Dodaj do ulubionych

prosze o sprawdzenie...

IP: *.kalisz.mm.pl 02.02.08, 00:55
wklej.org/id/6d94d0ab85 ...choć nie wiem czy dobrze to
zrobiłem
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 02.02.08, 06:15
      Te pliki sa zainfekowane i bedzie trzeba je usunac:
      C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe
      C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPLpr.exe
      C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
      C:\Program Files\Toshiba\Windows Utilities\Hotkey.exe
      C:\Program Files\TOSHIBA\Touch and Launch\PadExe.exe
      C:\WINDOWS\system32\dla\tfswctrl.exe
      C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\jusched.exe
      C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe
      C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\GoogleToolbarNotifier.exe
      Najlepiej odinstaluj te wszystkie programy, nastepnie:

Wklej do notatnika:

Driver::
      Gov65

File::
      C:\WINDOWS\System32\drivers\Gov65.sys
      C:\WINDOWS\derc32xz.exe

Registry::
      [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
      "frun"=-

Plik zapisz w katalogu z combofix pod nazwa CFScript.txt, nastepnie przeciagnij plik CFScript.txt na ikone combofix.exe (tak jak to masz pokazane tutaj i12.tinypic.com/4l761r5.gif ). Po wszystkim daj log na wklej i podaj link.

Na koniec zrob skan tym:
      www.softpedia.com/get/Antivirus/Kaspersky-Virus-Removal-Tool.shtml
      Po uzyciu log ze skanowania wklej na wklej.org i podaj link.
      • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 02.02.08, 11:50
        gdzie znaleźć notatnik do wklejenia podanych plików oraz katalog
        combofix ? sorry,ale jestem zupełnie zielony w tych sprawach
        • Gość: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 02.02.08, 12:06
          Start->Uruchom->notepad.exe
          Jak napiszesz to plik -> zapisz jako -> zapisz jako typ zmieniasz na wszystkie pliki i nazwe na CFScript.txt, plik zapisujesz w katalogu z combofix.
          • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 02.02.08, 21:22
            wkleiłem te pliki do notatnika,lecz nie wiem jak to później zapisać
            w katalogu combofixa,gdzie wogóle znajduje sie ten katalog,szukam
            ale nigdzie go nie ma?
            • Gość: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 02.02.08, 21:35
              Beznadzieja.. napisalem Ci przeciez jak zapisac, a zapisac masz tam gdzie masz combofix.exe czyli zapewne na pulpicie.
              • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 11:39
                wiem ,że beznadzieja. Combofixa exe nie ma jednak ani a pulpicie,ani
                na dysku C. Utworzuł sie edynie plik QooBox w którym jest notatnik i
                kwarantanna combofixa
                • Gość: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 11:58
                  Sciagnij jeszcze raz combofix, zapisz na pulpicie, nastepnie zapisz na pulpicie CFScript.txt z tym co podalem i przeciagnij go na ikone combofix. Po wszystkim daj log z C:\combofix.txt na wklej.org i podaj link, nie ma w tym nic trudnego.
                  • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 12:28
                    wklej.org/ chyba zrobiłem.. proszę
                  • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 12:35
                    wklej.org/id/282a2f0235 sorry
                    • Gość: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 13:09
                      Dobrze, ale to nie wszystko, zrob skan tym:
                      www.softpedia.com/get/Antivirus/Kaspersky-Virus-Removal-Tool.shtml
                      Po uzyciu log ze skanowania wklej na wklej.org (interesuje mnie tylko to co bedziesz mial w zakladce Infected) i podaj link.
                      • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 13:17
                        mam avasta home, czy to w czyms bedzie przeszkadzać ?
                        • Gość: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 13:23
                          Mozesz wylaczyc avast przed uruchomieniem kav, wtedy na pewno nie bedzie.
                          • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 14:02
                            kurcze, co tam kliknąć żeby sie ściągnął, sorry ale nie znam anglika
    • Gość: @ Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.chello.pl 03.02.08, 14:05
      Kliknij w to:
      download1us.softpedia.com/dl/e2822fdb254735502e44e54cdde01b4d/47a5bbbc/100090524/software/antivirus/setup_7.0.0.180.exe
      • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 14:14
        wyskoczył mi taki błąd: the setup files are corrupted.please obtain
        a new copy of the program
        • Gość: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 14:27
          To sciagnij stad:
          downloads2.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/setup_7.0.0.180_03.02.2008_16-01.exe
          • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 15:54
            skanuje mi się, ale żadnej zakładki Infected tu nie ma
            • Gość: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 16:16
              Moja pomylka, zakladka to Detected, a nie Infected.

• Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 16:29
                znalazło mi tylko to wklej.org/id/cdebfc0c8e co z tym
                zrobić: delete,skip ?
                • Gość: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 17:44
                  Zostalo tylko to:

Odinstaluj:
                  Jave, GG, Google Toolbar, sterowniki Ati, programy toshiby oraz od touchpada.

Nastepnie wklej do CFSCript.txt to:

File::

I daj nowy log z combofix.

(Wszystkie wspomniane wczesniej programy bedziesz musial przeinstalowac).
                  • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 19:25
                    gg,google to spoko,ale takie jak toshiba,ati,java-jesli je
                    odinstaluje,to nic sie nie stanie? i co znaczy przeinstalować?
                  • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 20:02
                    została mi tylko java,lecz tu mam pyt. mam 4 programy javy-dwie 5.0
                    i dwie 6. wywalić wszystkie czy tylko 6. ?
                  • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 20:23
                    odinstalowałem wszystko co kazałes,ale po restarcie wszystko jest
                    większe,obraz i litery porozmywane :( ?
                    • Gość: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 20:40
                      To normalne skoro odinstalowales sterowniki od karty graficznej. Zamiast sie smucic daj lepiej log z combofix to zobacze czy jeszcze cos zostalo.
                      • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 21:11
                        wklej.org/id/425ee08e03 proszę
                        • Gość: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 21:18
                          Juz wyglada ok, mozesz juz zainstalowac usuniete wczesniej programy.
                          • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 21:21
                            dziękuje,a co z tą grafiką?
                            • Gość: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 21:26
                              Jak zainstalujesz sterowniki ati to wszystko bedzie dzialac, do tego reszta sterownikow do laptopa + java, gg i co tam jeszcze miales.
                              • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 21:28
                                no tak,ale skąd te sterowniki wziąć ?
                                • Gość: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 21:39
                                  Z plyty cd dolaczonej do laptopa, ze strony ati, z google, sam wybierz.
                                  • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 21:47
                                    ok.dziekuje,będe próbował,ale dla mnie to czarna magia :) pozdr.
                                  • Gość: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 21:56
                                    czy może być ati catalyst 8.1 ?
                                    • Gość: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 22:02
                                      Pewnie tak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka