GoĹÄ: falco IP: *.kalisz.mm.pl 02.02.08, 00:55 wklej.org/id/6d94d0ab85 ...choć nie wiem czy dobrze to zrobiłem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 02.02.08, 06:15 Te pliki sa zainfekowane i bedzie trzeba je usunac: C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPLpr.exe C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe C:\Program Files\Toshiba\Windows Utilities\Hotkey.exe C:\Program Files\TOSHIBA\Touch and Launch\PadExe.exe C:\WINDOWS\system32\dla\tfswctrl.exe C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\jusched.exe C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\GoogleToolbarNotifier.exe Najlepiej odinstaluj te wszystkie programy, nastepnie: Wklej do notatnika: Driver:: Gov65 File:: C:\WINDOWS\System32\drivers\Gov65.sys C:\WINDOWS\derc32xz.exe Registry:: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "frun"=- Plik zapisz w katalogu z combofix pod nazwa CFScript.txt, nastepnie przeciagnij plik CFScript.txt na ikone combofix.exe (tak jak to masz pokazane tutaj i12.tinypic.com/4l761r5.gif ). Po wszystkim daj log na wklej i podaj link. Na koniec zrob skan tym: www.softpedia.com/get/Antivirus/Kaspersky-Virus-Removal-Tool.shtml Po uzyciu log ze skanowania wklej na wklej.org i podaj link. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 02.02.08, 11:50 gdzie znaleźć notatnik do wklejenia podanych plików oraz katalog combofix ? sorry,ale jestem zupełnie zielony w tych sprawach Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 02.02.08, 12:06 Start->Uruchom->notepad.exe Jak napiszesz to plik -> zapisz jako -> zapisz jako typ zmieniasz na wszystkie pliki i nazwe na CFScript.txt, plik zapisujesz w katalogu z combofix. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 02.02.08, 21:22 wkleiłem te pliki do notatnika,lecz nie wiem jak to później zapisać w katalogu combofixa,gdzie wogóle znajduje sie ten katalog,szukam ale nigdzie go nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 02.02.08, 21:35 Beznadzieja.. napisalem Ci przeciez jak zapisac, a zapisac masz tam gdzie masz combofix.exe czyli zapewne na pulpicie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 11:39 wiem ,że beznadzieja. Combofixa exe nie ma jednak ani a pulpicie,ani na dysku C. Utworzuł sie edynie plik QooBox w którym jest notatnik i kwarantanna combofixa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 11:58 Sciagnij jeszcze raz combofix, zapisz na pulpicie, nastepnie zapisz na pulpicie CFScript.txt z tym co podalem i przeciagnij go na ikone combofix. Po wszystkim daj log z C:\combofix.txt na wklej.org i podaj link, nie ma w tym nic trudnego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 12:28 wklej.org/ chyba zrobiłem.. proszę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 12:35 wklej.org/id/282a2f0235 sorry Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 13:09 Dobrze, ale to nie wszystko, zrob skan tym: www.softpedia.com/get/Antivirus/Kaspersky-Virus-Removal-Tool.shtml Po uzyciu log ze skanowania wklej na wklej.org (interesuje mnie tylko to co bedziesz mial w zakladce Infected) i podaj link. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 13:17 mam avasta home, czy to w czyms bedzie przeszkadzać ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 13:23 Mozesz wylaczyc avast przed uruchomieniem kav, wtedy na pewno nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 14:02 kurcze, co tam kliknąć żeby sie ściągnął, sorry ale nie znam anglika Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: @ Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.chello.pl 03.02.08, 14:05 Kliknij w to: download1us.softpedia.com/dl/e2822fdb254735502e44e54cdde01b4d/47a5bbbc/100090524/software/antivirus/setup_7.0.0.180.exe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 14:14 wyskoczył mi taki błąd: the setup files are corrupted.please obtain a new copy of the program Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 14:27 To sciagnij stad: downloads2.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/setup_7.0.0.180_03.02.2008_16-01.exe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 15:54 skanuje mi się, ale żadnej zakładki Infected tu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 16:16 Moja pomylka, zakladka to Detected, a nie Infected. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 16:29 znalazło mi tylko to wklej.org/id/cdebfc0c8e co z tym zrobić: delete,skip ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 17:44 Zostalo tylko to: C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPLpr.exe C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe C:\Program Files\Toshiba\Windows Utilities\Hotkey.exe C:\Program Files\TOSHIBA\Touch and Launch\PadExe.exe C:\WINDOWS\system32\dla\tfswctrl.exe C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\jusched.exe C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\GoogleToolbarNotifier.exe Odinstaluj: Jave, GG, Google Toolbar, sterowniki Ati, programy toshiby oraz od touchpada. Nastepnie wklej do CFSCript.txt to: File:: C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPLpr.exe C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe C:\Program Files\Toshiba\Windows Utilities\Hotkey.exe C:\Program Files\TOSHIBA\Touch and Launch\PadExe.exe C:\WINDOWS\system32\dla\tfswctrl.exe C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\jusched.exe C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\GoogleToolbarNotifier.exe I daj nowy log z combofix. (Wszystkie wspomniane wczesniej programy bedziesz musial przeinstalowac). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 19:25 gg,google to spoko,ale takie jak toshiba,ati,java-jesli je odinstaluje,to nic sie nie stanie? i co znaczy przeinstalować? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 20:02 została mi tylko java,lecz tu mam pyt. mam 4 programy javy-dwie 5.0 i dwie 6. wywalić wszystkie czy tylko 6. ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 20:23 odinstalowałem wszystko co kazałes,ale po restarcie wszystko jest większe,obraz i litery porozmywane :( ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 20:40 To normalne skoro odinstalowales sterowniki od karty graficznej. Zamiast sie smucic daj lepiej log z combofix to zobacze czy jeszcze cos zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 21:11 wklej.org/id/425ee08e03 proszę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 21:18 Juz wyglada ok, mozesz juz zainstalowac usuniete wczesniej programy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 21:21 dziękuje,a co z tą grafiką? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 21:26 Jak zainstalujesz sterowniki ati to wszystko bedzie dzialac, do tego reszta sterownikow do laptopa + java, gg i co tam jeszcze miales. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 21:28 no tak,ale skąd te sterowniki wziąć ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 21:39 Z plyty cd dolaczonej do laptopa, ze strony ati, z google, sam wybierz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 21:47 ok.dziekuje,będe próbował,ale dla mnie to czarna magia :) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: falco Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.kalisz.mm.pl 03.02.08, 21:56 czy może być ati catalyst 8.1 ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kolobos Re: prosze o sprawdzenie... IP: *.escom.net.pl 03.02.08, 22:02 Pewnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś