Dodaj do ulubionych

XCOM będzie FPP

14.04.10, 08:30
https://www.crunchgear.com/wp-content/uploads/2009/07/x-com-ufo-defense.jpg<br
/>

nie powiem że tego to się nie spodziewałem - klasyczny Xcom będzie fpsem big_grin
jak dla mnie bomba - robią go chłopaki od Bioshock2
www.vg247.com/2010/04/14/bioshock-2-team-resurrects-xcom-as-a-first-person-shooter/
zanim zaczniecie psioczyć i rzucać fakami - taki pomysł już kiedyś był
https://image.com.com/gamespot/images/screenshots/gs/action/xconalliance/xconalliance_790screen004.jpg
miało się nazywać X-Com: Alliance, i śmigać na pierwszym unreal engine
nawet trailer był smile
www.youtube.com/watch?v=oVwIkJPMeP4
Obserwuj wątek
    • maciuch333 niiice 14.04.10, 08:32
      To był klasyk smile
      • szczqcz Re: niiice 14.04.10, 09:16
        Hmm, dziwią mnie takie zamachy na klasyczne franczyzy. Większość hc fanów
        splunie z obrzydzeniem i nie spojrzy na to nawet jeśli miałby to byś świetny
        FPS. A tych którzy o XCOM nie słyszeli tytuł nie przyciągnie.
        • don_wroc_love Re: niiice 14.04.10, 09:30
          @szczqcz
          są jeszcze tacy jak ja co o grze slyszeli, nie raz widzieli, ale nie pasował im
          dotychczasowy typ tej gry, a fps przyjmą z otwartymi ramionami :]

no i nie zapominaj że gra będzie miała kolosaaaalną kampanię reklamową :]
          • wincenty.okon herezja 14.04.10, 10:23
            Często się śmiałem z fanów Fallouta to przy zapowiedzi Fallouta 3 krzyczeli
            HEREZJA, HEREZJA!

Lecz i dziś ja mam ochotę tak krzyczeć. Tej gry nie da się opowiedzieć w FPP,
            bo tam bitwy na gruncie były efektem działań strategicznych na mapie i
            dopiwero dziesiatki stoczonych bitew popychały grę do przodu.

Jednakże ostatnia misja na Cydonii planecie obcych mogła by być przedmiotem FPSa.
            Na Cydonie wysyłało się jednego Avengera z najlepszymi żółnierzami
            wyszkolonymi w PSI (zdolność przejmowania kontroli nad umysłami na podstawie
            technologi obcych) i super pancerze Flying Siut (mają silniki potrafiące
            żołnieżom latać)
            Tu by mógł być osadzony świetny fps. Mocarni i przeszkoleni weterani , którzy
            już zabili setki obcych , z najnowocześniejszą technologią i misja jak
            Sheparda ostateczna (przegrana przegrywała całą grę).

Ale zrobić z tego typowego fps dziejącego się np na ziemi? Nie widzę tego,
            chyba , że w formie pierwszego spotkania z obcymi.

Ja bym wolał idealny reamake z współczesną grafiką starego UFO, ale pewnie
            dzisiejsza młodzież by wykleła grę, która wymaga przeprowadzenie dziesiątek
            bliźniaczo podobnych bitew by wyszkolić żołnierzy, pozyskać materiały i ciała
            obcych do badań i mozolnie budować bazy za wiecznie brakujące pieniądze. Do
            tego taktyka, dzieciaki wychowane na slasherach by wyły z bólu, że musiałyby
            myśleć i jeden błąd kosztowałbym restart całej misji. A save-wowało się po
            każdej udanej turze. Człowiek był szcześliwy jak sie tuta udała.

Dziś mamy czasy, że wszystko musi się szybko dziać, łatwo i najlepiej z pompą.

Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale ja bym wolał, by ten projekt przepadł jak
            Alliance. Dobre imię UFO niech lepiej nie bedzie brukane współczesną koncepcją
            gry dla nie chcących się trudzić myśleniem.

To tak samo jakby z Thiefa zrobili God of War, lub z God of War zrobiono
            piłkę nożną lub simsy.
            • sidian Re: herezja 21.04.10, 23:03
              Madrze gada, polac mu, o ile pije. Ja tam zakleje tytul tasma i bede cisnal jak
              w kazdy inny
              shooter. Chyba ze gra naprawde okaze sie rewelacyjna. A jako hc fan Fallouta
              przyznam, ze sam krzyczalem o herezji przy okazji Fallout 3. Jak go przeszedlem
              to juz wylem o herezji, bo czulem sie, jakbym wlasnie skonczyl grac w Fallowinda
              albo Oblivouta. Te krzyki nie byly pozbawione sensu smile. Tutaj, obawiam sie,
              bedzie podobnie sad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka