giną po krótkiej egzystencji, a powoływania rzeczy świeżych, odkrywczych ... no ciekawych po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
on_nie_wie_na_co_sie_porywa Re: o grach, ale inaczej 15.02.10, 14:49 Shepardzie!, zapamiętaj to po raz ostatni: nie wiesz na co się porywasz. Aby pisać ograch i tylko o grach, (a nie wtrącać ciekawostki o nich na ogólnym blogu) trzeba być naprawdę "Pro" No i przede wszystkim liczy się ciekawy opis tego co na dziesiątkach serwisów zostało dawno wyszczególnione. Elokwencja i błyskotliwy język to podstawa. Życzę powodzenia, ale zobaczymy jak to będzie wyglądać za jakieś 3 miechy...hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
pankomentarz Re: o grach, ale inaczej 15.02.10, 15:02 powodzenia życzę. pamiętajcie tylko, że fakt pisania bloga nie sprawia automatycznie, że umiecie go pisać Odpowiedz Link Zgłoś
krisao Re: o grach, ale inaczej 15.02.10, 15:24 Wejdź, poczytaj i oceń sam, czy jest powielane to, co na innych blogach/serwisach czy nowe, nasze własne. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNCH Re: o grach, ale inaczej IP: *.2-0.pl 15.02.10, 16:09 Strzyka w kolanie ma dużo racji w tym co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
j_uk_dev Re: o grach, ale inaczej 16.02.10, 00:33 @strzyka ma często sporo racji, tylko czasami środki wyrazu są niezbyt przyjemne w czytaniu Tutaj też podzielam jego zdanie, sam blogów o grach nie czytam, czytuje za to wybrane dev-blogi, zarówno profesjonalne jak i amatorskie ( ale ja jestem jednym z tych, co potrafi czytać książkę z serii Gems z 2004 roku jadąc do pracy i nieważne, że 50% informacji jest już dawno przeterminowana, więc amatorskie dev-blogi też lubię ). Tyle że dev-blogi zwykle są kreatywne, a blogi o grach nic nowego nie wnoszą ( a o dobry felieton, który mógłby mnie skusić do poczytania takiego bloga naprawdę jest trudno ). Gracze chyba potrafią być bardziej kreatywni i stworzyć coś więcej niż kolejny gry-blog, tak mi się przynajmniej wydaje Odpowiedz Link Zgłoś